Λυτός ή δεμένος;


Natasha277

Member
26 Δεκεμβρίου 2015
8
9
37
Η δικια μας ελευθερία σταματά εκει που ξεκινά η ελευθερία του αλλου . Προσωπικά εκνευρίζομαι αφάνταστα με τους ιδιοκτήτες μεγαλοσωμων σκυλων που αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους . Εχω δεχτεί και εγω και μια φιλη μου επιθέσεις απο μεγαλόσωμα σκυλιά ενω βγάζαμε βολτα τα δικα μας. Εγω απο μποξέρ και η φιλη μου απο ενα ντόμπερμαν . Συγκεκριμένα το δικο μου περιστατικό εχει μείνει αξέχαστο στη γειτονιά μου μιας και οταν ειδα το μποξέρ να τρέχει καταπάνω μας σχεδον σκαρφάλωσα σε ενα δέντρο με την καημένη ντεζη να την εχω κανει χαρταετό να την τραβάω απο το λουρί . Το περιςτατικο Της φίλης μου ειναι ακομα πιο επικίνδυνο . Το ντόμπερμαν άρπαξε τον σκυλο της και αυτη προκειμένου να τον σώσει προσπάθησε να απομακρύνει το ντόμπερμαν με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομειο με κομμένο δάχτυλο . Ειναι εντελώς απαράδεκτο αυτα τα σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα. Η απαντηση που ακουω παντα ειναι μη φοβάσαι δε πειραζει ενω την ιδια στιγμη το ντόμπερμαν λυσσομαναει σαν δαιμονισμένο . Ακομα και σε περιπτώσεις οπου μεγαλόσωμα σκυλιά ειναι ήρεμα και ακίνδυνα προσωπικά δεν Θελω σε καμια περιπτωση να ρθει κοντα μου να με επεξεργάςτει ενα ροτβαιλερ πχ . Εγω εχω μεγαλώσει με σκυλιά και δε διανοούμαι την ζωη μου χωρις σκυλιά και ειμαι αυτής της άποψης φανταστηται πως αισθάνονται άσχετοι άνθρωποι .
 


korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
33
Γατάκια το μόνο που έχω να πω σε εσάς που σας τραβάνε τα κουτάβια και το θεωρείτε δυνατό τράβηγμα είναι ότι δεν σας έχει τραβήξει αφηνιασμένο τσόου-τσόου φίλου σε απότομα σκαλιά επειδή είδε γάτα. Να προσπαθείς να κρατηθείς από δέντρο και να σου μένει ο φλοιός στα χέρια, τέτοια δύναμη και φόρα.
 




korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
33
Και εμενα με ενοχλει πολυ αυτο ΕΚΤΟΣ εαν ξερω οτι ο σκυλος ειναι φιλικος με ολο τον κοσμο και δεν εχει προκαλεσει ποτε προβλημα.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του σκύλου.μπορεί ένας μεγάλος να είναι πιο επιβλητικός ή δυνατός αλλά το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το μέγεθος, με τον ιδιοκτήτη έχει να κάνει...
Παράδειγμα: σκυλί 6 κιλά άρπαξε από το μπατζάκι παππού που έκανε βόλτα με το εγγόνι του. Έγινε κακός χαμός εννοείται,ήρθε αστυνομία και έχουμε όλοι οι ιδιοκτήτες πρόβλημα όταν περνάμε από το πάρκο με δεμένα τα σκυλιά...true story...
 
  • Like
Reactions: korthem


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Και εμενα με ενοχλει πολυ αυτο ΕΚΤΟΣ εαν ξερω οτι ο σκυλος ειναι φιλικος με ολο τον κοσμο και δεν εχει προκαλεσει ποτε προβλημα.
Και έρχεται ο δικός σου λυτός, φιλικός και χίπης σκύλος που λέει ο λόγος καταπάνω στον δικό μου δεμένο σκύλο που είναι γαμόσκυλο και κροκόδειλος...
Ούτε ουρά δεν θα μείνει από τον χίπη.
 


korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
33
Και έρχεται ο δικός σου λυτός, φιλικός και χίπης σκύλος που λέει ο λόγος καταπάνω στον δικό μου δεμένο σκύλο που είναι γαμόσκυλο και κροκόδειλος...
Ούτε ουρά δεν θα μείνει από τον χίπη.
Εχεις απολυτο δικιο... Δεν το ειχα σκεφτει απο πλευρα αλλων σκυλων αλλα απο πλευρα αλλων ανθρωπων
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Και ο πιο ελεγχόμενος και φιλικός σκύλος μπορεί να τρομάξει από και και να πεταχτεί σε δρόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
 
  • Like
Reactions: ISKENDER


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ένα θα σας πω... εχω εξελιχθεί στην τρελή της ευρύτερης γειτονιάς: Επί πολλές ημέρες μετά την επιθεση που περιέγραψα στο ποστ 47, εβγαινα ίδια ώρα βόλτα να ξαναπετύχω τη γριά με το σκυλί, μαζί με εξτρά δερμάτινο λουρί.
Ε την πέτυχα....
....βγήκαν από μπαράκι όταν ακουσαν τα καντήλια μου "γύρος 2"... εκτοτε αγνοείται η τύχη της!:whistle:
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά έχω τεράστιο πρόβλημα με τον δικό μου να ρθει λυτό κατά πάνω του με τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά όταν ξερω ή βλέπω ότι είναι εντελώς φιλικό και ελεγχόμενο (ταυτόχρονα όμως κ τα 2) κρατάω τον κροκόδειλο και δε λέω τίποτα. Δεν θα την πληρώσουν τα ισορροπημένα σκυλιά επειδή ο δικός μου είναι ψυχάκιας ή επειδή υπλαρχουν ένα κάρο μαλάκες που τα χουν λυτά ενώ δεν πρέπει και μας έχουν τσιτώσει.

Πέρασε πριν κανά μήνα ας πούμε δίπλα στο αφεντικό του ένας χίπης, δεν τον είδα επειδή ερχόταν από πίσω μας και ο δικός μου είχε αφοσιωθεί σε ένα δέντρο και υπέπεσε στο τρομερό αμάρτημα περνώντας να πάει διακριτικά να του μυρίσει τον πωπό. Διπλάσιος ο χίπης εντωμεταξύ και ο δικός μου γύρισε να του ορμήξει σαν τρελός. Προσπέρασε ο καημενούλης με ένα βλέμμα απορίας, πάντα δίπλα στο αφεντικό του. Σιγά μην του πω γιατί δεν τον δένει. Μια χαρά ήταν το σκυλί. (Το αυτό έκανε με ένα αδεσποτάκι που ήρθε πάλι ακριβώς έτσι. Χέστηκε το έρμο έφυγε τρέχοντας. Μεγάλη προσβόλα η όσφρηση των οπισθίων ως φαίνεται για τον τραμπούκο). Νταξ, κατά βάθος είναι απλά χέστης και αιφνιδιάστηκε, αλλά όταν το απέναντι είναι πλήρως φιλικό και υπάκουο, σημαίνει ότι εμείς έχουμε το πρόβλημα και τα αδύναμα νεύρα, όχι οι άλλοι.

Εξάλλου, δεν θυμάμαι αν το χα γράψει πιο πριν, έχουμε επίσης στη γειτονιά 2-3 σκυλιά που κυκλοφορούνε πάντα λυτά, τα χω δει σε διάφορες περιστάσεις με ανθρώπους και σκυλιά πώς αντιδρούν, έχασα 10 χρόνια όταν τα πρωτοείδα να πλησιάζουν γιατί είναι και ντούκια, αλλά είναι βούτυρα και ακούνε πάντα τα αφεντικά τους, who am I να κουνήσω το δάχτυλο; Τα 2 γίναν φιλαράκια καλά και ενώ κάθε φορά τώρα που ακούω το ποδοβολητό όταν τρέχουν να μας προυπαντήσουν όλο χαρά χωρίς να τα χω πάρει πρέφα παθαίνω μικρό καρδιακό, τα χαίρομαι πολύ. Το 3ο εντάξει δεν το χώνεψε ποτέ και λυσσάει, αλλά τον κοιτάει σα να ναι τρελός και τον προσπερνάει και το αφεντικό του το δένει πάντα όταν μας βλέπει από μακριά χωρίς να του το ζητήσω για να μου δώσει την αίσθηση ασφαλείας.

Πρόβλημα είναι όταν έχουν 1) σκυλιά παρόμοια με τον δικό μου αλλά είναι συνήθως +-1 χρονών κ τα αφεντικά τους ζουν στα πράσινα λιβάδια τους από τότε που τα βλέπαν κουτάβια "είναι πολύυυυ καλόοοοοος"...."μα πρώτη φορά το κάνει" ή 2) το ξέρουν ότι δεν είναι οκ με όλα αλλά δε θέλουν "να τα περιορίσουν τα καημένα" ή 3) σκυλιά που δεν ακούνε να επιστρέψουν γενικά. Δυστυχώς είναι το πιο σύνηθες, κυρίως εδώ που είμαι και εκεί που κυκλοφορώ το 1ο (δεν πάω βέβαια και σε μέρη με μεγάλη σκυλοσυγκέντρωση), και η παραπάνω περίπτωση των "βούτυρων" πολύ σπάνια.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Μέχρι πέρυσι πήγαινα στο ΟΑΚΑ η αφελής και αμόλαγα τα δικά μου τα βούτυρα μαζί με άλλα βουτύρατα και όλα ήταν μια χαρά στο πράσινο λιβάδι της ανεμελιάς και των λουλουδιών.

Μέχρι που μια μέρα ένα από τα άλλα βούτυρα την είδε κάπως και αποφάσισε να αρπάξει μία από τις δικές μου χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι. Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ ήταν ότι πιθανόν να ξένισε ο ήχος αναπνοής της δικιάς μου εκείνη τη στιγμή (συμβαίνει συχνά ανάμεσα σε μπουλντόγκ και άλλα "κανονικά" σκυλιά). Η μάχη θα ήταν άνιση βέβαια γιατί το άλλο ήταν ένα αμσταφ. Το οποίο είχε φάει κόλλημα πια και κάθε φορά που μας έβλεπε ερχόταν με όχι καλές διαθέσεις. Οκ, μπορεί να αντιλαμβανόταν και το δικό μου άγχος και το ότι ήμουν έτοιμη να του τραβήξω κλωτσήδι άμα έκανε κίνηση...

Και εκεί τα κόψαμε τα χίπικα με τα σκυλοπάρκα... Έμαθα ότι αργότερα υπήρξαν και άλλα σκηνικά όπου έπεσαν και δαγκώματα μεταξύ άλλων σκύλων που μέχρι τότε ήταν βούτυρα.

Πιστεύω - και το βλέπω στις δικές μου και σε άλλα σκυλιά - ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Οι συμπεριφορές μπορεί να αλλάξουν, είτε με ερέθισμα που θα αντιληφθούμε, είτε με ερέθισμα που δεν θα το πάρουμε καθόλου χαμπάρι. Ποτέ δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τη συμπεριφορά τους.
 


dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
844
2.851
Tα πιο "ωραία" σκηνικά γίνονται όταν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την φαεινή ιδέα να βγάλει για να κεράσει μεζεδάκια όοοολα τα σκυλάκια που παίζουν τόσο ήσυχα και χαρούμενα.
Το "1η φορά μας συμβαίνει" που ακολουθεί, παίρνει άλλη διάσταση ...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Tα πιο "ωραία" σκηνικά γίνονται όταν κάποιος ιδιοκτήτης έχει την φαεινή ιδέα να βγάλει για να κεράσει μεζεδάκια όοοολα τα σκυλάκια που παίζουν τόσο ήσυχα και χαρούμενα.
Το "1η φορά μας συμβαίνει" που ακολουθεί, παίρνει άλλη διάσταση ...
Ή αυτοί που "κάνουν εκπαίδευση" και επιβραβεύουν με μεζέ μέσα στο σκυλοτσούρμο...
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω "όχι μεζέδες - θα χυθεί αίμα". Το ίδιο ισχύει και με μπαλάκια, φρίσμπυ κλπ.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.555
6.984
Δε μίλησα για σκυλοπάρκα που λύνονται όλα τα σκυλιά ανεξαιρέτως στα γρασίδια για να χαρούν τα πράσινα λιβάδια και περιμένουν τα αφεντικά να ανακαλύψουν τι γίνεται όταν γίνει π.χ. αυτό που λέει ο Δημήτρης ή γίνει μια στραβή πάνω στο παιχνίδι και κατεβάσει ο ένας τη μούρη του άλλου. Σε σκυλοπάρκα έτσι κι αλλιώς δεν πατάμε.

Ξέρω κι άλλους πολλούς εδώ γύρω που λύνουν τα σκυλιά τους αν όχι σε σκυλοπάρκο τουλάχιστον σε μεγάλα ανοιχτά πάρκα, κι αν με ελάχιστα έχει πλέον καλές σχέσεις έχω δει ότι έχουν ένα όριο ανοχής και πέρα από αυτό τα αφεντικά τους δεν έχουν καταλάβει τι θα κάνουν όταν αυτό ξεπεραστεί. Και αποφεύγω τα πολλά πολλά.

Καλώς ή κακώς έχω ένα σκυλί που πρώτα ορμάει και μετά υπάρχει μια περίπτωση να καθησυχαστεί και να αναπτύξει "φιλικές" σχέσεις. Κακώς βέβαια αλλά καλώς από την άποψη ότι βγάζει το χειρότερο εαυτό στο απέναντι σκυλί και με το καλημέρα, οπότε επιτρέπει να φανούν άμεσα τα όρια του απέναντι. Σκυλί που είναι πάνω απο μια ηλικία που έχει βγει για τα καλά από την εφηβεία και κάτω από τις γεροπαραξενιές και ο δικός μου του επιτίθεται κανονικά και μετά ααααν μείνουν κοντά και ηρεμήσει προσπαθεί να το καβαλήσει χωρίς να υπάρχει αύριο και αυτός τον αγνοεί και πάει στα πόδια του αφεντικού του να τον αποφύγει, δεν φοβάμαι μην αλλάξει συμπεριφορά στα καλά του καθουμένου. Δεν έχει πιο πάνω ταβάνι στα όριά του να ξεπεραστεί.

Σε περίπτωση αλλαγής συμπεριφοράς σε τέτοια σκυλιά, το μόνο που θα με ανησυχήσει απευθείας είναι θέμα υγείας ενός εκ των συμβαλλομένων.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μέχρι πέρυσι πήγαινα στο ΟΑΚΑ η αφελής και αμόλαγα τα δικά μου τα βούτυρα μαζί με άλλα βουτύρατα και όλα ήταν μια χαρά στο πράσινο λιβάδι της ανεμελιάς και των λουλουδιών.
Αα, θα μπορουσα να γραψω βιβλίο για τον κοσμο εκει!

Ειναι χρόνια που εχω κόψει τις βοπλτες το γκαζόν. Εκτος αν ειναι αδειο. Συνήθως αυτοί που τα σκυλιά τους 'ξυπνάνε' σιγά σιγά αποχωρουν τελικα από τα παρκα. Το θέμα ειναι το μεσοδιαστημα μέχρι να καταλάβουν ότι το κουτάβι τους μεγάλωσε.

Υπάρχουν και οι μπετόβλακες βέβαια. Μια φορά ξεπαρκάροντας, ακουσα εναν καβγα. Ηταν η ομαδα της ΑΕΚ και ετρεχαν γυρω απο το σταδιο και περνουσαν απο το παρκινγκ καθε τοσο. Ηταν ενας σκυλος που ειχε θεμα με τους ανθρωπους και το αφεντικό καμια επαφη με το σκυλο, με τον κοσμο γυρω του. Ο σκύλος αρπαζει τη φόρμα ενος αθλητη ο οποίος γυριζει και του λεει, 'ειναι η τρίτη φορά που με αρπάζει ο σκυλος σου, σκεφτεσαι να κανεις κάτι γι αυτό;'
3 φορές τον ιδιο ανθρωπο!!! και ο αλλος απλως κατι μουγκρισε.
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Ηταν η ομαδα της ΑΕΚ και ετρεχαν γυρω απο το σταδιο και περνουσαν απο το παρκινγκ καθε τοσο. Ηταν ενας σκυλος που ειχε θεμα με τους ανθρωπους και το αφεντικό καμια επαφη με το σκυλο, με τον κοσμο γυρω του. Ο σκύλος αρπαζει τη φόρμα ενος αθλητη ο οποίος γυριζει και του λεει, 'ειναι η τρίτη φορά που με αρπάζει ο σκυλος σου, σκεφτεσαι να κανεις κάτι γι αυτό;'
3 φορές τον ιδιο ανθρωπο!!! και ο αλλος απλως κατι μουγκρισε.
Θα την μολογήσω τώρα την ξεφτίλα μου...
Την ...χίπικη εκείνη εποχή στο ΟΑΚΑ, στο γκαζόν λίγο παραπέρα από εμάς γυμνάζεται η ομάδα της ΑΕΚ με τον προπονητή στη μέση και τους παίκτες γύρω-γύρω σε κύκλους και κάνουν πουσαπς. Και τρέχει μέσα στον κύκλο η Κάρλα με ένα μπαλάκι στο στόμα και γαύγιζε στον προπονητή και στους παίκτες μπορστά στη μούρη τους που ακούμπαγε στο πάτωμα για να της πετάξουν το μπαλάκι. Να ανοίξει η γη να με καταπιεί η γη ήμουνα... αυτοί βέβαια γελούσαν.
 




ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Να πηγαίνετε, να κυνηγάνε τους παίκτες....έτσι θα κάνουν ολοι προπόνηση και τα σκυλιά θα ειναι φουλ εκτονωμένα.
Είμαι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξει αλλο δημοσίευμα περί ελλειπούς προπόνησης. Και ένα τζακ ράσσελ θέλετε, να κυνηγάει τον τερματοφύλακα μπας και πιάνει πιο γρήγορα τη μπάλα.
 
  • Like
Reactions: johnk and vrmode




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.118
Μηνύματα
895.870
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki