Sly, το αλεπουδάκι

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Ναι γιατί το κουτάβι δάγκωνε το παιδί τους. Δεν είμαι έτοιμη για σκύλο γιατί δεν θέλω να μου καταστρέψει ένα σπίτι που δεν είναι δικο μου; Ωραια καλά δεν ασχολούμε άλλο πραγματικά.... Τόσοι ηλίθιοι υπαρχουν που μπορούν και έχουν σκυλιά και σας πείραξα εγώ που κοιμάται στο μπαλκόνι
Πρώτον το να κοιμάται στο μπαλκόνι είναι παράνομο.
Δεύτερον, να σου πω την αλήθεια όχι, δε με πείραξε το μπαλκόνι. Με πείραξε ότι ο σκύλος όταν είναι μέσα περνά τη μέρα του όπως στη φωτό, δεμένος στο πόδι του τραπεζιού. Ένα μωρό που η πρώτη του οικογένεια το παράτησε γιατί είχε το θράσος να συμπεριφέρεται σα μωρό, και η δεύτερη δεν είχε φανταστεί (παρόλη την έρευνα ετών πανω στα σκυλιά που λες ότι έκανες) ότι τα σκυλάκια λερώνουν, και κατέληξε να έχει το μωρό ή δεμένο ή εξόριστο!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
οταν είναι μέσα τον έχω δεμένο μέχρι να μάθει να μην κατουροχέζει παντού και το βράδυ κοιμάται στο μπαλκόνι και τα κάνει εκεί στην πάνα του.
Μαλλον πρέπει να ενημερωθείς πολυ παραπάνω ομως....συνέχεια δεμενο κ το βραδυ εξω δεν είναι σωστος τροπος ζωης....
Αν δεν μπορεις δεν ειναι κακο να επιστραφει ΑΜΕΣΑ κ να παρεις καποιο αλλο που να πληρει τα κριτήρια σου...αν κ πρεπει κ εσυ να πληρεις κριτηρια ιδιοκτητη...

Ομως να ζει το αμοιρο περιορισμενο συνεχώς κ τελικα να ξανά αλλάξει σπιτι το βρισκεις δίκαιο;;;

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Μαλλον πρέπει να ενημερωθείς πολυ παραπάνω ομως....συνέχεια δεμενο κ το βραδυ εξω δεν είναι σωστος τροπος ζωης....
Αν δεν μπορεις δεν ειναι κακο να επιστραφει ΑΜΕΣΑ κ να παρεις καποιο αλλο που να πληρει τα κριτήρια σου...αν κ πρεπει κ εσυ να πληρεις κριτηρια ιδιοκτητη...

Ομως να ζει το αμοιρο περιορισμενο συνεχώς κ τελικα να ξανά αλλάξει σπιτι το βρισκεις δίκαιο;;;
Υπάρχουν σκυλιά που πληρούν το κριτήριο να μην λερώνουν, να μην κάνουν ζημιές, και να κάθονται ήσυχα μόνα τους εκεί που τα άφησες; Μόνο λούτρινα :(

• Like
Reactions: Haris Drazen

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Σαφώς κ δεν εννοω αυτο μιλαω καθαρα για ηλικια κ μέγεθος...ειπα παρακατω οτι πρεπει κ ο ιδιοκτητης να πληρεί κριτήρια....

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
40
Rethimno
Βασικά οι μόνοι που θα έπρεπε να κατηγορηθούν είναι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες διότι ούτε ως σκυλογονείς ούτε ως γονείς τα κατάφεραν ιδιαίτερα καλά, εφόσον δεν υπέδειξαν τα όρια παιχνιδιού στο παιδί τους (αν κρίνω από προηγούμενο post σου που ανέφερες πως το παιδί τραβούσε τα αυτιά και την ουρά του σκύλου) και φυσικό ήταν το κουτάβι να δαγκώνει. Από εκεί και πέρα, ίσως θα ήταν πιο υγιές και ασφαλές για το κουτάβι σου να του πάρεις ένα crate ή box (που ούτως ή άλλως το box θα το χρειαστείς για τις μεταφορές σας) και να έχεις το κουτάβι εκεί ώστε να μην είναι δεμένο μέσα στο σπίτι και ούτε και να κοιμάται εκτεθειμένο στο μπαλκόνι. Επίσης θα σε βοηθήσει και με την εκμάθηση τουαλέτας, την οποία θα ελέγχεις εσύ με τακτικές εξόδους του σκυλιού και φυσικά ρύθμιση του προγράμματός του (παιχνίδι-φαγητό-ύπνος). Οκ, ήσουν προετοιμασμένη για 6 μηνών σκυλί και σου έκατσε τεσσάρων, είναι κάτι αντιμετωπίσιμο και όχι τόσο τραγικό. Αναφορικά με τα κιλά του δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω, όπως και δεν θα ήθελα να επεκταθώ στην επιλογή να το δώσεις εάν ξεπεράσει το επιθυμητό βάρος. Θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να εκτιμήσεις από τώρα τις πιθανότητες και να πάρεις άμεσα μία απόφαση με βάση ίσως το χειρότερο σενάριο, ώστε να μην είναι αργά για κανέναν από τους δύο σας.

• Like
Reactions: mareco

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Εξετάζουμε τ ποιος φταίει κ γιατί ; Σε παρακαλώ @ShinigamiEye επειδή είναι ψυχούλα που αναπνέει μ συναισθήματα κ ζητά ότι κ εσύ (μπορεί κ λιγότερα) φρόντισε το (ότι κ αν αποφασίσεις)

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Αααα δλδ το να ελιναι το κουτάβι όλη μέρα κλεισμένο σε ενα κλουβί είναι αποδεκτό ενώ το να είναι το βραδυ ελεύθερο στο μπαλκόνι απο επιλογή του δεν είναι σωστα; Επίσης απο πότε τα κρητήριο του να μην κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι ο σκύλος έγινε κάτι το οποίο δεν υπάρχει;

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Εξετάζουμε τ ποιος φταίει κ γιατί ; Σε παρακαλώ @ShinigamiEye επειδή είναι ψυχούλα που αναπνέει μ συναισθήματα κ ζητά ότι κ εσύ (μπορεί κ λιγότερα) φρόντισε το (ότι κ αν αποφασίσεις)
προσπαθώ να του δώσω οτι καλύτερο μπορώ αν το σπίτι ήταν δικό μου ας τα ρήμαζε όλα δεν θα με ένοιαζε

Ζούκι

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2014
59
126
40
Rethimno
Βρε κοπέλα μου κανείς δεν είπε αυτά που μόλις αναμάσησες. Σου πρότεινα τη λύση στα κατουροχεσίματα που η ίδια προανέφερες ότι σε ενοχλούν και μίλησα για πρόγραμμα του σκυλιού ώστε να ρυθμιστούν, όχι για εγκλεισμό. Για τις ζημιές το τελευταίο που θα έπρεπε να σε νοιάζει είναι η ακεραιότητα του σπιτιού και το πρώτο η σωματική ακεραιότητα του σκύλου, να μην καταπιεί οτιδήποτε επιβλαβές. Για το μπαλκόνι σου είπαν και παραπάνω το ότι είναι παράνομο και το δέσιμο στο σπίτι απλά ανεπίτρεπτο. Διάβασε λιγάκι για τις χρήσεις του crate ΑΝ έχεις τη διάθεση να διευκολύνεις τη συμβίωση με το σκυλί, όμως επειδή διακρίνω πως δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα περί αυτής, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Ύψιστος.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
προσπαθώ να του δώσω οτι καλύτερο μπορώ αν το σπίτι ήταν δικό μου ας τα ρήμαζε όλα δεν θα με ένοιαζε
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου απλά οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Αν το σπίτι, ο χρόνος, τα οικονομικά, οι συγγενείς, η υποχρέωση για ταξίδια, η υγεία ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει ο καθένας, δεν επιτρέπουν να φροντίσεις ένα σκύλο, δεν παίρνεις σκύλο.
Προφανώς ούτε στο crate μπορεί να ζήσει το σκυλί, ούτε δεμένο, ούτε στο μπαλκόνι., ούτε κανένα συνδυασμό των παραπάνω. Ούτε θα αλλάξει τίποτα σε ένα ή σε δύο μήνες.
Έδειξες, όπως και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ενθουσιασμό, χωρίς να έχεις ιδέα τι πας να κάνεις και τι υποχρεώσεις φέρνει μαζί του ένα σκυλί. Πιθανό να το θεωρούσες ότι μαθαίνει όπως η γάτα την τουαλέτα και περνά τη μέρα να λιάζεται και να πηδα από καναπέ σε πολυθρόνα. Πιθανό και οι προηγούμενοι να πίστευαν ότι τα κουτάβια και τα μωρά δείχνουν μία αμοιβαία κατανόηση από τη φύση τους και περνάν τη μέρα αγκαλιασμένα. Δώστε στο σκυλάκι μία ευκαιρία να ζήσει κάπου όπου υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, όχι μόνο η πρόθεση.

Captain hook

Well-Known Member
11 Απριλίου 2016
405
785
Αααα δλδ το να ελιναι το κουτάβι όλη μέρα κλεισμένο σε ενα κλουβί είναι αποδεκτό ενώ το να είναι το βραδυ ελεύθερο στο μπαλκόνι απο επιλογή του δεν είναι σωστα; Επίσης απο πότε τα κρητήριο του να μην κάνει ζημιές μέσα στο σπίτι ο σκύλος έγινε κάτι το οποίο δεν υπάρχει;
Και εμένα το καλοκαιρι ο δικός μου από την πολύ ζεστή ήθελε να κοιμάται στην αυλή σημαίνει ότι έπρεπε να τον αφήσω παρόλο που έβλεπα τις σκνιπες να κάνουν παρτυ? Π ροσαρμοζεις την ζωή σου και την ζωούλα που εξαρτάται από εσένα όσο το δυνατόν καλύτερα και για τους δύο. Το να τον έχεις όμως δεμένο όλη μέρα δεν είναι η λύση και ούτε κάνεις ότι καλύτερο μπορείς.

• Like
Reactions: mareco

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
4 μηνων απο 6 μηνων σεν εχει κ τοση διαφορά συμπεριφορικα να ξερεις.
Το crate δεν ειναι για ολη μερα... Ουτε κ το δεσιμο σαφως. Τετοιες πρακτικες εμπιπτουν σε παθητικη κακοποιηση...μην σε ξενισει ετσι ειναι...
Κ εγω ειχα κουταβι σε σπιτι που δεν ηταν δικο μου ειχα απλα το νου μου παραπανω. Αλλωστε δυσκολα θα σου φαει πορτες κ ντουλαπες σε αλλα πραγματα θα προσανατολιστει πρωτα εαν ειναι τοοοοσο πια ζημιαρικο μωρο....

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Σαφως για να μην παθει τιποτα!!!! Απο σκνιπες απο φολες απο περπατηματα στο μπαλκονι γτ εχει αγνοια κινδύνου κ εχουν συμβει κ αυτα...
Εσυ πες γιατι θες να κοιμαται εξω;;; 3 κιλα σκυλακι δεν μπορει να εχει προστασία ουτε καν εναντια στις καιρικές συνθήκες...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
53
Πειτε μου απλα εναν λογο που εχετε αντιρηση να κοιμαται στο μπαλκονι τηα παθει τπτ?
Υπάρχουν διάφορα σενάρια:
Εχεις ένα σκύλο που μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι, στην αυλή, στο υπόγειο ή δεν ξέρω πού αλλού. Φροντίζεις τα μέρη αυτά να είναι ασφαλή, να έχει κάποιο άνετο χώρο (π.χ. να μην το εκθέτεις σε ήλιο βροχή, φόλες) και να μην ενοχλεί τους άλλους.
Το αφήνεις λοιπόν σε αυτό το ασφαλές μέρος όπου επαναλαμβαίνω δεν ενοχλεί, όταν δεν μπορείς να το προσέξεις. Και τις ώρες που είσαι μαζί του, πόσ μάλλον επεδή είνα και μωρό, τις αφιερώνεις στον να δεθείτε, να παίξετε και να σε μάθει.

Εσύ δε λες τίποτα τέτοιο όμως: το κουτάβι το έχεις απλά συνέχεια τιμωρία, χωρίς ελευθερία κινήσεων, χωρίς δυνατότητα να μάθει κάτι, είτε απομονωμένο στο μπαλκόνι, είτε δεμένο.
Μέχρι να γίνει τι; Να του έρθει η επιφοίτηση και να πάψει να συμπεριφέρεται σα σκύλος;

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Παιδιά ηρεμήστε λιγο... Εγω δεν ειπα οτι ειναι ολη μερα στο μπαλκόνι. Και δεν κινδυνεύει απο τιποτα. Και αν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν θα τον εχω μεσα

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Η σκνίπα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από το μπαλκόνι.Από τη σκνίπα κολλάει τη λεϊσμανίαση.

Επειδή βλέπω είσαι κ Θεσ/νίκη έχεις κ τα σκουλήκια της καρδιάς,τα οποία επίσης κολλάνε από κουνούπια.

Καλλλύτερα στο κλουβί λοιπόν που λες δε σου αρέσει επειδή μάλλον το θεωρείς "σκληρό" κ μέσα στο σπίτι,παρά να κολλήσει καλαζάρ και να καταστραφούν τα μέσα του.

Η μήπως από οικογένεια σε οικογένεια θα το προσέξει κανείς να του κάνει τις προληπτικές εξετάσεις που προβλέπονται?Έχει φάει ταλαιπωρία το καημένο το κουτάβι.

Θα έπρεπε να μεγαλώνει κ να μαθαίνει,όχι να τιμωρείται επειδή είναι κουτάβι κ χρησιμοποιεί τις αισθήσεις του (δάγκωμα) για να μαθαίνει κ επειδή χέζει σε όρια που στο μυαλό του είναι ακόμα δυσδιάκριτα.

Δώστο πίσω αν θες να το βοηθήσεις.Δεν είσαι στην κατάλληλη φάση για να το έχεις σπίτι σου.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεμένο;
Ειλικρινά, ασχολείσαι ακόμα; Γιατί; Είτε είναι τρολ η κοπέλα, οπότε απλά το ταΐζεις όσο ασχολείσαι, είτε δεν θέλει την βοήθειά μας γιατί της φαίνονται παράλογα αυτά που λέμε κι αυτή ξέρει ήδη. Απλά χάιδεμα δηλαδή και γούτσου γούτσου. Ούτε στη μία περίπτωση μπορώ να κάνω κάτι, ούτε (δυστυχώς) στη δεύτερη....

ShinigamiEye

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2012
137
55
Θεσσαλονικη
Ξαναλέω ηρεμήστε λιγο. Ααα τωρα κατάλαβα! Εξω κινδυνεύει ενω μεσαχστο σπιτι που εχω ολη μερα ανοιχτή μπαλκονοπορτα και ειδικα τ βραδυ που εχω και φως ουτε κουπια δεν μπαίνουν ουτε τίποτα σωστα; Εγω ποτε δν ειπα οτι θα περασει την ζωή του εκει δεμςνο ουτε εξω στο μπαλκονι αυτα ηταν τις πρώτες μερες μέχρι να προσαρμοστεί. Σήμερα ουτε λεπτό δεν κάθισε έξω ουτε μεσα δεμενος. Τέλος πάντων για όσους θέλουν να δουν, πριν λίγο γυρίσαμε απο την μεγάλη μας βολτα

• Like
Reactions: spyv and Orilis

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Καταρχάς είναι απλά κουκλί :love:
Στο θέμα των κιλών τώρα..Αναφέρεις ότι το σκυλάκι το ήθελες και το πήρες επειδή ήθελες να πάρεις σκύλο και για αυτό τώρα δεν θα ήθελες να το δώσεις. Από την άλλη όμως αναφέρεις ότι αν το κουτάβι γίνει πάνω από 6 κιλά λόγω συνθηκών θα αναγκαστείς να το δώσεις. ΟΚ σεβαστό. Αυτό που σου λένε τα παιδιά είναι ότι εφόσον υπάρχει αυτή η πιθανότητα, και λόγω ημίαιμου κανείς δεν θα σου πει αν αυτή η πιθανότητα είναι μικρή ή μεγάλη, είναι καλύτερο να βρεθεί τώρα μια άλλη οικογένεια για το μικρό που δεν θα έχει θέμα πρακτικό ή μη με το μέγεθος. Το σκυλάκι θα φανερώσει το τελικό του μέγεθος γύρω στους 12 μήνες. Μέχρι τότε τι θα γίνει; Ο κούταβος θα δεθεί μαζί σου, θα θεωρεί το σπίτι σου σπίτι του, θα σε αγαπάει πλέον. Θα έχεις δεθεί και εσύ. Πώς θα το δώσεις; Πόσο εύκολο θα σου είναι; Και φαντάσου πώς θα αισθανθεί το σκυλάκι. Ξαφνικά θα χάσει το αφεντικό του, τη σταθερά του και θα κληθεί να συνηθίσει σε άλλο σπίτι (για να μην αναφέρουμε το ότι ένα ενήλικο βρίσκει πιο δύσκολα σπίτι). Ζύγισέ τα. Αν είσαι πρόθυμη να πάρεις το ρίσκο και μετά όμως να το κρατήσεις, κράτησέ το. Αλλιώς είναι καλύτερα και για τους δυο σας να βρει άλλο σπίτι τώρα που ειναι μικρό και δεν σας έχει μάθει. Όσο για το μπαλκόνι, πέρα από τις σκνίπες που δεν είναι διόλου αμελητέες, δεν του δίνεις τη δυνατότητα να σας μάθει, να μάθει "τρόπους" και να δεθεί μαζί σας.