Ozzy Ο Καινουργιος μου φιλος!!!!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Ρε παιδιά δώστε του κάποιες οδηγίες απλές και κατανοητές
Όπως ο σκύλος να είναι πάντα μέσα στο σπίτι
Να είναι μέλος της οικογενείας
Να του μάθετε αυτό εκείνο και το άλλο ώστε να μην κάνει πράγματα που δεν θέλεις (όπως γαύγισμα όχι να μείνει και άφωνο )
Και μην κάνουμε ανάλυση του φαρμάκου 3σελιδες
Απλά να πιστει ότι με κάποιους σωστούς τρόπους χειρισμού λύνονται τα πάντα
Σωτηρη εγω προσωπικα τον ρωτησα 3-4 φορες αν εψαξε στο φορουμ για θεματα αποχωρισμου για να τον βοηθησω με το τι να κανει κι απαντηση δεν πηρα! Και φυσικα ειπα και αυτο που πιστευω, οτι τα χαπια καλυπτουν το προβλημα και δεν το λυνουν.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Εσύ γιατί δεν κάνεις αυτά που προτείνεις στους άλλους Σωτήρη;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ρε παιδιά δώστε του κάποιες οδηγίες απλές και κατανοητές
Όπως ο σκύλος να είναι πάντα μέσα στο σπίτι
Να είναι μέλος της οικογενείας
Να του μάθετε αυτό εκείνο και το άλλο ώστε να μην κάνει πράγματα που δεν θέλεις (όπως γαύγισμα όχι να μείνει και άφωνο )
Και μην κάνουμε ανάλυση του φαρμάκου 3σελιδες
Απλά να πιστει ότι με κάποιους σωστούς τρόπους χειρισμού λύνονται τα πάντα
Σωτήρη δεν είναι έτσι όπως τα λες. Για να λυθούν τα πάντα θέλει επιμονή και χρόνο...Ο blacksabath θέλει άμεσες λύσεις. Τι να κάνουμε τώρα δεν γίνονται αυτά.
Έχω έναν πολύ νευρικό σκύλο ο οποιος γαύγιζε στο παραμικρό..περνούσε σκύλος, γάτα άνθρωπος από κάτω, στο μπαλκόνι και γαύγισμα...τον κλείναμε μέσα αμέσως και συνέχιζε να γαυγίζει..ο άντρας μου λοιπόν μου λέει ο Τζιμάκος είναι παθολογικά νευρικός υπάρχουν φάρμακα...του είπα ξέχνα το. Εντωμεταξύ μπήκε ο ίδιος σε σουηδικά φόρουμ και άρχισε να διαβάζει για αυτά και ο κόσμος ήταν 100% αρνητικός..όποιος έμπαινε και ρωτούσε τον κατακεραυνώνανε. Μόλις είδε λοιπόν ότι και στην χώρα του τέτοιες τακτικές δεν συνηθίζονται δεν ξαναείπε τίποτα.
Χθες μου τα έλεγε αυτά όταν του μίλησα για το θέμα αυτό. Ο Τζιμάκος τώρα είναι ένας σκύλος πολύ διαφορετικός..γαυγίζει και πάλι αλλά ελάχιστα, και είναι τις περισσότερες ώρες πολύ ήσυχος. Πέρασε καιρός, τον είχαμε πάντα μέσα, μάλωμα και κλείσιμο μέσα όταν γαύγιζε , και άλλαξε..σιγά σιγά. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, είναι ένας ιδιαίτερα νευρικός σκύλος, όλο νεύρο, ζωντάνια, ομιλητικότητα. Το να τον έκανα φυτό για να τα ξεπεράσω όλα αυτά ήταν η εύκολη λύση.

