Συγνώμη βρε παιδιά αλλά θα σκάσω! Δεν μπορώ να αποκτήσω σκύλο επειδή κατάλαβα απο οσα ου είπατε εδώ στο φόρουμ οτι δεν είμαι έτοιμη για ακίτα και χρειάζεται εμπειρά; Δηλαδή θα ηταν προτιμότερο να το πάρω και μετά να κατασπαράξει όλα τα σκυλιά της περιοχής; Τότε θα ήμουν εντάξυ δηλαδή; Μου λέτε δεν μπορώ να έχω σκύλο γιατί δίνω έμφαση στην εμφάνηση, τ'ωρα το ξανασκέφτομαι για ακίτα και δεν κρατίεμαι απο την εμφάνηση γιατί αλλίως θα το έπαιρνα και πάλι μου λέτε οτι δεν κάνω για ιδιοτήτρια σκύλου;
Δε θα κατασπαραξει κανενα σκυλι της περιοχης,αν ξερεις να εχεις εσυ τον ελεγχο.Δεν ειναι killer τα Ακιτα,ελεος.Οπως και κανενα σκυλι.Οτι προφανως ειναι δυσκολα σκυλια για αρχαριο ιδιοκτητη,οκ,οπως σου λενε εδω και μερικοι που εχουν Ακιτα,ισχυει.Αλλα αυτο καθοριζεται και απο σενα.Αν ξερεις να θεσεις σωστα τα ορια και να σε σεβεται το σκυλι σου,τοτε δε θα εχεις προβλημα.Αλλα τετοια προβληματα μπορουν να σου παρουσιαστουν και με οποιοδηποτε αλλο σκυλι,γιατι κανενα δεν ειναι με μπαταριες,ζωντανοι οργανισμοι ειναι που θα ειναι η παρεα σου για τα επομενα 10-15 χρονια.
Θελω να πω κοιτας ενα σκυλι πολυ επιφανειακα και ενω ανοιξες ενα τοπικ για Ακιτα Ινου,τωρα το γυρνας απο καποια λεγομενα οτι τα Ακιτα ειναι λιγο δυστροπα για καποιον αρχαριο ιδιοκτητη.Πηγαινε σε κανα εκτροφειο,κανε αρκετες επισκεψεις μαζι του,μιλα για ωρες,συγκεντρωσε ολα τα στοιχεια για τα Ακιτα,συνδυασε τα ολα αυτα με τη δικη σου κοσμοθεωρια και δες αν μπορεις να ανταποκριθεις.Και κυριως συνδυασε τη δικη σου κοσμοθεωρια και τροπο ζωης με τους σκυλους γενικοτερα,δηλαδη ελεγξε αν μπορεις αυτη τη στιγμη να παρεις σκυλο,αν θεωρεις οτι εισαι ετοιμη δηλαδη.Εσυ κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος.Ρωτας να σου προτεινουν φυλες με σκυλια που τους αρεσουν τα παιχνιδια και οι δραστηριοτητες και να δεθει με ολη την οικογενεια και ειδικα με σενα.Καλα σου εβαλε η Ηλιανα για τα τζαμπο,χαχα.Αυτα τωρα ειναι στοιχεια για να αγορασεις κινητο,οχι για να παρεις τον καλυτερο σου φιλο.Και κυριως,πηγαινε μιλα απο κοντα,βρες εκτροφεια και κανε τοσες επισκεψεις,ωστε στο τελος να πεις οτι εχεις μια πρωτη εμπειρια με το σκυλο που θες να παρεις.Τωρα απο εδω ο,τι και να ακουσεις,θα ειναι σχετικο.Καλη η θεωρια,αλλα καλυτερη και η πραξη.
Σορρυ για τα παραπανω,αλλα αυτα μου βγηκαν να πω.Και τα λεω με ολη την καλη διαθεση,γιατι βλεπω οτι θελεις να παρεις σκυλακι,αλλα στην πορεια καπου το χανεις.Για αυτο ειπα πρωτα ψαξου μεσα σου και μετα στα εκτροφεια.Και ολα τα παραπανω τα λεω,γιατι εγω ετσι θα ενεργουσα,αν αυτη τη στιγμη ηθελα να παρω σκυλο και ειχα ερωτα με τα Ακιτα.Εκτος αν δεν εχεις ερωτα με καποια φυλη και σε 2-3 μερες βγει στο προσκηνιο καμια αλλη φυλη και την αλλη εβδομαδα ξενερωσεις τελειως με την ιδεα αποκτησης σκυλου ας πουμε και ολα αυτα γραφονται τζαμπα.