Σκυλί και παιδί ...


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
* Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας: Π. Κανελλοπούλου 10 (περιφερειακός Κατεχάκη), τηλ/fax: 210 74 88 566 (10:00-13:00), e-mail: [email protected].

* Ιππικός Ομιλος Μεσογείων (ΙΟΜ): Θέση Πάτημα, 194 00 Κορωπί, τηλ.: 210 60 21 077, fax: 210 27 95 077.

http://www.disabled.gr/lib/?p=5475
http://www.disabled.gr/lib/?p=2001
http://www.disabled.gr/lib/?p=10618
http://www.disabled.gr/lib/?p=7072
http://www.disabled.gr/lib/?p=7013
http://www.disabled.gr/lib/?p=5753
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Σκύλοι-οδηγοί τυφλών, εκπαιδεύονται βάσει προτύπων του εξωτερικού και "προσαρμογών τους στην Ελληνική πραγματικότητα".

Στο εξωτερικό η εκπαίδευση και προετοιμασία σκύλων "οδηγων τυφλών" αλλά και σκύλων συντροφιάς ανθρώπων με αναπηρίες, είναι μια οργανωμένη δραστηριότητα και προφανώς έχουν και κρατική βοήθεια.

Καλό θα ήταν κάποιοι "επαγγελματίες" να ενδιαφερθούν και στην Ελλάδα να οργανώσουν κάτι αντίστοιχο, και πιθανόν το μέλλον να είναι εφικτό να απαντήσουμε σε κάποιο αντίστοιχο μήνυμα, να απευθυνθεί η μητέρα αυτή σε κάποιους πιο αρμόδιους- γνώστες του θέματος.
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Ειλικρινά παιδιά διαβάζοντας τα ποστς σας,πρώτον σας θαύμασα(amangos-FrenchieFan)για τις γνώσεις σας αλλά και ντράπηκα ακόμα μια φορά που είμαι Ελληνίδα αφού οι Ελληνες με αναπηρίες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να κάνουν την ζωή τους έστω και λίγο καλύτερη(με την απόκτηση ενός τέτοιου ζώου)όπως σε άλλες χώρες....Κρίμα.Αλλά να μου πείτε εδώ δεν έχουν άλλα βασικότερα,σκύλους θα εκπαιδεύσουν?Τους στερούμε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια κάθε μέρα,ποιος θα σκεφτεί την χαρά που θα τους δώσει ένας σκύλος?
 


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
Κατ αρχας την υποθεση σκυλος απο εξωτεικο την ξεχναμε.
Επειτα, απορριπτουμε και το κουταβι. Φανταστειτε πως θα νοιωθει ενα κουταβακι βλεποντας τον πιτσιρικα να τρεχει καταπανω του να το σηκωνει να του τραβαει την ουρα κλπ. Η μητερα δε μπορει να ναι ολη την ωρα πανω απο το σκυλι. Το αποτελεσμα θα ειναι το σκυλι να γινει επιθετικο, φοβικο κλπ.
Επισης, κατα τη γνωμη μου παντα, απορριπτουμε και τις μικροσωμες φυλες. Γενικως δεν ενδυκνηται η αποκτηση σκυλου σε παιδακια κατω των 7 ετων. Το σκυλι δεν ειναι παιχνιδι να το αφηνουμε στ ελεος ενος 5χρονου. :evil: Σκεφτειται οτι ενα σκυλακι μικροσωμο το παιδι μπορει να το σηκωνει κλπ με κινδυνο να το τραυματισει.
Θελουμε λοιπον ενα σκυλο 10+κιλων, προσεκτικο με τα παιδια, οχι υπερκινητικο, παιχνιδιαρη.
Δε βρισκω τιποτα καλυτερο απο εναν γερμανικο ποιημενικο σωστα μεγαλωμενο και εκπαιδευμενο. Μαθημενο να υπακουει σε εντολες, να ζει με παιδια, να ειναι κοινωνικοποιημενος κλπ. Θα δειτε πως και τα παιδια θα νοιωσουν ασφαλεια διπλα του.
Αν ξεφυλλισετε κανα περιοδικο θα δειτε οτι στις φυλες για παιδια εχουν τον γερμανικο, το λαμπραντορ(πολυ τρελοσκυλο για σας), το παγκ(μικρο πολυ σε μεγεθος), το αγγλικο μπουλντογκ(βαριεται που ζει κ ροχαλιζει απιστευτα!, το γκολντεν(πολυ τριχα, δε μεγαλωνει ποτε, αναγκη για εντονη ασκηση, δε βρισκεις εκπαιδευμενο), το μπασετ(για βαριεστημενα παιδια), το μποξερ(ξεχαστε το!)
Αν ομως επιμενετε σε μικρες ρατσες, τοτε παρτε ενα σναουζερ χωρις να το πολυσκεφτειτε
 


jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.

Τη θεραπευτική ιππασία τη γνωρίζω, a mangos και ήδη ακολουθούμε (και εκεί) κάποιο πρόγραμμα με τον μικρό.

Όσο για το αν η μαμά θα είναι συνέχεια εκεί, η αλήθεια είναι πως θα είμαι. Όχι, δεν το λκέω από αντίδραση, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων έτσι είναι τα πράγματα. Είμαι μεταφράστρια και υποτιτλίστρια και δουλεύω από το σπίτι, οπότε εκ των πραγμάτω είμαι στνεχώς μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά, όταν δεν είναι μαζί μου, είναι το καθένα στο σχολείο του και όταν επιστρέφουν, είτε είμαστε πάντοτε οι τρεις μας, ή τουλάχιστον μικρός μαμάκιας και εγώ σε ένα χώρο και η κόρη μου πηγαινοέρχεται παντού, είτε λείπω με τον μιρκό στις θεραπείες του, και η μιρκή μένει με την κυρία που την προσέχει, η οποία έχει το γαλλικό μπουλντόγκ που σας έλεγα πιο πάνω.

Δυο Σαββατοκύριακα το μήνα τα παιδιά πηγαίνουν στο μπαμπά τους και εγώ βρίσκομαι εδώ. Οπότε, εκ των πραγμάτων, το σπίτι είναι για μένα οικιακός και εργασιακός χώρος και το σκυλί θα περνάει πολλές ώρες μαζί μου, γεγονός πυ σημαίνει ότι θα έχουμε και τον προσωπικό μας χρόνο οι δυο μας.

Από την άλλη, ένα μεγαλόσωμο σκυλί, θα τρομάξει το παιδί. Γι' αυτό προσανατολίζομαι σε μικρόσωμο. όσο για την κουταβίσια συμπεριφορά, με το προηγούμενο σκυλί που είχαμε στο σπίτι και αναγκάστηκανα το δώσω σε μια φίλη επειδή ήταν μεγαλόσωμο και έπεσε επάνω του με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει, ο μικρός τρελαινόταν. Δε μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά ενός παιδιού που βλέπει ένα ζώο να χοροπηδάει και να κάνει τα παιχνίδια του στα οποία μπορεί και αυτός να συμμετ'έχει χωρίς να φοβάται όταν ο σκύλος έρχεται κατά πάνω του.

Επιπλέον, πιστεύω πως βλέποντάς το να μεγαλώνει από τόσο δα, θα εξοικειωθεί πιο εύκολα μαζί του.

Δεδομένων λοιπόν όλων αυτών, τη σταδιακή εξοικείωση του παιδιού με μικρόσωμα σκυλιά φίλων με τα οποία έχει αρχίσει να νιώθει άνετα αλλά και το ότι το σπίτι μας δεν είναι 300 τετραγωνικά ώστε να χάσω τη μπάλα, πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ ελεγχόμενα.
Δυστυχώς, ο μικρός μαμάκιας δεν παίζει στο δωμάτιό του, αλλά όπου βρίσκεται η μαμά. Εκεί θα κουβαλήσει όλη την προίκα του, εκεί θα παίξει, εκεί θα δει τηλεόραση...Οπότε τη βλέπω τη δουλειά...Πέρα από την τηλεόραση με την οποία έχω μάθει πλέον να δουλεύω χωρίς να με ενοχλεί και το μικρό μου τύραννο, δίπλα μου θα έρθει να προστεθεί και ο...σκύλος!
(υπάρχουν και δύο χελώνες, αλλά αυτές τουλάχιστον δεν κάνουν φασαρία και τώρα που είναι χειμώνας, ευτυχώς κοιμούνται...χαχαχαχα)

:lol: :lol:
 


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
συγγνωμη κιολας δεν το ειπα με κακο σκοπο το "η μητερα δε θα ειναι παντα εκει"(για να μη παρεξηγηθω)
Εμενα θα μου φαινοταν δυσκολο να ειναι συνεχεια πανω απο ενα παιδι, οπως επισης πιστευω οτι το παιδι θα συνηθιζε γρηγορα το μεγαλοσωμο σκυλο. Οταν πχ θα τον εβλεπε να παιζει, να καθεται να κοιμαται κλπ
Ομως εσεις ξερετε καλυτερα κ τον τροπο ζωης σας και το παιδι σας :wink:
Πιστευετε οτι αν παιρνατε εναν γερμανικο απο κουταβι, ο μικρος θα ειχε προβλημα μετα? εννοω, να το παρετε απο μικρο, ωστε να το συνηθισουν ο ενας τον αλλον, και παραλληλα να το περασετε απο εκπαιδευση? εκει θα του μαθουν και να μη πηδαει πανω σας, κ να σας υπακουει κλπ. Αν θελετε επικοινωνηστε με ενας εκτροφεα να σα πει τη γνωμη του κι αυτος.
Αν ομως φοβαστε ακομα τα μεγαλοσωμα, παρτε ενα σναουζερ!
Δε μαδαει (θελει μονο 3 φορες το χρονο επισκεψη σε ειδικο για μαδημα με το χερι), ειναι καλο εκ φυσεως με τα παιδια, ειναι παιχνιδιαρικο, μεγεθος σαν το κοκκερ και ουσιαστικα μια μεση λυση. Ουτε τρελοσκυλο σαν ενα τζακ ρασελ αλλα ουτε και να βαριεται που ζει οπως το μπασετ. :D

Οποια φυλη κι αν επιλεξετε, φροντιστε να περνατε καλα και εσεις και το σκυλι! :D :wink:
 


jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
Δεν παρεξηγήθηκα καθόλου, αλλά επειδή ξέρω πως για τον περισσότερο κόσμο, δουλειά σημαίνει "εκτός σπιτιού από τις 8-6 τουλάχιστον", θέλησα ν εξηγήσω το "η μαμά είναι πάντα παρούσα" (πετάει τη σκούφια της για βόλτα, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα τώρα...χαχαχαχαχα).

Το μεγαλόσωμο το απορρίπτω λόγω της προηγούμενης κακής εμπειρίας με την ημίαιμη σκυλίτσα που είχαμε και η οποία ήταν κάπου 12 μηνών και 15 κιλά όταν τον πέταξε κάτωμ και τον χτύπησε πολύ, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να τη δώσω σε μια φίλη.

Οι ποιμενικοί είναι εξαίρετα σκυλιά, απλώς σκέφτηκα ότι αν βρούμε κάτι στα μέτρα του, τόιτε θα μπορέσει να ξεπεράσει τους φόβους του, και γι' αυτό προσανατολίζομαι προς το γαλλικό μπουλντόγκ.

:D
 


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
ναι αλλα αυτη η σκυλιτσα δεν ηταν εκπαιδευμενη!!
(δεν προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη, απλα να εξαντλησω οοολα τα ενδεχωμενα ωστε να μην το μετανιωσετε μετα απο λιγο καιρο)
Το γαλλικο βγαζει πολληηηηηη τριχα! εχουν και την ταση να μασουλανε πραγματα... το σναουζερ δεν το σκεφτεστε καθολου?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Ενα παιδακι με μια ιδιαιτεροτητα πιστευω οτι πρεπει να παρει σκυλακι απο κουταβακι ωστε να μεγαλωνει μαζι του σιγα σιγα και να υπαρξει τριβη μεταξυ τους καθημερινη.Θα ειναι μεν παιχνιδιαρικο αλλα δεν θα μπορει να βλαψει η' να τραυματισει το παιδι,μια τετοια μητερα που εχει μαθει να αντιμετωπιζει μια απο τις μεγαλυτερες δυσκολιες της ζωης δεν θα δυσκολευτει καθολου να μεγαλωσει και ενα κουταβι μαζι με τα παιδια ειδικα οταν εχει αρκετο χρονο.Το παιδι θα το χαρει υπερβολικα :D θα δωσει αλλο τονο,αλλο χρωμα στην ζωη του...οτι σκυλακι αποφασισει να παρει αρκει να μην ειναι ογκωδες και πολυ ζωηρο απο φυση του :wink:
 




denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aνατρέξτε σε προηγούμενα post και θα καταλάβετε ότι το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να είναι κουτάβι.

Επίσης η τρίχα ή διάφορα άλλα δεν καταλαβαίνω τί ρόλο παιζουν σε αυτήν την περιπτωση.
 


marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
δεν το ξερα για την εκπαιδευση! :oops:
η τριχα παιζει ρολο σε καθε περιπτωση
πολλοι ανθρωποι δε θελουν το σπιτι τους γεματο τριχες
σκεψου αυτη τη γυναικα, με 2 παιδια, με τοοοσες υποχρεωσεις να χει συνεχεια να καθαριζει ρουχα κ πατωματα απο τριχες.
Σκεψου και τν μικρο. να αγκαλιαζει το σκυλι κ να γεμιζει.... να βαζει τα χερια στ ματια του, στο στομα...
Αλλα και παλι λεω οτι γενικα ειναι καλυτερο το σκυλι να μη μαδαει! τουλαχιστον πολυ
 


GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Ίσως αυτά θα σε βοηθήσουν για να δεις τι πραγματικά χρειάζεται... και όχι τι φυλή...

http://www.spokesdog.com/Overlake.html

http://us.iams.com/iams/en_US/jsp/IAMS_Page.jsp?pageID=A&articleID=189

http://pittsburghdogs.wordpress.com/2003/06/17/hospital-using-dogs-for-recreational-therapy/

http://web.missouri.edu/~mjv2dc/finalproject/pagesection2.html

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιο βασικό στην περίπτωσή σου είναι το κουτάβι που θα διαλέξεις να είναι το Β μέσα στη γέννα.

Οπότε θα πρέπει να έχεις μπροστά σου όλη τη γέννα και έναν αξιόπιστο εκτροφέα που δε θέλει να σου πασάρει ένα κουτάβι.

Pet shop μην προσπαθήσεις γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να κρίνουν κουτάβια, πόσο μάλλον χαρακτήρες.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
GAIA LYKAIA said:
Ί
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το πιο βασικό στην περίπτωσή σου είναι το κουτάβι που θα διαλέξεις να είναι το Β μέσα στη γέννα.
Δεν εξηγεις τι ειναι το Β κουταβι μεσα σε μια γεννα και πως το αναγνωριζεις. γιατι οι περισοτεροι εδω μεσα δεν ξερουν(με) γιατι πραγμα μιλας.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλημέρα jade!
Ρίξε μια ματιά στο site της SAPT Hellas!
Η οργάνωση προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους (σκύλοι θεραπευτικής επαφής) των εθελοντών της.

Νομίζω πως μπορούν και εκείνοι να συμβάλουν στην τελική σου απόφαση, δίνοντας σου κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής και εκπαίδευσης ενός ζώου που προορίζεται να γίνει σκύλος θεραπείας/σύντροφος ενός παιδιού με ιδιαίτερες ανάγκες.

http://www.sapt.gr/index.php
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
sir-elric said:
Δεν εξηγεις τι ειναι το Β κουταβι μεσα σε μια γεννα και πως το αναγνωριζεις. γιατι οι περισοτεροι εδω μεσα δεν ξερουν(με) γιατι πραγμα μιλας.
Ενα αυτο,οτι ορισμενοι παραθετουν μια ορολογια που οι μισοι και παραπανω δεν την γνωριζουν και πρεπει μετα να τους ξαναρωτησεις για να σου το ξαναεξηγησουν και ενα δευτερο ορισμενοι μιλανε και οταν τα δια βαζεις νομιζεις οτι εχουν στο σπιτι τους ενα σκυλι απο καθε ρατσα και γνωριζουν οοοολα τα χαρακτηριστικα :wink: αυτο κατα την αποψη μου δεν ειναι συζητηση :?
 






FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Το γαλλικο βγαζει πολληηηηηη τριχα!
Εδω κατι μπερδεψες!
Το γαλλικο δεν βγαζει ποληηηηηηηη τριχα.
Αλλα δεν βγαζει και καθολου, που εχει πει καπιος αλλος!

Εγω θα ελεγα, οτι σε συνκρηση με αλλα σκυλια βγαζει και λιγη- αλλα και αυτη η λιγη ποσοτητα μπορει σε καπιον αλλον να φανει παρα πολυ, ειδικα οταν επισιμανει οτι θελει σκυλο που δεν χανει τριχα!

Μαλλον για κανα λουτρινο πρεπει να κοιταξει τοτε!
ΟΛΑ τα σκυλια, ανεξαιρετος, ακομα και τα Τερριερ που θελουν στριππινγκ, η τα κανις που κουρευονται μαδανε, εστο και λιγακι!
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Εχω μια απορια :?: πως γινεται οποιος ρωταει την γνωμη τι σκυλο να παρει στο τελος να καταληγει η συζητηση στις τριχες :?: :lol: :lol: :lol:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.135
Μηνύματα
896.085
Μέλη
19.948
Νεότερο μέλος
Politidou