Zero Stray Pawject


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Βλέπω να υπάρχει μια εντελώς ξεχωριστή και πολύ ρομαντική θα έλεγα, θεώρηση του θέματος "αδεσποτα σκυλιά", διαβάζοντας και το θέμα που παρέθεσε εύστοχα ο @manolo το οποίο δεν είχα διαβάσει.

Βλέποντας το πρόβλημα από μέσα, χρόνια τώρα, δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετάσχω στο ρομαντικό κλίμα της κατάταξης των αδέσποτων σκύλων στο αστικό οικοσύστημα. Ο σκύλος πλέον είναι ξεκάθαρα κατοικίδιο και αδυνατεί να επιβιώσει μόνος του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η γάτα είναι εντελώς διαφορετικό ζώο και σε μια γειτονιά με μειωμένη κίνηση αυτοκινήτων μπορεί πράγματι να μακροημερευσει χωρίς μεγάλη βοήθεια από τον άνθρωπο.

Θα τον ξεζουμισουν τα τσιμπούρια, θα αρρωστήσει από Λεισμανια, Διροφιλαρια κλπ, θα δυσκολευτεί να βρει τροφή και νερό καθώς δεν είναι πια κυνηγός και άλλωστε τι να κυνηγήσει μέσα στην πόλη;; Αυτά είναι προβλήματα του σκύλου που δεν τα προκαλεί άμεσα ο άνθρωπος.
Δεν βάζω στην εξίσωση, φόλες, αυτοκίνητα, βασανισμούς για πλάκα, ενόχληση που προκαλεί στους ανθρώπους ο σχηματισμός αγέλης...
Γενικά δεν διαφωνούμε.
Έτσι όπως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα (γενικότερα) δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς το καλύτερο.
Αυτά που έγραψα η όσα έχουν γραφτεί στο θέμα που παρέθεσα σε προηγούμενο μήνυμά μου, αντιλαμβάνομαι πως είναι κάτι ουτοπικό (η ρομαντική θεώρηση όπως έγραψες) που στην Ελλάδα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι και πίσω από το δάκτυλο μου, εγραψα την άποψη μου (παρόλο που αυτά που γράφω ξενίζουν πολλούς η τους κάνουν να φριττουν όπως έγραψε ένα μέλος το πρωί) για το ποιά λύση θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Δυστυχώς το ότι γίνεται σήμερα δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα.


Για μένα πολύαιμα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος αφενός να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου αδέσποτα αφετέρου να αφήνουμε ένα χ ποσοστό (το μικρότερο δυνατό) αστείρωτο για να μην εξαλειφθεί στο τέλος ο πληθυσμός των πολύαιμων στη χώρα μας.
Η δικιά μου άποψη είναι πως φυσικά πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν πολυαιμα. Αν θα έπρεπε να διαλέξω ποια σκυλιά ανάμεσα σε καθαρόαιμα και ημίαιμα (η πολυαιμα) θα κρατήσουμε, φυσικά τα πολυαιμα. Οι λόγοι πάρα πολλοί αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση (που την έχουμε ξανακάνει στο φόρουμ).
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
@canis απαντώ με μπλε

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις ως προς τις υποχρεωτικές στειρώσεις και αν ναι ποιες;
Ναι, κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να στειρώσει το σκύλο του, ίσως πληρώνοντας ένα τέλος - αντί να πληρώσει τη στείρωση - και θα δίνει δείγμα DNA (πλάκα κάνω) - και θα είναι υποχρεωμένος να δηλώσει κάθε γέννα ώστε να καταγραφούν τα κουτάβια και στην πορεία να δηλώσει τι τα έκανε - κάπως έτσι.


Σε ποια ηλικία θα γίνονται;
Οι στειρώσεις; Μετά τον πρώτο οίστρο (λένε οι κτηνίατροι ότι) είναι η καταλληλότερη περίοδος για τα θηλυκά. Για τα αρσενικά δεν βλέπω το λόγο της υποχρεωτικής στείρωσης ομολογώ.

Τα pet shop θα πουλάνε σκυλάκια;
Κατηγορηματικά όχι - τι σχέση έχει αυτό;

Οι εισαγωγές θα επιτρέπονται;
Καθαρόαιμων; Γιατί όχι;

Βόλτα θα μπορεί να βγάλει το σκύλο μόνο ο άνθρωπος που έχει τα στοιχεία του στο chip;
Τι θα προβλέπεται αν πιαστώ από έλεγχο στα Πατήσια με σκύλο που το chip του λέει "Ευανθία Σαλταφερίδου, Ρήγα Φεραίου 6, Πάτρα";
Θεωρώ κοινά τα 2 ερωτήματα και απαντώ - οι ελεγκτές θα επικοινωνήσουν με την Ευανθία και θα τη ρωτήσουν αν γνωρίζει ότι ο σκύλος της είναι με το κύριο Canis στο Παγκράτι.

Θα μπορώ να φροντίζω αδέσποτα που δεν έχουν chip με τα στοιχεία μου και/ή δεν είναι ακόμα στειρωμένα ή θα τρώω πρόστιμα;
Να σε ενημερώσω ότι διαβάζοντας το νόμο με ένα τρόπο, ούτε τώρα μπορείς να τα φροντίσεις, τα αδέσποτα ανήκουν στους δήμους και μπορεί να βρεθείς στο αστυνομικό τμήμα απολογούμενος - true story :eek:

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν όσοι θα φέρουν τις προτάσεις και η κυρία Σοφία Τζονίκη μαζί με το που θα βρεθούν τα κονδύλια και ποιος θα τα διαχειρίζεται...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
TΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ;
(The truth is out here...)

Slide1.GIF

NAI ΣΤΟ MICROCHIP, AΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ;

Slide2.GIF

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΩΣ;
Slide3.GIF
 
Last edited:
  • Like
Reactions: takisft




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Τι είναι το 1 εκ, δηλαδή 0,1 ανά κάτοικο;
To που ακούγεται για τα αδέσποτα είναι 1 εκατομμύριο. Με 10,7 εκ, πλυθυσμό έχουμε το 0,1 ανά κάτοικο.

Το διόρθωσα παραπάνω.
 
  • Like
Reactions: takisft


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@vrmode
Στην εικόνα που παρεθεσες εγώ για παραδειγμα υποστήριξα αυταScreenshot_20200627-235615_Opera_2.jpg
Που και τα 2 μαζί συνδυαστικά κατά την γνώμη μου θα έχουν αποτέλεσμα. Ίσως όχι τόσο άμεσο αλλά με σίγουρα αποτελέσματα.
Εσύ αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζεις αυτό
Screenshot_20200627-235615_Opera_1.jpg
Το οποίο κατά την γνώμη σου έχει άμεσα αποτελέσματα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως επιτυγχάνονται αυτά; Δηλαδή το φρένο στην αναπαραγωγή, ποια θα είναι τα (δελεαστικά) κίνητρα για να στειρώσει κάποιος τον σκύλο του και τα αντικίνητρα για την μη στείρωση;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
@vrmode
Στην εικόνα που παρεθεσες εγώ για παραδειγμα υποστήριξα αυταView attachment 73250
Που και τα 2 μαζί συνδυαστικά κατά την γνώμη μου θα έχουν αποτέλεσμα. Ίσως όχι τόσο άμεσο αλλά με σίγουρα αποτελέσματα.
Εσύ αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζεις αυτό
View attachment 73251
Το οποίο κατά την γνώμη σου έχει άμεσα αποτελέσματα.
Μπορείς να μου εξηγήσεις πως επιτυγχάνονται αυτά; Δηλαδή το φρένο στην αναπαραγωγή, ποια θα είναι τα (δελεαστικά) κίνητρα για να στειρώσει κάποιος τον σκύλο του και τα αντικίνητρα για την μη στείρωση;
Για αυτό λέμε άμεσα, μεσοπρόθεσμα κλπ. Κάθε φάση θέλει τα δικά της μέτρα. Το τσιπ και η εκπαίδευση ξεκινάνε τώρα αλλά τα αποτελέσματα θα αρχίσεις να τα βλέπεις σε λίγα χρόνια. Στο μεταξύ όμως το 1 εκατομμύριο θα ανεβαίνει.

Περί κινήτρων: Το χρήμα κινεί τον κόσμο άρα μιλάω μόνο για χρηματικό κίνητρο. Π.χ. έκπτωση σε εμβόλια σε συνεργαζόμενο του δήμου κτηνίατρο, 1 δωρεάν εξέταση από συνεργαζόμενο κτηνίατρο, κάτι άμεσα εξαργυρώσιμο.

Για αντικίνητρα δεν μου ρχεται κάτι στο μυαλό αλλά όλο και κάτι θα βρεθεί.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Καταρχήν φαντάζομαι πως όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η συζήτηση έχει καθαρά φιλοσοφικό χαρακτήρα και πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνουν πράξη. Τουλάχιστον όχι άμεσα.


Για αυτό λέμε άμεσα, μεσοπρόθεσμα κλπ. Κάθε φάση θέλει τα δικά της μέτρα. Το τσιπ και η εκπαίδευση ξεκινάνε τώρα αλλά τα αποτελέσματα θα αρχίσεις να τα βλέπεις σε λίγα χρόνια. Στο μεταξύ όμως το 1 εκατομμύριο θα ανεβαίνει.
Έτσι είναι αλλά είναι και με μόνιμο χαρακτήρα. Ενώ αν για παράδειγμα πούμε πως αύριο στειρωνονται τα περισσότερα σκυλιά. Σε 2 το πολύ χρόνια θα είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το 2004. Τότε δεν στειρώθηκαν αλλά εξαφανίστηκαν όλα τα αδέσποτα από την Αθήνα. Σήμερα γιατί υπάρχουν αδέσποτα;


Περί κινήτρων: Το χρήμα κινεί τον κόσμο άρα μιλάω μόνο για χρηματικό κίνητρο. Π.χ. έκπτωση σε εμβόλια σε συνεργαζόμενο του δήμου κτηνίατρο, 1 δωρεάν εξέταση από συνεργαζόμενο κτηνίατρο, κάτι άμεσα εξαργυρώσιμο
Επειδή ακριβώς το χρήμα κινεί τον κόσμο, πολλά από τα σκυλιά των ιδιωτών που φέρνουν στον κόσμο κουτάβια μελλοντικά αδέσποτα, δεν έχουν περάσει ποτέ έξω από κτηνιατρείο. Ούτε εμβόλια ούτε τίποτα. Το τζάμπα είναι πιο οικονομικό από οποιαδήποτε έκπτωση.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Συμφωνώ πως η εγκατάλειψη δημιουργεί το πρόβλημα αλλά συζητάμε για να συζητάμε ; Και στο θέμα "Αδέσποτα ένας φαύλος κύκλος" περίπου τα ίδια γράφτηκαν. Διαφορετικά αν βγουν κάποια συμπεράσματα ας τα στείλουμε με μια επιστολή στο υπουργείο.

Σε λίγο θα δείτε το νέο σχέδιο νόμου, οι κυρίες της φερόμενης ως ομοσπονδίας φιλοζωικών μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία κάθε δύο μήνες αλλά από μεριά των υπολοίπων ( ΚΟΕ, Κτηνιάτρων, Κυνηγών, Ερασιτεχνών εκτροφέων, Εκπαιδευτών κλπ ) δεν διάβασα τίποτα.

Μην ξεχνάμε πως την καθολική στείρωση την ζήταγαν επιτακτικά οι φιλοζωικές στον Τσιρώνη. Ο νόμος υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται, δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύουν πως αν βγει νέος θα εφαρμοστεί.

Αν ήθελε το υπουργείο είναι πανεύκολο να δηλωθεί μεγάλο ποσοστό σκύλων. ΠΧ ας δώσει σε ένα ελεγκτικό μηχανισμό πρόσβαση για να τσεκάρει αν ένα τσιπάκι είναι δηλωμένο και μετά να πάρει σβάρνα όλες τις αγγελίες πώλησης που υπάρχουν. Αν εγώ που βάζω αγγελία για πώληση δεν το έχω δηλώσει και φάω τα πρόστιμα να δούμε τι θα γίνει. Αφήνω απ' έξω έλεγχο του ΣΔΟΕ αν εμφανιστεί πως δηλώνω 100 κουτάβια το τρίμηνο...

Όσοι από εμάς έχουν αναλάβει πλήρως την ευθύνη που συνεπάγεται η απόκτηση ενός σκύλου γιατί θα πρέπει να υποχρεωθούν με την επιβολή της στείρωσης ; Αν και άστοχος ο παραλληλισμός είναι σαν να μου αυξήσουν τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου επειδή υπάρχουν τα ανασφάλιστα.

Εγώ που έχω κάνει όλα τα προβλεπόμενα απ' τον νόμο αν τεθεί τέτοια διάταξη υποχρεωτικής στείρωσης δηλώνω πως θα είμαι παράνομος.

Όπως ειπώθηκε παραπάνω μην ξεχνάμε την φύση, έχει τους δικούς της κανόνες. Χθες είχαμε στην παρέα μου αυτή την κουβέντα με αφορμή γάτα η οποία είχε βγάλει "τσάρκα εκπαίδευσης" τα μικρά της.

Χρειάζεται άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των αδέσποτων και ο υπόχρεος να τον δείξει είναι το επίσημο κράτος. Βολεύονται με κάποια λόγια σ' ένα ΦΕΚ ( εμείς νομοθετήσαμε ), πετάξανε το μπαλάκι στους Δήμους χωρίς να υπολογίσουν υποδομές ( το ίδιο ισχύει για τα σχολεία ) και φυσικά τους έρχεται βολικά η ύπαρξη εθελοντών ( δες άστεγους, άπορους κλπ ).

Πρέπει να βρεθεί ένα μείγμα απ' όλα ώστε να εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση. Και αυτό το μείγμα πρέπει να το βρει η πολιτεία, προτάσεις γράφτηκαν, διαφορετικά οι κορώνες απόγνωσης των φιλοζωικών φέρνουν και αντίθετα αποτελέσματα.

Μπορεί να μας ξενίζει ένας που θα πει με τα κοπρόσκυλα θα ασχολούμαστε αλλά ίσως ανήκει σ' άλλη ευπαθή ομάδα και για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ρατσιστές αλλά όταν ακούν για βοήθεια από το κράτος σε μετανάστες βγάζουν εκεί την πικρία τους μιας και οι ίδιοι ζουν πολύ δύσκολα χωρίς βοήθεια.

Αυτά τα ολίγα βιαστικά.
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Η υποχρεωτική στείρωση με σκοπό την εκ των προτέρων "δίκη προθέσεων" ιδιοκτητών για πιθανή επιθυμία διαιώνισης των γονιδίων των σκύλων τους, είναι απαράδεκτη, πιθανότατα μη σύννομη, που θα δημιουργούσε πλήθος προβλημάτων στην υποθετική περίπτωση που θα γινόταν νόμος του ελληνικού κράτους.

Να θυμίσω ότι η στείρωση είναι ιατρική πράξη και όχι δήλωση ακινήτου στο Ε9.

Επίσης να θυμίσω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα λέμε ότι τα σκυλιά μας είναι η οικογένεια μας, τα παιδιά μας, τις περισσότερες φορές χωρίς να βάζουμε εισαγωγικά.

Η ιερή (το εννοώ ειλικρινά) αγανάκτηση των εμπλεκόμενων στις φιλοζωικές δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια "λύση".
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
@takisft δεν μίλησα για υποχρεωτική στείρωση. Μίλησα για κίνητρα για στείρωση. Εμάς εδώ μέσα δεν θα μας αγγίξουν. Θα αγγίξουν όμως κάποιους αούγκανους εκεί έξω που χέστηκαν τι θα απογίνουν τα κουτάβια των "παιδιών τους" γιατί η φιλοζωία τους φτάνει μέχρι το δικό τους σκυλί μόνο και αν (διότι μπορεί να περνάει και από την τσέπη πριν φτάσει εκεί).
 
  • Like
Reactions: vek and takisft


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
@takisft δεν μίλησα για υποχρεωτική στείρωση. Μίλησα για κίνητρα για στείρωση. Εμάς εδώ μέσα δεν θα μας αγγίξουν. Θα αγγίξουν όμως κάποιους αούγκανους εκεί έξω που χέστηκαν τι θα απογίνουν τα κουτάβια των "παιδιών τους" γιατί η φιλοζωία τους φτάνει μέχρι το δικό τους σκυλί μόνο και αν (διότι μπορεί να περνάει και από την τσέπη πριν φτάσει εκεί).
Δεν απάντησα σε σένα καλέ, στην αγαπημένη μου @Lara_kouklara τα είπα εμμέσως :giggle: :love:
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
δεν μίλησα για υποχρεωτική στείρωση. Μίλησα για κίνητρα για στείρωση. Εμάς εδώ μέσα δεν θα μας αγγίξουν. Θα αγγίξουν όμως κάποιους αούγκανους εκεί έξω που χέστηκαν τι θα απογίνουν τα κουτάβια των "παιδιών τους"
Από που προκύπτει πως θα αγγίξει τους "αουγκανους" όπως λες;
Αντιθέτως θα επηρεάσει όσους νοιάζονται και ταυτόχρονα έχουν επηρεαστεί από την καμπάνια για τις στειρωσεις. Η οποία είναι απαράδεκτη, ανήθικη και πέρα ως πέρα παράλογη.

Από την άλλη πλευρά το σωστό τσιπαρισμα, με ελέγχους, με βαριά πρόστιμα σε οσους δεν έχουν και ακόμα πιο βαριά σε οσους εγκαταλειπουν και αντίστοιχη καμπάνια ενημέρωσης, είναι μακράν πιο αποτελεσματική λύση που θα έχει και πολλούς περισσότερους συμμάχους.
Και όλο αυτό γιατί εστιάζει στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η εγκατάλειψη.

Φυσικά γνωρίζω πως δεν αναγνωρίζουμε όλοι το ίδιο πρόβλημα.
Παρα πολλοί θεωρούν πως το πρόβλημα είναι οι γεννήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν στην εγκατάλειψη.
Το οποίο με την σειρά του οδήγησε στην ακραία πρόταση της υποχρεωτικής στειρωσης.
Επικίνδυνα μονοπάτια που πολύ φοβάμαι πως θα οδηγήσουν σε άσχημες καταστάσεις και για εμάς όλους τους λάτρεις των σκύλων, αλλά και για το ίδιο το είδος του σκύλου.
Δυστυχως δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Μας διακατέχει μια αλαζονεία πως ξέρουμε τα πάντα και μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι κίνητρα κρύβονται από πίσω και ποιος έκανε την αρχή αυτής της ανεπίτρεπτης ιδέας της "στειρωσης" για πάσα νόσο και μαλακια.
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πράγματι, οι γεννήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκαταλήψεις είναι το πρόβλημα και όχι οι γεννήσεις αυτές κάθε αυτές. Με έχετε ειλικρινά προβληματίσει και σας ευχαριστώ!

Μια λογική υποχρεωτικής καταγραφής των δεσποζομενων σκύλων, με δήλωση ότι δεν επιθυμεί τη στείρωση, με μια οικονομική επιβάρυνση τύπου φόρος ώστε να είναι οικονομικό αντικίνητρο για αυτούς που απλά αδιαφορούν ή τσιγγουνευονται (αν και αυτοί δεν θα έπρεπε καν να έχουν σκυλο...) πώς θα σας φαινόταν;
Παράλληλα φυσικά με αυστηρούς ελέγχους για τσιπαρισμα και καμπάνιες ενημέρωσης περί υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλου κλπ
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Από που προκύπτει πως θα αγγίξει τους "αουγκανους" όπως λες;
Αντιθέτως θα επηρεάσει όσους νοιάζονται και ταυτόχρονα έχουν επηρεαστεί από την καμπάνια για τις στειρωσεις. Η οποία είναι απαράδεκτη, ανήθικη και πέρα ως πέρα παράλογη.
Αυτός που νοιάζεται διαβάζει και μαθαίνει. Αυτός που νοιάζεται δεν θα δελεαστεί στο ότι θα κερδίσει 30 - 50 ευρώ το χρόνο για να πέει να κάνει στείρωση, αν καταλήξει ότι αυτό είναι το σωστό στο σκύλο του.

Αλήθεια υπάρχει επίσημη έρευνα και έχουμε καταλήξει ότι η στείρωση είναι μια από τις 7 πληγές του φαραώ?

Αλήθεια και τα αδέσποτα τα αφήνουμε έτσι χύμα να ζευγαρώνουν? Για να έχουν τον ατελείωτο?

Ωραία λοιπόν, για κάνε ένα πλάνο μείωσης αδεσπότων όπως εσύ το φαντάζεσαι. Σε τι χρόνο θα γίνει τι, τι θα πετύχει, πότε.
 
  • Like
Reactions: Vania


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Πράγματι, οι γεννήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκαταλήψεις είναι το πρόβλημα και όχι οι γεννήσεις αυτές κάθε αυτές. Με έχετε ειλικρινά προβληματίσει και σας ευχαριστώ!

Μια λογική υποχρεωτικής καταγραφής των δεσποζομενων σκύλων, με δήλωση ότι δεν επιθυμεί τη στείρωση, με μια οικονομική επιβάρυνση τύπου φόρος ώστε να είναι οικονομικό αντικίνητρο για αυτούς που απλά αδιαφορούν ή τσιγγουνευονται (αν και αυτοί δεν θα έπρεπε καν να έχουν σκυλο...) πώς θα σας φαινόταν;
Παράλληλα φυσικά με αυστηρούς ελέγχους για τσιπαρισμα και καμπάνιες ενημέρωσης περί υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλου κλπ
@Lara_kouklara συμφωνώ σε τέτοιο αντικίνητρο δεδομένης της κατάστασης και της νοοτροπίας μας. Εάν η κατάσταση δεν είχε τον αμάζευτο και δεν είχαμε τη νοοτροπία του ελληνάρα που κοιτάζει μόνο την πάρτη του θα βολευόμασταν με πιο ήπια μέτρα, σε μια Σουηδία για παράδειγμα.

Εσύ είσαι μέσα σε αυτό το σκατό λόγω ενεργής ενασχόλησης και σε θεωρώ και λογικό άνθρωπο και όχι καμία από αυτές τις πυροβολημένες φιλοζωικούδες. Βρώμικη δουλειά και βρώμικη δουλειά και βρώμικη η αλήθεια που βλέπεις.

Οι υπόλοιποι εδώ, ενώ η κατάσταση είναι τριμπούρδελο, αμπελοφιλοσοφούμε και φανταζόμαστε τα τυχόοοον προβλήματα της γενετικής δεξαμενής των ημίαιμων το 2138 μ.Χ.... Δηλαδή έχουμε λύσει όλα τα άλλα και τώρα διαμορφώνουμε και το μέλλον.
 
  • Like
Reactions: Vania


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
@Lara_kouklara
Σε τιμάει πάρα πολύ αυτό που λες.
Εγω ευχαριστώ για την εποικοδομητικη συζήτηση.

Μια λογική υποχρεωτικής καταγραφής των δεσποζομενων σκύλων, με δήλωση ότι δεν επιθυμεί τη στείρωση, με μια οικονομική επιβάρυνση τύπου φόρος ώστε να είναι οικονομικό αντικίνητρο για αυτούς που απλά αδιαφορούν ή τσιγγουνευονται (αν και αυτοί δεν θα έπρεπε καν να έχουν σκυλο...) πώς θα σας φαινόταν;
Παράλληλα φυσικά με αυστηρούς ελέγχους για τσιπαρισμα και καμπάνιες ενημέρωσης περί υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλου κλπ
Προσωπικά είμαι αντίθετος με την επιβολή τιμωρίας σε όποιον δεν θέλει να στειρωσει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει μια επέμβαση σε ένα υγιές ζώο. Είναι ανήθικο και στερείται λογικής. Δεν μπορεί από την μία να απαγορεύουμε το κόψιμο των αυτιών και της ουράς και από την άλλη να προωθούμε τις στειρωσεις (που είναι πολύ πιο επικυνδινες από τους ακρωτηριασμους) και να βάζουμε πρόστιμο κιόλας σε όποιον δεν θέλει να υποβάλλει τον υγιή σκύλο του σε αυτήν την διαδικασία.
Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό.
 
  • Like
Reactions: Vania and vek


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Προσωπικά είμαι αντίθετος με την επιβολή τιμωρίας σε όποιον δεν θέλει να στειρωσει. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να κάνει μια επέμβαση σε ένα υγιές ζώο.
@Yorkaddict αλήθεια τώρα έχεις διαβάσει τα παραπάνω? Ποιος μίλησε για υποχρεωτική στείρωση? Γράφτηκε πουθενά? Είπαμε κίνητρα για στείρωση. Εσύ που είσαι τόσο υπέρμαχος της μη-στείρωσης θα σε χαλάσει αν πληρώσεις το χρόνο €30 φόρο ας πούμε. Που όμως θα έχει αντίκτυπο γιατί θα συμβάλλει να μαζευτέι λίγο το πράγμα?

Οι μισοί που έχουμε στειρωμένα εδώ μέσα είμαστε κτήνη που ακρωτηριάσαμε τους σκύλους μας?
 
  • Like
Reactions: Vania


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Νομίζω πως ταιριάζει το θέμα για να σας πω και μια απόφαση μου για το μέλλον.

Για εμένα τα σκυλάκια που έχω τώρα είναι και τα τελευταία μου σκυλιά... Δεν θα ξαναέχω σκυλάκια στο σπίτι μου, δεν θα είμαι ξανά ιδιοκτήτης σκύλου/ων.

Θα κρατήσω την σχέση μου με τα άλλα σκυλιά όμως και αυτά είναι τα σκυλιά που είναι έξω και δεν έχουν ιδιοκτήτη. Αυτό θα ήθελα δηλαδή...

Η απόφαση μου δεν έχει παρθεί χωρίς σκέψη, το αντίθετο. Μα δεν θέλω τώρα να την αναλύσω, προς το παρόν.

Φυσικά, υπάρχει και το ρητό που λέει "Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει!" αλλά προς το παρόν δεν δείχνει κάτι διαφορετικό το μέλλον.

Ξέρω... Ίσως φαίνεται τελείως off topic, αλλά είπα να το γράψω... :)
 
Last edited:




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.594
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3