parson rusell

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
avapimou μην κόβεις τις λέξεις σου σε παρακαλώ. Ενα γράμμα μόνο του, δεν είναι λέξη.

Ο κτηνίατρος για να αλλάξει τα στοιχεία του τσιπ, θα ζητήσει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη στου οποίου το όνομα είναι τώρα, ότι παραχωρεί τον σκύλο. Είναι υποχρεωτικό, για να μην θεωρηθεί κλεμμένος. Λύστε τα, τα προβλήματα αυτά, πριν υποβάλλετε τον σκυλάκο σε ένα μάταιο κουραστικό ταξίδι. Μήπως το τσιπ, δεν είναι καταχωρημένο;

Παρατηρώ, ότι ψάχνεσαι για οικονομική τροφή κλπ. Ok...αλλά...είσαι σίγουρη, ότι μπορείς να συντηρήσεις γενικά έναν σκύλο; Eχει αρκετά έξοδα, σε μηνιαία βάση και μπορεί να τύχει και κάτι έκτακτο ιατρικό, που μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Πρέπει να σκεφτείς, κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
εγω ηθελα να ναι ολα νομοτυπα δεν τα ηξερα αυτα αλλα πως να υπογραψω οταν ο ιδιοκτητης ειναι αμερικη κ μ λεει οτι το διαβατηριο ειναι στο ονομα τ 1ου που τον ειχε μεχρι 6 μηνων πωπω μπερδεμα μεγαλο!!!! εγω ηθελα χτυπα ξυλο αν χαθει να φαινεται οτι ειναι δικος μ τι να κανω να τ βαλω ενα ταμπελακι με κινητο??? δεν βρισκω ακρη
Εννοείτε οτι θα του βάλεις επάνω στον κολλάρο την μεταλλική ταυτότητα με τα στοιχεία σου. Μίλα με τον κτηνίατρο σου τι μπορεί να γίνει με το microchip υπάρχει ενδεχόμενο να μην είναι δηλωμένο στο όνομα του πρώιν ιδιοκτήτη, μπας και βρείς καμία άκρη.

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
περα απ τη πλακα τη σκεφτομαι σοβαρα βλεπω τα συστατικα της....ειναι ακριβη αλλα νομιζω 12 κιλα φτανουν μεχρι 2 μηνες?

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
φωτεινη πραγματικα ευχαριστω για τη βοηθεια παω για υπνο γτ στις 7 πρεπει να παω να τον παρω!!!! θα σας στειλω το πρωιιιι νεακια ευχαριστω για ολα

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
avapimou μην κόβεις τις λέξεις σου σε παρακαλώ. Ενα γράμμα μόνο του, δεν είναι λέξη.

Ο κτηνίατρος για να αλλάξει τα στοιχεία του τσιπ, θα ζητήσει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη στου οποίου το όνομα είναι τώρα, ότι παραχωρεί τον σκύλο. Είναι υποχρεωτικό, για να μην θεωρηθεί κλεμμένος. Λύστε τα, τα προβλήματα αυτά, πριν υποβάλλετε τον σκυλάκο σε ένα μάταιο κουραστικό ταξίδι. Μήπως το τσιπ, δεν είναι καταχωρημένο;

Παρατηρώ, ότι ψάχνεσαι για οικονομική τροφή κλπ. Ok...αλλά...είσαι σίγουρη, ότι μπορείς να συντηρήσεις γενικά έναν σκύλο; Eχει αρκετά έξοδα, σε μηνιαία βάση και μπορεί να τύχει και κάτι έκτακτο ιατρικό, που μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Πρέπει να σκεφτείς, κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις.
σιγουρα εχεις απολυτο δικιο σε αυτο αλλα αν σκεφτομουν τα πααααντα δεν θα εκανα τιποτα στη ζωη μου.... εχω μαθει να αντιμετωπιζω τα θεματα ενα τη φορα κ συνηθως τα λυνω. τωρΑ αν τυχει κ κατι τραγικο κ δε μπορω να ανταπεξελθω εχω δοξα το θεο οικογενεια κ θα με στηριξει αν χρειαστει. κανεις δεν ειναι μονος (σε γενικες γραμμες το λεω) στη ζωη εχω κ φιλους νομιζω ολα καλα θα πανε το ευχομαι

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Δεν χρειάζεται να πάρεις τροφή με 60 και 70 ευρώ και τα 25-30 καλά είναι μην τρελαθούμε εντελώς. Πόσο πια να τρώει ένα μικρόσωμο σκυλί . Όσο αναφορά το επείγων περιστατικό , εκεί πρέπει να έχεις καβάτζα ή την βοήθεια γονέων .

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν χρειάζεται να πάρεις τροφή με 60 και 70 ευρώ και τα 25-30 καλά είναι μην τρελαθούμε εντελώς. Πόσο πια να τρώει ένα μικρόσωμο σκυλί . Όσο αναφορά το επείγων περιστατικό , εκεί πρέπει να έχεις καβάτζα ή την βοήθεια γονέων .
Ο μεγάλος μου τρώει ένα 12κιλο σε ένα μήνα και η μικρή μου 1,5 κιλο στο ίδιο διάστημα, ο μεγάλος ζυγίσει περίπου 15 φορές περισσότερο απο την μικρή. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ένα 12κιλο αυτό το σκυλί μπορεί να το καταναλώσει σε 2 μήνες μέσα στο νερό. Στα 25-30 αυτή η ποσότητα δε νομίζω να υπάρχει σε αξιοπρεπή τροφή αλλά στα 40-50 (δηλαδή 20-25/μήνα) πιστεύω θα βρει κάτι καλυτερο.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Επίσης avapimou, μήπως πρέπει να πας να παραλάβεις εσύ τον σκύλο απο τον τόπο διαμονής του και να κανονίσετε εκεί κάποια θεαματάκια; Δε βρίσκουν το βιβλιάριο, το τσιπ είναι σε άλλο όνομα.. μην τραβιέσαι αργότερα και δε μπορείς να βρεις και άκρη

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
εγω ηθελα να ναι ολα νομοτυπα δεν τα ηξερα αυτα αλλα πως να υπογραψω οταν ο ιδιοκτητης ειναι αμερικη κ μ λεει οτι το διαβατηριο ειναι στο ονομα τ 1ου που τον ειχε μεχρι 6 μηνων πωπω μπερδεμα μεγαλο!!!! εγω ηθελα χτυπα ξυλο αν χαθει να φαινεται οτι ειναι δικος μ τι να κανω να τ βαλω ενα ταμπελακι με κινητο??? δεν βρισκω ακρη
Μην στεναχωριέσαι. Πες στον πρώην ιδιοκτήτη να σου στείλει υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία του σκύλου άλλαξαν στο όνομα σου και μετά πάρε τηλέφωνο τον κτηνιατρικό σύλλογο και ζήτησε την αλλαγή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Δεν έχω ξανακούσει, να γίνεται έτσι, αλλαγή στοιχείων. Μόνο μέσω κτηνιάτρου. Και αυτός θα ζητήσει υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής και πλήρη στοιχεία.

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
παιδιαααα ειναι εδω!!!! τον εφερα σπιτι ειναι ενας κουκλακος αλλα.... δεν ειναι στειρωμενος κ με καβαλησε ασχημα δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω,! τον πηγα τερααααστια βολτα τον εκανα μπανακι γτ μετα απο τοσες ωρες ταξιδι νομιζω μυριζε παααρα πολυ αφου τιναξε τα νερα παντου κ εφαγε τ σκασμου (τ ειχα ρυζι με κρεας για το καλοσωρισμα) μας καβαλησε ο κυριος!!!!

gefil

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2013
129
68
48
Nea Smirni
www.facebook.com
παιδιαααα ειναι εδω!!!! τον εφερα σπιτι ειναι ενας κουκλακος αλλα.... δεν ειναι στειρωμενος κ με καβαλησε ασχημα δε ξερω αν πρεπει να γελασω η να κλαψω,! τον πηγα τερααααστια βολτα τον εκανα μπανακι γτ μετα απο τοσες ωρες ταξιδι νομιζω μυριζε παααρα πολυ αφου τιναξε τα νερα παντου κ εφαγε τ σκασμου (τ ειχα ρυζι με κρεας για το καλοσωρισμα) μας καβαλησε ο κυριος!!!!
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν είναι στειρωμένος ή όχι... Τρόπος επιβολής είναι. Μην τον αφήνεις. Πρέπει να του δείχνεις (με ήπιο τρόπο πάντα και χωρίς καμία βια) ότι εσύ είσαι ο αρχηγός...

Καλή συμβίωση με το νέο σου σύντροφο. Αναμένουμε φωτογραφίες....

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλως τον δεχτηκες. Περιμενουμε φωτο!!
μην του επιτρεπεις να το κανει αυτο σε καμια περιπτωση!
ελεγχει τα ορια σου και μεχρι που τον παιρνει.
Με το που το ξεκινάει, απομακρύνεσαι αμέσως, του δινεις να καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν το δεχεσαι, και οτι εσυ εισαι το αφεντικο. Δεν σηκωνεις όμως ποτέ χερι στον σκυλο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλώς τον δεχτηκες τον ομορφο!
Μην τον αφηνεις δευτερόλεπτο να καβαλαει το πόδι σου. Ηπια αλλά αποφασιστικά τον κατεβάζεις με ΜΗ (ή ό,τι αναλογο ξέρει ως εντολη). Το αν ειναι στειρωμένος ή όχι, σε αρσενικό φαινεται από αλλου.... :rolleyes:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
σκατόφατσα :cool: (με την καλή έννοια).

Να σου ζήσει.

ΥΓ : Στη φωτογραφία φαίνεται κάπως "στριμωγμένο" το μέρος του. Υποθέτω πως μένεις σε μικρό σπίτι / διαμέρισμα? Να τα βλέπουν αυτά αυτοί που "δεν έχουν χώρο"

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
λοιπον μενω σε μικρο διαμερισμα κ μεχρι τωρα ο μεμος φερεται υπεροχα δεν εσπασε τπτ! χαχαχα ρε παιδια με πονεσε πολλες φορες με τα νυχια του ειναι αποτομος του μιλησα τπτ μετα τ φωναξα κ ακουσε θα δουμε θελει υπομονη αλλα θα τον καταφερω οσο για τροφη αποφασισα να παρω barking heads απο 1η τ μηνα μεχρι τοτε θα φαει λιγη ξηρα χυμα κ κρεατακι με ρυζι αυτα. θα παρω να ρωτησω για το τσιπ να σας πω τι μ ειπαν

υ.γ. ευχαριστω για τις ευχες!!!

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Ο μεγάλος μου τρώει ένα 12κιλο σε ένα μήνα και η μικρή μου 1,5 κιλο στο ίδιο διάστημα, ο μεγάλος ζυγίσει περίπου 15 φορές περισσότερο απο την μικρή. Οπότε καταλαβαίνεις ότι ένα 12κιλο αυτό το σκυλί μπορεί να το καταναλώσει σε 2 μήνες μέσα στο νερό. Στα 25-30 αυτή η ποσότητα δε νομίζω να υπάρχει σε αξιοπρεπή τροφή αλλά στα 40-50 (δηλαδή 20-25/μήνα) πιστεύω θα βρει κάτι καλυτερο.
Η Purina Tonus είναι μια χαρά αξιοπρεπής ξηρά , το ότι κάποιοι από μας δίνουμε κάτι παραπάνω ποιοτική τροφή δεν πάει να πει ότι όλα τα άλλα είναι σκουπίδια . Έχουν μεγαλώσει σκύλοι και σκύλοι με friskies και άλλες τροφές από τα Lidl .