Νομιζω οτι παει να γινει Dog Aggressive


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Συμφωνω σε αυτο που λες!με τους αντιπερισπασμους δεν το χει καθολου γιατι σπιτι ακουει τα παντα!!!εξω σεληνιαζεται!Τι προτεινεις;ολα καλοδεχουμενα ειναι!
φίλε όλα όσα περιγράφεις είναι καρμπόν η συμπεριφορά των δικών μου σκυλιών (λυκόσκυλος και πιτμπουλινα). Με τη μόνη διαφορά πως η πιτμπουλίνα πριν 3 μήνες που τη βρήκα στο δρόμο μέσα στα αίματα είχε δαγκωθεί πολύ άσχημα από κάτι ροτβαιλεροειδή μαντρόσκυλα (σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες).

έχω δοκιμάσει να τα πάρω με το καλό έχω δοκιμάσει να τα πάρω και με το άγριο αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα όταν βγούμε βόλτα και έχει αμολήσει κάνας γείτονας το σκυλί του λυτό γίνεται της Πόπης.

Και ο μαύρος και η κοντοστούπα τα ίδια.

Τα ίδια και με τις γάτες. Μάλλον είναι μια φυσική τάση αυτό.

Το μόνο που μπορώ να κάνω όταν έχω την επιλογή είναι να τους τραβάω και να φεύγουμε μακριά από το άλλο σκυλί.

Μόνοι μας δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.
Ξέχασε το.

Θέλει πολύ καλό εκπαιδευτή ο οποίος θα σε βοηθήσει να κάνεις και σωστή κοινωνικοποίηση με κάποια δικά του σκυλιά.

Μέχρι τότε υπομονή...
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
δ)Αρπάχτηκε με τον Πύρρο (προλάβαμε όταν ακόμα ήταν όρθια στηθος με στήθος και ριχνανε γροθιές και δαγκωνιες στον αέρα βρυχώμενα, οποτε δεν γνωρίζω που θα κατέληγε το θέμα ) έχω την εντύπωση ότι ο Πύρος πήγε να ακουμπίσει το πόδι στο σβέρκο του, αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος (ο Κώστας ίσως να θυμάται καλύτερα)
Ο Πύρρος του έκανε γρύλισμα με το κεφάλι πάνω από το σβέρκο....και ο άλλος γύρισε...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Γενικώς Epial εγώ τον είδα πολύ ισορροπημένο χωρίς διάθεση να ξεκινάει τσαμπουκάδες και ιστορίες, διατηρώντας τα όρια της αξιοπρέπειάς του. Η ισορροπία φάνηκε και μετά το σκηνικό, όταν ήταν και οι δύο κυριλέ μεταξύ τους, χωρίς την γνωστή ατάκα "τώρα αυτά δεν θα ξαναπλησιάζονται".
Λογικό είναι αυτά τα όρια του να είναι πιο αδιαμφισβήτητα όσο ωριμάζει.
Από την στιγμή όμως που δεν σεληνιάζεται άνευ λόγου και αιτίας, δεν υπάρχει -νομίζω- λόγος ανησυχίας.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Ο Πύρρος του έκανε γρύλισμα με το κεφάλι πάνω από το σβέρκο....και ο άλλος γύρισε...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Γενικώς Epial εγώ τον είδα πολύ ισορροπημένο χωρίς διάθεση να ξεκινάει τσαμπουκάδες και ιστορίες, διατηρώντας τα όρια της αξιοπρέπειάς του. Η ισορροπία φάνηκε και μετά το σκηνικό, όταν ήταν και οι δύο κυριλέ μεταξύ τους, χωρίς την γνωστή ατάκα "τώρα αυτά δεν θα ξαναπλησιάζονται".
Λογικό είναι αυτά τα όρια του να είναι πιο αδιαμφισβήτητα όσο ωριμάζει.
Από την στιγμή όμως που δεν σεληνιάζεται άνευ λόγου και αιτίας, δεν υπάρχει -νομίζω- λόγος ανησυχίας.
Ακριβώς!
Σε πολλά σκυλιά όμως δεν τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν αυτόν τον χρόνο!Ακόμα και αυτή η έντονη επιβολή των ορίων είναι τεράστιας σημασίας για να είναι κυριλλές και να διατηρήσουν έτσι την "αξιοπρέπεια τους"!Βέβαια απαιτείται να είναι απόλυτα ισορροπημένοι!
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Ο Πύρρος του έκανε γρύλισμα με το κεφάλι πάνω από το σβέρκο....και ο άλλος γύρισε...ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
Όπως καταλαβαίνετε, τέτοιου είδους απάντηση κι εκτίμηση σπάνια, (για να μη πώ ποτέ), θα πάρουμε από ιδιοκτήτη που συναντάμε στις βόλτες μας. Η πλειονότητα θεωρεί υποχρεωτικό να έρθει ο σκύλος του να μυρίσει, παίξει, καβαλήσει τον δικό μας. Προσωπικά αδιαφορώ πια για τα άλλα σκυλιά και για το αν θα διορθωθούν (δικαίως) από τη δική μου, η οποία πλέον (3 ετών) είναι πολύ πιο αδιάφορη απ' ότι στην εφηβεία. Με τ' αδέσποτα βέβαια ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό θέμα.
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
μα είναι φοβερό αυτό το πράγμα από τα σκυλιά που συναντάμε στην βόλτα μας ένα ξέρω που εκπαιδεύεται μονο!!!
κι αυτό έχει τα ίδια θέματα με τον δικό μου!!!
είναι κι ένας συγκεκριμένος κύριος μεγάλης ηλικίας με ένα pintseraki
που βλέπει τον δικό μου και τρελαίνεται να έρθει σε εμάς και να "μανουριασει"
κι ενώ του έχω πει να το ελέγχει εκείνος τον χαλβά του!!!
μέχρι την τελευταία φορα που ενώ είχα καταφέρει τον δικό μου να υπακούσει
πλησιάσε ο κυριούλης το δικό του και πήγε να γίενι το έλα να δεις από τότε μας βλέπει και αλλάζει δρόμο
 




mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Δεμένο το έχει ο κυριούλης το πιντσεράκι?

ναι πάλι καλά!!! αλλα είχε βαλθεί να το φέρει κοντά ενώ ο μπόμπιρας ήταν ήρεμος
κι αυτό είχε τρελαθεί να γρυλίζει και το έφερνε προς τα πάνω του ανεξέλεκτα...
δεν καταλαβαίνει ότι παρόλο που είναι μικρό είναι επιθετικό το σκυλί του μάλλον :mad:
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
πολλα απο αυτά που γράφετε συμβαίνουν και σε εμένα με το ρωμαίο, όπως και άλλα που δεν έχουν γραφτεί πχ γρύλισμα μέσα από το αμάξι κλπκλπ.

ο εκπαιδευτής μου μου λέει να τον διορθώνω, όταν ξεκινάει το πρώτο γρύλισμα, όταν τον έχω στο λουρί. Είχαμε κάνει και σχετικό μάθημα στην πυλώτη της πολυκατοικίας με 2 αρσενικά που είχε φέρει... όταν όμως βρεθήκαμε σε real-time συνθηκες το μάθημα πήγε στράφι (και λογικό είναι...)

Άλλο είναι για μένα το θέμα.
Πας πχ στο πάρκο. Βλέπεις ότι ήδη υπάρχει αρσενικό εκεί που παίζουν τα σκυλιά οπότε λες θα τον πάω βόλτα με το λουρί και βλέπουμε αν θα φύγει το αρσενικό.... Όταν όμως έχεις ήδη πάει και παίζει ο δικός σου σκύλος τότε ο άλλος που θα έρθει με το αρσενικό αντί να κάνει το ίδιο που θα έκανες κι εσυ, είτε τον αμολάει κι ότι γίνει είτε με λουρί έρχεται εκεί που ήδη είσαι χωρίς καν να τσεκάρει αν υπάρχουν ή όχι άλλα αρσενικά.
Και το παραπάνω το αναφέρω γιατί όντως ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης του σκύλου είναι το παιχνίδι με άλλα σκυλια.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Underdog τι θα έκανα εγώ... απλά δεν θα πήγαινα στο πάρκο.
Και είναι μεγάλο λάθος το ότι νομίζει ότι εκτονώνεται ο σκύλος παίζοντας με άλλα σκυλιά. Άποψη μου ο σκύλος γίνεται "ζαβό". Μαθαίνεις στο σκύλο να κουράζεται μόνο σωματικά.

Δες το έτσι, τι είναι πιο κουραστικό. Να σε αφήσω 1-2 ώρες μέσα στην θαλασσα να κολυμπας/επιπλέεις ή να σου πω πήγαινε έλα 10-20 φορές μέσα σε πισίνα? Ποιό απο τα δύο είναι πιο ποιοτική άσκηση και γιατί?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.656
19.890
Billy το έχω ξαναπεί...με τα δικά μου σκυλιά δεν έχω πρόβλημα, αλλά συνήθως αποφεύγω πλέον τις πολλές σκυλοπαρέες με ανθρώπους που δεν ξέρω, γιατί βαριέμαι πλέον πάρα πολύ, την ατέλειωτη βλακεία του κόσμου, επί παντός σκυλοεπιστητού. Προτιμώ να τα αποφεύγω και να έχω το κεφάλι μου και την βόλτα μας ήσυχη.

Ο Σώτος εκτονώνεται με τα κουκουνάρια. Κατάσταση psycho, χρόνια τώρα και γνωστή σε όλους.
Η Δάφνη όμως, ένα 80% είναι πάνω στα πόδια μου, όση ώρα και να είμαστε έξω. Την "κλωτσάω" να πάει λίγο παραπέρα να περπατήσει και λίγο. Υπάρχει όμως και αυτό το 20%, που της κάνει κλικ για κάποιο λόγο με κάποια σκυλιά και αρχίζει ένα λυσσαλέο τρέξιμο απίστευτο. Δεν προλαβαίνεις ούτε να την δεις. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι το ευχαριστιέται εκείνη την ώρα. Ε...αυτό δεν μπορώ να της το προσφέρω εγώ, ούτε να της το αναπληρώσω με κανέναν εναλλακτικό τρόπο. Για την Δάφνη και για πολλά άλλα σκυλιά, αυτό αποτελεί σημαντικη εκτόνωση. Και εφόσον μπορεί, γιατί να μην το απολαμβάνει; Βέβαια εννοείται, ότι αν σκάσει μύτη σκύλος αμφιβόλου χαρακτήρα, τα μαζέψαμε και...το κουβαδάκι μας και σ'άλλη παραλία, όσο και να της αρέσει.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
BigBilly, Θεωρώ ότι μέσα στην εκτόνωση είναι και η αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά που εγώ από μόνος μου δε μπορώ να την προσφέρω. Ούτε με μπαλάκια ούτε με κάτι άλλο.
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Καλησπερα και απο εμενα.εχω ενα μεγαλοσωμο(40 kg) ημιαιμο στειρωμενο αρσενικό.Ειναι περιπου 2 ετων και απο οσο ξερω μεχρι ενος ηταν στον δρομο. Μετα σε καταφυγιο και τους τελευταιους δυο μηνες μαζι μας. Ειναι προφανες οτι με αλλα σκυλια δεν εχει καλη επαφη αφου σε συντομο χρονικο διαστημα τους γρυλιζει και δεν εχει δειξει ποτε διαθεση να παιξει με αλλο σκυλι. Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι οτι τον πλησιασε ενα σκυλι απο πισω και το αρπαξε απο το λαιμο χωρις προειδοποιηση και αμεσα. Συνεπεια αυτου ειναι οποτε βλεπουμε σκυλο να κανουμε και οι δυο (εγω κι η φιλη μου) κινησεις πανικου προσπαθωντας να αποφυγουμε την προσεγγιση των σκυλων.Λογικα αυτο επιδεινωνει την κατασταση κι οποια συμβουλη εχετε οι εμπειροτεροι ειναι παραπανω απο δεκτη.
 


deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Φιλε το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω με αποκορυφωμα την ηλικια των 13-15 μηνων, τωρα βρισκομαστε στους 22..
Παρολο που απο μικρο των εφερνα σε επαφη με αλλα σκυλια ακριβως για να αποφυγω αυτη την συμπεριφορα, δηλαδη να μην γινει αντικοινωνικος..

Εμενα βεβαια παιξανε σημαντικο ρολο στην στροφη του αυτη δυο γεγονοτα :
α) Το βασικοτερο ειναι οτι λογω μεγεθους-δυναμης και αγαρμποσυνης μετα την ηλικια των 11-12 δεν τον αφηνα να παιζει με αλλα σκυλια καθως ηταν πολυ κυριαρχικο το παιχνιδι του και ποδοπαταγε τα αλλα..
β) Μας εγινε πεσιμο απο μια αγελη αδεσποτων στο καβουρι και πεσανε κανα δυο ψιλες χωρις κανενα τραυματισμο, μονο ψυχολογικα τραυματα..
Μετα απο αυτο το σκηνικο ηθελε να κοψει οτι ειχε τεσσερα ποδια..ενω πιο πριν τραβαγε απο χαρα και επιθυμια για παιχνιδι κουνωντας συνεχεια την ουρα και ειχε θεμα μονο με ''δυνατα αρσενικα''(καμια φορα το κλαμα γυρναγε και σε ψιλοτσαμπουκα αλλα καμια σχεση με αυτο που εγινε μετα) μολις συνεβη το 2ο σκηνικο αλλαξε σε ενα σκυλο κυνομαχο ο οποιος εκρυβε απιστευτο μισος προς οτι ειχε 4 ποδια..

Η λυση στο δικο μου προβλημα δοθηκε απο ενα φιλο εκπαιδευτη με πολυ συμμετοχη και δουλεια σε ομαδικα μαθηματα. Σκεψου σκαγαμε σε ομαδικα με 5 εως 10 σκυλια και στις αρχες μολις μπαιναμε στον χωρο τραμπουκιζοταν σε ολα τα σκυλια ανεξαιρετως αν ηταν αρσενικα θηλυκα κουταβια η μεγαλοσωμα αρσενικα..και μην ξεχνας οτι μιλαμε για ενα σκυλο 52-53 κιλα ο οποιος οταν βρισκεται εκτος εαυτου ειναι πολυ δυσκολο να τον κρατησεις ακομη και να μην σε συρει..ευτυχως που εγω ειμαι 90 + :))

Εκει εισηγαγα την ''σοβαρη διορθωση'' (με πνιχτη), μεχρι τοτε μεχρι και στην βολτα ο πνιχτης ηταν στο νεκρο..σιγα σιγα με πολυ υπομονη και πολυ δουλεια καταλαβε οτι δεν τρεχει τιποτα κακο με τα αλλα σκυλια, οτι οταν τραμπουκιζεται θα δεχεται τις επιπτωσεις, αλλα και οτι δεν προκειται να ξαναπαιξει..

Αφου ηρεμησε ο μικρος κοντα στο 10ο μαθημα εκει η διορθωση αρχισε να αντικαθιστατε με λεκτικη διορθωση και πιο πολυ επαφη καθως πριν ηταν τοσο εξιταρισμενος που την καλυτερη λιχουδια να του εβγαζες θα την κοιταγε και θα ξαναγυρναγε στην μανουρα του..
Πλεον θα ελεγα πως ειμαστε σε πολυ καλο επιπεδο αφου μπορουμε και κινουμαστε εντος χωρου οπου υπαρχουν σκυλια χωρις να σπασει το διπλα και να τεντωσει λουρι..
Βεβαια εχουμε μια αδυναμια στα μεγαλα δυνατα αρσενικα αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο λογικοι και να μην περιμενουμε και απαιτουμε απο ενα ροτ η ενα ΓΠ να εχει συμπεριφορα κολει..

Μια φιλικη συμβουλη, προσπαθησε να δουλεψεις τον σκυλο σου μεσα στο προβλημα και οχι να το αποφυγεις...ετσι απλα το καλυπτεις δεν το λυνεις
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Μια φιλικη συμβουλη, προσπαθησε να δουλεψεις τον σκυλο σου μεσα στο προβλημα και οχι να το αποφυγεις...ετσι απλα το καλυπτεις δεν το λυνεις
Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω!
Ετσι δουλεύουμε κι εμείς τον κούταβό μας και προχωράει θετικά... έστω κι αν προχωράει πάρα πολύ αργά...
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Δυστυχως αυτη την στιγμη δεν μπορω να παω σε εκπαιδευτη οποτε προσπαθω να το δουλεψω μονος μου.Στις διακοπες εκανα καθημερινα προσπαθειες με την σκυλιτσα των γονιων μου και ειχαμε καταφερει απλα να μην της γρυλιζει και να αδιαφορει,κατι που εγινε σχετικα ευκολα αφου η μικρη αν και ηθελε να παιξει τον φοβοταν και του κουναγε την ουρα παντα απο ασφαλη αποσταση.Θα προσπαθησω να τον φερω σε επαφη με το θυλικο ροτι ενος φιλου που ειναι ηρεμο και με σκυλια και με ανθρωπους.
ευχαριστω για τις απαντησεις.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μια μεγάλη βόλτα με ένα αλλο σκύλο παρέα συνήθως σπάει τον πάγο. Το ένα στο αριστερό χέρι το άλλο στο δεξί με εσένα στην μέση να τα κρατάς σε απόσταση. Γρήγορο βάδισμα λες και έχεις κάπου να πας και να μη σταματήσεις πουθενά. Μη τα αφήνεις να μυρίζουν δέντρα, ούτε να κοιτάνε μεταξύ τους. Το σκεπτικό είναι ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν δύο πράγματα μαζι. Οπότε καταλήγουν να περπατάνε αντι να εστιάζονται μεταξύ τους. Όταν κουραστούν και τα δύο δεν θα έχουν τόση όρεξη για "πειράγματα" και θα είναι πιο δεκτικά να γνωριστούν.
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Βεβαια εχουμε μια αδυναμια στα μεγαλα δυνατα αρσενικα αλλα πρεπει να ειμαστε και λιγο λογικοι και να μην περιμενουμε και απαιτουμε απο ενα ροτ η ενα ΓΠ να εχει συμπεριφορα κολει..
ότι? μου το εξηγείς λίγο γιατί δεν το κατάλαβα ?
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ότι? μου το εξηγείς λίγο γιατί δεν το κατάλαβα ?
Χρήστο, καλημέρα!

Ενα Collie, απ' ότι έχουμε στο μυαλό μας (φταίει, βλέπεις και η άτιμη η Λάση, αλλά και ο κούταβός σου!) είναι ευγενικό - κομψό σκυλί, με "καλούς τρόπους", σε γενικές γραμμές... και, αν κοινωνικοποιηθεί σωστά, δεν θα προβληματίσει τον ιδιοκτήτη του στις επαφές του με σκύλους και ανθρώπους...
Είναι "χρηματιστής" (πονηρός - killer, αλλά φοράει τη γραβάτα και το κομψό κουστούμι)...:)

Ενα Rottweiler, τώρα, καθώς και ένα Γ.Π... πάλι, απ' ότι έχουμε στο μυαλό μας (και έμπειρικά, μιάς και έχουμε περισσότερα παραδείγματα)... θέλεις γιατί οι φυλές είναι πιο "κυριαρχικές"... θέλεις γιατί χαίρονται (ενδόμυχα) οι ιδιοκτήτες... είναι πιο δύσκολο στις σχετικές επαφές του...
Είναι "φορτηγατζής"...;)
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
ότι? μου το εξηγείς λίγο γιατί δεν το κατάλαβα ?
Εμείς ένα κόλει που βλέπουμε στη βόλτα, στη γειτονιά, με το που μας βλέπει μεταμορφώνεται σε θηρίο και γίνεται πόλεμος!!!!
Όχι, οτί και εμείς πάμε πίσω, αλλά εγώ, στο δικό μου το μυαλό, τα κόλει δεν τα έχω σαν τα ποιο ήρεμα σκυλιά.....Ίσως να φταίει και η αρνητική εμπειρία που έχω συχνά-πυκνά με τον γείτονα....
 


christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Χρήστο, καλημέρα!

Ενα Collie, απ' ότι έχουμε στο μυαλό μας (φταίει, βλέπεις και η άτιμη η Λάση, αλλά και ο κούταβός σου!) είναι ευγενικό - κομψό σκυλί, με "καλούς τρόπους", σε γενικές γραμμές... και, αν κοινωνικοποιηθεί σωστά, δεν θα προβληματίσει τον ιδιοκτήτη του στις επαφές του με σκύλους και ανθρώπους...
Είναι "χρηματιστής" (πονηρός - killer, αλλά φοράει τη γραβάτα και το κομψό κουστούμι)...:)

Ενα Rottweiler, τώρα, καθώς και ένα Γ.Π... πάλι, απ' ότι έχουμε στο μυαλό μας (και έμπειρικά, μιάς και έχουμε περισσότερα παραδείγματα)... θέλεις γιατί οι φυλές είναι πιο "κυριαρχικές"... θέλεις γιατί χαίρονται (ενδόμυχα) οι ιδιοκτήτες... είναι πιο δύσκολο στις σχετικές επαφές του...
Είναι "φορτηγατζής"...;)
Γιάννη,

Και έγω έτσι νόμιζα αλλά είδα άλλα.
Να σου πω την αλήθεια πιστεύω ότι αυτό που είπες
''και, αν κοινωνικοποιηθεί σωστά, δεν θα προβληματίσει τον ιδιοκτήτη του στις επαφές του με σκύλους και ανθρώπους...''

είναι πάρα πολύ σωστό αλλά στις 2 εκθέσεις που έχω πάει τώρα τελευταία και είδα άλλα Collie άλλαξα λίγο γνώμη. Υπήρχαν 2 σκυλιά ένα αρσενικό και ενα θυληκό που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου και ήξερα από τον κούταβο και τα υπόλοιπα που γνώριζα. Η θυληκιά ειδικά έκανε επίθεση σε οτιδήποτε πέρναγε δίπλα της ακόμα και στον κούταβο μου που ήταν τότε 6 μηνών. Ο Αρσενικός από την άλλη καβαλούσε οτιδήποτε υπήρχε δίπλα του, σκυλιά και ανθρώπους και εάν το άλλο αντιδρούσε ξεκινούσε καυγάς.

Ο μόνος λόγος που το γράφω είναι για να μην υπάρχει η εντύπωση ότι α οκ το Collie είναι εύκολο. Από όσα έχω διαβάσει και τα λίγα που έχω δει από το πρώτο μου σκυλί και τον κούταβο θεωρώ ότι το Collie εάν παραμεληθεί, δεν ανατραφεί σωστά και αφεθεί μόνο του μπορεί να γυρίσει ανάποδα πολύ πιο έυκολα από ότι ένα ΓΠ.
Σκέψου πως αντιδρά στην πίεση ενός πνίχτη ένα Collie και πως ένα ΓΠ. Με λάθος χειρισμό ποιο είναι πιο εύκολο να σπάσει και να έχεις θέματα?

ΥΓ Ο κούταβος μου δεν είναι κριτήριο διότι εγώ είχα αμέριστη βοήθεια από το forum, εσένα, τον εκπαιδευτή μας αλλά και την Μαρία (εκτροφέα Collie). Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την δική μου τύχη!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.123
Μηνύματα
895.921
Μέλη
19.938
Νεότερο μέλος
panos95