Αγαπητή
Giotak.,
Καταρχήν, καλώς ήλθες στο φόρουμ!
Και, ότι και να γίνει, εύχομαι να μην απογοητευτείς και να παραμείνεις...
Αν τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε ο γιατρός, δηλαδή αν τα νεφρά του έχουν καταστραφεί... τότε η πρόβλεψή του για 6μηνο ζωής είναι, θα έλεγα, υπεραισιόδοξη... δυστυχώς...
Να σε βοηθήσω, αλλά πως? Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σε βοηθήσω (
και δεν ξέρω πόσο πετυχημένος θα είναι - και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη
) είναι με το να σε βάλω λίγο στο πνεύμα, προκειμένου: α) να προετοιμαστείς ψυχικά και β) να προετοιμάσεις τις αποφάσεις σου...
Εχω περάσει ακριβώς από τέτοια κατάσταση, πριν 2 χρόνια, με τη μακαρίτισα τη σκυλίτσα μου... 5 χρονών και εκείνη... στα "ντουζένια" της...
Εζησε κάτι λιγότερο από 3 μήνες, από τη στιγμή της διάγνωσης, μόνο και μόνο επειδή όλα τα υπόλοιπα όργανά της λειτουργούσαν άψογα... ο οργανισμός της είχε κάνει, φαίνεται, κάποιο by-pass... δεν μάθαμε ποτέ από ποιά αιτία προήλθε η ανεπάρκεια...
Κατά καιρούς "ανέβαινε" λιγάκι και μετά πάλι έπεφτε... 2 μήνες ενδοφλέβιοι οροί πρωί και βράδυ και, όταν καταστράφηκαν και οι φλέβες της, 1 μήνας υποδόρροιοι οροί, πρωί και βράδυ... και φαρμακευτική τροφή...
Δώσαμε μάχη... όλη η οικογένεια... Ανιση μάχη, όμως...
Πήραμε την απόφασή μας, για να "κοιμηθεί" ανήμερα τα Χριστούγεννα 2009... ακριβώς μία μέρα πριν από την οριστική κατάρρευσή της... Ευχαριστούμε τον Θεό (
ή τον Αλλάχ, ή ότι άλλο πιστεύεις) που προλάβαμε να πάρουμε "εγκαίρως" την απόφαση και δεν πρόλαβε να υποφέρει για πολύ, έτσι τουλάχιστον θέλουμε να νομίζουμε...
Οπλίσου με θάρρος... βοήθησέ τον... αγκάλιαζέ τον και λέγε του πόσο τον αγαπάς (
ναι, καταλαβαίνουν...) και φρόντιζε να μη βλέπει το δάκρυ σου... να είσαι χαρούμενη μαζί του...
Κι εδώ είμαστε, όλοι μας...
Υ.Γ. Οπως είδα, ο
Tricky προτείνει υπέρηχο... Δεν τον πρότεινα, δεδομένου ότι είδα πως δεν έχεις παρόμοια άμεση πρόσβαση, λόγω επαρχίας... Κι εμείς είχαμε κάνει 2 φορές υπέρηχο και αυτό εννοώ "διάγνωση για κατεστραμμένα νεφρά"... Αν μπορείς, κάνε το...