Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.






rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Μμ ... Μιας που ειναι να παραγγειλω καινούριο τσουβάλι τροφής , λεω να παραγγειλω και μια advantix να δούμε πως θα μας κάτσει. Αφου προστατεύει απο τη σκνιπα δεν νομιζω να χρειάζεται και scalibor ε;
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Μμ ... Μιας που ειναι να παραγγειλω καινούριο τσουβάλι τροφής , λεω να παραγγειλω και μια advantix να δούμε πως θα μας κάτσει. Αφου προστατεύει απο τη σκνιπα δεν νομιζω να χρειάζεται και scalibor ε;
Εγώ δεν βάζω scalibor λόγω αλλεργίας. Οπότε έβαζα advantix και το καλοκαίρι leisguard κάθε 4 μήνες. Τώρα ξεκίνησα το vectra3D. Επίσης κάθε απόγευμα τις ψεκάζω με αιθέρια έλαια.
Α, και κάθε μήνα δίνω και το milbemax.
 
  • Like
Reactions: giorgos76


D

Deleted member 14614

Guest
Εγώ δεν βάζω scalibor λόγω αλλεργίας.
Έτσι μου έρχεται να κάνω δημοσκόπηση με τόσα σκυλιά που έχουν αλλεργία στο scalibor (παίζει να έχει και ο δικός μου, δεν είμαι σίγουρος ακόμα)...
 
  • Like
Reactions: dnassib and deliaki


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
για κροτωνες = τσιμπουρια περισσοτερο αποτελεσματικο θεωρω το παιριλειμιο και συγκεκριμμενα το κιλτιξ... σε συγκριση με την τιμη του κιολας το κατατασω σε μπεστ μπαυ...
 


sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Επειδή τώρα που καλοκαιριάζει σκέφτομαι να αρχίσω σιγά σιγά να την αφήνω στο περιφραγμένο σπιτάκι της της ώρες που θα λείπω στην δουλειά, γιατί στο ημιυπαίθριο που την αφήνω άρχισε να κάνει ζέστη τα μεσημέρια, ποια αμπούλα, σπρέι, μέθοδος κλπ είναι καλύτερη κατά την γνώμη σας για ένα σκυλί που θα είναι πολλές ώρες σε αυλή στην εξοχή;
Ο γιατρός μας μας πρότεινε το stronghold κάθε μήνα. Εσείς τι λέτε? Μήπως χρειάζεται και κάποιο σπρέι;
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Η stronghold είναι πολύ καλή για ψύλλους και τα αυγά τους, αλλά δεν προστατεύει από τσιμπούρια.
 


sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Η stronghold είναι πολύ καλή για ψύλλους και τα αυγά τους, αλλά δεν προστατεύει από τσιμπούρια.
Είσαι σίγουρος? Ποια προτείνεις που να προστατεύει απ΄όλα?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
100% προστασία δεν παρέχει τίποτα.
Ο συνδυασμός των εξωπαρασιτικών με το πόσο εκτίθεται σε τέτοια παράσιτα απλά μειώνει τις πιθανότητες.
Από κει και πέρα δοκιμάζεις.
Πάντως η stronghold - επειδή την χρησιμοποιώ χρόνια - δεν προστατεύει από τσιμπούρια.
Βέβαια δεν έχω βρει ποτέ πάνω τους τσιμπούρι, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα έκθεσης και τύχης και όχι από τη συγκεκριμένη αμπούλα.
Αν ο δικός σου μένει στην αυλή ή έξω κάποιο χρονικό διάστημα, δεν θα το ρίσκαρα. Αλλά και πάλι εξαρτάται τον χώρο που τον αφήνεις. Εχει φυτά κοντά; έχει κάτω χώμα; Είναι πλακόστρωτο; Οσο πιο πολύ στην φύση εκτίθεται, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες.
Αλλά και πάλι όλα είναι σχετικά. Ξέρω σκύλο που φόραγε τα πάντα όλα, δεν είχαν βρει ποτέ τσιμπούρι πάνω του και βρέθηκε θετικός σε ερλίχεια. Οπως και σκύλοι με τα ίδια μέτρα πρόληψης κλπ, βρίσκονται θετικοί σε καλαζάρ.
Είναι μη σου τύχει...
 




milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
οσο περισσοτερο διαβαζω, τοσο περισσοτερο νιωθω οτι καλα κανω που εχω επιλεξει αντβαντιξ αμπουλα για σκνιπες/ψυλλους κυριως + κιλτιξ περιλαιμιο για τσιμπουρια κυριως + ψεκασμα με Antiparasit-N/autan/σιτρονελα (εναλλασονται κατα καιρους) για σκνιπες. ολα αυτα για σκυλο που ζει εξω, με χωματα, γρασιδι, σε περιοχη με καλαζαρ. γι'αυτο και ισως η υπερβολη.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: CathyB


CathyB

Active Member
14 Μαϊου 2014
43
59
Εμένα ο κτηνίατρος μου είπε ότι λόγω μεγέθους (40κιλά) το κολάρο είναι άχρηστο. Μου είπε για αμπούλα μία φορά το μήνα και μου έδωσε την Vectra 3D (για την οποία κάπου είχα δει άρθρο αλλά το έχασα). Αυτά για το μάλαμουτ. Για το χάσκι (που είναι τα μισά κιλά), κάθε μήνα κολάρο (tafarm) και αμπούλα τώρα το καλοκαίρι (Μάιο - Νοέμβριο).
 


milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
για καλοκαιρι τα γραγω κι εγω... απριλιο-οκτωβριο, αναλογα και την θερμοκρασια... χειμωνα ενα απλο περιλαιμιο κιλτιξ.
 
  • Like
Reactions: CathyB


george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
καλησπερα.
η σιτρονελα μπορει να αποδειχτει επικινδυνη για τον σκυλο αν γλυψει το υγρο?
γενικα, υπαρχει καποια δοσολογια που δεν πρεπει να υπερβαινουμε?

ευχαριστω
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Οταν ψεκάζω τον δικό μου τον κάνω μούσκεμα κι είναι ένας σκύλος που γλύφει το τριχωμά του όταν γκρουμάρει τον εαυτό του. Δεν εχει πάθει τίποτα.
 


ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Aπό το Άνθρωπος και σκύλος

ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΨΥΛΛΟΥΣ, ΣΚΝΙΠΕΣ & ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΟΔΩΝ

Από την Κλέα Μοριανού

Γιατί να αγοράζουμε ακριβά φαρμακευτικά αντιπαρασιτικά προϊόντα, όταν μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας ένα οικολογικό σπιτικό σκεύασμα, και μάλιστα με ελάχιστο κόστος; Κατάλληλο για σκύλους & γάτες.

Οι δύο μεγαλύτεροι καλοκαιρινοί εχθροί του σκύλου μας είναι πλέον γνωστοί σε όλους. Ο πρώτος είναι η φλεβοτόμος σκνίπα, που προκαλεί τρόμο στους περισσότερους ιδιοκτήτε...ς, καθώς ευθύνεται για τη λεϊσμανίαση, ευρέως γνωστή και ως καλααζάρ. Ο δεύτερος εχθρός είναι τα τσιμπούρια, που, αν και παραγνωρισμένα, ευθύνονται για την εξίσου συνηθισμένη και θανατηφόρο ερλιχίωση.

Λιγότερο επικίνδυνοι, αλλά πολύ ενοχλητικοί, είναι και οι ψύλλοι, οι οποίοι, σε αντίθεση με τα τσιμπούρια και τις σκνίπες που δεν πολυσυμπαθούν τα αιλουροειδή, πολιορκούν στενά και τις γάτες. Αυτοί οι μικροί λαθρεπιβάτες της γούνας προκαλούν στα κατοικίδιά μας συμπτώματα όπως έντονο κνησμό, έλκη, αλλεργική δερματίτιδα και ταινίωση.