Σωτήρης75

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2013
100
0
Θεσσαλονικη
Εσύ γιατί δεν κάνεις αυτά που προτείνεις στους άλλους Σωτήρη;
σαν τι δεν κανω βρε παιδι?
να του δωσω συμβουλες? (το εκανα σε παραπανω ποστ μου αλλα με επιφυλαξη γιατι δεν ξερω και εγω πολλα και μπορει να κανω λαθος)
σε εσας πεφτει το βαρος καλος η κακος

εαν καταλαβα καλα αυτο που γραφεις
εαν θες να πεις κατι αλλο δεν το επιασα ξανα επανελαβε

χιλια μπραβο και εδω βγαινει και το βασικο νοημα (δεν ειναι κουκλακια με μπαταρια οποτε το θελουμε παταμε το ον και οποτε οχι το οφφ θελει κουραγιο αγαπη και επιμονη και παντα με σεβασμο στο κουταβι μας
Σωτήρη δεν είναι έτσι όπως τα λες. Για να λυθούν τα πάντα θέλει επιμονή και χρόνο...Ο blacksabath θέλει άμεσες λύσεις. Τι να κάνουμε τώρα δεν γίνονται αυτά.
Έχω έναν πολύ νευρικό σκύλο ο οποιος γαύγιζε στο παραμικρό..περνούσε σκύλος, γάτα άνθρωπος από κάτω, στο μπαλκόνι και γαύγισμα...τον κλείναμε μέσα αμέσως και συνέχιζε να γαυγίζει..ο άντρας μου λοιπόν μου λέει ο Τζιμάκος είναι παθολογικά νευρικός υπάρχουν φάρμακα...του είπα ξέχνα το. Εντωμεταξύ μπήκε ο ίδιος σε σουηδικά φόρουμ και άρχισε να διαβάζει για αυτά και ο κόσμος ήταν 100% αρνητικός..όποιος έμπαινε και ρωτούσε τον κατακεραυνώνανε. Μόλις είδε λοιπόν ότι και στην χώρα του τέτοιες τακτικές δεν συνηθίζονται δεν ξαναείπε τίποτα.
Χθες μου τα έλεγε αυτά όταν του μίλησα για το θέμα αυτό. Ο Τζιμάκος τώρα είναι ένας σκύλος πολύ διαφορετικός..γαυγίζει και πάλι αλλά ελάχιστα, και είναι τις περισσότερες ώρες πολύ ήσυχος. Πέρασε καιρός, τον είχαμε πάντα μέσα, μάλωμα και κλείσιμο μέσα όταν γαύγιζε , και άλλαξε..σιγά σιγά. Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο, είναι ένας ιδιαίτερα νευρικός σκύλος, όλο νεύρο, ζωντάνια, ομιλητικότητα. Το να τον έκανα φυτό για να τα ξεπεράσω όλα αυτά ήταν η εύκολη λύση.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν το είπα για τα μπράβο, το είπα για να δείξω στον black ότι δεν είναι ο μόνος που περνάει θέματα με τον ακύλο του, ούτε ο μόνος που έχει άλλο μέλος της οικογένειας για να δυσανασχετεί, εγώ ντρεπόμουν να γράψω στο φόρουμ ότι μου το πρότεινε ο άντρας μου, αλλά το έκανα για να δείξω ότι συμβαίνουν αυτά και υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης.
Επίσης να πω εδώ ότι έχω δει σκυλο που παίρνει παρόμοια φάρμακα όχι λόγω νευρικότητας αλλά λόγω επιληψίας , είναι υποχρεωτικό δηλαδή να τα παίρνει και το ζώο είναι συνέχεια ληθαργικό.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.426
επειδή το θυμάμαι αυτό το thread από την αρχή του αν και δεν το έχω παρακολουθήσει εξολοκλήρου...πιστεύω ότι το μέλος πήγε στην κτηνίατρο και ρώτησε αν υπάρχει κάτι που μπορεί αν δώσει στο σκυλί για να ηρεμήσει ακη έτσι βγήκε η συνταγή με τα χάπια. κάποιοι άνθρωποι είναι υπέρ τέτοιων χαπιών και κάποιοι πραγματικά τα χρειάζονται. για τους μικρούς μας φίλους δεν είναι τόσο απλή περίπτωση...που πας σε έναν ψυχίατρο και σου γραφει χάπια γιατί πχ πάσχεις από σύνδρομο χρονιας κόπωσης (το έχω και πρόσφατο από καλή μου φίλη).
τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε εμείς είναι διαβάζοντας τα γραπτά σου και μονο. όπου μιλάμε στην ουσία για ένα κουτάβι που μπαίνει στην εφηβεία και έχει κάποιες ανάγκες εκτόνωσης μεγαλύτερες από ένα ενήλικο σκυλί. για συμβουλές με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες. δοκίμασε αυτά που σου λένε όχι για mia μέρα αλλα για ένα μηνα ούτως η άλλως από σεπτέμβρη λες ότι tah τα πείτε και με εκπαιδευτή και μετά έλα να μας πεις ξανά αν είχες αποτελέσματα. και μην ξεχνάς εκτόνωση δεν είναι μονο οι βόλτες είναι και μέσα στο σπίτι η πνευματική εκτόνωση το "φορουμ" έχει πολλά τέτοια "βοηθιματακια" να διαβάσεις

