Ρε, τι θα κάνω με δαύτον;


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Έγραψε προ καιρού η Chloe (πού να ξέρει δηλαδή από Μουφ:D):

- Τον ζευγαρώνει με όποια σκύλα του αρέσει γιατί εντάξει τα αδέσποτα, τα λυπόμαστε, αλλά "αφού γουστάρει γκομενίτσες το παιδί?" (Καλά αυτό δεν το κάνεις, είπαμε)
Καλά, εσύ λέγε. Διότι μπορεί μεν ευνούχος ο Μουφ και όχι ευνούχος ο Μπάτμαν, αλλά τρεις γκομενίτσες σε δυο ώρες τις καταφέρνει ο Μπάτμαν? Αποκλείεται! Και καλά, τον είχα ξαναδεί να πηδάει το Μουφ! Ρώτησα και την εκπαιδεύτρια/ξενοδόχα του που έμπηξε τα γέλια και είπε ότι μπορεί μεν να του τα 'χουν κόψει, μπορεί όμως να κάνει τα πάντα εκτός σκυλακίων! Αλλά χτες είχε πάθει αμόκ. Είχε κυνικά καύματα εδώ για Ιλλινόι (δηλαδή 10 ολόκληρους βαθμούς Κελσίου όλως ξαφνικώς) και είπα να τον πάω στο σκυλόπαρκο να παίξει με τα άλλα σκυλάκια που υποπτευόμουνα ότι θα έχουν βγει κι αυτά σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή τώρα που έλυωσε το περισσότερο χιόνι.

Ε, εγινε χαμός. Τα έβαλε με ένα σωρό αρσενικά, σκοτωθήκανε και βούτηξε τη μοναδική σκύλα, την έρριξε κάτω και κατόπιν γίνανε διάφορα τραγελαφικά με την ομήγυρη να έχει κατουρηθεί απ' το γέλιο και να μην καταλαβαίνουμε δηλαδή και τίποτα διότι όλα στειρωμένα ήταν, τρομάρα τους! Το αυτό συνέβη όταν έφυγε η σκύλα α' και ήρθε η σκύλα βου και μετά η σκύλα γου!! Και να έχει πάρει και το θολωμένο ύφος του τρελλού. Μέχρι να φύγουμε είχε δε μπει μέσα στις λάσπες και είχε γίνει χάλια. Έφαγα ένα σωρό ώρα να τον πλύνω το βράδυ.

Η πλάκα ήτανε ότι σε μια φάση είχε όλα αυτά τα pitbull και η ξενομανής πιτμπουλίνα προτίμησε τον Αυστραλέζο από τους όμαιμούς της! Θα ήτανε η προφορά...:D

Και ναι, τελικά του έδωσα λίγο γκιουβέτσι το βράδυ διότι γαύγιζε αγρίως. Μπορώ να του πω όχι για πολλά πράγματα και το παίρνει απόφαση (π.χ. την ομελέττα και το γιαούρτι μου). Άμα όμως παίζεται ελληνικό φαί χτυπιέται λες και είναι κι εγώ δεν ξέρω τι. Και ναι, τον έχουν δει άνθρωποι και μάλιστα σχετικοί με σκύλους πώς κάνει για φαί (χτες π.χ. ζητιάνευε λιχουδιές από έναν τύπο στο πάρκο διότι του μύρισαν από μακρυά από την τσέπη του τύπου!) και με ρωτάνε αν τον έχω νηστικό, όταν γίνεται μάχη για να χάσει το τελευταίο ενάμισυ κιλό που πρέπει! Ό,τι και να γίνει φταίω δηλαδή εγώ.
 
