Νέο μέλος [Γερμανικός Ποιμενικός]






zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Ότι σου είπαν, στο είπαν για να σε πονηρέψουν και να σε προστατέψουν για να μην κάνεις τα λάθη που έκανε η πλειονότητα στην πρώτη της αγορά!
Η ουσια!



Γερασιμε μπορεις να διαθεσεις και 1500ε για σκυλο...
Ειναι απλο,περιμενεις 3-4μηνες παραπανω και βαζεις στον κουμπαρα σου τα μηνιαια εξοδα του σκυλου...

Αρα αυτοματος απο τα 800 μεσα σε 2 μηνες(περιπου 100ε το μηνα εξοδα σκυλου) πας στα 1000
Περαστικα σου.
 




Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Οτι ειπε ο ζουζουνος απο πανω , και εγω θα σου προτεινα το τελευταιο που να σκεφτεις ειναι τα χρηματα ( αν και λιγο δυσκολο για την σημερινη εποχη αλλα σκεψου οτι αμα βρεις τον για εσενα ιδανικο εκτροφεα και την γεννα που θα ηθελες και ειναι λιγο ακροβοτερος απομτους υπολοιπους ειναι κριμα να συμβιβαστεις σε μια επιλογη που θα συντροφευει για 10-13 χρονια ειδικα αμα μιλαμε για 200-300 ευρω . Σκεψου οτι το κοστος αγορας ειναι το ελαχιστη δαπανη που θα κανεις σε ολη την διαρκεια του σκυλιου σου .
 








Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλύτερα να τρελλαθεί τώρα και να βρει την υγειά του με την επιλογή που θα κάνει, παρά να κάνει υγιής την επιλογή και να τρελαίνεται μετά *lingua*
 




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
οι καλύτερες επιλογές γίνονται όταν κάποιος έχει την γνώση του τι θέλει και διαθέτει εκτός των άλλων ψύχραιμο μυαλό....

το να βομβαρδίζεται με πληροφορίες που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει, απο ανθρώπους (που δεν γνωρίζει τι είναι ο καθένας.....) που μιλούν για δικά τους βιώματα και ενδεχομένως δεν παίρνουν υπ όψη τους τι ακριβώς θέλει εκείνος ή πολύ περισσότερο τι γνωρίζει αυτός για τον σκύλο......δεν είναι -κατά την γνώμη μου η καταλληλότερη βοήθεια....

π.χ. αν μπει κάποιος, που απο τα ποστ του καταλάβω ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την φυλή μου, δεν θα του πω με τίποτα να ψάξει να βρεί χαρακτηριστικά που έχω ανάγκη να βρω σε έναν σκύλο που θα πάρω για μένα....ή με τίποτα για το πως και προς τα που θα πρέπει να στραφεί η εκτροφή του βέλγικου.....είμαι σχεδόν βέβαιη ότι ο συγκεκριμένος ενδιαφερόμενος δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει έναν τέτοιο σκύλο.......(καλά εμείς είμαστε και πιο δύσκολη περίπτωση απο τα γερμανικά....:rolleyes:)

με λίγα λόγια......φίλοι μου συμφορουμίτες -γερμανοί, πάρτε τον άνθρωπο χεράκι χεράκι και μάθετέ του το Α και το Β.....και να εύχεστε ο άνθρωπος να βρεί τα κουράγια να φτάσει είτε μόνος του, είτε με σκύλο κάποια στιγμή στο Ω.
:)
 




gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Παιδιά έψαξα και αλλου και είδα οτι αν θέλω έναν γερμανικο ποιμενικό για συντροφιά και μονο τοτε θα πρεπει να ζητήσω το πιο ήρεμο και ευγενικό κουτάβι της τοκετομάδας.επικοινωνησα με έναν εκτροφέα και μου είπε οτι δεν ειναι δύσκολο αυτο που ζητάω καθώς υπάρχουν πολλοίς άνθρωποι που έχουν ένα Γ.Π. για συντροφια. Βεβαια επειδη διάβασα και αρκετά απο εδω θα ξεκινήσω να ψάχνω και εκτροφείς απο το εξωτερικό..αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι ευπρόσδεκτο... Και πάλι σας ευχαριστω!
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αυτό που του ζήτησες, όντως είναι εύκολο, χωρίς να χρειάζεται να βγεις εξωτερικό. Απλά, συχνά συμβαίνει, μετά την απόκτηση, οι απαιτήσεις να αυξάνονται παράλληλα με τη γνώση και κατόπιν εορτής, κάποιοι βρίσκονται με ενα σκυλί που ΗΤΑΝ αυτό που ηθελαν οταν το επιλέξαν αλλά δεν είναι αυτό που θέλουν όσο εξελίσσεται η ζωή τους και η ενασχόλησή τους.

