Χριστιανισμός και σκύλος


MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Βρε τι μαθαινει κανεις!!! Γενικα δν εχω γνωμη στο συγκεκριμενο θεμα στο τι πιστευει δλδ η εκκλησια μας για τα σκυλια γιατι δν εχει τυχει να συζητησω κατι ουτε να μ την πει παπας για το σκυλο στο δρομο κλπ. Αφηστε π δν τα παω και πολυ καλα μ'αυα και δν το εχω ψαξει :oops:

Εντυπωση παντως μου εκανε ενας παπας π ειδα στη diana με ενα πυρηναιων οσοι πηγατε θα τον ειδατε λογικα!
Και εχω δει και φωτο απο αλλες εκθεσεις αλλα δν θυμαμαι που και με εναν αλλο παπα!
Πιστευω γενικα οτι ειναι στον ανθρωπο το τι θα ασπαστει και το τι οχι!

Οσο για το bloodhoυnd που ρωτησε η Rotti βρηκα αυτο:

BLOODHOUND (ΜΠΛΑΝΤΧΑΟΥΝΤ) Όνομάζεται και σκυλί του Αγίου Ούμπέρτου από τον ομόνιμο Βέλγο άγιο που το έκανε διάσημο το 1800.

πηγη: http://www.kritikosichnilatis.gr/anskiliichnilates.html

Γενικα οτι εχω βρει και διαβασει γι'αυτα λενε οτι υπηρχε σαν φυλη αλλα τελειοποιηθηκε απο τον αγιο Ουμπερτο και τους μοναχους στο μοναστηρι οπου ζουσε... :wink:
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος στην γερμανια και σιγουρα και σε αλλες χωρες του κοσμου- κανουν καποιες φορες του χρονου μια ειδικη λειτουργια για τα ζωα!
Παλιοτερα για να αυξησουν την αποδοση των παραγογηκων ζωων (μαλλον σε γαλα, μεγαλες γεννες, πολλα αυγα, καλη υγεια κλπ.) αλλα σημερα πιο πολυ για να ευλογησουν γενικος τα ζωα.
Εκει παιρνουν οι πιστοι τα σκυλια, γατια, παπαγαλους, κουνελια, αλογα και οτι μπορει να φανταστει κανεις μαζι τους στην εκλλησια (η απ'εξω) και τα ευλογει ενας παππας.

Καπου βρηκα και το παρακατω αποσπασμα, απαντησεις μιας ιερεας στο θεμα:
Besonders, wo uns die Tiere als Gefährten zur Seite gestellt sind, wo wir mit ihnen
Lebensraum und Nahrung teilen. Die freudige Begrüßung der Katze, die Zärtlichkeit des Wellensittichs, der einem am Ohr knabbert, die Treue des Hundes, der uns schützt, wenn Gefahr droht, das Pferd, das sich unserer Führung anvertraut, sind Geschenke unseres Gottes, die gegenüber seinen Geschöpfen beantwortet sein wollen.
Ειδικα, οπου μας δοθηκαν ζωα σαν συντροφους, οπου μοιραζομαστε στεγη και τροφη μαζι τους- ο χαρουμενος χαιρετισμος μιας γατας, η τρυφεραδα ενος παπαγαλου που τσιμπαει το αυτην μας, η πιστη του σκυλου που μας προστατευει οταν κινδινευουμε, το αλογο το οποιο μας εμπιστευεται ειναι δωρα απο τον Θεο μας- τα οποια πρεπει να ανταποδιδονται στα πλασματα του.
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
αμα ειχατε διαβασει το link που παρεθεσα απο την αρχη και δεν γινοταν τοσα ασχετα θρησκευτικα και μη σχολια δεν θα ρωτουσατε αν ειναι αληθινες Αντωνη:lol:

εν κατακλειδι θεωρειται οτι ηταν εκτροφειο σκυλων οι οποιοι ηταν χρησιμοι για κατοικους και μοναχους στην καθημερινοτητα....

τωρα γιατι ο Αγιος εχει παρει στις Αγιογραφιες και παρουσιαζεται με την συγκεκριμενη μορφη αποτελει μυστηριο :roll:

οι κατοικοι τις περιοχης προσπαθουν για την διαδοση της κληρονομιας τους αυτης γενικα
αλλα απο την πολιτεια δεν υπαρχει κανενα ενδιαφερον :( αξιζει μια εκδρομη απο οποιον μπορει και ειναι και σχετικα κοντα σε σας....

επισης στην σημερινη εποχη προσωπικα γνωριζω καποιους μοναχους στην περιοχη της Χαλκιδικης οι οποιοι ασχολουνται με την εκτροφη του ε.ποιμενικου τον οποιο και χρησιμοποιουν επισης στην καθημερινη τους δραση :wink:
 


Maria91

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2008
61
0
Λοιπον, βρηκα το βιβλιο ROTTIE. :D

συγγραφεας:Αρχιμανδριτης ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ
τιτλος:Αγιος Σιλουανος ο Αθωνιτης 1866-1938 (Συγγνωμη για την εσφαλμενη πληροφορια :oops: )
Εκδοσεις:Ιερα Σταυροπηγιακη Μονη Τιμιου Προδρομου, Εσσεξ Αγγλιας, 2005
11τη εκδοση
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπράβο Μαρία! :D
Για γράψε μας τώρα αυτολεξεί τι γράφει σχετικά με το θεμα ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος (εάν θέλεις, αναφέρεις και σελίδα).
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Frenchie ολα αυτα που λες γινανε σε καθολικη εκκλησια ή ορθοδοξη?
Γιατι απ οτι μου εχουν πει στην Γερμανια οι περισσοτεροι χριστιανοι ειναι καθολικοι.Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο.
 


aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Δεν γνωριζω κατι...
παντως θα αναφερθω γενικα στα ζωα...μια φορα μια μοναχη σε ενα μοναστηρι μας κυνηγουσε μεσα στο κοσμο φωναζοντας, γιατι κρατουσα(7χρονων τοτε εγω) ενα λουτρινο κολευ και το περασε για ζωντανο... :evil:
Τη Κυριακη ημουν σε μια βαφτιση καλεσμενος.και μπουκαρει μεσα ενα γατακι το πολυ 2μηνων..φωναζε ,σταματησαν το μυστηριο,ο παπας ευτυχως γελασε αλλα δεν συνεχιζε...τι ν κανω και γω ,το πηρα αγκαλια και πηγα εξω....μετα ξαναμπηκε...σε ολο το μυστηριο ημουν αγκαλια με το γατι... :oops:
Οι θεολογοι (δεν ξερω για ολους) θελουν σφαλιαρες...''Νικο εχεις σκυλο ε?''
''ναι κυριε Ταδε'' ''μεσα στο σπιτι?(με ξινιλα)'' ''ναι ,αγκαλια κοιμομαστε''...και το αποκορυφωμα..''οι ανθρωποι που αγαπουν τα ζωα και τα εχουν ετσι δεν αγαπανε τους ανθρωπους!!!'' μην σας πω πως εγιναν τα νευρα μ εκεινη την ωρα... :evil: Απο τοτε εχει αλλαξει η σχεση μ με την εκκλησια-παπαδες.
Νίκο πράγματι είναι απαίσιοι αυτοί που υποστηρίζουν κάτι τέτοια και σίγουρα αυτοί δεν μπορεί να είναι χ ρ ι σ τ ι α ν ο ί.
Αλλά μη συγχέεις σε παρακαλώ αυτούς τους ψυχοπαθείς "χριστιανούς" με την εκκλησία του Χριστού. Πολλοί καπηλεύονται το όνομα του Χριστού για να εκφράσουν τις δικές τους ηλιθιότητες που πολλές φορές, είναι σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχιατρικής αντιμετώπισης αλλιώς μπορούν να καταστούν πολύ επικίνδυνοι..
Όσο γι'αυτόν/αυτούς τους "θεολόγους" που σου είπαν έτσι, εγώ απλά θα τους ρώταγα, σε ποιό σημείο του ευαγγελίου λέει κάτι τέτοιο ο Χριστός μας... ας μας το πούν και μας να το μάθουμε;)
 


aggelos

Well-Known Member
21 Μαϊου 2008
187
2
47
Γιάννενα-Θεσσαλονίκη
Και να πώ και κάτι ακόμα για όλες αυτές τις γελοίες απόψεις κάποιων λεγομένων "χριστιανών" θεολόγων και ιερωμένων.
Ο Freud λέει ότι "η καταδίκη μιας καταστάσεως σημαίνει την ασυνείδητη επιθυμία της"...
Τα συμπεράσματα δικά σας..
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ωραία όλα αυτά αλλά εκτός θέματος.