Last edited:


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ε, εγινε χαμός. Τα έβαλε με ένα σωρό αρσενικά, σκοτωθήκανε και βούτηξε τη μοναδική σκύλα, την έρριξε κάτω και κατόπιν γίνανε διάφορα τραγελαφικά με την ομήγυρη να έχει κατουρηθεί απ' το γέλιο και να μην καταλαβαίνουμε δηλαδή και τίποτα διότι όλα στειρωμένα ήταν, τρομάρα τους! Το αυτό συνέβη όταν έφυγε η σκύλα α' και ήρθε η σκύλα βου και μετά η σκύλα γου!! Και να έχει πάρει και το θολωμένο ύφος του τρελλού.
Συγγνώμη στειρωμένα τα αρσενικά, στειρωμένα και τα θηλυκά... ε... μήπως αντί για love έκαναν war?
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, καλά, λέγε εσύ. Μωρέ έπεσε τέτοια τρέλλα, άλλο πράμα διότι κάνανε και το love μόλις το μουρλό νίκησε το war. Η πλάκα μάλιστα είναι ότι κάνει και τσαλιμάκια στα θηλυκούλια έτσι και τα ρίξει για να τον κυνηγάνε! Αφού σε κάποια φάση είδα την ιδιοκτήτρια της σκύλας γου να έχει τρομάξει και τον βούτηξα από το γιακά κι αυτός συνέχισε στον αέρα! Και είχε και το θολωμένο ύφος. Με το που τον άφησα κάτω, ξανακυνήγησε και ξανάπιασε τη σκύλα και ούτε που τόλμησαν τα υπόλοιπα αρσενικά να του στριτζωθούν. Η πλάκα δε είναι ότι είναι γενικώς καλόβολο σκυλάκι και τα πάει καλά με τα άλλα. Είναι όμως να μην αγριέψει και πάρει ανάποδες στη θέα γοητευτικής σκύλας!:D:D

Μωρέ καλά τα 'λεγε το BBC στο ντοκυμαντέρ "The Canine Conspiracy".
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Τι διαβάζω μεσημεριάτικα.....Να ήταν πρωί θα έλεγα ότι τα βλέπω ακόμη στον ύπνο μου !Αλλά όχι το τσέκαρα το ρολόι 14:23 λέει!Δεν πάμε καλάααααααααααααααα!!!!:p:p:p:p:p:p:p
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Ο δικός μου είναι με το στυλ: ελάτε παιδιά, ανοίξτε δρόμο, πρέπει να φάω σας λέω, καλέ που το πας αυτό, πάνω στο τραπέζι, όχι είμαι κοντός! Έλα τώρα! Δώσε μία μπουκίτσα! Κοίτα καλέ τι χαρούλες σου κάνω; καλέ, μου έχει φύγει η ουρά από το κούνημα! Ε μα, δεν με προσέχεις καθόλου; Τι το τρως; Χωρίς εμένα; Αίσχος σου! και ρίχνει και ένα γαύγισμα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Μπιφτέκια θέλατε να δείτε να φτιάχνει ο Μουφ? Ε, τα έφτιαξε σήμερα! Επειδή δε μόλις γίνανε έβαλα στην κατάψυξη τα δικά του για να μην καεί και μετά ξερνάει καλαπόδια, ήρθε εκεί που έτρωγα και με σκούνταγε κιόλας. Τα χλαπάκιασε τώρα, πήρε και από τα δικά μου και μόλις πήγα μέσα να πάρω κάτι, βρήκε ευκαιρία, σηκώθηκε στα δυο πόδια και έφτασε, ρε σεις, το πιάτο μου στο νεροχύτη και άρχισε να το γλύφει! Δεν είχα ακόμα, βλέπετε, αδειάσει το πλυντήριο από τα καθαρά πιάτα και είχα βάλει τα βρώμικα στο νεροχύτη!! Φρίκη!!!!!

Μετά, σα να μη συνέβαινε τίποτα, πήγε, έσπρωξε τη μαξιλάρα του με το κεφάλι να τη φέρει ακριβώς στα πόδια του καναπέ μπροστά, την ένωσε με τα δυο μαξιλαράκια του καναπέ που τα έχει κατασχέσει (δεν πειράζει, ποτέ δε μου άρεσαν) και ξάπλαρε σαν κύριος, πήρε και ένα κόκκαλο και το ροκανίζει! Σε λίγο δε θα έρθει να κλαψουρίσει να βγούμε έξω διότι ήδη τον βλέπω να με κοιτάζει με τη γωνία του ματιού!

