parson rusell

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
P1110540mikrh.jpgΓεια σας,

Σημερα μιλησα με μια κυρια η οποια θα μου στειλει το νεο μ παρεακι αυριο απο ροδο!!!!λεγεται μεμο ειναι 2,5 χρονων και ειναι parson rusell, δεν εχω ιδεα απο σκυλακια ειναι ο πρωτος μου! δεν ξερω καν τι πρεπει να του παρω σαν τροφη.... ξηρη? κονσερβα? πρεπει να παω να δω κτηνιατρο? χμ μου ειπαν εχει ολα τα εμβολια κ ζητησα κ το βιβλιαριο του εννοειται απλα... για να μη κανω καμια γκαφα τωρα που ειναι η αρχη παρακαλω βοηθηστε με θελω να γινω υπευθυνη απεναντι του κ να με αγαπησει μιας κ ο μπαμπας του τον αφησε μονο του και κανεις δεν μπορει να τον διαχειριστει... θα ηταν ευκολοτερο να παρω κουταβι αλλα ειπα οτι δε θελω να βρεθει αλλο ενα σκυλακι στο δρομο κ το υιοθετω εγω! το μονο που εχω ειναι μια φωτο του αυτη τη στιγμη....

Last edited:

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Γειά σου !
Να ρωτήσεις αυτή την καλή κυρία τι των τάιζε αυτά τα 2,5 χρόνια και να συνεχίσεις με την ίδια τροφή. Η κυρία πρέπει να σου δώσει και το βιβλιαράκι του σκύλου που αναγράφονται όλα τα εμβόλια του και συμεώσεις για εξωτερική και εσωτερική αποπαρασίτωση και με αυτό το βιβλιαράκι μαζί με το σκυλάκι θα πας σε κτηνίατρο να τα τσεκάρει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ρίξε μια ματιά σ'αυτό: [h=3]Υιοθεσία ενήλικου αδέσποτου "οδηγίες χρήσεως"[/h]
Θα βρεις διάφορες πληροφορίες για αρχή.
Η υιοθεσία κουταβιού, σπάνια είναι ευκολότερη, απ'την υιοθεσία ενήλικου. Αν ο σκύλος που θα σου φέρουν [αυτό φαντάζομαι εννοείς-ότι κάποιος θα στο φέρει], δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας/συμπεριφοράς, τότε είναι πολύ καλύτερα το ενήλικο, για έναν αρχάριο σκυλογονιό.

Οπωσδήποτε θα τον τσιπάρεις άμεσα, και θα τον πας σε γιατρό, για μία γενική αίματος και εξέταση για λεισμάνεια. Το βιβλιάριό του, θα πρέπει να στο δώσουν εννοείται.

Να ρωτήσω σε ποιά πόλη είσαι; Πως και υιοθετείς σκυλάκι από άλλη πόλη;

Εχεις στην περιοχή σου, κάποιον καλό εκπαιδευτή, για την περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια στον χειρισμό του;

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Να και άλλος ένας Παρσονικός :D ...όταν λες ότι κανείς δεν μπορεί να τον διαχειριστεί εννοείς ότι δεν υπάρχει κάποιος να τον υιοθετήσει εκεί ? Όμορφος είναι πάντως! Ελπίζω να μην σε ταλαιπωρήσει και να ασχοληθείς πολύ με την εκτόνωσή του.

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
να μαι παααλι!!! μου τον στελνει απο νησι! η κυρια τον κρατουσε γτ ο ιδιοκτητης εφυγε για αμερικη κ δεν γινοταν να τον παρει μαζι του... το βιβλιαριο το ψαχνει κ θα μ το στειλει αργοτερα μαζι με τη τροφη του! τρωει κ ξηρα τροφη κ κρεατακι καμια φορα κ εμαθα οτι ειναι τ lidl αυτη που ετρωγε γενικα.... για το θεμα της διαχειρισης μου ειπε οτι εχει πολυ πολυ πολυ ενεργεια βεβαια αυτο το ειχα ηδη διαβασει οχι ζησει... αυριο ξημερωματα καταφθανει! εκπαιδευτη εχει εδω κοντα αλλα μου ειπαν οτι ξερει κ κολπα ηδη κανει κ κωλοτουμπες ο γλυκουλης...παει εξω για την αναγκη του κ τρωει ελαχιστα τα ρωτησα αυτα τωρα για εμβολια μου ειπε οτι ειναι ολα οπως επρεπε να γινουν! μενω νικαια κ πρεπει να βρω κτηνιατρο νομιζω να ναι καλος κ να μην ειναι κ πανακριβος αυταααα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις τις πληροφοριες κ το χρονο π μ δινετε πραγματικα!!!!!

