ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΑΛΤΕΖΟ...μαμά!


christinad

Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
7
0
Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, και σου ξαναλέω ότι ό,τι χρειαστείς και ό,τι απορίες έχεις, μπορείς άφοβα να ρωτάς. Δεν έχουν γεννηθεί όλοι ειδικοί (ούτε κι εγώ!!!), αλλά τα forums αυτή την λογική έχουν, να ανταλλάσονται απόψεις, με σκοπό πάντα την καλύτερη ενημέρωση όλων μας.

'Οσον αφορά το θέμα αρσενικού/θηλυκού, εμείς διαλέξαμε την Λουίζα, γιατί ήταν πολύ πιο αδυνατούλα από τα δύο αρσενικά αδερφάκια της και οι κόρες μου την λυπήθηκαν! 'Ετσι ενάντια στη λογική του ότι θα πάρουμε αυτό που φαίνεται πιο "καλοζωισμένο", πήραμε την μικρούλα Λουίζα, μια σταλίτσα πραγματικά, και την κάναμε μια πολύ όμορφη κοπέλα! Το αρνητικό όσον αφορά τα θηλυκά, είναι η περίοδός τους, αλλά εμείς την στειρώσαμε νωρίς.

Τα μαλτέζ, είτε αρσενικά είτε θηλυκά, είναι πολύ παιχνιδιάρικα και πολύ χαδιάρικα σκυλάκια, οπότε κατά την γνώμη μου, μην σκέφτεσαι το φύλο.
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
baiz σ' ευχαριστώ.

Κι εγώ μόνο αυτό προσδοκώ: υγεία κι ευτυχία για όλους μας.

Ελπίζω να συνεχίσω να σ' έχω στη "συντροφιά" μου, μιας και οι δικές σου γνώσεις θα είναι πολύτιμος οδηγός μου το πρώτο διάστημα (σίγουρα και αργότερα) με το σκυλάκι μας.

christinad,
ίσως μπορείς να καταλάβεις, πως μες την άγνοιά μου, ο καθένας μου λέει το "μακρύ" και το "κοντό" του.
Κι εγώ σε ένα πέλαγος πληροφοριών, νιώθω να πνίγομαι καμιά φορά ίσως και χωρίς λόγο.

Έτσι, επιτέλους, κατέληξα πως:
  • όχι σκυλάκι χωρίς Pedigree (άργησα, αλλά το κατάλαβα:D)
  • αναγνωριστική βόλτα στο μέρος που μεγαλώνει
  • δε μας πειράζει το φύλλο
...καλή μαθήτρια, ε?! :p

Αύριο το απόγευμα θα πάω στα Σπάτα μαζί με τον γιο μου.
Θα σας ενημερώσω για τα καθέκαστα.
Απο' δω και στο εξής, θα χρειάζομαι, σίγουρα, άλλου είδους συμβουλές.

Σας γλυκοφιλώ!
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ολα τα καταλαβαινω και συμφωνω και επαυξάνω, αλλά να μην μας ενδιαφερει το φύλο? Για μενα τουλαχιστο ειναι σημαντικοτατο.
 




Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
(Αν και καθυστερημένα) καλώς ήρθες και από εμένα Scooby.

Δεν ξέρω αν έχεις δει το topic, ήθελα απλά να σου δείξω γιατί επειμένουν τόσο όλα τα μέλη σχετικά με το από που είναι καλύτερα να αποκτήσεις το σκυλάκι που θέλεις... :

στο ιδιο εργο θεατες...

Καταλαβαίνεις λοιπόν φαντάζομαι γιατί η τόση επιμονή.

Στα σωματεία δύσκολα βρίσκεται μικρόσωμο λευκό μακρύτριχο κουτάβι. Έχω υπόψη μου αρκετές περιπτώσεις ενήλικων με αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία αν σε ενδιαφέρουν θα μπορούσα να σε βοηθήσω να τα εντοπίσεις.

Βέβαια, αν και είμαι υπέρ της υιοθεσίας ημίαιμων/αδέσποτων δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να υιοθετήσεις έναν σκύλο αν είναι στην ουσία συμβιβασμός για σένα.

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Προσεκτικές κινήσεις και υπομονή, ειδικά εφόσον το σκυλάκι θα είναι παρέα και για ένα μικρό παιδάκι.

Καλή επιτυχία εύχομαι στην αναζήτηση και επιλογή σου!

(Προς όσους το έχουν ξαναψάξει το θέμα, δεν είχατε καταλήξει κάποια στιγμή στο ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καλός εκτροφέας μαλτέζ στην Ελλάδα?)
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Απόλυτα καταλαβαίνω την επιμονή, αλίμονο!

Αυτές οι εικόνες είναι σκληρές και δεν αντέχω να τις βλέπω. Ποιά καρδιά μπορεί?!

Για το φύλλο, τι να πω, δεν ξέρω. Κάποιοι μου είπαν πως τα θηλυκά είναι πιο φιλικά και λόγω του παιδιού μου θα ήταν προτιμότερο.

Όπως μου είπαν πως τα αρσενικά διαρκώς θα ....εχμ....."παίζουν" με τα πόδια μας, τα μαξιλάρια και οτιδήποτε τα βολεύει :)p), πράγμα που βέβαια το έχω διαπιστώσει με τον cookie μας.

Για τ' αρσενικά επίσης μου είπαν πως είναι νευρικά και γαβγίζουν συνέχεια.

Να, βλέπετε γιατί χρειάζονται τόσες σελίδες για ένα τόσο απλό θέμα?

Η παντελής μου άγνοια, αλλά και οι πολλές και ποικίλλες πληροφορίες με αποπροσανατολίζουν.

Αν μπορούσα να επιλέξω, θα επέλεγα θηλυκό, δε ξέρω, μάλλον από ένστικτο.

Η κυρία στα Σπάτα, μου είπε πως είναι μαλτέζ. Αύριο θα το εξακριβώσω και η ίδια.

Έχει μόνο αρσενικό.

Εσείς, τι θα κάνατε -στη θέση μου?
 


baiz

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2009
143
0
Πηγαιντε να δειτε το σκυλι,να δειτε τον χωρο που ζει, τον τροπο που μεγαλωνει,τους γονεις του, να μιλησεις με την εν λογω κυρια,να μην ντραπεις να της κανεις ερωτησεις, δες πως θα αντιδρασει και ο γιος σου, ΔΙΑΒΑΣΕ προσεκτικα και το αναλογο νημα που υπαρχει για το πως διαλεγουμε εκτροφεα..και μην βιαστεις να καταληξεις!
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Η κυρία στα Σπάτα, μου είπε πως είναι μαλτέζ. Αύριο θα το εξακριβώσω και η ίδια.
πως θα το εξακριβωσεις, περα απο το οτι θα δεις ενα ασπρο γλυκο κουταβακι που μοιαζει με οσα κουταβακια εχεις δει σε φωτογραφιες?
"πεντιγκρυ "δινουν και τα πετ σοπ.
 
Last edited:


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
baiz ευχαριστώ, αυτό θα κάνουμε και βλέπουμε. Σίγουρα πάντως αύριο δεν πρόκειται να το αγοράσω, μονάχα θα δούμε τις συνθήκες.

galazio, θα με τρελάνεις!
Δεν μας δίνουν pedigree, είμαστε ανευθυνοι.
Μας δίνουν pedigree, σιγά το πράγμα, δίνουν και σε pet shop.

Θα ήθελες να μου πεις κατά τη γνώμη σου από πού μπορεί ένας απλός άνθρωπος να πάρει ένα σκυλάκι?

Μακάρι να είχα φίλη μαλτεζίνα, να της ζητούσα να μου "φυλάξει" ένα :D:D:D

Σμουάτς!
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
διαβασε αυτο το θεμα , ΟΛΟ, καλα σε παρακαλω και μην βιαστεις να κλεισεις αυριο το σκυλακι, εαν αληθινα επιμενεις στην συγκεκριμενη φυλη...

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4651

εαν θελεις ενα μικροσωμο ασπρο μαλλιαρο σκυλακι που μοιαζει με μαλτεζ, η που φαινεται ιδιο με τα "μαλτεζ" που βλεπουμε τριγυρω μας, παρτο απο ενα καταφυγιο και κανε εκει δωρεα τα χρηματα που θα εδινες στην κυρια απο τα σπατα.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Γι' αυτά που θα μπορώ να προσφέρω στον τετράποδο φίλο μας, είμαι απόλυτα συνειδητοποιημένη. Αν δεν ήμουν, δεν θα το σκεφτόμουν καν. Οι προυποθέσεις υπάρχουν.
Εννοείς δηλαδή ότι άμα το ζώο σου βγει άρρωστο και μάλιστα σοβαρά, έχεις τα οικονομικά μέσα να τον πας στον κτηνίατρο και να ξοδέψεις χιλιάδες ευρώ? Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς απαγορευτικό το κόστος του Μαλτέζου από κανονικό εκτροφέα! Λιγότερα θα σου στοιχίσει.

Το επιχείρημα "οι γνωστοί μου πήρανε από ΒΥΒ και τους βγήκε καλό το σκυλί" είναι μετά συγχωρήσεως ανάλογο με τον εραστή υψηλού κινδύνου που λέει "έχω πηδήξει τόσες φορές κι εγώ και οι γνωστοί μου χωρίς προφυλακτικό και AIDS δεν έχει κανένας μας, επομένως θα συνεχίσω να πηδάω αβέρτα και μάλιστα ομάδες υψηλού κινδύνου διότι δε θα πάθω". Συζήτηση κάνουμε, δεν είναι βέλη αυτά, μας γράφεις για μια γνώμη και γνώμη σου δίνουμε.

Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσα καταφύγια στην Ελλάδα που ξεχυλίζουν από αζήτητα σκυλιά σε μια χώρα με φοβερό πρόβλημα αδέσποτων, έχουν μόνο μεγαλόσωμους σκύλους. Ή ότι για να βρεις μικρόσωμο σκύλο ή τα οικονομικά μέσα να πάρεις σωστό Μαλτέζο πρέπει να πάει ο γιος σου φαντάρος. Επειδή δε πρόκειται για ζωντανό πλάσμα, όχι, εγωισμοί και βιαστικές κινήσεις δε χωράνε. Σόρυ, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Τα παραπάνω δεν τα λέω με απολύτως κανένα θυμό, αλλά ρώτησες και απαντάω στο νήμα σου. Όπως λέει ο Φοίβος, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι εν χορώ αν διαφωνούμε και γνωρίζουμε καλά ότι η κίνηση που λες να κάνεις είναι λανθασμένη. Άλλωστε όπως λες και συ, δεν ξέρεις από σκύλους. Τα παιδιά εδώ ξέρουν.

Και η Γαλάζια έχει απόλυτο δίκιο, μπορεί εσένα να σου φανεί αύριο Μαλτεζάκι, μπορεί όμως να μην είναι. Έχουν γίνει πολλά τέτοια. Θα του κάνεις και DNA test να δεις τι είναι και να αποκλείσεις κακές γονιδιακές μεταλλάξεις? Πού θα το κάνεις το τεστ? Ποιος θα σου το κάνει?

Pedigree χρειάζεσαι αλλά αληθινό. Τα πετ σοπ δίνουνε όλα ψεύτικο. Και οι ΒΥΒ κανένα. Οι εκτροφείς έχουν αληθινά χαρτιά. Περισσότερα θα σου πει ο ΚΟΕ.

Τέλος, το φύλο του σκύλου δεν είναι απαραίτητα υπεύθυνο για το χαρακτήρα του. Εγώ έχω αρσενικό Αυστραλέζο Ποιμενικό που έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και αγαπάει ιδαίτερα τα παιδιά. Μπορεί επίσης να καβαλάνε τα αρσενικά, τα θηλυκά όμως έχουν και οίστρο και περίοδο. Μπορείς επίσης να αποφύγεις τέτοιες κακοτοπιές, άλλωστε δε θα ζευγαρώσεις το Μαλτεζάκι, στειρώνοντάς το.
 
Last edited:


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Sara West καλημέρα!

Γι' αυτό θέτω ερωτήματα, για να δέχομαι απαντήσεις. Και όχι από τυχαίους, αλλά από γνώστες όπως έχω διαπιστώσει.

Μωρέ, σαφώς και οι χιλιάδες σύλλογοι όπως ανέφερες, θα έχουν κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να τηλεφωνό σε όόόόλους απ' τη λίστα που έχω.

Κι έπειτα, η επιλογή μου είναι να είναι Μαλτεζάκι. Δεν το θεωρώ κακό, ούτε επιπολαιότητα.

Η κυρία στα Σπάτα μου τηλεφώνησε πως χθες βράδυ οι δικοί τους -χωρίς να γνωρίζουν τη προσυνεννόησή μας- "έδωσαν" το σκυλάκι :(.

Άντε να δω τι θα πω στον μικρό μου, που περιμένει πώς και πώς να πάμε το απόγευμα να δει "πού ζουν τα σκυλάκια" :(:(:(
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Άντε να δω τι θα πω στον μικρό μου, που περιμένει πώς και πώς να πάμε το απόγευμα να δει "πού ζουν τα σκυλάκια" :(:(:(
μπορειτε να πατε σε ενα καταφυγιο το απογευμα να δει που ζουν τα σκυλακια.
καλυτερα που δεν το προλαβατε, διοτι ειμαι σιγουρη πως η επιλογη σου να πας με το μικρο παιδι εκει, θα ειχε σιγουρα σαν αποτελεσμα να το παρετε.
ακομη κι αν ειχες καταλαβει αυτα που γραφουμε σε τοσες σελιδες,(που με το δικιο σου δεν τα εχεις καταλαβει, ουτε κι εγω εχω καταλαβει πως γραφονται στον ΚΟΕ "εκτροφεις" που εχουν σκυλια εκτος προτυπου, ) δεν θα μπορουσε να τα καταλαβει ενα παιδι 4 ετων, που το μονο που θα εβλεπε -και θα ηθελε αμεσσα θα ηταν το γλυκουλικο κουταβι.
μην λυπασαι γι αυτο που "εχασες" , διοτι εαν η επιλογη σου ειναι να παρεις μαλτεζ, δεν εχασες μαλτεζ αλλα καποιο που μοιαζει με μαλτεζ.
εαν επιμενεις σε αυτη τη φυλη, πρεπει να απευθυνθεις σε εκτροφεα στο εξωτερικο, αφου ενημερωθεις καλα γι αυτην, χωρις βιασυνη, διοτι στην ελλαδα δεν προκειται να βρεις μαλτεζ.
μην φερεσαι παρορμητικα σαν τετραχρονο, για κατι που θα ειναι μαζι σας 15 χρονια...
εισαι μορφωμενη και εξυπνη γυναικα, δεν εχουμε κανεναν λογο να επιμενουμε, περα απο την καλη διαθεση να αποφυγεις οσο γινεται πεισσοτερο τις κακοτοπιες.
(κι αυτες δεν ειναι θεμα "φιγουρας" , αλλα υγειας και χαρακτηρα)
και φυσικα δεν υπαρχει λογος να σε κοροιδεψουν και να πληρωσεις κατι που μπορεις να εχεις δωρεαν.)
 
Last edited:


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Μωρέ, σαφώς και οι χιλιάδες σύλλογοι όπως ανέφερες, θα έχουν κάποιο μικρόσωμο σκυλάκι, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να τηλεφωνό σε όόόόλους απ' τη λίστα που έχω.
λυπάμαι που δεν έχεις την υπομονή κ την όρεξη να ψάξεις να βρεις ένα υγιές πλάσμα, το οποίο θα ζει μαζί με τον γιο σου τα επόμενα χρόνια.
Το να πάρεις σκύλο από εκτροφέα, σημαίνει ότι ο υποψήφιος σκύλος σου θα έχει όλες τις προϋποθέσεις ενός υγιές κουταβιού, ενώ η αγορά από byb ή Pet shop (δες το ανάλογο ποστ) σε μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων οι 'απόγονοι' αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υγείας. Αν πάρεις σκυλάκι κ αποβιώσει ή αρρωστήσει πολύ κ χρειάζεται πολλάαα χρήματα για μακρόχρονη θεραπεία, μετά τί θα κάνεις;

Δεν θα μετανιώσεις που δεν είχες την υπομονή, αλλά παρόλα αυτά επέμενες κ βιαζόσουν για ένα "χριστουγεννιάτικο δώρο" για το παιδί σου;


μην φερεσαι παρορμητικα σαν τετραχρονο, για κατι που θα ειναι μαζι σας 15 χρονια...
εισαι μορφωμενη και εξυπνη γυναικα, δεν εχουμε κανεναν λογο να επιμενουμε, περα απο την καλη διαθεση να αποφυγεις οσο γινεται πεισσοτερο τις κακοτοπιες.
(κι αυτες δεν ειναι θεμα "φιγουρας" , αλλα υγειας και χαρακτηρα)
και φυσικα δεν υπαρχει λογος να σε κοροιδεψουν και να πληρωσεις κατι που μπορεις να εχεις δωρεαν.)
συμφωνώ με γαλάζιο :)
 
Last edited:


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
νατασσα, εχεις καταλαβει ποιο ειναι το προβλημα εδω?
η γυναικα θελησε τελικα να παει σε εκτροφεα και να εχει σκυλο με πεντιγκρυ , βρηκε τον εκτροφεα, ο οποιος ειναι εγγεγραμμενος στον ΚΟΕ (εαν κανω λαθος διορθωστε με) και παλι της λεμε οτι κανει λαθος, διοτι αυτο που βρηκε, δεν ειναι μαλτεζ, παρα τον ΚΟΕ και το πεντιγκρυ....:maria:
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
νατασσα, εχεις καταλαβει ποιο ειναι το προβλημα εδω?
η γυναικα θελησε τελικα να παει σε εκτροφεα και να εχει σκυλο με πεντιγκρυ , βρηκε τον εκτροφεα, ο οποιος ειναι εγγεγραμμενος στον ΚΟΕ (εαν κανω λαθος διορθωστε με) και παλι της λεμε οτι κανει λαθος, διοτι αυτο που βρηκε, δεν ειναι μαλτεζ, παρα τον ΚΟΕ και το πεντιγκρυ....:maria:
Στον ΚΟΕ εγγράφονται κ Bybs, αυτό μΕ λέτε τώρα; :(

με λίγα λόγια η λύση είναι να πάει σε εκτροφέα στο εξωτερικό κ μόνο...

ε πώς να μην 'τρελαθεί' η γυναίκα μετά από όλα αυτά....
 


tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
scooby είμαι σίγουρη πώς όποιο κουταβάκι και να είναι,όποια ράτσα ή ημίαιμο ...ο γιός σου,μόλις το δεί,θα το αγαπήσει αμέσως!ψάξε για άλλη ράτσα.σου έστειλα π.μ. σχετικά με άλλα μικρόσωμα που μπορείς να βρέις στην Ελλάδα
 


tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
και έγω ξεκίνησα για μαλτέζ αλλά στην πορεία,άλλαξα γνώμη.όλα τα ζωάκια είναι γλυκήτατα...όλες οι διαφορετικές μουρίτσες είναι τέλειες!
 


scooby

Member
19 Νοεμβρίου 2009
24
1
Σας ευχαριστώ, πιστεύω βαθύτατα πως όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Και προφανώς, για όλα όσα έχετε προαναφέρει δεν ήταν "γραφτό" να πάω στη κυρία σήμερα.

Τώρα, νέο πρόβλημα: πώς βλέπω τα pm :p:rolleyes::D??
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.916
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95