Για όσους τη ζήτησαν, έβαλα και τη φωτογραφία του στο άλμπουμ του, λιποθυμισμένου από τις αναθυμιάσεις των μπιφτεκιών μπροστά στο φούρνο σήμερα!! Αφού δεν είχε το κουράγιο να πάρει και το μπωλ του κοντά του, απλώς πήγε και ξεράθηκε.

Η φρίκη έχει ένα νέο όνομα!!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ευτυχώς που σας υιοθέτησε ο σκύλος και σας φροντίζει. Σας απαλλάσει κι από τα επιπλέον μπιφτέκια, τα άχαρα μαξιλάρια... και σας αφήνει να νομίζετε ότι τον προσέχετε εσείς.
 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Νέα επιτεύγματα από τη νοικοκυρά του σπιτιού: σήμερα αποφάσισε να σκουπίσει και πάτησε το κουμπάκι του ρομπότ! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καιρό καν να σκεφτώ τελευταία, οπότε ήταν όντως ασκούπιστα! Πάντως σταφύλια χιλιανά που ζητιάνευε δεν του έδωσα διότι μπορεί να ξέρει μεν να μαγειρεύει (και κατά τα φαινόμενα να κάνει και τη φασίνα), δε γνωρίζει όμως πως τα σταφύλια είναι τοξικά. Επίσης παρεξηγιέται που δεν τρώει σοκολάτα για τον ίδιο λόγο!

Χμμμμ, τη σφουγγαρίστρα-ρομπότ δεν έμαθε να θέτει σε λειτουργία ακόμα! Να δω αν θα το καταφέρει κι αυτό.

Και πάλι, δεν τον εκπαίδευσα για τα παραπάνω. Εγώ η κακομοίρα ακόμα προσπαθώ να του μάθω το "stay"! Κι αυτό το χαμένο έχει μάθει να μετράει και έτσι και προσπαθήσω να το τραβήξω πάνω από ένα λεπτό, σηκώνεται και έρχεται να απαιτήσει το hot-dog του (κομματάκι, βοδινό και διαίτης, παρακαλώ!).
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
sara ψοφαω στο γελιο με τον δικο σου!!!!!

μια φορα ελεγα στον φιλο μου για τον δικο σου που καθεται και περιμενει το φαγητο να βγει απο τον φουρνο και δεν με πιστευε..μεχρι που του εδειξα τις φωτογραφιες και πεθανε να γελαει!!!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ορίστε κατάντια! Τον έστειλα στον groomer χτες, τον παρέλαβα καθαρό και ωραίον σαν κουφέτο και σήμερα πήγαμε στο σκυλόπαρκο όπου κυλίστηκε στη λάσπη σα γουρούνι παίζοντας. Τον ζαλώθηκα, τον έβαλα στην μπανιέρα και τον έπλυνα άλλη μια δόση, οπότε μετά ήθελε να κάτσει να στεγνώσει τυλιγμένος με τα παλιά μου τα μπουρνούζια στον καναπέ δίπλα μου, πάνω στα παρτάλια του, ενώ εγώ διόρθωνα φοιτητικές εργασίες.

Ε, κοιμήθηκε του καλού καιρού και σε κάποια φάση άρχισε να ονειρεύεται, έβλεπα την κίνηση των ματιών του (REM) κιόλας. Και ξέρετε ΤΙ ονειρεύεται το Μουφ όταν κοιμάται?