Υ.Γ. Δεν μ ενδιεφερε απο που θα ηταν... μιλησα με πολλα ατομα για πολλα κουταβια αλλα ολα ειχαν δοθει...!! μετα σκεφτηκα το κουταβι ευκολα το παιρνει καποιος το ενηλικο ομως??? κ ειπα τελος θα παρω ενηλικο.... αυτα

Last edited:

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Η τροφή από το LIDL (μιλάμε για ξηρά, οι κονσέρβες κάπως τρώγονται) είναι χάλια, ακόμα και τα πεινασμένα αδέσποτα δεν την τρώνε, κοίταξε καμία τροφή πιο καλής ποιότητας, ας πόυμε εδώ: http://www.pet4u.gr/Category.asp?ID=89.
Το σκυλάκι τρώει ελάχιστα και τον καταλαβαίνω αφού του δίνουν σκουπίδια. Πόσα λεφτά είσαι διαθέσιμη να δώσεις το μήνα για τροφή; Κάτι θα βρούμε.

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
ελεγα να παρω royal canin η pedigree βεβαια τις βλεπω λιγο ακριβες η pro plan , purina...Κ η friskies δε ξερω τι λενε.... πρεπει να τρωει κ κονσερβα?????

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
εισαι πολυ τυχερη που υιοθετεις εναν τετοιο κουκλο!
δεν πρεπει να τρωει και κονσερβα.

ποσο να ναι αυτος τωρα..10 κιλα? δεν τρωει μεγαλη ποσότητα ετσι και αλλιως οποτε ενα μεγάλο τσουβαλι των 16 κιλων θα το τρώει σε διμηνο-τριμηνο.
Θα σου προτεινα να πάρεις μια τροφη καλης ποιοτητας απο premium ή super premium και αν εχεις να διαθεσεις και λιγο παραπανω μια ολιστικη, ετσι και αλλιως δεν θα σου κοστιζει και τοσο πολυ μιας και ο σκυλακος θα τρωει λιγα γραμμαρια τη μερα.

Διαβαζω οτι πολυ καλη και οικονομικη ειναι η barking heads. Aν εδινα ξηρα στον σκύλο αυτη θα του εδινα.
friskies και pedigree ξεχνα τες!

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες με το καλό να έρθει!
pedigree και friskies ΜΑΚΡΙΑ είναι χειρότερες από αυτό που τρώει τώρα!!
Διαβασε λίγο την εννοτητα Διατροφή και Ασκηση όστε να καταλάβεις κάποια πραγματα για τις τροφές,κοιτάμε τα συστατικά και βάση αυτών και της τσέπης μας κάνουμς την επιλογή!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
μπορει κ τα 2???? απλα ποτε πρεπει το 1 κ ποτε το αλλο?
Και βέβαι μπορείς να δίνεις και τα δύο. Για πιο οικονομική τροφή κοίταξε και τη JOSERA FESTIVAL 15-κιλο, για το σκυλάκι σου αυτό το τσουβάλι θα σου φτάσει για 2-2,5 μήνες και τιμή του είναι μόνο 41,60 €: http://www.pet4u.gr/Product/4280/ksira_trofi_josera_emotion_festival
Ημερήσια ποσότητα για το βάρος κάθε σκύλου αναγράφεται επάνω στη συσκευασία και διάλεξε καμία καλή κονσέρβα 200 γραμμαρίων, να σου πω την αλήθεια και από το LIDL μια φορά σε τόσο μπορείς να πάρεις την κονσέρβα (μικρή σε ταψάκι μόνο), εγώ θα σου πρότεινα άλλη όπως τη ROYAL CANIN π.χ.: http://www.pet4u.gr/Product/4736/konserba_skyloy_royal_canin_chn_mini_adult_beauty_can

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
πολυ καλα! ευχαριστω.... μολις ανακαλυψα θεμα... μιλησα με τον ιδιοκτητη τ κ μ ειπε οτι εχει τσιπ αλλα! τον ειχε παρει 6 μηνων κ το τσιπ ειναι στο ονομα τ πρωην ιδιοκτητη π το ειχε οταν γεννηθηκε ετσι εχει στο διαβατηριο τ τωρα τι κανουμε?????

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Τι μας λέει ο νόμος:
5. Αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις, ιδιοκτησίες, κ.λ.π.: Σε κάθε τέτοια περίπτωση ο πωλητής ειδοποιεί τον κτηνίατρο που έβαλε το μικροτσίπ, για την αλλαγή των στοιχείων. Ο κτηνίατρος άμεσα ενημερώνει την βάση δεδομένων ότι ο σκύλος Χ, με κωδικό αριθμό Υ, έχει νέο ιδιοκτήτη, τα στοιχεία του οποίου και παραθέτει. Στο εξής λοιπόν ο σκύλος «χρεώνεται» στον νέο ιδιοκτήτη και κανένας κλέφτης δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι τον αγόρασε. Ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης, πρέπει ο ιδιοκτήτης να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη νέα του διεύθυνση. Επειδή το μικροτσίπ δεν μπορεί να αλλοιωθεί με κανένα τρόπο, παρά μόνο αν αφαιρεθεί με επέμβαση (και αυτό είναι συζητήσιμο), παρέχει μεγάλη ασφάλεια στις αγοροπωλησίες, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι πράγματι αγοράζουμε τον σκύλο που θέλουμε και όχι αυτόν που του μοιάζει. Αν θέλω να αγοράσω έναν σκύλο αξίας, τότε ρωτάω τον πωλητή να μου πει τον αριθμό του μικροτσίπ. Ο δικός μου κτηνίατρος, θα μου επαληθεύσει, αφού έλθει σε επαφή με την τράπεζα δεδομένων, ότι πράγματι το ζώο που θέλω, έχει αυτά τα στοιχεία και δεν είναι κλεμμένο ή νεκρό. Μόλις πάρω τον σκύλο στα χέρια μου, τον πηγαίνω κατευθείαν στον κτηνίατρο και επαληθεύω τον αριθμό του μικροτσίπ. Τότε είμαι σίγουρος πως πραγματικά πήρα τον σκύλο που ήθελα.

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
!!!! δλδ αν δεν εχει ο τυπος τα στοιχεια αυτου π του τον εδωσε εγω τι θα θεωρηθω παρανομη π τον εχω??!!!! απαπα!!!!!!! τ εστειλα μνμ αλλα δεν θα το εχει δει

avapimou

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
176
24
νικαια
εγω ηθελα να ναι ολα νομοτυπα δεν τα ηξερα αυτα αλλα πως να υπογραψω οταν ο ιδιοκτητης ειναι αμερικη κ μ λεει οτι το διαβατηριο ειναι στο ονομα τ 1ου που τον ειχε μεχρι 6 μηνων πωπω μπερδεμα μεγαλο!!!! εγω ηθελα χτυπα ξυλο αν χαθει να φαινεται οτι ειναι δικος μ τι να κανω να τ βαλω ενα ταμπελακι με κινητο??? δεν βρισκω ακρη

aith

Well-Known Member
18 Απριλίου 2013
59
7
αθήνα , νεα φιλαδέλφεια
Ψιλοάσχετο με το τόπικ βέβαια , αλλά μιας και αναφέρθηκε , η barkingheads μου κάνει για πολύ καλή τροφή , τη δίνω για ένα μήνα περίπου και ακόμα την τρώει με τόση όρεξη σα να περιμένει λιχουδιά , τρίχωμα , κακά , μια χαρά όλα , αέρια και μυρωδιές 0 .