Αναζήτηση εκτροφείου.


Σίμος.

Member
5 Μαϊου 2019
10
2
26
@Σίμος. Απ οτι καταλαβες, κατι περιεργο παιζει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας. Τι θες να μπλεξεις; Μαζεψε εκει ενα σκυλουνι απ το δρομο να ησυχασει και το κεφαλι σου. :)
Έναν σκυλακο θέλω και γω ο Καημένος και μπερδευτηκα περισσότερο. Πάντως το προηγούμενο μου Ακίτα δενείχε δυσπλασία και είπα ότι ήταν σύμφωνα με μια αναζήτηση πως ο κ.Γασπαρηνάτος ΗΤΑΝ μέλος δεν τον ξέρω καν τον κύριο. Πρώτη φορά θα αποκτησω εκτροφικο σκύλο (Αν ποτέ τον αποκτησω με τόσα που λέγονται εδώ)
 


Σίμος.

Member
5 Μαϊου 2019
10
2
26
@Σίμος. Απ οτι καταλαβες, κατι περιεργο παιζει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας. Τι θες να μπλεξεις; Μαζεψε εκει ενα σκυλουνι απ το δρομο να ησυχασει και το κεφαλι σου. :)
Έναν σκυλακο θέλω και γω ο Καημένος και μπερδευτηκα περισσότερο. Πάντως το προηγούμενο μου Ακίτα δενείχε δυσπλασία και είπα ότι ήταν σύμφωνα με μια αναζήτηση πως ο κ.Γασπαρηνάτος ΗΤΑΝ μέλος δεν τον ξέρω καν τον κύριο. Πρώτη φορά θα αποκτησω εκτροφικο σκύλο (Αν ποτέ τον αποκτησω με τόσα που λέγονται εδώ)
 


Σίμος.

Member
5 Μαϊου 2019
10
2
26
@Σίμος. Απ οτι καταλαβες, κατι περιεργο παιζει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας. Τι θες να μπλεξεις; Μαζεψε εκει ενα σκυλουνι απ το δρομο να ησυχασει και το κεφαλι σου. :)
Έναν σκυλακο θέλω και γω..ξινό μου βγήκε.
 
  • Like
Reactions: vek and anastasiak


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Με αφορμή το θέμα, υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να μάθει ο ενδιαφερόμενος τις κληρονομικές ασθένειες που αντιμετωπίζει μια φυλή?
Είτε μέσω οργανισμών όπως αυτός που αναφέρθηκε (δες εδώ πχ) , είτε μέσω των μητρικών ομίλων. Το ζητούμενο είναι τι κάνεις από κει και πέρα, γιατί δυστυχώς υπάρχουν ασθένειες που δεν υπάρχει (ακόμα τουλάχιστον) τρόπος ανίχνευσής τους, πριν αυτές εκφραστούν.
Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν πλέον τα μέσα να ελέγξεις σκύλους που προορίζονται για αναπαραγωγή και να δεις αν είναι φορείς. Ένα παράδειγμα είναι το embark, όπου με σχετικά μικρό κόστος μπορείς να δεις πολλα πράγματα για το γενετικό υπόβαθρο των σκύλων που θες να ζευγαρωσεις και να πράξεις ανάλογα.
 


akitaguy

Member
26 Μαϊου 2015
18
23
Αγαπητοί ΑΡΓΟΣ & μανολο το Σ1 είναι το μόνο ρεαλιστικό σενάριο. Ως είθισται, η πιο απλή είναι και η πιο πιθανή περίπτωση. Απλά έκανα κι εγώ σενάριο όπως έκανε κι ο μανολο οτι υπάρχει δόλος και το περιέγραψα απο τη δικη μου οπτική, δεν πιστεύω ότι οι σαρα+vrmode η οποιος αλλος τα έβαλαν μαζί μου επειδή έχουμε προηγούμενα, αντιστοιχως ουτε εγω εχω προηγουμενα με κανέναν.
Οι οδηγίες που δοθηκαν απο τη σαρα ήταν ανακριβείς και έγινε επισήμανση. Ειναι βέβαιο πως ουτε εσύ ηθελες να μου επιτεθείς/προκαλέσεις ουτε πιστεύω κάτι τέτοιο, απλά η αναφορά στο ποστ με αφορμή την παρατήρηση μου για DNA εξετάσεις ήταν θεωρώ άστοχη σε οτι αφορά στη δυσπλασία και αυτό διευκρίνησα. Εκανα χρήση του ποστ που με παρέπεμψες και είδα το θεμα της σαρα και το πεντιγκρι του σκυλου της.
Κι εδώ όπως φαίνεται αρχιζει η "επίθεση" που με οδήγησε στην παθιασμένη όπως χαρακτηρίστηκε αντίδραση.
Επίτρεψε μου λοιπόν να εντοπίσω τα σημεία πρόκλησης τα οποία κάνουν την πρώτη αναφορά σε όλα οσα μετεπειτα αναφέρθηκα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας.

Ελλιπής, λάθος και επιλεκτική ενημέρωση εκ μέρους σας, συμφωνώ απόλυτα! Εκτός αν προφανώς δε μπορείτε να διαβάσετε σωστά το pedigree λόγω άγνοιας! Ρωτήστε με να σας εξηγήσω τους γεννήτορες του σκύλου μου. Ο Kyuhmei-Maru Go Shun'You Kensha είναι εκτροφής της Silvia Exposito και όχι εκτροφής (γνωρίζετε τη λέξη "εκτροφή" φαντάζομαι) του κυρίου Γασπαρινάτου.

'Οσο για τα υπόλοιπα, προσπαθείστε να διαβάσετε σωστά τα posts, δεν έγραψα εγώ τον αντιπρόεδρο του ομίλου αλλά το μέλος "Σίμος". Επίσης μάλλον εσείς μπερδεύετε το test dna με τις ακτινογραφίες , κόπτεστε για την ελληνική εκτροφή και παραβλέπετε ότι δεν είναι υποχρεωτικό από τον όμιλο (γιατί άραγε;) να αναγράφεται στο pedigree ΕΠΙΣΗΜΑ ο βαθμός δυσπλασίας των γεννητώρων και των προγώνων αυτών.
Ααααα και όσο για τη φυλή Ακίτα και την εμφάνιση δυσπλασίας σε μη ελεγχόμενες γέννες, ενημερωθείτε περισσότερο...Και όχι μόνο αλλά και άλλες κληρονομικές ασθένειες στις οποίες είναι γενετικά προδιατεθειμένη η φυλή.
Ενα μέλος του φορουμ (Α), ξεκινά ως ειδήμων να δώσει μερικώς λάθος συμβουλές προς άλλο μέλος (Γ) που ζητά βοήθεια.
Ετερο μέλος (Β) επεμβαίνει και επισημαίνει αστοχίες.
Το μελος (Α) επανέρχεται με ξεκάθαρα επιθετικό ύφος να μειωσει, ειρωνευτεί και επιτεθεί στο (Β) και πάλι με ελλιπείς πληροφορίες.
Το (Β) εξανίσταται και αντιδρά.
Ουτε δόλος, ουτε σενάρια, ουτε τίποτα.
 
  • Like
Reactions: mareco


akitaguy

Member
26 Μαϊου 2015
18
23
Επιστρέφω στην πλεονεκτική θέση του απλού παρατηρητή και δεν θα σχολιάσω ή απαντήσω σε οτιδήποτε πρόσθετο. Καλημέρα σας.
 


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Είναι υποχρεωτικό από τον όμιλο φυλής να αναγράφεται ο βαθμός δυσπλασίας στο pedigree; Είναι υποχρεωτικό από τον όμιλο φυλής να είναι οι εξετάσεις για το βαθμό δυσπλασίας σε συμβεβλημένους με το ΚΟΕ κτηνιάτρους; Σε μη ελεγχόμενες γέννες η εμφάνιση δυσπλασίας δεν υφίσταται;
Και τώρα πάω να μαζέψω σακουλάκια...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Αντί επιλόγου και εγώ:
@akitaguy έθεσα έναν προβληματισμό όπως γίνεται σε όλα τα θέματα που συζητιούνται εδώ μέσα.
Απάντησες με ειρωνία από την πρώτη στιγμή - αυτός άλλωστε ήταν ο τόνος φωνής σου από τα πρώτα σου κιόλας ποστ. Με αυτό το ύφος δεν μπορείς να αναμένεις απάντηση σε πολιτισμένο ύφος, τουναντίον ξεκινάς πόλεμο.

Όσον αφορά τις θέσεις μου, είναι οι δικές μου και κανενός άλλου. Σενάρια περί πιθανής σύμπραξης με το μέλος saras κοκ. ή συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες δράσης εναντίον των εκτροφέων ακίτα, είναι ανυπόστατα.

Και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας:
Σχετικά με τα θέματα των γαλλικών μπουλντόγκ, στα οποία ταγκάρομαι συχνά όταν προκύπτουν, παρά την ...τερατώδη άγνοιά μου, ή για θέματα υγείας που συνήθως συμμετείχα, απαντώ πλέον μόνο με πμ. Not worthy για κάτι περισσότερο σε ένα χώρο όπου δεν μου αρέσουν οι "ισορροπίες" του πια.

Καλώς να μας έρθει το καλοκαίρι επιτέλους!
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Είναι υποχρεωτικό από τον όμιλο φυλής να αναγράφεται ο βαθμός δυσπλασίας στο pedigree;
ΟΧΙ. Κανενας Ομιλος Φυλης δεν μπορει να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ να αναγραφει το οτιδηποτε πανω στο pedigree. Θα μπορουσε ο εκαστοτε Κυνολογικος Ομιλος της χωρας, αλλα κανεις πουθενα ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ.
Ο Ομιλος Φυλης ΣΥΝΙΣΤΑ καποιες προυποθεσεις, και ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ σκυλια που τις καλυπτουν.

Είναι υποχρεωτικό από τον όμιλο φυλής να είναι οι εξετάσεις για το βαθμό δυσπλασίας σε συμβεβλημένους με το ΚΟΕ κτηνιάτρους;
ΟΧΙ. Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΝ ο ιδιοκτητης επιθυμει την αναγραφη τους στο pedigree να ειναι με ΕΠΙΣΗΜΗ αξιολογηση βαση πρωτοκολλου FCI. Μπορει να ειναι με συμβεβλημενους στον ΚΟΕ μπορει και οχι. Επισημη αξιολογηση μπορει να δωσει οποιοσδηποτε κτηνιατρος αντιστοιχης ειδικοτητας εχει την πιστοποιηση απο τον οργανισμο (GRK κατι τετοιο ειναι τα αρχικα του) και συμβαλλεται με την FCI να αξιολογει και να υπογραφει.

Σε μη ελεγχόμενες γέννες η εμφάνιση δυσπλασίας δεν υφίσταται;
Δεν αντιλαμβανομαι το "μη ελεγχομενες" αν δεν σε καλυπτει η απαντηση, πρεπει να μου το εξηγησεις.
Σε οποιαδηποτε γεννα μπορει να εμφανιστει δυσπλασια στα κουταβια.
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Δεν γνωρίζω τίποτα, αλλά ίσως θα μπορούσες να ξεκινήσεις αντλώντας κάποιες πληροφορίες απο τον παρακάτω σύνδεσμο. Στο άφησα επίτηδες στις 172 γέννες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να αλλάξεις τα φίλτρα και να κάνεις τη δική σου αναζήτηση.

http://www.akitapedigree.com/result...ofbirth=Greece&action=Search&start=50&start=0

**Ξέχασα να παραθέσω την αρχική δημοσίευση, στην οποία αναφέρομαι**
 
  • Like
Reactions: Σίμος.


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Κατ αρχας αν οι όμιλοι ήταν σοβαροί, αν ήταν πράγματι όμιλοι φυλής και όχι όμιλοι εκτροφέων φυλής, θα μπορούσαν όλοι να θέσουν στάνταρ για κόκκινα και μπλε Pedigree.
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που γίνεται αβαβα...

Κατά τα άλλα, πλέον μου κάνει ακόμα πιο πολύ εντύπωση πώς κατάφερε η τόσο καλή εκτροφέας, να βγάλει σκυλί σέρπετο, από φυλή που πετάει....

Δυστυχώς ποτέ δεν απάντησε γιατί δεν έκανε επίσημες εξετάσεις, οπότε ο καθένας έχει το δικαίωμα να φαντάζεται ότι θέλει...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
πώς κατάφερε η τόσο καλή εκτροφέας, να βγάλει σκυλί σέρπετο, από φυλή που πετάει....
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.Το θέμα είναι τι έκανες ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να συμβεί, αλλά και ο τρόπος που το αντιμετωπίζεις όταν σου συμβεί.

Δυστυχώς ποτέ δεν απάντησε γιατί δεν έκανε επίσημες εξετάσεις, οπότε ο καθένας έχει το δικαίωμα να φαντάζεται ότι θέλει
Συμφωνώ και όντως υπάρχουν θολά σημεία. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως οι εξετάσεις έγιναν.

αν ήταν πράγματι όμιλοι φυλής και όχι όμιλοι εκτροφέων φυλής, θα μπορούσαν όλοι να θέσουν στάνταρ για κόκκινα και μπλε Pedigree.
Τα είπες όλα.
Κλικες συμφερόντων.
Οποίος τολμήσει να προτείνει ιδέες προς όφελος της φυλής, που έρχονται όμως σε σύγκρουση με "εκτροφείς της πιάτσας" (και της πλάκας να συμπληρώσω) θα τον φάνε πριν καν να το σκεφτεί. Για αυτό και οι περισσότεροι την κάνουν με ελαφρά μόλις δουν τι παίζει.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
για όποιον ενδιαφέρεται στα σοβαρά και ψάχνει απεγνωσμένα έγκυρη πληροφόρηση.
και που θα την βρει αυτη; εδω μεσα;;;
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Έναν σκυλακο θέλω και γω..ξινό μου βγήκε.
καλως ή κακως φιλε μου η αποκτηση καθαροαιμου σκυλου ειναι τρομερο δυσκολη διαδικασια...χρειαζεται να διαθεσεις απειρο χρονο,για να αποκτησεις πρωτα γνωση και μετα να αρχισεις το ψαξιμο,του εκτροφεα, της γεννας, του κουταβιου κοκ...και παλι τζογαρεις,τι θα σου κατσει, τι απο αυτα που διαβαζεις/ακους/βλεπεις ειναι αληθινο,τι ειναι πλαστο, αν τα λεφτα σου θα πιασουν τοπο και πολλα ακομα...καλη τυχη
υγ. μακρια απο pet shop και ιδιωτικες γεννες του φιλου του γειτονα,γιατι εκει ρισκαρεις ακομα περισσοτερο
 
  • Like
Reactions: Σίμος.


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
και που θα την βρει αυτη; εδω μεσα;;;
Νομίζω πως δείχνει αρκετά απαξιωτικό έτσι όπως το λες. Απαξιωτικό απέναντι σε όλους όσους συνεισφέρουν σε αυτό εδώ το φόρουμ, όπως και όσο μπορεί ο καθένας.
Εγώ προσωπικά έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα εδώ μέσα και μου έχει δοθεί πολλές φορές το έναυσμα μέσα από συζητήσεις, να ενδιαφερθω και να ψάξω ώστε να μάθω ακόμα περισσότερα.

Για να απαντήσω στο ερώτημά σου, θεωρώ πως ναι!
Και εδώ μέσα μπορεί κανείς να βρει έγκυρη πληροφόρηση και να μάθει πολλά. Αρκεί να θέλει.
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
@Yorkaddict είσαι από τους τελευταίους που θα έπρεπε να απαντήσουν σε αυτό που είπα.
Και μόνο επειδή σε σέβομαι θα απαντήσω. Πληροφορία εδώ μέσα υπάρχει μπόλικη. Εγώ επεσήμανα το έγκυρη. Έγκυρη πληροφορία λοιπόν εδώ πέρα, υπάρχει μεμονωμένα και από συγκεκριμένους. Ο αδαής που μπαίνει για να μάθει, σε καμία περίπτωση δεν έχει την ικανότητα να διαβάσει πίσω από τις λέξεις και να βγάλει ορθά συμπεράσματα. Οπότε μιλάμε ουσιαστικά για κατευθύνσεις που δίνονται επιλεκτικά. Για μένα αυτό, ναι, αποτελεί απαξίωση. Οι εξαιρέσεις δε μπορούν να καθορίσουν τον κανόνα, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Καλή συνέχεια.
 
  • Like
Reactions: stefanosk


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Χάρη σε βρίσκω λάθος.
Μακάρι να υπήρχαν πεντέξι ντογκφορουμ ακόμα.
Ακόμα και έτσι όπως είναι σήμερα.
Ο σκύλος στην Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3