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Αν κατάλαβα καλά γαβγίζει μόνο όταν φευγεις;;;;Θα πάρεις ένα crate να μένει εκεί όταν φευγεις και στην αρχή θα το χεις και κλειστό,μέσα θα χώσεις την προίκα του,από παιχνίδια θα του δίνεις ένα κάθε μέρα και διαφορετικό από την προηγούμενη ώστε να μην τα βαριέται,έχε στο σπίτι 3-4,έτσι όταν φευγεις θα χει ν ασχολειται.Αφηνε ανοιχτή την τηέοραση ν ακουει κατι και πριν φυγεις μην τον χαιδευεις,μην του λες γλυκολογα,μην το παιρνεις αγκαλια,για κανα 10 λεπτο να τον εχεις γραμμενο κανονικά.Το ιδιο θα κάνεις και οταν γυρίζεις από το σπίτι,αδιαφορία μέχρι να ηρεμησει εντελώς και μετά τα γνωστά χαδια.Την αναχώρηση και την άφιξη στο σπίτι θα τα κάνεις ετσι εφορου ζωής.Ταυτόχρονο μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο αν έχεις υπομονή και αντοχή.Πριν φυγεις από το σπίτι αδιαφορείς κανά 10 λεπτο παλι γι αυτόν,τον βάζεις στο σπίτι του δίνεις το παιχνίδι ή κανά μπλουζάκι δικό σου που να χει τη μυρωδιά σου,φευγεις.Σε δευτερόλεπτα ξαναμπαινεις,καθεσαι αδιαφορωντας και ξαναφευγεις.Ξανακανεις το ιδιο αλλά μπαινεις πάλι στο σπίτι μετά από ένα λεπτο,αδιαφορεις γι αυτόν και φευγεις ξανά,επαναλαμβανεις αυτήν την διαδικασία αυξανοντας κάθε φορά την διαρκεια για να ξαναμπεις στο σπίτι.Εγώ άντεξα μίση ώρα και το έκανα μόνο μία φορά,βαρέθηκε να με βλέπει και το ρίξε στον ύπνο,ετσι θα καταλάβει ότι δεν γίνεται κάτι ιδιαιτερο οταν φευγεις.Απλά να τον έχεις κλεισμένο σε σπίτι δικό του ώστε να μην δέχεται και εξωτερικά ερεθίσματα,θορυβους,γάτες κλπ,μπορεί να γαβγίζει και γι αυτό.Αν γαβγίζει έξω στην βόλτα σε ανθρώπους και σε άλλα σκυλιά,αλλάζεις κατευθυνση από αυτό το οποίο τον στρεσαρει,του λες μη ή σιωπή και δινεις λιχουδιά όταν σταματήσει και ηρεμήσει.Επιβραβευση οταν γενικά καθεται ηρεμος στην βόλτα ή στο σπίτι πάντα.Αν είναι να τον βγάλεις βόλτα ή ζητάει με γαβγισμα να πάει βόλτα και χοροπηδα και γαβγιζει σαν παλαβο,κατεβαινεις στο υψος του και καθεσαι σαν μαλ....... σορρυ, και περιμένεις να ηρεμησει τελειως!!!!!!Μετα βάζεις λουρί,χοροπηδα γαβγιζει ξανα,περιμενεις παλι να ηρεμησει τελειως και μετα κανεις το πρωτο βημα,ξανακανει τα ιδια παλι εσυ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΟ λογο περιμενεις να ηρεμησει να βγαλει τα σωθικα του στην κλαψα και στο γαβγισμα και μετα κανεις το 2 βημα.Η όλη διαδικασια μπορει να κρατησει και μια ωρα,υπομονη να χεις.Απο οτι καταλαβα σ αυτες τις περιπτωσεις γαβγιζει,αν καταλάβα λαθος συγνωμη για το μεγαλο κειμενο

Black Sabbath

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2013
63
0
Nikaia
Πριν λιγο γυρίσαμε απο την απογευματινη μας βολτα και βρηκα 2 αστυνομικους στο σπιτι μου παλι καποιος τους φωναξε επειδη μεχρι να του βαλω το λουρι εκανε σαν παλαβος μου ειπα οτι ειναι η τελευταία προειδοποίηση του εξήγησα την κατάσταση και με κατάλαβε αλλα λεει δεν μπορει να κανει κατι αλλο επειδη δεν ξερει ποιος ειναι για να ερθουμε σε συμβιβασμό το σκυλι με το που ειδε τους αστυνομικους αγριεψε και άρχισε τις καταστροφές...ακομα δεν μπορω να τον ηρεμήσω :(

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Επικοινωνησε με κάποιον εκπαιδευτή,αν έχει κάποιος γνωστό σου να σε συστήσει καλυτερα και ζήτα να τον πληρώνεις όποτε έχεις,να του δωσεις μια μικρή προκαταβολη για αρχή,αν το θέμα είναι οικονομικό και δεν μπορείς να πας.

Black Sabbath

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2013
63
0
Nikaia
Δεν νομίζω να δεχθει κανενας εκπαιδευτής πληρωμή με δόσεις...εχουμε στην περιοχη μου καλο εκπαιδευτη αλλα να δεχθει πληρωμη με αυτον τον τροπο δεν νομίζω

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Τι να πω δεν ξέρω,δεν ξερω και τι λεει ο νομος για τετοιες καταστασεις.Εβγαλε δοντια ο σκυλος στους αστυνομικους;;;;;Ενταξει σκυλια που γαβγιζουν και ειναι λιγο επιθετικα παντου υπαρχουν.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Δεν νομίζω να δεχθει κανενας εκπαιδευτής πληρωμή με δόσεις...εχουμε στην περιοχη μου καλο εκπαιδευτη αλλα να δεχθει πληρωμη με αυτον τον τροπο δεν νομίζω
Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι , ολοι εχουν βαλει νερο στο κρασι τους , δεν ειναι κακο να ρωτησεις μια παντως

Black Sabbath

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2013
63
0
Nikaia
Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι , ολοι εχουν βαλει νερο στο κρασι τους , δεν ειναι κακο να ρωτησεις μια παντως
Αυριο το πρωι θα κανω μια ερωτηση γιατι η κατάσταση στο σπιτι μυρίζει μπαρούτι...:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Και σου έφεραν αστυνομία, με τον σκύλο μέσα στο σπίτι, σε ώρα μη κοινής ησυχίας;
Και πως ήρθε σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, που τους βρήκατε απ'έξω την ώρα που γυρίσατε;

Black Sabbath

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2013
63
0
Nikaia
Προφανώς καποιος θα ενοχλήθηκε επειδή μεχρι να του βάλω το λουρι εκανε σαν τρελος και ειδοποίησε την αστυνομια μεχρι να γυρίσω ειχαν ερθει το σκυλι με το που τους είδε γρύλιζε και μετα έφαγα και εγω μια ψιλοδαγκωνια...μεχρι να τον ηρεμήσω

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Μίλα με μερικούς και ζήτα λίγα μαθήματα,οι περισσότεροι βέβαια θα σου πουν για πολλά αλλά κάνε λιγότερα,κάνε 5 και δούλεψε πολύ στο σπίτι,δες κι αυτά που σου είπε παραπάνω,αλλά μα έχεις υποψην σου ότι δύσκολα θα σε πάρει εκπαιδευτής να σου κάνει διορθωση συμπεριφοράς,βολτας κλπ αν το σκυλί σου δεν ξέρει από βασική εκπαιδευση.Και είναι και λογικό γιατί θα πρέπει να του κάνουν και τη βασική για να προχωρήσει.Φαντάζομαι τα μείνει-κατσε -ελα-μη τα ξέρει.Ελπίζω να πανε ολα καλα,αν δεις οτι δεν τα καταφερνεις μονος και χειροτερευει η κατασταση με τις δαγκωνιες οποσδηποτε να ζητησεις βοηθεια εκπαιδευτη,ελπιζω βεβαια να μην φτασεις εκει,απλα μερικες φορες εμεις οι ιδιοκτητες αντι να βοηθησουμε τα στρεσσαρουμε περισσοτερο τα σκυλια σε τετοιες καταστασεις.

shib

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2012
156
3
Απόγευμα ή μεσημέρι;;;;Αν ήταν όντως απόγευμα απορώ γιατί ήρθαν.Επρεπε να τους πεις οτι δεν ειναι ωρα κοινης ησυχίας και να φύγουν σαν κύριοι
Προφανώς καποιος θα ενοχλήθηκε επειδή μεχρι να του βάλω το λουρι εκανε σαν τρελος και ειδοποίησε την αστυνομια μεχρι να γυρίσω ειχαν ερθει το σκυλι με το που τους είδε γρύλιζε και μετα έφαγα και εγω μια ψιλοδαγκωνια...μεχρι να τον ηρεμήσω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μάλιστα...

Βλέπεις λοιπόν, πόσο αλυσίδα είναι αυτά τα πράγματα έτσι;
Σκύλος αγορασμένος από κει που δεν πρέπει, συνέπειες δύο α) εντελώς ανεπιθύμητη/προβληματική συμπεριφορά και β) μη ύπαρξη εκτροφέα για "πρώτες βοήθειες". Είτε σ'αρέσει να το ακούς, είτε όχι, έτσι έχουν τα πράγματα.

Από την άλλη, θα πρέπει όποιος γείτονας ενοχλείται πραγματικά, να σου κάνει μύνηση. Σε καμμία άλλη περίπτωση, η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παρά μόνο να σε ενοχλεί με την παρουσία της. Πράγμα που αμφιβάλλω, αν θα συνεχίσει να γίνεται για πολύ ακόμη. Εχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν. Μάλιστα, την επόμενη φορά, που θα σου κάνουν παρατήρηση, για ενόχληση σε ώρες μη κοινής ησυχίας, να μην κάτσεις καν να τους ακούσεις.

Η ουσία όμως είναι, ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα, χειρισμού του σκύλου σου. Ο αδύναμος κρίκος, σε όλα αυτά, είσαι εσύ. Από την αρχή της ιστορίας σας. Η λύση, είναι μόνο εκπαιδευτής. Χθες. Κόστος υποχρεωτικό, εφόσον τελικά έχεις πλήρη άγνοια, που έπρεπε να το έχεις συνυπολογίσει εξ'αρχής. Αλλά...εσύ βιαζόσουν...

Στο μεταξύ, ο σκύλος μέσα, με ερμητικά κλειστά πορτοπαράθυρα, για να μην ενοχλεί.