Για να θωρακίσουμε σκύλους και γάτες απ’ όλους αυτούς τους παρείσακτους ξενιστές, συνιστάται συνήθως να χρησιμοποιούνται δραστικά φαρμακευτικά σπρέι και αμπούλες, ειδικά σχεδιασμένα για να εξολοθρεύουν τα παράσιτα. Πόσες φορές, όμως, δεν έχετε αναρωτηθεί εάν αυτά τα προϊόντα περιέχουν τυχόν βλαβερά συστατικά για την υγεία του κατοικιδίου σας;

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, σας προτείνουμε μια εναλλακτική συνταγή απώθησης των εξωπαρασίτων, που περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, άκακα για το σκύλο και τη γάτα σας. Σας εγγυόμαστε ότι ο χρόνος, ο κόπος και τα χρήματα που απαιτούνται για την παρασκευή του είναι αμελητέα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
5 φύλλα ευκαλύπτου*
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας βότκα
4 – 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο neem (ψευδομελέλαιο, από το φυτό Azadirachta Indica, περιέχει αζαδιραχτίνη. Αν το βρείτε ως έλαιο βάσης προσθέστε περίπου 5ml) για σκύλους και γάτες ή, μόνο για σκύλους, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)*. Η χρήση του tea tree oil δεν ενδείκνυται για γάτες.

* Θα τα βρείτε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Τα φύλλα ευκάλυπτου μπορείτε επίσης να βρείτε στην παραλία, στο νησί ή στη Λαϊκή ή σε αρκετά πάρκα (όπως για παράδειγμα στο Δάσος Συγγρού). Πρόσφατη διαπίστωση: συνήθως οι οδοί Ευκαλύπτου και οι πλατείες Ευκαλύπτου έχουν ευκάλυπτους!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φύλλα του ευκαλύπτου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. ∆έκα λεπτά αργότερα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι, τη βότκα και το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Αφού κρυώσει το μείγμα, αφαιρούμε τα φύλλα, βάζουμε το υγρό σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάζουμε καθημερινά το τετράποδο – το σκύλο κατά προτίμηση πριν από τη μεγάλη απογευματινή βόλτα.

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΞΩ;

Ένα οικολογικό σπρέι δεν αρκεί για να προστατέψει το σκύλο σας από τη σκνίπα. Θα χρειαστεί να πάρετε όλα τα μέτρα ασφαλείας που συστήνονται από τους κτηνιάτρους.

Ας μη γελιόμαστε. Ανεξάρτητα από το απωθητικό προϊόν που χρησιμοποιείτε και από το πόσο τυπικοί είστε με τους ψεκασμούς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή τα ζώα που κοιμούνται έξω θα νοσήσουν από καλααζάρ.

Αν πραγματικά ανησυχείτε για την υγεία του σκύλου σας και θέλετε να του προσφέρετε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, η αποτελεσματικότερη μέθοδος είναι αναμφισβήτητα η μετακόμισή του εντός του σπιτιού, έστω μόνο για το βράδυ.

http://www.trihes.gr/

Μήπως να το δοκιμάσουμε κι αυτό;;
 


golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Nα πω και γω,οτι μετά απο απίστευτες μάχες με τα τσιμπούρια,το μοναδικό προ'ι'ον που μας βοήθησε στη καταπολέμηση αλλά και στην πρόληψη ήταν το Frontline spray.Iσως μάλλον επειδή το ψεκαζεις απευθείας παντού..δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά..

Οι αμπούλες δεν έκαναν τίποτα απολύτως (frontline combo,advantix),οπως δεν τα φόβισε ούτε το σκάλιμπορ.Η δε advantix..την βάλαμε κατά μηκος της ράχης σε 4 σημεια (οπως λένε και οι οδηγίες) και μετά απο λίγες μέρες έβγαλα 11 τσιμπούρια,ακριβώς απο την περιοχή που έβαλα την αμπούλα(να σημειώσω οτι ηταν σε περίοδο που προσπαθούσαμε και πάλι να τα ξεφορτωθούμε απο το σπίτι)

Επίσης το περασμένο καλοκαίρι τον αφησα σε κέννελ κλινικής οταν φύγαμε για διακοπές,με Frontline combo και scalibor.Eπι δυο μηνες κυνηγούσαμε τσιμπούρια στο σπίτι και ψεκάζαμε..
Πριν κανένα τρίμηνο,τον ψέκασα μία μέρα πριν το αφήσω σε κεννελ για κάποιες μέρες και ήταν η πρώτη φορά που πήρα πίσω τον σκύλο χωρίς τσιμπούρια.Οταν λέω βέβαια οτι τον ψέκασα,εννοώ οτι τον έκανα λούτσα:sneaky:

Αυτά όλα ΜΟΝΟ για τσιμπούρια.Για οτιδήποτε άλλο δεν έχω να σας κάνω review..Mόνο απο αυτά υποφέρουμε
 
  • Like
Reactions: Orilis


rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Nα πω και γω,οτι μετά απο απίστευτες μάχες με τα τσιμπούρια,το μοναδικό προ'ι'ον που μας βοήθησε στη καταπολέμηση αλλά και στην πρόληψη ήταν το Frontline spray.Iσως μάλλον επειδή το ψεκαζεις απευθείας παντού..δεν ξέρω να σας πω με σιγουριά..

Οι αμπούλες δεν έκαναν τίποτα απολύτως (frontline combo,advantix),οπως δεν τα φόβισε ούτε το σκάλιμπορ.Η δε advantix..την βάλαμε κατά μηκος της ράχης σε 4 σημεια (οπως λένε και οι οδηγίες) και μετά απο λίγες μέρες έβγαλα 11 τσιμπούρια,ακριβώς απο την περιοχή που έβαλα την αμπούλα(να σημειώσω οτι ηταν σε περίοδο που προσπαθούσαμε και πάλι να τα ξεφορτωθούμε απο το σπίτι)

Επίσης το περασμένο καλοκαίρι τον αφησα σε κέννελ κλινικής οταν φύγαμε για διακοπές,με Frontline combo και scalibor.Eπι δυο μηνες κυνηγούσαμε τσιμπούρια στο σπίτι και ψεκάζαμε..
Πριν κανένα τρίμηνο,τον ψέκασα μία μέρα πριν το αφήσω σε κεννελ για κάποιες μέρες και ήταν η πρώτη φορά που πήρα πίσω τον σκύλο χωρίς τσιμπούρια.Οταν λέω βέβαια οτι τον ψέκασα,εννοώ οτι τον έκανα λούτσα:sneaky:

Αυτά όλα ΜΟΝΟ για τσιμπούρια.Για οτιδήποτε άλλο δεν έχω να σας κάνω review..Mόνο απο αυτά υποφέρουμε
Ηθικό δίδαγμα: ο κάθε σκυλος δέχεται το κάθε αντιπαρασιτικο προϊόν διαφορετικά!;)
 


illuminaughty

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2013
188
21
Για τη καθαριότητα του σπιτού τί προτείνετε;

Τρόμαξα χθες...του είχα βάλει προχθές Vectra 3D, χθες την είχε ξαπλάρει στο κρεβάτι κι όπως πλησιάζω βλέπω κάτι περίεργο στο στρώμα, πάω να το πιάσω, με ενα πήδο βρέθηκε στην άκρη του κρεβατιού με τον δεύτερο τον έχασα (τον κύριο ψύλλο)...

Σκούπισα, σφουγγάρισα με κοινό καθαριστικό, αλλά ανησυχώ γιατί το σπίτι έχει ξύλινα παλιά πατώματα με ρωγμές και φυσικά δεν θέλω να πιάσει το κρεβάτι μου παράσιτα.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι (διάλυμα για σφουγγάρισμα, μέχρι σπρέυ για έπιπλα κτλ) ώστε να αποφύγουμε ή να καταπολεμήσουμε τη μόλυνση του χώρου;
Κάτι δηλαδή ασφαλές για τους ανθρώπους αλλά δραστικό;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.115
Μηνύματα
895.843
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981