Αν δεν αρχίσεις να ψάχνεσαι για κυναθλητισμό αργότερα, σαφώς και το ψάξιμό σου είναι πιό ευκολο. Αλλά μην την πάθεις οπως λέει παραπάνω ο sea-mol
Με 800 ευρώ μπορείς να βρεις και μορφολογικό και εργασιακό ΓΠ.
Και ένα μορφολογικό μια χαρά παρεούλα θα σου κάνει.
Αλλά μην ξυπνήσεις ένα πρωι και πεις "αααααααα!!! γιατί δεν έχει τόσο prey που να το πάω για IPO 3 ???...με κορόιδεψε ο εκτροφέας!"
Γι αυτό κάτσε χαλάρωσε λίγο πριν αποφασίσεις, πήγαινε σε κανα κλαμπ να δεις πώς δουλεύουν τα εργασιακά, αλλά και πόσο μπορούν τα μορφολογικά, και να συζητήσεις με σοβαρούς και υπεύθυνους ιδιοκτήτες που θα συναντήσεις εκεί και όχι με τον φίλο σου τον Σήφη, ή με τον εκτροφέα του Supermotherfucker la del Barrio Sol kennel που θα σου πει ότι τα σκυλιά του κάνουν τα πάντα και συμφέρουν!
Και πάνω απ όλα μην απογοητεύεσαι!
Ότι σου είπαν, στο είπαν για να σε πονηρέψουν και να σε προστατέψουν για να μην κάνεις τα λάθη που έκανε η πλειονότητα στην πρώτη της αγορά!
 


dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
56
Athens / Marussi
www.facebook.com
...το να βομβαρδίζεται με πληροφορίες που δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει, απο ανθρώπους (που δεν γνωρίζει τι είναι ο καθένας.....) που μιλούν για δικά τους βιώματα και ενδεχομένως δεν παίρνουν υπ όψη τους τι ακριβώς θέλει εκείνος ή πολύ περισσότερο τι γνωρίζει αυτός για τον σκύλο......δεν είναι -κατά την γνώμη μου η καταλληλότερη βοήθεια....

με λίγα λόγια......φίλοι μου συμφορουμίτες -γερμανοί, πάρτε τον άνθρωπο χεράκι χεράκι και μάθετέ του το Α και το Β.....και να εύχεστε ο άνθρωπος να βρεί τα κουράγια να φτάσει είτε μόνος του, είτε με σκύλο κάποια στιγμή στο Ω.:)
Και η δική μου άποψη ταυτίζεται με τα γραφόμενα της φίλης TARA! Το θέμα δεν είναι να βρείς τόννους πληροφορίας αλλά να μπορείς και να την αξιολογήσεις εσύ ο ίδιος φιλτράροντας την με τα δικά σου κριτήρια. Και κατά την άποψη μου κάποια πράγματα δεν μαθαίνονται μεμιάς αλλά μέσω μιας διαδικασίας που αποκτιέται με πίστωση χρόνου και ονομάζεται εμπειρία!

ΙΜΗΟ πάντα...
 




kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Το προβλημα με πολλους ιδιοκτητες ειναι οτι μετα την αγορα και οσο μπαινουν στον χωρο και βλεπουν και αλλα σκυλια και το ματι κοβει διαφορες βλεπουν πως ισως εκαναν λαθος επιλογη.

Για μενα το καλυτερο για καποιον που θελει γ.π ειναι να διαβασει πολυ,να δει εκθεσεις,βιντεο και φωτο απο σκυλια,γκρουπ απογονων,να δει ποιες γραμμες προτιμαει και μετα να παρει σκυλι.
Ακομα και ενα σκυλι που προοριζεται για πετ αλλιως ειναι αν προερχεται απο γραμμη zamp vom thermodos και αλλιως απο queen vom loher weg και αλλιως απο baru haus yu κλπ.

Σιγουρα ο Γερασιμος βομβαρδιστηκε με πληροφοριες.Αλλα δυστυχως ο χωρος βρωμαει πολυ και παρολο που δεν μπορει να τις αξιολογησει ελπιζω να τον βαζουν σε διαδικασια σκεψης και να τον πονηρεψουν.

Οι σωστοι εκτροφεις δυστυχως ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου..Ζητημα να ειναι 3.
 
Last edited:




ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το βασικο ειναι να παρεις ενα σκυλο απο εναν αξιοπιστο εκτροφεα που θα εχει κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις για να διαπιστωσει οτι το σκυλι που σου δινει ειναι υγιες ,,,,,,,, η προτεραιοτητα σου να ειναι ο υγιης σκυλος,,,. τωρα αν ειναι καταλληλος για πασαρελα για το ρινγκ η το στιβο αυτα ερχονται σε δευτερη μοιρα.. και πανω απο ολα να παρεις το σκυλο που θα αρεσει σε εσενα,,, και να παρεις σκυλο οχι βατραχοσκυλο !!
 


gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Αν εγω θέλω ενα Γ.Π. Για παρέα (δηλαδή ήρεμο) θα ειναι πιο δύσκολο στην πορεία να μάθει προστασία; Ή επειδη έχει το ένστικτο μεσα του δεν θα δυσκολευτω τόσο;; Το μονο που θα ήθελα να του εκανα ειναι να μάθει προστασία. Επειδη ξέρω το χαρακτήρα μου δεν θα με ενδιέφερε καν να συμμετάσχω σε εκθέσεις αγώνες κτλ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU