Εμπειρία με ερλιχίωση;


elistrati

Member
10 Δεκεμβρίου 2010
18
0
thessaloniki
μια prc στο 2 παρακαλω......
εμεις απο τον ιουλιο τραβιομαστε :(
ξεκινησαμε με 1/80 και απο εκει και περα δεν εχουμε κανει ακομη τιτλο,μονο το γρηγορα που βγηκαν ολα καθαρα...
εχουμε ομως θεμα βρε παιδια...δεν λενε να ανεβουν αυτα τα @#%^% τα αιμοπεταλια μας......
ξεκινησαμε και μεις απο πολυ χαμηλα και τωρα φτασαμε στα 161 τον νοεμβρη(και ισως 143 του δεκεμβρη,αλλα πιστευω πως δεν πηρε σωστα αιμα η γιατρος σ'αυτο και βγηκε λαθος...)οπως και να χει...καναμε 2 κυκλους αντιβιωσης,το μονο συμπτωμα που ειχε στην αρχη ηταν οτι εχασε λιγο βαρος και δεν επουλονονταν γρηγορα μια πληγουλα στην ουρα της που ειχε τοτε..τιποτα αλλο..ουτε πυρετο,ουτε εμετο ουτε τιποτα....
ολα τα καναμε και ακομα ομως δεν αναιβενουν οι τιμες...δοκιμασαμε εναν νεο γιατρο(γιατι ο δικος μας ειναι στο εξωτερικο)και κατι μου λεγε για εξετασεις σε μυελους,κορτιζονες και αυτοανοσα!!!!σοκ ενοειτε....
ο δικος μας γιατρος λεει να μην ανυσηχουμε....
κοινως...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!ο καθενας μας λεει τα δικα του,και ειμαστε και μακρυα απο τον γιατρο εμπιστοσυνης μας....
εσας μετα απο ποσο καιρο επανηλθαν κανονικα στα φυσιολογικα τα αιμοπεταλια σας???? (να σημειωσω πως ολα τα υπολοιπα στις εξετασεις ειναι super,τελεια)
και το σημαντικοτερο????τσιμπουρι ειδα πρωτη φορα,σε αλλο σκυλο,πριν εναμιση μηνα!!!!το δικο μας μας την επεσε και μετα επεσε ξερο....το καθηκακι!!!!
 
Last edited:


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σήμερα έμαθα ότι μπήκαμε κι εμείς στο κλαμπ...
Η εξέταση της μικρής έδειξε 1/800

Να τονίσω ότι πρόκειται για ένα ασπριδερό σκυλί μόλις 11 κιλών το οποίο τσεκάρεται πολύ εύκολα για τσιμπούρια και εδώ και 4 χρόνια που την έχω δεν έχω δει ποτέ τσιμπούρι επάνω της. Επίσης δεν έχει κανένα σύμπτωμα, την εξέταση την έκανα καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Το ίδιο συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους, άσχετα με το αν έχουν δει ή όχι τσιμπούρι στο σκύλο τους.

Κατά τα άλλα όλα καλά (κοινώς δεν έχω φρικάρει :) ), θα ακολουθήσουμε τη θεραπεία που θα προτείνει η γιατρός καθώς και επαναληπτικές εξετάσεις όταν κριθεί απαραίτητο. Αν παρουσιαστούν απορίες στην πορεία θα σας πω.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
H Nέλλη??!!!!! Αν και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μ'αυτά τα sprint που κάνει μέσα στα χόρτα, δε με εκπλήσσει....... Τεσπα..... καλή σας αντιβίωση! :)

(οι εξετάσεις εκτός των τίτλων ήταν ΟΚ?)
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Τι να πω ρε παιδι μου ...ετσι που παμε σε λιγο καιρο, δεν θα υπαρχει σκυλος που να μην εχει περασει/περναει καλαζαρ ή ερλιχιωση :(:mad:

Και εμεις υποτιθεται οτι ειμαστε και ενημερωμενοι ή τουλαχιστον το εντοπιζουμε νωρις ...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, η Nelly... Ευχαριστούμε για τα περαστικά! :)

Αν και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μ'αυτά τα sprint που κάνει μέσα στα χόρτα, δε με εκπλήσσει.......
Και τι είναι το τσιμπούρι, διασταύρωση του Flash Gordon με τον Spiderman? :p :D
Πλάκα κάνω, από ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο απίθανο... :(

Τι να πω ρε παιδι μου ...ετσι που παμε σε λιγο καιρο, δεν θα υπαρχει σκυλος που να μην εχει περασει/περναει καλαζαρ ή ερλιχιωση

Και εμεις υποτιθεται οτι ειμαστε και ενημερωμενοι ή τουλαχιστον το εντοπιζουμε νωρις ...
Aυτό το σκέφτομαι κι εγώ καμιά φορά... Αν παθαίνουν τόσα τα δικά μας, πόσα σκυλιά άραγε φεύγουν άδικα από αντιμετωπίσιμες αιτίες?...
Θυμάμαι πριν από καμιά 20αριά χρόνια χάσαμε οικογενειακό σκύλο από ερλίχια επειδή δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει τέτοια ασθένεια. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει ακόμα και σήμερα και πολλοί γιατροί δεν ενημερώνουν καν περί προληπτικών εξετάσεων!

Σήμερα πήρα και οδηγίες από τη γιατρό για τη θεραπεία της μικρής. Εκτός από Vibramycin μου είπε δώσω και Prezolon (κορτιζόνη).
Έχει ακολουθήσει κανένας από εδώ τέτοιο σχήμα θεραπείας?

οι εξετάσεις εκτός των τίτλων ήταν ΟΚ?
Ναι, μόνο χαμηλά αιμοπετάλια είχε λόγω ερλίχιας. Τα υπόλοιπα ευτυχώς ήταν ok!
 
Last edited:


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
prezolon?! Πρώτη φορά τ'ακούω για ερλιχίωση.... μήπως μπερδεύτηκες με τις ενέσεις Imizol?

Aν όντως σου είπε prezolon, μήπως να πάρεις μια δεύτερη γνωμη για σιγουριά?:rolleyes:
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον βρήκα το εξής ενδιαφέρον άρθρο περι ερλιχίωσης που λέει τα εξής για το θέμα:

In addition to antibiotics, other supportive therapies may be required during ehrlichial infection. Glucocorticosteroids can attenuate the immune-mediated destruction of platelets associated with infection, and thus a short course (2 to 7 days) of prednisone may be indicated if thrombocytopenia is severe or pending diagnostic testing to differentiate ehrlichiosis from immune-mediated thrombocytopenia. 4,23 Steroids may also be indicated for the treatment of polyarthritis, vasculitis, or meningitis associated with certain types of ehrlichial infections. 4,46,47 Other supportive treatments might include the administration of parenteral crystalloid or colloidal fluids or blood transfusion, as indicated. 3,4 Complications of chronic E. canis infection (e.g., glomerulonephritis, pancytopenia) may likewise require specific supportive therapy.
Eπίσης αυτό λεει τα εξής:
As alluded to earlier, there is increasing evidence that immune mechanisms are involved in the pathogenesis
of the disease. Therefore, the use of immunosuppressive doses of glucocorticosteroids in the treatment of the
acute stage of CME should be considered. However, as no clinical studies to prove the efficacy of steroids in
the treatment of CME have been performed, therefore they should be used with caution.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ναι, σίγουρα Prezolon μου είπε. Δεν το ανέλυσε, μου είπε απλά ότι βοηθάει. Δεν ευνοούσαν οι συνθήκες για μεγάλη ανάλυση (μιλήσαμε τηλεφωνικά) αλλά θα ξαναπάω μάλλον μέσα στις επόμενες μέρες οπότε αν έχω περισσότερες λεπτομέρειες θα σας πω. Πηγή ευχαριστώ, θα το μελετήσω :)
 


Daizy

New Member
5 Ιανουαρίου 2011
3
0
Καβάλα
καλησπέρα,

έχω ένα chow chow που 12 του μηνός θα γίνει 2 χρονών. Πριν 20-25 μέρες είδα ξαφνικά αίμα στη μύτη της νταιζούλας και τη πήγα αμέσως στο γιατρό. Ο γιατρός διέγνωσε ερλιχίωση και λεισμανίαση παρόλο που κάθε 30 μέρες τη βάζω αμπούλα και 3 περιλαίμια το χρόνο. Οι αιματολογικές της ήταν πολύ καλές κι ο αιματοκρίτης της 45. Ξεκινήσαμε θεραπεία με βιταμίνες, κονάκιο (για 10 μέρες) και ronaxan 100 (2.5 χάπια/μέρα μέχρι τις 25/01 σίγουρα είπε ο γιατρός). Σε 3 μέρες ξεκίνησε και το φάρμακο για τη λεισμανίαση. Βέβαια δεν υπήρξε κανένα σύμπτωμα για να καταλάβω ότι η μικρή είναι άρρωστη, και το αίμα το είδα τυχαία εκεί που παίζαμε. Η μικρή έχει όρεξη, τρώει τα πάντα, παίζει και τρέχει σαν τη παλαβή κι όταν κοιμάται δε δίνει σε κανέναν σημασία όπως έκανε πάντα(είναι αρκετά βαριεστημένη ράτσα). Με το που ξεκίνησε η θεραπεία, έτρεξε λίγο αίμα και τη δεύτερη μέρα η μύτη της και μετά σταμάτησε. Όταν τελείωσε το κονάκιο σε 10 μέρες, μετά από 2 μέρες έτρεξε πάλι λίγο αίμα η μύτη της και ο γιατρός ξαναέδωσε κονάκιο για 10 μέρες. Επειδή όμως μέρα παρά μέρα έτρεχε για καμιά 10 δευτερόλεπτα αίμα το αλλάξαμε τώρα και εδώ και 5 μέρες παίρνει transamin (1 πρωί-1βράδυ).Στις 4 μέρες ξαναέτρεξε λίγο(δηλαδή χθες) και σήμερα το πρωί ξαναέτρεξε. Η διάθεση της βέβαια είναι πολύ καλά, όπως και η όρεξη της, ειδικά τώρα που τη φτιάχνω σπλήνα και συκωτι για να έχει υψηλό σίδηρο και αιματοκρίτη. Και πάχυνε και λίγο. Το αίμα όμως με ανησυχεί πολύ που συνεχίζει. Θα την πάω είπε ο γιατρός ξανά για να δει τον αιματοκρίτη της. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για να με συμβουλέψει να κάνω κάτι παραπάνω θα το εκτιμούσα πολύ.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Καλησπέρα και περαστικα στη μικρη :)
Τι τιτλο σου έδωσε ο κτηνιατρος για το ερλίχεια και τη λεισμάνια;
 




aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ο σκύλος δεν φτάνει μονο να βρεθει θετικός σε ερλιχεια ή λεισμάνια για να μπορεσεις να κανεις σωστη θεραπεια, θα πρεπει να ξερεις τον τίτλο, δηλαδη, στην περιπτωση της ερλίχειας τα ιχνη που ανιχνευονται στο αίμα. Για παραδειγμα 1/80 1/160..1/400 κοκ

Διαβασε το θέμα απο την αρχη, θα σε βοηθησει:)
Επισης ρωτησε τον κτηνιατρο σου τι εξετασεις έκανε για την ανιχνευση της ερλιχειας και της λεισμάνιας (snap test ή αιματολογικες-βιοχημικες εξετάσεις).
 






Daizy

New Member
5 Ιανουαρίου 2011
3
0
Καβάλα
oι βιταμίνες είναι καθαρά για να είναι πιο δυνατός ο οργανισμός και να μπορεί να ιάσει ευκολότερα από οποιαδήποτε ασθένεια. Το γράφει επάνω και στο κουτί. Και η συγκεκριμένη αρρώστια εξασθενεί πολύ τον οργανισμό.
 


aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
oι βιταμίνες είναι καθαρά για να είναι πιο δυνατός ο οργανισμός και να μπορεί να ιάσει ευκολότερα από οποιαδήποτε ασθένεια. Το γράφει επάνω και στο κουτί. Και η συγκεκριμένη αρρώστια εξασθενεί πολύ τον οργανισμό.
Τελικα οι εξετασεις που κάνατε δεν έδειξαν τίτλο, ή δεν κανατε εξετασεις για τίτλο;
 


ypa

New Member
4 Φεβρουαρίου 2011
3
0
Παιδιά η δική μου διαγνώστηκε με ερλίχια 1/200. Η γιατρός μου είπε να πάρει δύο χάπια vibramycin τη μέρα για ένα μήνα. Είναι 17 κιλά. Αναρωτιέμαι μήπως είναι μεγάλη η δόση και μπορεί να έχει παρενέργειες.