Yo Galgo

Status
Κλειδωμένο θέμα

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Eroe Άρα Ιταλία και Ισπανία παίρνουν ένα κουτάβι 250 ευρώ περίπου στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου, το μεγαλώνουν μέχρι την αρχή της επόμενης οπότε και το βγάζουν για κυνηγί. Αν είναι καλό, το κρατάνε μέχρι το τέλος, όπου και το σκοτώνουν και δίνουν άλλα 250 για καινούριο (εφόσον το αγοράσουν και δεν το πάρουν απλά τζάμπα). Και ο κύκλος συνεχίζεται έτσι; Ένας σκύλος κάθε διαφορετική περιόδο; Σε περίπτωση που το κουτάβι δεν κυνηγάει, πότε λένε ότι ναι, αυτό δεν κυνηγάει; Τα λεφτα τους πίσω ή αλλο σκύλο ξέρουν ότι θα τον πάρουν στανταράκι (για να τους συμφέρει να πετάξουν τον παλίο που κυνηγούσε);

Πραγματικά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η πρακτική.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
@Eroe Άρα Ιταλία και Ισπανία παίρνουν ένα κουτάβι 250 ευρώ περίπου στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου, το μεγαλώνουν μέχρι την αρχή της επόμενης οπότε και το βγάζουν για κυνηγί. Αν είναι καλό, το κρατάνε μέχρι το τέλος, όπου και το σκοτώνουν και δίνουν άλλα 250 για καινούριο (εφόσον το αγοράσουν και δεν το πάρουν απλά τζάμπα). Και ο κύκλος συνεχίζεται έτσι; Ένας σκύλος κάθε διαφορετική περιόδο; Σε περίπτωση που το κουτάβι δεν κυνηγάει, πότε λένε ότι ναι, αυτό δεν κυνηγάει; Τα λεφτα τους πίσω ή αλλο σκύλο ξέρουν ότι θα τον πάρουν στανταράκι (για να τους συμφέρει να πετάξουν τον παλίο που κυνηγούσε);

Πραγματικά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η πρακτική.
Ριξε μια ματια στο αρθρακι που ανεβασα πιο πανω, εχει λιγο υστερικο υφος αλλα την πρακτικη την περιγραφει ολοσωστα... εκει θα βρεις ολες τις απαντησεις.
1-2 σεζον κραταει το σκυλι, η σκυλα λιγο παραπανω γτ μπορει να γινει κουταβομηχανη.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.992
Athens
εμενα ρωτας;;κακος
θα ξερεις καλυτερα απο εμενα οποτε τι να σε πω εγω.
Διαφωτισέ μας μέντορα και φωστήρα.
νομιζεις οτι χρειαζομαι κατι παραπανω για να σε γραψω στα .......... μου;;
βαλε οτι σε βολευει στις τελειτσες.
Για να γράψεις επάνω σε πάπυρο ας πούμε, πρέπει να διαθέτεις και τον πάπυρο.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
@Eroe καλα δεν περιμενα να μου πεις οτι παιζει αυτο που ειπα
αλλα κριμα,τι σου φταιν οι ρομα και τους λες γυφτους και προσβαλεις και τα αμαξια τους
πολοι απο αυτους εχουν ριξει πολυ χρημα στα ντατσουνια τους
εισαι αδικη
παντως βγαλαμε ακρη.ιδου το νοημα
upload_2018-2-18_23-18-10.png

• Like
Reactions: Hammer

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Διαφωτισέ μας μέντορα και φωστήρα.

Για να γράψεις επάνω σε πάπυρο ας πούμε, πρέπει να διαθέτεις και τον πάπυρο.
χωρις στυλο/μολυβι/μαρκαδορο........ κλπ κλπ ουτε εκει μπορεις να γραφεις
αλλα τι σου λεω,ψιλα γραμματα με χοντρα μολυβια.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Eroe Ξεκάθαρα δεν υπάρχει επίθετο που να μπορεί καν να περιγράψει τις πρακτικές των κυνηγών στην Ισπανία. Ωστόσο, νομίζω ότι σε αυτή την κουβέντα χαθήκαμε λίγο, με εσένα να περιγράφεις (διορθωσε με αν κανω λαθος) την ζωη του κυνηγόσκυλου στην επαρχία της Νότιας Ευρώπης, και τους υπόλοιπους την ζωή του κυνηγόσκυλου στην Ελληνική Επαρχία. Προφανώς ανάμεσα σε αυτά τα δύο δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, πόσο μάλλον αν αρχίσουμε να μιλάμε και για εντελώς διαφορετικό θήραμα.

Και επειδή μου είναι αδύνατον να μην το σχολιάσω @vrmode @tasos malinoua, δεν υπάρχει νομίζω κανένας λόγος να ξεφτιλίζετε ένα θέμα με προσωπικές διαμάχες και επιθέσεις όταν αυτές μπορούν κάλλιστα να γίνουν μέσω προσωπικού μυνήματος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.600
10.992
Athens
Και επειδή μου είναι αδύνατον να μην το σχολιάσω @vrmode @tasos malinoua, δεν υπάρχει νομίζω κανένας λόγος να ξεφτιλίζετε ένα θέμα με προσωπικές διαμάχες και επιθέσεις όταν αυτές μπορούν κάλλιστα να γίνουν μέσω προσωπικού μυνήματος.
Ο όρος "ξεφτιλίζετε" δεν είναι επίσης politically correct. Για παράπονα σχετικά με τα posts των χρηστών υπάρχει πάντα στη διάθεσή μας το κουμπί report ή η δυνατότητα αποστολής μηνύματος στον αντμιν για παρέμβαση και εκκαθάριση ή και τα δύο.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Γιατί καλέ έπεσαν να σε φάνε; Πάλι καλά κάθε χρόνο σκοτώνεται και κανένας παππούς, θείος, μπαμπάς, αδέρφος... Να ξεβρωμίζει ο τόπος βρε αδερφέ και αυτοί που μένουν πίσω; Ας τον είχαν πετάξει εκτός οικογενείας από καιρού τον άνθρωπο των σπηλαίων.
μαρεει ο τροπος αντιληψης σου στο ποτε καποιος ξεφτιλιζει πραγματα και καταστασεις..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ σαφώς κι είμαι κατά πολλων πρακτικών που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά οπως είπα κ προηγουμένως οταν τα δεις αυτά η δικια μας επαρχία φαινεται παράδεισος.
Που δεν είναι, και η πλειοψηφία των κυνηγών κι εδώ θέλει πολύ δρόμο μέχρι να αποκτήσει το ηθικό δικαίωμα να πάρει σκύλο. Αλλωστε οπως κ οι άλλοι πολίτες. Απλά, οι άλλοι νουθετούνται, με τους κυνηγούς είναι πιο δύσκολο να βγαλεις ακρη. Μέχρι να αρχίσει αυτό να αλλαζει θα επιμένω ότι είναι ένα εξαθλιωμένο σπορ κι ας με κραζετε. :)

Αλλά, επειδή έτυχε η ήταν γραμμένο να ασχοληθώ με μεσογειακά λαγωνικά κ οχι με τα σέτερ πχ και πολλά από αυτά όσα σε εκαναν να φρικάρεις τώρα εγώ τα έχω δει, αν και για να ειμαστε δικαιοι οι ιταλοι τουλάχιστον δεν τα σκοτωνουν μαζικά κ δεν τα κρεμάνε οπως οι Ισπανοί, προτιμώντας τις συνηθισμένες εγκαταλείψεις (40.000 εγκαταλείψεις απο κυνηγούς και βοσκούς σημειώνονται κάθε χρόνο στη νότια ιταλια!) ή μια χαριστική βολή, στο παρόν θέμα μίλησα αποκλειστικά για τις φυλές στις οποίες είναι αφιερωμένο κ το θέμα. Το ειρωνικο είναι οτι, σε αντίθεση με π.χ. τα ποιντερ, τα podenco, τα galgo και τα υπόλοιπα sighthounds είναι οι πιο ευπροσάρμοστοι σκυλοι από όλα τα κυνηγόσκυλα, για αυτό αλλωστε και έχουν εξαιρετικές αθλητικές αποδώσεις κ γίνονται υπέροχα σκυλια συντροφιάς.

Last edited:

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Ο όρος "ξεφτιλίζετε" δεν είναι επίσης politically correct. Για παράπονα σχετικά με τα posts των χρηστών υπάρχει πάντα στη διάθεσή μας το κουμπί report ή η δυνατότητα αποστολής μηνύματος στον αντμιν για παρέμβαση και εκκαθάριση ή και τα δύο.

Βρε λύσσα με αυτο το κουμπί... αφου ειπαμε οτι δεν δουλέβει
πάτα πάτα το χαλάσατε το πετάξατε τα μάτια

• Like
Reactions: vek

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Παντως για τα συγκεγκριμενα σκυλια τα ισπανικα κυνηγοσκυλα , ετσι για να γυρισουμε στο θεμα, ειδα χτες τα παρπανω βιντεο, μετα αρχισα να ψαχνω ντοκιμαντερ και να διαβαζω κειμενα και οντως ελεγαν τα παραπανω .
Οτι δηλαδη λόγω της υπερπροσφορας το κοστος αγορας ενος κουταβιου 4-5 μηνων ειναι 10-20 ευρω. Τα σκυλια χρησιμοποιουνται οχι ετησιως αλλα σε μια πολυ βραχυπροθεσμη περιοδο κυνηγιου ενος μηνα αν θυμαμαι καλα και δε κυνηγανε ανα δυαδες τριαδες, αλλα ο τροπος κυνηγιου επιβαλει μεγαλες ομαδες 20-30-50. Οποτε στο τελος της σεζον κρατανε τα πολυ καλα μόνο σκυλια ή καποια θυληκα για να γεννησουν και τα αλλα θανατος. Γιατι 10 ευρω ειναι λιγοτερα απο ταισμα εξοδα, εμβολια συντηρηση γενικα . Σκεφτειτε κοστος 11 μηνες επι 20-30-50 σκυλια οχι κοστος για ενα που αναφερθηκε! Οποτε μη συγκρινουμε με ελλαδα και δεδομενα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Παντως για τα συγκεγκριμενα σκυλια τα ισπανικα κυνηγοσκυλα , ετσι για να γυρισουμε στο θεμα, ειδα χτες καποια βιντεο, ντοκιμαντερ και αρχισα να διαβαζω κειμενα και οντως ελεγαν τα παραπανω . Οτι δηλαδη λόγω της υπερπροσφορας το κοστος αγορας ενος κουταβιου 4-5 μηνων ειναι 10-20 ευρω. Τα σκυλια χρησιμοποιουνται οχι ετησιως αλλα σε μια πολυ βραχυπροθεσμη περιοδο κυνηγιου ενος μηνα αν θυμαμαι καλα και δε κυνηγανε ανα δυαδες τριαδες, αλλα ο τροπος κυνηγιου επιβαλει μεγαλες ομαδες 20-30-50. Οποτε στο τελος της σεζον κρατανε τα πολυ καλα μόνο σκυλια ή καποια θυληκα για να γεννησουν και τα αλλα θανατος. Γιατι 10 ευρω ειναι λιγοτερα απο ταισμα εξοδα, εμβολια συντηρηση γενικα . Σκεφτειτε κοστος 11 μηνες επι 20-30-50 σκυλια! Οποτε μη συγκρινουμε με ελλαδα και κυνηγι.
Για δέκα ευρώ στην Ισπανία δεν ξέρω, στη Σικελία το μεσο κόστος πισαυλητικου μιας χρήσης κουταβιου είναι 250-300 ευρω το τεμαχιο. Βρισκεις κ με 100.

Τα υπολοιπα ισχυουν ναι, εχω γνωστους εθελοντες που ασχολουνται με τα ποντενκο καναριο... αυτο που λεει τα παντα για αυτα τα ατομα, τους κυνηγους δλδ, ειναι το οτι προτιμανε το κρέμασμα γ να μην χαραμίζουν σφαιρες

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Εσι διαβαζα συγεκγκριμενα για τα ισπανικα χτες. Ελέγε συχνα κανουν μολις 10 ευρω... Αλλα βγαινουν τα νουμερα ετσι οπως τα υπολογισα. Αν ισχυει οτι εχουν 30-40 , κρατησουν 5-6 θηλυκα και 2-3 αρσενικα και θανατωσουν τα υπολοιπα, την αλλη χρονια εχουν τον ιδιο αριθμο σκυλων και παραπανω μαλιστα για πλακα. Οποτε πουλανε κιολας σε τιμη κοστους .
Εφιαλτικο σα σκεψη αλλα με αυτα που διαβαζα ενω στην αρχη ειπα υπερβολες, πλεον μου φαινεται απολυτως ρεαλιστικο σα σεναριο. Υπαρχουν και σελιδες για τη διασωση, πληροφοριες κ.τ.λ αλλα δεν ειναι ευχαριστο αναγνωσμα

Last edited:
  • Like
Reactions: Penguin

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
10 ευρω θα ναι σε τιποτα χωρια φαση οπως τα μερη μου τα πελοποννησια φανταζομαι. Με συνθηκες οτι να ναι.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
σικελια για χωρια μιλαω.. με συνθηκες αποθηκης εννοειται.. βρισκεις με 100 ναι αλλα συνηθως τα δινουν με 250-300.. η πολλες φορες δινουν καμια 5-6 νεαρα σκυλια μαζι, τοτε το συνολικο κοστος ειναι γυρω στα 5 κατοσταρικα...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
αλλη η διαθεσιμοτητα ομως τον σικελων και αλλη των ισπανων λογικα. Μακαρι παντως να μην ισχυει....

Last edited:

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
όπως είναι γνωστό, μόνο τα καλά δεν ισχύουν, τα απαίσια ισχύουν κ παραϋσχύουν...

δεν εύχομαι σε κανένα σκυλί να ζει με κυνηγό στη νότια ιταλία αλλά στη Σικελία τουλάχιστον συναντάς και τέτοιες φάσεις :)

• Like
Reactions: medusa

Status
Κλειδωμένο θέμα