ΝΑΙ, το μαντέψατε! ΦΑΙ ονειρεύεται!! Ονειρευότανε και ανοιγόκλεινε το στόμα του όπως κάνει όταν μου ζητάει να τον ταΐσω και με οδηγεί έξω από το ψυγείο!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek: Μετά φαίνεται ότι με έπειθε στο όνειρό του να ανοίξω το ψυγείο και να το αδειάσει διότι μάσαγε για κανά δεκάλεπτο!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 






Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Υποτίθεται ότι ο Αυστραλέζος πρέπει να χάσει άλλο ένα κιλό και επιπλέον η κτηνίατρός του μου τα 'ψαλε να τον ταίζω μόνο ξηρά τροφή διότι θα πάθει τα χίλια μύρια όσα. Έλα όμως που το Μουφ-Μουφ τρελλαίνεται για μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο! Με το που τις ψήνω πάει και ξαπλώνει μπροστά στο φούρνο, παίρνει εκείνο το μαστουρωμένο ύφος και μόλις γίνει το φαί, πριν πιάσει, το ξέρει και ερχεται να μου γαυγίσει να κλείσω το φούρνο!!!!! Μιλάμε για προχωρημένες καταστάσεις!

Κι ας κάνω μετά ότι δεν του δίνω! Ούτε που ξέρω, ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει στο σπίτι.

Ρε σεις, του κάνω κακό που του δίνω το αγαπημένο του? Ήδη του έκοψα τον τραχανά με τη φέτα προς μεγάλο κακοφανισμό του.

Α ναι, η ίδια ιστορία γίνεται και με το γιουβέτσι. Όσο για τη μαγειρική ξέρει ακριβώς πότε γίνεται και πότε κονσομάρει το φαί. Μια φορά έφτιαξα μάφινς στο φούρνο, τα έβγαλα να κρυώσουνε και πήγα για ύπνο. Ο κύριος περίμενε ακριβώς μια ώρα να κρυώσουνε και μετά πήγε και βούτηξε ένα και το 'φαγε! Καλά που τον πήρα πρέφα αλλιώς θα είχε φάει όλα τα μάφινς!
ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΚΟΨΤΑ ΟΛΑ ΜΑΧΑΙΡΙ! ξηρα τροφη και μονο! και μάλιστα light! Ποσο χρονων ειναι; Ξερεις τι μπορει να παθει με αυτα που τρωει;;;:mad::mad::mad::mad:

Θα σου πω πρωτα τι επαθε η Κιρκη, που ετρωγε ξηρα τροφη παρακαλω, αλλα της εδινε και κανα μεζε η μανα μου. Χωρις να ειναι υπερβαρο το κοριτσι, για την ακριβεια ήταν ακριβως στα κιλα της, της ανεβηκε η τρανσαμηναση 305! ενα ενηλικο θυληκο πρεπει να εχει κατω απο 38.... αυτο σημαινει 10πλασια τιμη! Υψηλη τρανσαμηναση ξερεις τι σημαινει;;;; προβλημα στο σηκωτι και/ή τα νεφρα....... Η Κιρκη λοιπον ειχε συγκεντρωση λιπους στην κοιλιακη χώρα, το σηκώτι ΚΑΙ τα νεφρα. Η κτηνιατρος που εκανε τον υπερηχο με ξεφτιλισε! Δεν ηξερα τι να πω. Διαβασε τωρα και τι λεει η διαιτολογος:

Η διατροφή στον σκύλο έχει τόση σημασία, όσο και στον άνθρωπο γι’ αυτό και πρέπει να του παρέχετε μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα του προσφέρουν αρκετή ενέργεια για να μεγαλώσει και να αναπτύξη σωστά όλα τα ζωτικά όργανα και να σχηματίσει δυνατά κόκαλα και γερούς μύες. Η μη προσεκτική διατροφή, μπορεί να οδηγήσει σε κακή σωματική ανάπτυξη, σε πολλές σοβαρές ασθένειες, σε θάνατο.

Το ζώο μας έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Ανάλογα, με την φυλή, την ηλικία, το μέγεθος, ποικίλει όχι μόνο η ποσότητα αλλά και το είδος της διατροφής που θα πρέπει να κάνει. Παράλληλα, καθόλη την διάρκεια της ζωής του οι θρεπτικές του ανάγκες θα αλλάζουν: Το κουτάβι που βρίσκεται στην ανάπτυξη χρειάζεται περισσότερες θερμίδες, πρωτεΐνες και βιταμίνες απ’ότι ένας ενήλικος σκύλος. Ο χρόνος ανάπτυξης διαφέρει ανάλογα με την φυλή στην οποία ανήκει το κουτάβι. Για παράδειγμα οι φυλές μικρού μεγέθους ενηλικιώνονται σε ένα μόνο χρόνο και έχουν μεγαλύτερο όριο ζωής, ενώ οι φυλές μεγάλου μεγέθους χρειάζονται δύο χρόνια για να ενηλικιωθούν κι ας έχουν μικρότερο όριο ζωής.

Κάθε σκύλος χρειάζεται –πέραν του νερού- πέντε βασικές ουσίες στην καθημερινή του διατροφή: Πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες.
Αν μία τροφή δεν είναι πλήρης, θα χρειαστείτε συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες, ασβέστιο, κά. Σε περίπτωση όμως που η τροφή είναι πλήρης και ισορροπημένη, τα συμπληρώματα είναι πιθανόν να προκαλέσουν επικύνδυνες παρενέργεις: Η υπερβιταμίνωση για παράδειγμα μπορεί να προκαλέσει τοξικό σόκ, ενώ υπερβολική ποσότητα ασβεστίου, φωσφόρου ή βιταμίνης D, μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις στην ανάπτυξη των οστών.
Φρέσκο, καθαρό νερό πρέπει να είναι διαθέσιμο όλη τη ημέρα.
Πριν αρχίσουμε κάποιου είδους διατροφή πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τον κανόνα, ότι:
Ο άνθρωπος είναι ζώο παμφάγο και πρέπει να τρέφεται (στο περίπου) με 50% κρέας και 50% φυτικές ίνες.
Ο σκύλος είναι σαρκοφάγο με 70% κρέας και 30% φυτικές ίνες.
Η γάτα είναι σαρκοφάγο με 90% κρέας και 10% φυτικές ίνες.
Αυτό σημαίνει ότι το σκυλί μας δεν πρέπει να τρέφεται με το ίδιο φαγητό με μας ή με τη γάτα μας.
Καλό θα ήταν από την αρχή να επιλέξουμε το είδος της τροφής που θα δίνουμε στον σκύλο μας και να το τηρείσουμε μέχρι το τέλος.
Κάθε είδος έχει τα υπέρ και τα κατά του και εναπόκειται σε μας το τι θα επιλέξουμε:
1. Μαγειρευτή τροφή.
2. Έτοιμη τροφή σε κονσέρβα ή σε ξηρή μορφή
3. Συνδιασμός.
Αναλυτικότερα,
1. Μαγειρευτό φαγητό

Ένας σκύλος δεν πρέπει να τρώει όλες τις τροφές.
Ιδαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο ότι ο σκύλος, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, αποταμιεύει ευκολότερα τους υδατάνθρακες και πέπτει το λίπος. (Ο άνθρωπος αποταμιεύει το λίπος και πέπτει τους υδατάνθρακες).
Ιδανικά, στην περίπτωση που ο σκύλος τρώει μαγειρευτό φαγητό, η αναλογία πρέπει να είναι:
30% πρωτεϊνη
35% υδατάνθρακες
25% λαχανικά
10% φυτικά λίπη

Επιτρέπονται:
Πρωτεϊνες:
Κρέας: Αποτελεί το πιο αγαπημένο φαγητό των σκυλιών. Απαγορεύεται να του το δίνουμε ωμό.
Κοτόπουλο: χωρίς κόκαλα και χωρίς την πέτσα.
Ψάρι. (Προσοχή: Το ωμό ψάρι περιέχει μια ουσία, την θειαμινάση που καταστρέφει την θειαμίνη (βιταμίνη Β), με αποτέλεσμα την πρόκληση νευρικών διαταραχών).
Γάλα και παράγωγα. (Προσοχή: Ορισμένα σκυλιά έχουν ανεπάρκεια σε λακτάση, ένα ένζυμο που διασπά το γάλα, με συνέπεια να προκαλείται στο ζώο διάρροια.).
Υδατάνθρακες:
Ρύζι: Βοηθάει και σε πεπτικά προβλήματα. Σουρώστε το ώμος καλά μετά το βράσιμο ώστε να μειωθεί το άμυλο του.
Λιπαρά:
Λάδι: Πάντοτε ωμό. Προτιμάται το σπορέλαιο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, από το ελαιόλαδο.
Ιχνοστοιχεία:
Αυγό. (Προσοχή: Όχι ωμό, γιατί το ασπράδι περιέχει αβιδίνη, ένα ένζυμο που καταστρέφει την βιοτίνη, βασική βιταμίνη του οργανισμού. Με το βράσιμο όμως η αβιδίνη καταστρέφεται).
Φυτικές ίνες:
Όσπρια και λαχανικά: Καρότα, πράσα, φακές, φρέσκα φασολάκια, ρεβύθια.
Σούπες.
Κόκαλο βοδινού: Βοηθάει στον καθαρισμό των δοντιών.
Υπάρχουν επίσης στο εμπόριο ειδικά «κόκαλα» από κατεργασμένο δέρμα χοίρου ή βούβαλου που τρώγονται και του καθαρίζουν τα δόντια.
Συνήθως, όταν επιλέγουμε το μαγειρευτό φαγητό δίνουμε και κάποιες ταμπλέτες συμπληρώματος (βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο), αφού όμως συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Απαγορεύονται:
Όχι παγωμένο ή καυτό φαγητό (μπορεί να αρρωστήσει ή να δημιουργήσει στομαχικό πρόβλημα).
Γάλα φρέσκο ή εβαπορέ για ανθρώπους: Η λακτόζη που περιέχεται μπορεί να προκαλέσει διάρροιες και έντονα εντερικά προβλήματα. Στο εμπόριο κυκλοφορεί γάλα σε μορφή σκόνης ειδικό για κουτάβια.
Κόκαλα κοτόπουλου, αρνιού γιατί μπορεί να πνηγεί, ενώ θρυμματίζονται, γίνονται αιχμηρά και μπορεί να τρυπήσουν τον λαιμό ή το πεπτικό σύστημα. Η περιτονίτιδα αλλά και ο θάνατος από κόκαλο είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένα στα σκυλιά.
Πατάτες, ψωμί και άλλα αμυλούχα: Είναι άχρηστη τροφή που απλώς μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή δυσπεψία.
Κρεμμύδια: Περιέχουν κάποια τοξική ουσία που καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.
Χόρτα: Ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα του σκύλου και τον οδηγούν σε κολίτιδα. σκύλος επιλέγει από μόνος του να φάει χόρτα, μόνο όταν έχει πρόβλημα δυσπεψίας και το κάνει για να προκαλέσει εμετό.
Σταφύλια: Προκαλούν προβλήματα στα νεφρά.
Σοκολάτα: Περιέχει «θειοβρωμίνη», μια τοξική για τα σκυλιά ουσία που μπορεί να προκαλέσει εμετούς, διάρροιες, καρδιακά προβλήματα, προβλήματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Γλυκά γενικότερα: Ο σκύλος από μόνος του έχει αυξημένη ποσότητα γλυκόζης. Κινδυνεύει λοιπόν από ζάχαρο, διαβήτη, υπερκινητικότητα, αλλά και πέτρα στα δόντια.
Αλμυρά: Παρότι είναι καλό να προσθέτουμε λίγο αλάτι στην μαγειρευτή τροφή του σκύλου, τα πολύ αλμυρά φαγητά υποχρεώνουν το σκυλί στην έντονη κατανάλωση νερού με αποτέλεσμα –ειδικά σε μεγαλόσωμες φυλές- διάφορα στομαχικά προβλήματα, με πιθανή μέχρι και την στροφή στομάχου.
Πολύ λιπαρά: Η πέτσα του κοτόπουλου το μόνο που προσφέρει είναι «κακές» θερμίδες, ενώ συχνά προκαλεί διάροια.
Καφές: Η καφείνη πιθανόν να προκαλέσει καρδιακά ή στομαχικά προβλήματα.
Αλκοόλ: Προκαλεί καρδιά προβλήματα και προβλήματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.
Ο σκύλος χρειάζεται το προσωπικό του, ξεχωριστό φαγητό - δεν είναι σκουπιδοτενεκές! Το να ταΐζουμε το σκυλί μας με τα αποφάγια μας (είναι πολύ συνηθισμένη η νοοτροπία ότι «αυτό έχουμε, αυτό θα φάει») αποτελεί ότι χειρότερο μπορούμε να του κάνουμε. Εξίσου βέβαια λάθος είναι να ταΐζουμε τον σκύλο μας με ότι του αρέσει.
 


Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
2. Βιομηχανοποιημένες τροφές


Όσο καλή πρόθεση και διάθεση κι αν έχουμε, το να μαγειρεύουμε καθημερινά ξεχωριστό φαγητό για το σκυλί μας που να πληρή όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, απαιτεί πολύ χρόνο. Έτσι, μια έτοιμη τροφή του εμπορίου που θα προσφέρει πλήρες και ισορροπημένο γεύμα στο σκύλο μας αποτελεί την καλύτερη και ευκολότερη λύση.
Δώστε μόνο επώνυμες, καλές τροφές, κατάλληλες για την φυλή και την ηλικία τους. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για προϊόντα παρασκευασμένα με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, καλύπτοντας πλήρως όλες τις θερμιδικές ανάγκες του σκύλου και εξασφαλίζοντας μία ισορροπημένη διατροφή. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια τροφή που να ανταποκρίνεται πλήρως στις διατροφικές και πεπτικές ανάγκες του σκύλου σας, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε μια τροφή που διαφημίζεται καλύτερα ή έχει πιο εντυπωσιακή συσκευασία. Κάντε την έρευνα σας πριν καταλήξετε κάπου. Πάντοτε να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων. Αναφέρουν σημαντικές πληροφορίες για το επίπεδο των λιπαρών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και νερού της τροφής. Διαβάζοντας τις συσκευασίες θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε αν μια τροφή είναι σωστή για το κουτάβι σας.
Ακολουθείστε τις οδηγίες της εταιρείας ή του κτηνίατρου για την ποσότητα.
Οι βιομηχανοποιημένες τροφές κυκλοφορούν σε δύο κυρίως τύπους: την κονσερβοποιημένη και την ξηρά τροφή. Η ξηρά τροφή είναι η πιο δημοφιλής επειδή αποτελεί το ευκολότερο και οικονομικότερο προϊόν διατροφής του σκύλου.

Το μέρος που θα τρώει
Από την πρώτη στιγμή που θα μπει ο σκύλος στο σπίτι σας θα πρέπει να του ορίσετε ένα μέρος όπου θα τρώει. Επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος, εύκολα προσβάσιμο από τον σκύλο, εύκολο για σας στο να το καθαρίζετε καθημερινά, να μην ενοχλεί την υπόλοιπη οικογένεια και, κατά προτίμηση, να μην είναι στον ίδιο χώρο που τρώτε εσείς. Εκεί θα πρέπει να βρίσκετε πάντοτε ένα μπολ με φρέσκο νερό.

Προσπαθείστε να διατηρήσετε αυτό το μέρος για ολή την διάρκεια την διαμονής του σκύλου στο συγκεκριμένο σπίτι.
Σε μεγαλόσωμες φυλές είναι απαραίτητο τα μπολ της τροφής και του νερού να είναι υπερυψωμένα σε τέτοιο ύψος ώστε το σκυλί σας να μην χρειάζεται να σκύβει πολύ το κεφάλι του για να φάει. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές υπερυψωμένες βάσεις με θήκες για μπολ αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοσχέδιο τραπεζάκι.
Πότε θα τρώει
Τα κουτάβια - μέχρι 10 μηνών - πρέπει να τρέφονται από τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Διαβάστε την προτεινόμενη δοσολογία στην συσκευασία της τροφής ή συμβουλευθείτε τον κτηνίατρο σας και μοιράστε την δοσολογία αυτή στα τρία ή στα τέσσερα, ανάλογα με την συχνότητα του ταϊσματος. Βάλτε την τροφή στο πιάτο για 20 λεπτά. Εάν την φάει γρηγορότερα, μην συμπληρώσετε με νέα τροφή.

Αν δεν την έχει φάει όλη απομακρύνετε το πιάτο μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη για φαγητό ώρα. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για την εκπαίδευσή του. Από τους 10 μήνες και μετά, πρέπει να το ταΐζετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι να ενηλικιωθεί. Τα ενήλικα σκυλιά-ενός έτους και πάνω-πρέπει να τρέφονται μία ή δυο φορές την ημέρα.

Ο σκύλος ταϊζεται στον δικό του σταθερό και συγκεκριμένο χρόνο που έχετε ορίσει εσείς. Ποτέ μην τον ταϊσετε την ώρα που τρώτε κι εσείς. Εκτός από τα προβλήματα εκπαίδευσης (βλπ. «ιεραρχία στην αγέλη»), το μόνο που θα του προσφέρετε είναι να ενισχύσετε την λαιμαργία του και τις κακές του συνήθειες.
Ιδιαίτερα στα μεσαία και μεγαλόσωμα σκυλιά, αποφύγετε να τα ταϊζετε αμέσως πριν από την βόλτα τους, γιατί κινδυνεύουν από στροφή στομάχου.
Φλέρυ Δημητριάδη
Ειδική Διατροφολόγος - κτηνίατρος



Αν το αγαπας πραγματικα, κοφτα ολα μαχαιρι! Πολυ καλη (και πολυ ανοστη, θα κανει κανα-δυο μερες να φαει) ειναι η Hills light. Εγω αναγκαστηκα να δωσω και την L/d η οποια ειναι κλινικη διαιτα. Εχει και φαρμακο με λιγα λογια. 60 ευρω τα 5 κιλα παρακαλω.
 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Κίρκη, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και είναι καλό να τις κρατήσει το φόρουν, ίσως και ως υπόμνημα χωριστά από αυτό το νήμα. Το Μουφ τρώει ξηρή τροφή: Chicken Soup for the Pet Lover's Soul Adult Formula. Οι κτηνίατροί του έχουν πει όχι διαίτης αφού δε χρειάζεται πλέον να χάσει βάρος. Το νήμα αυτό το είχα ξεκινήσει πέρσυ που τον είχα πρωτοπάρει. Τον παρέλαβα υπέρβαρο κατά τέσσερα κιλά και έπρεπε να τον αδυνατίσω. Μόλις μάλιστα τα κατάφερα, ξεκίνησα το παρακάτω νήμα:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6130&highlight=Αλληλούια
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κίρκη, ευχαριστώ για τις πληροφορίες και είναι καλό να τις κρατήσει το φόρουν, ίσως και ως υπόμνημα χωριστά από αυτό το νήμα. Το Μουφ τρώει ξηρή τροφή: Chicken Soup for the Pet Lover's Soul Adult Formula. Οι κτηνίατροί του έχουν πει όχι διαίτης αφού δε χρειάζεται πλέον να χάσει βάρος. Το νήμα αυτό το είχα ξεκινήσει πέρσυ που τον είχα πρωτοπάρει. Τον παρέλαβα υπέρβαρο κατά τέσσερα κιλά και έπρεπε να τον αδυνατίσω. Μόλις μάλιστα τα κατάφερα, ξεκίνησα το παρακάτω νήμα:

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6130&highlight=Αλληλούια
άσχετο..αλλά ένα από τα πιό αγαπημενα μου βιβλία...είναι το Chicken Soup for the Pet's Lover Soul"...το έφερα πε΄ρσι από Αμερική και πρέπει να το έχω διαβάσει 100 φορές!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981