ο ΟΦΕΠ έχει όλη την ευθύνη για όλη την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Ποιμενικό!!!!εντάξει τώρα.....αυτά μακάρι να υπήρχαν !!!
μπορεί να κυκλοφορούν κάποια δείγματα που τείνουν προς την περιγραφή αλλά σίγουρα απέχει πολύ αυτό απο το να βρείς ένα κουτάβι που να μπορείς να πείς με βεβαιότητα ότι ανήκει σε αυτήν την φυλή.........
εδώ με τόσο αγώνα που γίνεται για τον Ε.Π και ακόμα δεν έχουμε την σταθερότητα που τελικά ξεχωρίζει τον "τύπο σκύλου" απο την "φυλή"
μακάρι να διασωθούν και αυτά
αλλά δεν ξέρω κατα πόσο είναι δυνατό κάτι τέτοιο![]()
Ένα χέρι δεν βαράει παλαμάκια!!ο ΟΦΕΠ έχει όλη την ευθύνη για όλη την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Ποιμενικό!!!!
Θεωρικά ναι ,πρακτικά όχι.Ένα χέρι δεν βαράει παλαμάκια!!
Μπαίνουμε σε ολισθηρά μονοπάτια!!!εγω λεω να τα παρατησουν ολοι, αφου ουτως η αλλως στην Ελλαδα, μεχρι να κουνηθει το ενα ποδι, βρωμαει τ'αλλο, και να το αποδεχθουμε επισημα οπως καναν και οι Βουλγαροι, σαν Σαρακατσανικο Ποιμενικο!
Ναι! Ανυπαρξία πραγματικά αξιόλογων σκύλων, ανυπαρξία θεατών, και φαγομάρα. (Δείτε αν θέλετε τι γράφεται στα αντίστοιχα groups του fb).έχεις δει τι γίνετε μέσα σε στίβο ελληνικών ποιμενικών???
Όχι, αλλά μόλις έγραψες τύποι και όχι φυλές!Αμφιβάλεις ότι αρνούνται να διαχωριστούν οι τύποι??
Δεν έχω κανένα λόγο γι αυτό.Μπορώ όμως να διατηρώ την άποψή μου.Aμφιβάλλεις για τα γραφόμενα μου????
Για να ξεκινήσουμε θα εκφράσω κάποιες απορίες.μήπως θες να μου το αναλύσεις?
δεν ξερω αν αναφεροταν σε μενα, αλλα να ξεκαθαρισω οτι το σχολιο μου ηταν καθαρα ειρωνικο! εννοω οτι οσο στην Ελλαδα τρωγομαστε για μια ονομασια, οι γειτονες μας το εχουν αναγνωρισει, με την ονομασια karakachanka ovcharka, ή απλα karakachanka, karakachan dog κλπ.???
ορίστε?
ΒΕΑ 1,2,3 οκ... αλλα 4,5,6, γιατι αφου μπορουν να παρουν ΒΕΚ μετα το ΒΕΑ3εγώ έχω κάτι απορίες που αν γίνεται να μου λυθούν θα χαιρόμουν πολύ.....
έχω ακούσει ότι στον ΟΦΕΠ δίνουν και ΒΕΑ 4 5 6 7 8
αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες ή είναι παγκόσμια πρωτοτυπία?
το γεγονός ότι στις απαρχές μιάς φυλής υπάρχουν τοκετομάδες που άλλα κουτάβια τείνουν προς έναν τύπο και άλλα προς τον άλλον δεν είναι απόλυτα σύνηθες ? π.χ. τα 4 βέλγικα ποιμενικά ...
ποιό το πρόβλημα διαχωρισμών των τύπων σε φυλές? (που υποθέτω ότι εννοεί ο tangerin)
και μιά τελευταία "ρητορική"
Προς τι ο αλληλοσπαραγμός? άραγε......
Ο Ε.Π. (τουλάχιστον θεωρητικά), δεν εγγράφει ΒΕΚ. Επίσης είναι η μόνη ελληνική φυλή που κάνει τις αναγνωρίσεις στους 18 μήνες.ΒΕΑ 1,2,3 οκ... αλλα 4,5,6, γιατι αφου μπορουν να παρουν ΒΕΚ μετα το ΒΕΑ3
Λογικό είναι από την στιγμή που είναι μπάχαλο η κατάσταση ως προς to τύπο, όλοι θεωρούν ότι εκείνοι έχουν το <<σωστό>> Ελληνικό Ποιμενικό.Διαφώνησα, και διαφωνώ, στη φράση:
ο ΟΦΕΠ έχει όλη την ευθύνη για όλη την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Ποιμενικό!!!!
Από κει και πέρα:
Ναι! Ανυπαρξία πραγματικά αξιόλογων σκύλων, ανυπαρξία θεατών, και φαγομάρα. (Δείτε αν θέλετε τι γράφεται στα αντίστοιχα groups του fb).
Όχι, αλλά μόλις έγραψες τύποι και όχι φυλές!
Δεν έχω κανένα λόγο γι αυτό.Μπορώ όμως να διατηρώ την άποψή μου.
Για να ξεκινήσουμε θα εκφράσω κάποιες απορίες.
Τόσο στο Μολοσσό της Ηπείρου αλλά ιδίως στο Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο, οι περισσότερες γέννες έχουν (ή εμφανίζουν) απίστευτα μικρές τοκετοομάδες. Γιατί άραγε;
Γιατί στην έκθεση του ΚΟΕ τον 10/2010 κάποιοι προσπαθούσαν να πείσουν τον ιδιοκτήτη Ε.Π. λευκού χρώματος (από γονείς Ε.Π.) να κατεβάσει το σκύλο του στις αναγνωρίσεις ως Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο;
Γιατί γίνονται προσπάθειες αλλαγής (μπορεί ήδη να έχει αλλάξει) του προτύπου στο Μολοσσό της Ηπείρου;
Δεν μπορεί για όλα αυτά να ευθύνεται αποκλειστικά ένας όμιλος.
Τέλος θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως αν είχα τη δυνατότητα θα είχα σκυλιά και των τριών τύπων/φυλών.![]()
Το πρότυπο του Carpathian όμως υπάρχει από το 1934, και αναθεωρήθηκε το 1982, χρονιά που εμφανίζεται το πρότυπο του Bukovina.Θα φέρω για παράδειγμα τα Carpatin και Bukovina που πριν λίγα χρονια ήταν μια φυλή.