parson rusell

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
παιδια εχω προβλημα.... πηγαμε βολτα κ το χερι μου εχει γινει κοκκινο κ ποναει παρα πολυ! εδεσα γυρω του το λουρι για να τον ελεγχω αλλα ποναω τοσο που δε ξερω πως θα το παω βολτα μετα!!! να παρω αυτο
Flexi Classic Compact Mini Black 3M

η κατι τετοιο? δεν παλευεται με το σχοινι που εχει τι προτεινετε?? ενας τυπος μου ειπε πνιχτη! εγω δε θελω..... του φοραω ηδη επιστηθιο και του πηρα ενα κολαρο της πλακας για να βαλω ταυτοτητα αλλα δεν τον παω βολτα απο το κολαρο μη πνιγεται δε θελω να υποφερει λεπτο!

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πνίχτη μη χρησιμοποιήσεις ούτε λεπτό πριν σου δείξει κάποιος πως να τον χρησιμοποιείς!

Μπορείς να πάρεις ένα λουρί λαδιού που είναι πιο "μαλακό" για τα χέρια αλλά το τράβηγμα θα είναι το ίδιο. Προσωπικά το flexi δε το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα γιατί θέλω να έχω τον σκύλο μου δίπλα μου και όχι 3 μέτρα μπροστά γιατί θέλω να βλέπω πράγματα πριν τα δει (γάτες, φαγητό, άλλα σκυλιά) και να πράτω ανάλογα αλλά ξέρω πολλούς που χρησιμοποιούν.

Διάβασε πως να μάθεις το σκυλί να περπατάει σωστά..

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
Πνίχτη μη χρησιμοποιήσεις ούτε λεπτό πριν σου δείξει κάποιος πως να τον χρησιμοποιείς!

Μπορείς να πάρεις ένα λουρί λαδιού που είναι πιο "μαλακό" για τα χέρια αλλά το τράβηγμα θα είναι το ίδιο. Προσωπικά το flexi δε το εμπιστεύομαι ιδιαίτερα γιατί θέλω να έχω τον σκύλο μου δίπλα μου και όχι 3 μέτρα μπροστά γιατί θέλω να βλέπω πράγματα πριν τα δει (γάτες, φαγητό, άλλα σκυλιά) και να πράτω ανάλογα αλλά ξέρω πολλούς που χρησιμοποιούν.

Διάβασε πως να μάθεις το σκυλί να περπατάει σωστά..
ααα θα πηγαινει μπροστα ε??? οχι θελω να ναι διπλα μ στο ποδι μ απο αριστερα αλλα ειναι τοσο δυνατος!!! μου κοβει το χερι στα 2 απ το πρωτο 10λεπτο τον τραβαω οταν πεταγεται αλλα μονιμως ασκει δυναμη δεν μενει ησυχος εεε ειναι η ρατσα αλλα πρεπει να μενει διπλα μου... ελεγα να το παρω για να μη μου καταστρεψει το χερι...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δε γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη αυτό όμως..
Απο το μόνιμο τράβηγμα δε γίνεται να περάσεις άμεσα στο κολλημένος στο πόδι σου.

Ψάξε στο φορουμ, υπάρχουν συζητήσεις για το πως θα μάθεις το σκυί να μην τραβάει. Επίσης μπορείς να βρεις και ενδιαφέροντα βιντεάκια, εκπομπές κλπ

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Να σου ζήσει το σκυλάκι σου! Μία άλλη πολύ οικονομική τροφή αλλά κατά τη γνώμη μου και ποιοτική είναι η Brit premium. Εμείς από το dogforum τη μάθαμε και έκτοτε δεν την αλλάζουμε. To 15κιλο το παίρνουμε 30 ευρώ.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η tonus σαν τροφή είναι υπερτιμημένη, σαν τη friskies. Γενιές σκύλων έχουν μεγαλώσει με τροφές αυτής της ποιότητας αλλά εγώ θα διάλεγα ή κάτι καλύτερο στην ίδια τιμή, ή αν ντε και καλά ήθελα τέτοια συστατικά, άλλη τροφή με πολύ πιο χαμηλή τιμή. Σε απλά ελληνικά θα κοίταζα το value for money.(απλά ελληνικά, χι χι χι χι) Για το σκυλί βέβαια, καλύτερο είναι περισσότερο κρέας στα συστατικά. Και δε χρειάζεται να ανεβείς τρελά στην τιμή. Έως και καθόλου.
(Με απλά μαθηματικά πάντως ούτε η optidog απο το Lidl είναι καλό value for money αφού με πρώτο συστατικό δημητριακά (δεν είμαι σίγουρη, θα το τσέκαρω αύριο) κοστίζει γύρω στα 24-25 ευρώ τα 15 κιλά...

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
(Με απλά μαθηματικά πάντως ούτε η optidog απο το Lidl είναι καλό value for money αφού με πρώτο συστατικό δημητριακά (δεν είμαι σίγουρη, θα το τσέκαρω αύριο) κοστίζει γύρω στα 24-25 ευρώ τα 15 κιλά...
Ξηρά τροφή optidog στο Lidl 5 κιλά έχει 7,99 €.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για το πρώτο συστατικό δημητριακά δεν είμαι σίγουρη. Τα συστατικά θέλω να τσέκαρω αύριο οχι την τιμή :)
Αν κι έκανα λάθος στην τιμή, έβαλα ενα ευρώ παραπάνω, ειναι 23,97. (Οταν το μυαλό υπολογίζει σωστά και τα δάχτυλα πληκτρολογούν λάθος...)

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
avapimou είναι πολύ βασικό να κάνει ένα 'reboot' το σκυλάκι (πώς τον είπαμε πάλι;;; έχουμε όνομα;) και ν' αρχίσει να μαθαίνει καλές συμπεριφορές, ιδίως στο σπίτι και στη βόλτα. ΜΗΝ το αφήνεις να τραβάει και να καβαλάει, αυτά είναι ανεπίτρεπτα - και κάνε τα όσο είναι νωρίς. 2 τρόποι που εφάρμοσα εγώ στην αρχή - υιοθέτησα και εγώ νεαρό ενήλικο καταφυγίου, ήξερε από λουρί αλλά τα έκανε τα τσαλίμια της! - ήταν όταν τραβούσε στο δρόμο να σταματάω: απλά κοκκαλώνεις, σταματάει και εκείνο και μόνο τότε ξαναξεκινάς. η άλλη τεχνική είναι να λες 'εεεεεεεεπ!' και να διορθώνεις με τράβηγμα του λουριού. δες και στο φόρουμ, δες και στο youtube - έχει άπειρα βιντεάκια...

στο σπίτι πως είναι; τον έχεις αφήσει μόνο του; σου προτείνω να κοιτάξεις σοβαρά το ενδεχόμενο crate... και γενικότερα, αν και ίσως σου φανεί βουνό στην αρχή όπως σου είπαν και άλλα μέλη, να 'κάνεις την καρδιά σου πέτρα' λίγο, να οπλιστείς με υπομονή και να φροντίσεις αυτόν τον πρώτο καιρό να βάλεις σωστές βάσεις για τη συμβίωσή σας. ο κάθε ενήλικος σκύλος έχει μάθει 'κάπως' και πρέπει εμείς να του δείξουμε πως πρέπει να συμπεριφέρεται στο τώρα. τοπ τοπ τοπ συμβουλή μου, μην τον κακομάθεις τώρα που είναι αρχή -- αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι! αγάπη, ναι, τρυφερότητα, βόλτες, προσοχή, αλλά θέσε σαφή όρια για να περάσετε πολλά χρόνια μαζί καλά!

περιμένουμε και άλλες φώτο, ελπίζω να μην πιστεύεις ότι θα γλιτώσεις με 1-2, ε;;; :D

Last edited:

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Λοιπόν, πήγα σήμερα σε ένα πελάτη μου που έχει στειρωμένη ημίαιμη σχετικά μεγαλόσωμη σκυλίτσα 4 ετών, εκείνος την τάιζε Friskes τόσα χρόνια και κάτι περίεργες κονσέρβες από το σουπερμάρκετ, το σκυλί έχει γίνει σαν τόφαλος, του είπα να δοκιμάζει Optidog ligth (weight control) μπας και το σκυλί να χάσει κάνα κιλο. Το πήρε το 5-κιλό, ανακάτεψε 50:50 με την παλιά τροφή, μια χαρά το'φαγε το σκυλί. Αντέγραψα τα συστατηκά:
αραβόσιτος
κρεατάλευρο από κρέας πουλερικών
ρύζι
κρεατάλευρο από χοίρο
αφυδατωμένα τεμάχια ζαχαρότευτλου 3,5%
παράγωγα φυτικής προέλευσης (κυτταρίνη) 2%
λύπος από πουλερικά
ανθρακικό ασβέστιο
αποξηραμένο συκώτη πουλερικών
φωσφορικό μονοασβέστιο
λινάσπορος
χλωριούχο νάτριο
μαγιά αφυδατωμένη
αυγό αφυδατωμένο

Τι λέτε;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αμα εχει κανα 20ρι το 15κιλο "καλη" ειναι. Παραπανω για κανενα λογο

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Λοιπόν, πήγα σήμερα σε ένα πελάτη μου που έχει στειρωμένη ημίαιμη σχετικά μεγαλόσωμη σκυλίτσα 4 ετών, εκείνος την τάιζε Friskes τόσα χρόνια και κάτι περίεργες κονσέρβες από το σουπερμάρκετ, το σκυλί έχει γίνει σαν τόφαλος, του είπα να δοκιμάζει Optidog ligth (weight control) μπας και το σκυλί να χάσει κάνα κιλο. Το πήρε το 5-κιλό, ανακάτεψε 50:50 με την παλιά τροφή, μια χαρά το'φαγε το σκυλί. Αντέγραψα τα συστατηκά:
αραβόσιτος
ρύζι
κρεατάλευρο από χοίρο
λύπος από πουλερικά
ανθρακικό ασβέστιο
φωσφορικό μονοασβέστιο
λινάσπορος
χλωριούχο νάτριο
μαγιά αφυδατωμένη
αυγό αφυδατωμένο

Τι λέτε;
Προσωπικα δεν την θεωρω καλη μιας και εχει πρωτο συστατικο "αραβοσιτο".
Περνουνε που περνουνε ξηρα τροφη τουλαχιστον ας ειναι οσο το δυνατον καλυτερη.
Παντα να εχει πρωτο συστατικο το κρεας.
Επισης δεν φταιει μονο η τροφη που το σκυλι ειναι τοφαλος αλλα και ο ανθρωπος που δεν το ασκει.
Αν το πηγαινει βολτα μονο για την αναγκη του, που θα αθληθει το σκυλι??????
Ή αν καθεται ολη μερα και απλα το ταιζει?

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Επισης δεν φταιει μονο η τροφη που το σκυλι ειναι τοφαλος αλλα και ο ανθρωπος που δεν το ασκει.
Αν το πηγαινει βολτα μονο για την αναγκη του, που θα αθληθει το σκυλι??????
Ή αν καθεται ολη μερα και απλα το ταιζει?
Από που έβγαλες το συμπέρασμα οτι δεν πηγαίνει βόλτα το σκυλί; Να σου πω οτι 3 φορές την ημέρα την βγάζει έξω και τρέχει για 1-1,5 ώρα σε καθημερινή φάση, συνταξιούχος είναι ο άνθρωπος το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται όλη μέρα μαζί της.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
αραβόσιτος
ρύζι
κρεατάλευρο από χοίρο
λύπος από πουλερικά
ανθρακικό ασβέστιο
φωσφορικό μονοασβέστιο
λινάσπορος
χλωριούχο νάτριο