Κάτι που να έχει σχέση με το χριστιανισμό και το σκύλο έχεις να προσθέσεις Aggelos?
 




chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Σκύλιασα
βρωμόσκυλα
σκυλάδικα σκυλούδες...η θρησκείες διαμρφώνονται από την κοινή γνώμη-και ο σκύλος είναι πολύ αγαθός για την εποχή μας
(δείτε το γουρούνι...επίσης παρεξηγημένο ζωντανό-πανέξυπνο,πεντακάθαρο,εκπαιδευσιμότατο)

ο πατέρας δεν ήθελε να βλέπει σκύλο στα δέκα μέτρα και όταν πήρα μόνος μου και αναγκάστηκε να το πλησιάσει....δέκα χρόνια μετά έκλαιγε όταν πέθανε καθώς και κάθε πρωί που δεν τον καλημέριζε μέχρι που του πήγα άλλο σκύλο...

τα σκυλιά λοιπόν είναι θρησκεία και επιμένω πως είμαι εντός θέματος :lol:
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
Σκυλια και χριστιανισμος

Το συγκεκριμενο θεμα με ειχε απασχολησει στο παρελθον και το ειχα ψαξει αρκετα.
Περα απο το τι κανουν καποιοι παπαδες που μπορει να τα αγαπανε ή οχι
η επισημη αντιμετωπηση της χριστιανικης εκκλησιας ειναι οτι απλα τα σκυλια ειναι ενας ζωντανος οργανισμος. ενα αψυχο ον που υπαρχει για να εξυπηρετει τις αναγκες του ανθρωπου οπως και τα αλλα ζωα.
Οποιοσδηποτε ισχυρισμος που υποστηριζει οτι τα σκυλια οπως και τα αλλα ζωα εχουν ψυχη αντιμετωπιζεται με χαμογελο... και κατανοηση μιας και μονο ο ανθρωπος ειναι εικονα του Θεου και επομενως μονο αυτος εχει ψυχη - μετα θανατο ζωη.
Τετοιες νοοτροπιες εχουν αποξενωσει τον ανθρωπο απο τη φυση και τον εχουν κανει να της συμπεριφερεται ετσι.
Αν το ψαξετελιγο περισσοτερο απλα θα φριξετε...
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ακριβώς αυτό θεωρούν Σνάουζερgr!!! Είχα ρωτήσει μια φορά έναν παπά σε τι ακριβώς εξυπηρετούν τον άνθρωπο τα πλάσματα της αβύσσου που δεν τα 'χει δει ανθρώπινο μάτι. Μου είπε κάτι σχετικά με τις βουλές του Θεού κι άρχισε να μιλάει για τη Νατάσσα Θεωδωρίδου, της οποίας ετύγχανε fan. Δεν κάνω πλάκα!
 


pet bubble

Active Member
21 Αυγούστου 2008
27
0
χαλανδρι
Καλημερα .. διαβαστε αυτο εχει ενδιαφερον!!http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990404c.htm
παντως στην Τηνο και σε αλλα μερη της Ελλαδας οι Καθολικοι την Ημερα του Αγιου Φραγκισκου της Ασιζης πηγαινουν τα ζωα τους στην εκκλησια να τους τα ελογισει ο παπας. Και η λειτουργια γινεται παρουσια ολων των ζωων!
 




LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Bασικα υπαρχει ενα λαθος σε μερικα ποστ.Το οτι ενας,δυο τρεις,χιλιοι δεκατρεις παπαδες ειπαν ολες αυτες τις !@#$!@# δεν σημαινει οτι ειναι αυτα αντιπροσωπευουν την εκκλησια μας. Επισης το οτι καποιος εχει το αξιομα να ειναι παπας(πνευματικος πατερας) δεν σημαινει πως ειναι και σωστος απεπαντι στην εκκλησια.Ο Χριστος ζητησε να αγαπαμε τον συνάθρωπο ασχετα απ το χρωμα,την θρησκεια,την γλωσσα,την καταγωγη τους,ζητησε επισης να ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τα ζωα,γιατι στο ιδιο κοσμο ζουμε και αυτα πλασματα του Θεού ειναι οπως εμεις. Τα λογια Του ειναι ξεκάθαρα,πιστευω δεν χρειαζεται να συνεχιστει το θεμα.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι, αλλά εδώ δε συζητάμε μόνο τι είπε ο Χριστός αλλά και ποια η αντιμετώπιση του θέματος από τους έναν, δύο, τρεις, χίλιους δεκατρείς παπάδες που εκπροσωπούν επισήμως το Χριστό και την εκκλησία.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω παντως θυμαμαι παπα που εκτος των πολλων σκυλων που φροντιζε, κατεβαινε και σε εκθεσεις..τωρα εχω κολλησει γιατι δεν θυμαμαι με ποια φυλη..ποιμενικος ηταν, αλλα :confused:...οι παππουδες εδω σαν εμενα, αν θυμουνται, ας μου κανουν την χαρη , γιατι οταν θελω να θυμηθω κατι και δεν το θυμαμαι, ειμαι ικανη να σκασω -οκ, σκαω-:p
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
Οταν λεω οτι εψαξα κατι το εννοω, οταν δεν γνωριζω κατι ή εχω ελλειπεις γνωσεις γυρω απο αυτο καθομαι στη γωνια μου και δεν μιλαω.
Αυτα που ξερω δεν προερχονται απο τα λογια καποιου παπα . ειναι το ιδιο το δογμα- γραμμη τις χριστιανικης πιστης.
Η γη ειναι ο χωρος στον οποιο δοκιμαζεται ο ανθρωπος προκειμενου να μπει ή οχι στον παραδεισο. Ολη η πλαση υπαρχει για να εξυπηρετησει αυτον το σκοπο και ειναι κατω απο την εξουσια του ανθρωπου να την ορισει....
Ολα τα ζωα - σκυλος απλα ζουν.... αντιθετα ο ανθρωπος (Ανω- θρωσκω) κοιταει ψηλα- εξελισεται και ειναι η εικονα του θεου... γιατι? γιατι εχει ψυχη....
Ο Χριστιανισμος γενικοτερα δεν αντιμετωπιζει τον ανθρωπο σαν μελος της φυσης αλλα σαν κυριαρχο της. Δεν ειναι μερος αυτης ειναι ο εξουσιαστης της ο θεος εδωσε τα κλειδια του παραδεισου στον αδαμ και την Ευα...
Ο Χριστος ποτε δεν εξισωσε τον ανθρωπο με την υπολειπη πλαση... αλλα αξιωνει να σεβομαστε την πλαση

Ειναι αυτη ακριβως η ΚΥΡΙΑΡΧΗ νοοτροπια που μεσα απο τους αιωνες εχει ποτισει τα μυαλα τον ανθρωπων και συμπεριφερονται τοσο αποτροπαια στο φυσικο περιβαλλον... ολες οι θρησκειες που εξισωναν τον ανθρωπο με την φυση η εχουν χαθει η ειναι πολυ μικρες και απαξιωμενες ΠΧ ινδιανοι - Αρχ. ελληνες - παγανιστες

εν κατακλειδι το να λεμε οτι το σκυλι μου πεθανε και πηγε στον ουρανο- η οτι το σκυλακι μου εχει ψυχη ειναι (μια μικρη ας μου επιτραπει ο ορος) Βλασθημια,η οποια συγχωρητε απο το Θεο λογο συναισθηματισμου .......μιας και συμφωνα με το χριστιανικο δογμα δινουμε μια θεικη ιδιοτητα σε ενα ζωο....
Πολλοι κληρικοι μπορει να ειναι φιλοζωοι ή κυνοφιλοι να τα πιστευουν αυτα ή και να μην τα πιστευουν αλλα αλλο ο κληρος αλλο το δογμα
Το αν τα ιοθετω εγω αυτα ή οχι νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο απο τα γραφωμενα μου και
για να προλαβω ισως καποιο ανρητικο σχολιο θα πω απλα οτι δεν ανοικω σε καμια παραθρησκευτικη οργανωση λολ και οτι σεβομαι τα θρησκευτικα πιστευω ολων τον ανθρωπων... αλλα a fact is a fact οπως λενε και οι αγγλοι

με αλλα λογια το να λεμε οτι το σκυλακι μας εχει ψυχη καινα δηλωνουμε και χριστιανοι ειναι το ιδιο με το να δηλωνουμε φυτοφαγοι ενω ετοιμαζομαστε να φαμε μισο αρνι :p
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.827
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU