Χρειάζομαι συμβουλές για το πρώτο μου σκυλάκι!


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
Να σας ενημερωσω οτι αυτη την εβδομαδα θα γινει ο υπερηχος και η καλλιεργια ουρων....τα τσισα συνεχιζονται κανονικα ανα 2 ωρες!!!Εχω ομως ενα προβληματισμο με την εκπαιδευση του.
Απο την πρωτη μερα που ηρθε ο μικρος στο σπιτι εκανα ο,τι μπορουσα για να μαθει ο,τι μπορει και ο ιδιος αντιστοιχα.Ξεκινησαμε με την πανα,νε ερχεται κοσμος στο σπιτι,να παιζουμε,να τον κουραζω και οταν τελειωσαν τα εμβολια ξεκινησαμε εκπαιδευση "επισημα".Ο σκυλακος απο 3 μηνων ηξερε το "κατσε","κατω","ελα","οχι",το ονομα του,να περιμενει με υπομονη το φαγητο και να το τρωει μετα απο εντολη.(ισως και να ξεχναω κατι).Ολα αυτα εγιναν με πολλες λιχουδιες.Οταν ηρθε ο εκπαιδευτης ξεκινησαμε με την εντολη "κατσε".Καναμε ενα μαθημα στο σπιτι και ενα σε εξωτερικο χωρο.(εννοω εναλλαξ,δεν εγιναν απλα 2 μαθηματα).Η λογικη μου ηταν παντα να σεβομαι την εμπειρια και τη γνωση των αλλων (γι αυτο και ειμαι μελος εδω) αρχικα και σε δευτερη φαση να εκπαιδευτω εγω ετσι ωστε να καταλαβαινω τη λογικη του σκυλου.Ξεκαθαρισα στον εκπαιδευτη οτι μετα απο ασχημη εμπειρια που ειχα,εχω μια φοβια με τα μεγαλοσωμα αλλα θα το παλεψω.Αυτος ηταν και ο λογος που πηρα κουταβι εξ αλλου.Ο ιδιος εκπαιδευτης σε καποιο μαθημα εφερε και το δικο του και πηρα λιγο τα πανω μου και εφτασα σε σημειο να μπαινω σε χωρους με 30 σκυλους (δεν ειναι και το καλυτερο μου αλλα το παλευω).Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι ο μικρος επαιζε παντα ατσαλα.Ο εκπαιδευτης μου ξεκαθαρισε οτι δεν εχει κανενα ιχνος επιθετικοτητας και να μην ανησυχω.ΟΚ λεω.Αυτο που με φρικαρε ειναι οτι σημερα πηγαμε σε εναν οργανωμενο χωρο να παιξει ο μικρος κι εμεις να πιουμε καφε.Με το που μπηκε μεσα,τον ανελαβαν οι υπευθυνοι του χωρου.Τον ειδα τον δικο μου (8μηνων) με το τριχωμα ορθιο απο την ωρα που μπηκε μεσα.Ηρθε λοιπον ο ανθρωπος και μου εξηγησε οτι βγαζει κτητικοτητα.Καβαλαει ολα τα αρσενικα και δεν παιζει λεει,σπρωχνει...Κοκαλο εγω!Αν ηταν λεει λιγο μεγαλυτερος δεν θα σε αφηνα να μπεις μεσα.(προφανως εχει ακομα το ακαταλογιαστο των κουταβιων)Σεβαστη και αυτη η αποψη.Μετα μας ειπε να κατσουμε για καφε σε σημειο που δεν θα βλεπουμε το σκυλακο μας.Ο οποιος παιδια δε μας αναζητησε καθολου και μου ειπε ο υπευθυνος οτι ουτε αυτο ειναι καλο.Του εξηγησα οτι ο εκπαιδευτης μας εχει πει οτι ειναι ατσαλο το παιχνιδι του.Να πω σε αυτη τη φαση οτι την εκπαιδευση την παγωσαμε εδω και 15 μερες γιατι οικονομικα δεν μπορεσαμε,με τις εξετασεις και τους γιατρους.
Συγνωμη και για την αραδα,αλλα τα νευρα μου ειναι κροσια και η ανησυχια στο κοκκινο.Την Τριτη εχω μια συναντηση (σε τριτο χωρο) για μια δωρεαν αξιολογηση χαρακτηρα.Ε να παρω αλλη μια γνωμη.
Τι να κανω βρε παιδια?
 


Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
@Χρύσα-Χόμερ καλημερα :) εκπαιδευτρια δεν ειμαι .. αλλα αν μενεις κοντα μπορω να σου συστησω τον εκπαιδευτη που ηρθε για τον σκυλο μου τον οποιο και θεωρω εξαιρετικο .. το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι ο σκυλος σου δεν φαινεται να εχει κατι.. πιστευω οτι ειναι οι ορμονες του και οχι οτι το κανει για κυριαρχικους λογους .. τα σκυλια μιλανε μεταξυ τους αρα λογικα μιλοντας δεν θα ειχαν αντιδρασει τα αλλα σκυλια οταν τον πηγες εκει που πηγατε ?? το οτι δεν σας αναζητουσε τι να πω .. και δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ειπε οτι ειναι "κακο" ... 8 μηνων παντως μου φαινεται λογικο να παιζει ατσαλα και να εχει περιεργη συμπεριφορα .. προσπαθω να μπω λιγο στην θεση του και πιστευω πως αν πηγαινα σε ενα μερος που δεν ξερω κανεναν θα υπηρχε αμηχανια νευρικοτητα κλπ .. το οτι θα παρεις και μια δευτερη γνωμη ειναι καλο απο εκει και περα .. δεν μπορω να βοηθησω καπως αλλιως ...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Καλημέρα και να σου ζήσει.
Ας πάρουμε ένα ένα τα θέματα. Τη ρενάλ τη τρώει με λαχτάρα αυτό είναι λίγο περίεργο, τι τροφή έδινες πριν; Γενικά καλό θα ήταν να παίρνεις μεγάλα τσουβαλάκια , πολύ πιο οικονομικά ακόμη και στις ακριβές τροφές.
Τα 120 για τις εξετάσεις που αναφέρεις είναι πολλά, εγώ έχω συναντήσει ένα εύρος τιμών μεταξύ 60 και 100 για αυτές τις εξετάσεις.
Τώρα για το τελευταίο σου ποστ, τα νεύρα σου κακώς είναι κρόσια..το να είναι κτητικός ένας σκύλος, αν αξιολογήθηκε σωστά, δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι το σύνηθες. Το ότι δεν σας αναζήτησε δεν το θεωρώ τραγικό, με τόσα πολλά ερεθίσματα "τρελάθηκε" το ζώο και δεν ήξερε που να πρωτοδώσει σημασία.
Γενικότερα, χαλάρωσε, πάρε βαθιές ανάσες και μη τα παίρνεις όλα τόσο της μετρητοίς. Ο σκύλος μεγαλώνει, ξεδιπλώνει χαρακτήρα, στο χέρι σου είναι να πάρει τις βάσεις τώρα, μη παίρνεις συνέχεια γνώμες από διαφορετικούς εκπαιδευτές, βρες έναν πραγματικό γιατί κυκλοφορούν πολλά βλήματα εκμεταλευτές, και εμπιστεύσου τον. Και στο ξαναλέω χαλάρωσε. Κανείς δεν γεννήθηκε ειδικός αλλά η ψυχραιμία είναι κάτι που σου λείπει σε αυτή τη φάση, αντιδράς με πολύ άγχος και η κατάσταση δεν το δικαιολογεί.
 
  • Like
Reactions: Elrandir and mareco


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
πηρα 2 κιλα γιατι αρχικα θα τρωει ρεναλ για λιγες μερες ακομα,μεχρι να ξαναδωσει αιμα.Τρωει σχεδον 200 γρμ τη μερα,οποτε θεωρησα πολλα τα 13 η 15 κιλα.Πριν απ αυτην δοκιμασαμε αρκετες ( pro plan κυριως)μεχρι που καταληξαμε στη σβεστονοφ,η οποια ειχε απ οτι μου ειπαν μετα αρκετη πρωτεινη.
Σχετικα με τα νευρα μου,να σας πω οτι δεν ειναι για το σκυλο,εννοειται!Απλα απογοητευομαι γιατι εκανα συναντησεις με εκπαιδευτες πολυ καιρο πριν αποκτησω σκυλο και περασα μηνες στον υπολογιστη για να μαθω ο,τι μπορω.Λογω ανεργειας αφιερωσα απλετο χρονο με τον μικρο.φυσικα το θεματακι της υγειας του μας εφερε πισω σε θεματα οπως το να μειενι μονος του εστω 2 ωρες για να συνηθισει κλπ.Απογοητευμαι λοιπον γιατι πηρα την αποφαση με πληρη συνειδηση και συναισθηση του τι σημαινει ευθυνη σκυλου.Παρ'ολο που δεν ειχα και την πληρη υποστηριξη απο το περιβαλλον μου...("τι τον ηθελες τωρα,αρρωσταινουν συνεχεια,ειναι φυλακη" και αλλα τετοια θεικα) και βλεπω ξαφνικα οτι η συμπεριφορα του ειναι παρομοια με αλλων σκυλων που απλα μενοθν μονοι τους για πολλες ωρες,πανε βολτα μονο μιση ωρα τη μερα και οροπηδανε σαν παλαβα οταν μπαινεις σπιτι τους.
Την εκπαιδευση την ηθελα για μενα,για να μπορω να μπω στο μυαλο του (δεν περιμενα να μπει ο χομερ στο δικο μου).Αν μπορει καποιος να μου πει με σιγουρια οτι ειναι η εφηβια του η οτι απλα ετσι ειναι το παιχνιδι του και μεχρι εκει,θα το κατανοησω.Παντα ελεγα,δεν θα παω κοντρα στη φυση του σκυλου και το τηρω συνεχεια.Αλλα να μου πει καποιος που ξερει.Γενικα ειμαι ευχαριστημενη απο τον εκπαιδευτη μου,δεν εχω παραπονο και ισα ισα που με τα ατομικα μαθηματα εχουμε και το χρονο να πουμε και θεματα που απασχολουν κι εμενα,περα απο τη συμπεριφορα του σκυλακου.Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια,ειναι πως σιγουρα υπαρχουν καποιες σταθερες σε συμπεριφορες,αλλα και ο καθε σκυλος ειναι μοναδικος,ειδικα ημιαιμος.Απλα με ανησυχησαν αυτα που ακουσα εχθες σε βαθμο που δεν ξερω αν μπορω να τον αφηνω ανετα να παιζει με αρσενικα.Εν τω μεταξυ απο 3-4 μηνων που ειναι σε επαφη με αλλα σκυλια,δεν τον διορθωσε ποτε κανενα,εκτος απο ενα μουγκριτο μεα απο το οποιο γινοταν μπουχος.
Και παλι συγνωμη για τα κατεβατα μου αλλα αν δεν ρωτησω,δεν θα μαθω.¨-)
Και η ερωτηση τωρα ειναι η εξης: ο κτηιτικος σκυλος ειναι σιγουρο οτι θα γινει επιθετικος και πρεπει να κανουμε ειδικη εκπαιδευση γι αυτο?Κατα τα αλλα βεβαια δεν εχει δειξει κατι.Του παιρνει λιχουδιες,παιχνιδια απο το στομα κι απλα περιμενει.Και με το μπολακι του οταν τρωει,κυριος.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Βιάζεσαι πάρα πολύ! Εχεις πάθει πανικό, χωρίς λόγο!

Ακολούθα τις συμβουλές του εκπαιδευτή σου, με ευλάβεια και υπομονή και κάθε πράγμα στην ώρα του. Οσα εσένα, σου φαίνονται μοναδικά, αφορούν την πλειοψηφία των σκύλων.
 


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
Αλλες 2 τετοιες απαντησεις να δω να παρω τα πανω μου ¨-)
Ο πανικος ειναι κυριως απο τα σχολια που ακουω απο φιλους...πωπωπ πως τραβαει στη βολτα,τσαμπα λεφτα δινεις και τετοια.Απλα φοβαμαι μην εγιναν ολα αυτα αδικα και χωρις αποτελεσμα,αλλα αν ειναι νωρις για συμπερασματα,χαιρομαι!!!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Τον εκπαιδευτή πληρώνεις να σε βοηθήσει να μπεις σε μια σειρά.
Ούτε τους φίλους, ούτε εμάς. Οι φίλοι πχ, γιατί έχουν άποψη; Είναι εκπαιδευτές; Εχουν καν σκύλο;
 


SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Και λύσε τα ιατρικά πρώτα, πριν αγχωθείς για όλα τα υπόλοιπα! Σκυλάκι με ανεβασμένη ουρία, είναι πολύ πιθανό να έχει ναυτίες και ανορεξία. Σε συνδυασμό με τα πολλά ερεθίσματα, μπορεί να μην ήξερε πως αλλιως να τα διαχειριστεί.

Και γενικώς, ψυχραιμία, μια βασική υπακοή είναι, όχι πυρηνική φυσική! Εάν εμπιστεύεσαι τον εκπαιδευτή σου, προχώρα. Νωρίς για συμπεράσματα στα 2 μαθήματα εννοείται πως είναι.
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Καλησπέρα! Καταλαβαίνω τον πανικό σου και την απογοήτευση γιατί κι εγώ τα πέρασα όταν ο Έντζο ήταν στην εφηβεία του. Ένιωθα ότι τα κάνω όλα στραβά κι ότι δεν επικοινωνώ με τον σκύλο μου και διάφορα τέτοια. Σταδιακά κατάλαβα τα εξής:
1) ότι δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό ενός σκύλου ειδικά όταν είναι ο πρώτος σου και είσαι άπειρος. That's ok, με συστηματική δουλειά και ψυχραιμία με τον καιρό το καταφέρνεις, αν όχι εντελώς, τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό.
2) είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν εκπαιδευτή με τον οποίο να νιώθεις καλά πρωτίστως εσύ μια και βασικά εσύ εκπαιδεύεσαι κατά κύριο λόγο. Καταστάλαξε σε έναν εκπαιδευτή και άκου τον ευλαβικά. Οι πολλές γνώμες φέρνουν σύγχιση, άσε που πολλοί λένε ένα σωρό μπαρούφες, κυρίως άλλοι κηδεμόνες σκύλων.
3) οι σκυλοπαρέες δεν πειράζει να είναι μικρές και καλύτερα να είναι ελεγχόμενες από εσένα. Δεν είναι παράλογο ο σκύλος σου να μην αντιδράσει όπως συνήθως μέσα σε 30 άγνωστα σκυλιά, ούτε είναι απαραίτητο να έχει τις ίδιες αντιδράσεις με όποιο σκυλί γνωρίζει. Στο κάτω κάτω, εμείς συμπαθούμε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζουμε; Προσοχή με άλλα αρσενικά, δεν αντιδρούν όλα καλά απέναντι σε σκυλιά του ίδιου φύλου, προσωπικά την έχω πατήσει άσχημα...
Δούλεψε κι ευχαριστήσου το κουτάβι σου, στο χέρι σου είναι σε λίγους μήνες να έχεις όλους τους λόγους να καμαρώνεις! ;):)
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Είναι πολύ μικρός ακόμα. Δοκιμάζει τις δυνάμεις του για να βρει που ανήκει, εννοώ ποια η θέση του στον κόσμο μας. Εσύ να είσαι σταθερή και συνεπής στην εκπαίδευσή του, να ακολουθείς τις συμβουλές του εκπαιδευτή σας και θα δεις. Τα αποτελέσματα θα έρθουν γρήγορα και το βασικότερο θα είναι μόνιμα άπαξ και εκπαιδευτεί σωστά ;)
 


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
Οι φιλοι που ειπαν τη γνωμη τους εχουν σκυλο.ο ενας τον εχει εκπαιδευσει,ο αλλος οχι.(εκει ειδα μεγααααααλες διαφορες)Δυστυχως ολοι στην παρεα εχουμε αρσενικα και θα μας ζορισει απ οτι βλεπω.Γι αυτο και ρωτησα,ειδικα στην αρχη της συχνοουριας του και μου ειπαν οτι δεν ειναι νορμαλ τοσο συχνα.Βεβαια τις γνωμες τις ακουω παντα και ζυγιζω βλεποντας και το αποτελεσμα του αλλου στο σκυλο του.
Τα μαθηματα που εχουν γινει δεν ειναι 2,αλλα μαλλον δεν το ειπα καλα.Εννοουσα εν αλλαξ καναμε ενα μαθημα στο σπιτι,ενα σε εξωτερικο χωρο.Εχουμε κανει νομιζω 8 μεχρι στιγμης.
Σχετικα με τα 30 σκυλια,δεν ηταν η πρωτη του φορα,σχεδον καθε μερα ειμαστε στο παρκο της αττικης οδου απο καιρο.30 σκυλια βεβαια στο παρκο δεν ειχε ποτε,απλα εννοω οτι δεν ηταν το πρωτο σοκ με αλλα σκυλια γυρω του.
Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον σας και εννοειται πως η αρχη ειναι η υγεια του.
Απλα ειναι και ενα σκυλι που καθημερινα ειναι 2 με 2,5 ωρες βολτες και δεν κουραζεται ευκολα.Και ειπα ευτυχως που ειμαστε κοντα στο παρκο να πηγαινουμε να ξεσκαει κι αυτος,να μαθει και με αλλα σκυλια απο μικρος και να κουραζεται οσο γινεται.Μεσα σε ολα εχω και μια κηλη στη μεση και ειχα στα πλανα μου να αρχισω τρεξιμο με το σκυλο αλλα ο γιατρος ειπε οχι.Γι αυτο και η απογοητευση μου,νομιζα οτι με το χθεσινο συμπερασμα του ειδικου,χανω την επιλογη του να ειναι με αλλα σκυλια γενικα.
Θα παω βεβαια και στη συναντηση που κανουν αξιολογηση χαρακτηρα να δω τι θα μου πουν κι εκει.
Να ειστε καλα βρε παιδια
 


myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Δε χάνεις την επιλογή του να είναι με άλλα σκυλιά γενικά, αν ήταν έτσι όπως τα λέει ο ειδικός (που δεν έχω καταλάβει τί σόι ειδικός είναι...) τότε το δικό μου σκυλί θα την είχε χάσει προ πολλού...
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Πάρα πολλά σκυλιά, δεν έχουν, λόγω χαρακτήρα, την επιλογή του να συναναστρέφονται με άλλα σκυλιά. Δεν σημαίνει ότι είναι ανεκπαίδευτα. Δεν είναι σπάνιο. Δεν είναι κακό. Δεν είναι καν απαραίτητο, ή προυπόθεση, για να είναι ο σκύλος ισορροπημένος.
 


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
Δεν χανει δηλαδη την κοινωνικοποιηση του?Δεν ειναι δυστυχισμενος?
Ποσο σωστο σας ακουγεται το "ε απο οτι βλεπω εχει και πιτμπουλ μεσα του και πολυ πιθανα να μην τα παει καλα και να γινει επιθετικος.Ισως οχι σε σας αλλα στα σκυλια γενικα"
Ξερω ρωταω τα πιο ακυρα!Αλλα εγω 2 αντιθετες γνωμες απο επαγγελματιες του χωρου(που ετσι κι αλλιως θα τα ελεγα τα ακυρα) και ψαρωνω πιο ευκολα γιατι ειναι ο πρωτος σκυλος
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
O εκπαιδευτής σου, ξέρει εσένα και τον σκύλο σου. Σας έχει δει αμφότερους από κοντά και μπορεί να διατυπώσει άποψη. Εγώ πάλι, όχι :rolleyes:
Αν του έχεις εμπιστοσύνη, ακολουθείς τις συμβουλές του κατά γράμμα και δίνεις report της προόδου σας, με ειλικρίνεια.
Αν όχι, ψάχνεις να βρεις άλλον! :)
 


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
Να ειστε καλα βρε παιδια.Θα σας ενημερωνω και για την υγεια και για τη συμπεριφορα.Η αληθεια ειναι οτι τρομαξα και ακουγα και το αγορι μου που γυρνουσε απο το παρκο...να δεις τι ωραια επαιζε με κατι λυκοσκυλα,μεχρι φιλια δινανε και με επιανε τρεμουλο.Παιζει ατσαλα λεει αλλα εχει βρει 3 σκυλακια που παιζουν μια χαρα.Οταν σου λενε 10 ανθρωποι το ιδιο λες "δε μπορει μαλλον εχουν δικιο".Ευτυχως με τις γνωριμιες μας στη γειτονια εχουμε καποια που τον ανεχονται τον παλαβο!!!
μα κι αυτος ο σκασμενος εκει που δεν ακουει ουτε το "ελα" ακουει το "αστο" στα 20 μετρα και φτυνει το μπαλακι που εχει στο στομα και σε αφηνει με το στομα ανοιχτο!!!
 




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Γενικά το έλα είναι από τις πιο δύσκολες εντολές μιας και ζητάς από το σκυλο να παρατήσει εκείνη τη στιγμή ό,τι και αν κάνει και να έρθει σε εσένα που εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην του εξιτάρεις το ενδιαφέρον :p Πάντως μετά από αρκετή εκπαίδευση το μαθαίνουν και αυτό
 


Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
43
Αθηνα-Βριλησσια
οχι βρε,δεν ειμαι και τοσο πια!!!εννοω σε χωρο με περιφραξη η στην αυλη η ακομα και μεσα στο σπιτι.μπορει να τον φωναζω κι απλα να με γραφει.βεβαια αν δει οτι κραταω λιχουδια τρεχει!
Και μου ειπε και ο εκπαιδευτης,οσο δεν το εχει ακομα με την εντολη μην επιμενεις και πολυ.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf