Αγορά σκύλου - Απόδειξη

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Εγώ πάντως τα παίρνω. Γιατί ως γνωστόν της πάσης, η Γλυφάδα είναι φτωχογειτονιά και παίρνω προμήθεια, από τον πισαυλίτη κουταβοπαραγωγό στην διπλανή βίλλα, για να τον βοηθήσω να ταίσει τα παιδιά του.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Επισήμαση και επανάληψη:

Πράγματα που δεν έχουν γραφτεί, να μην αναφέρεται ότι γράφτηκαν. Όπως τα κάτωθι:
  1. Ότι σπρώχνουμε σε bybs και petshops.
  2. Ότι ζητάμε τα χειρουργικά έξοδα.
Είπες :

"Επισης ας απαντησεις και για τα ιατρικα εξοδα που ζητουσες και εσυ και ο Τακης για τα χειρουργεια του ακιτα."

Απάντησα :
"Το μόνο που ζήτησα (από οικονομικής πλευράς) ήταν η επιστροφή των χρημάτων αγοράς"

Γράφει η Frenchie

FrenchieFan said:
Τουλαχιστον να επιστρεψει τα χρηματα αγορας του σκυλου, για να τα χρησημοποιησει η Μαρια για τα χειρουργεια! Αυτη η σχεση! Τιποτα παραπερα!

Και απαντώ εγώ

"Οφείλει να το κάνει άμεσα, χθες κιόλας"

πλάκα μας κάνεις ε;
Οχι!

Μπορεις να μου υποδειξεις ξενους εκτροφεις που επιστρεφουν χρηματα για τα χειρουργεια. Που τα εχουν αυτα γραμμενα σε συμβολαια; πως εχεις τετοια απαιτηση να γινει αυτο εδω και μαλιστα χθες?
Και επαναλαμβανω και παλι, με συμβολαια, οχι καλη τη πιστει....

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Επισήμαση και επανάληψη:

Πράγματα που δεν έχουν γραφτεί, να μην αναφέρεται ότι γράφτηκαν. Όπως τα κάτωθι:
  1. Ότι σπρώχνουμε σε bybs και petshops.
  2. Ότι ζητάμε τα χειρουργικά έξοδα.
.
Είπες :

"Επισης ας απαντησεις και για τα ιατρικα εξοδα που ζητουσες και εσυ και ο Τακης για τα χειρουργεια του ακιτα."

Απάντησα :
"Το μόνο που ζήτησα (από οικονομικής πλευράς) ήταν η επιστροφή των χρημάτων αγοράς"

Γράφει η Frenchie

FrenchieFan said:
Τουλαχιστον να επιστρεψει τα χρηματα αγορας του σκυλου, για να τα χρησημοποιησει η Μαρια για τα χειρουργεια! Αυτη η σχεση! Τιποτα παραπερα!

Και απαντώ εγώ

πλάκα μας κάνεις ε;
Είπες :

Απάντησα :

Γράφει η Frenchie

FrenchieFan said:

Και απαντώ εγώ

πλάκα μας κάνεις ε;
Οχι!

Μπορεις να μου υποδειξεις ξενους εκτροφεις που επιστρεφουν χρηματα για τα χειρουργεια. Που τα εχουν αυτα γραμμενα σε συμβολαια; πως εχεις τετοια απαιτηση να γινει αυτο εδω και μαλιστα χθες?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Οχι!

Ρε συ Κώστα ήμαρτον, δεν μπορώ άλλο

Δεν έχω πει κάτι τέτοιο, δεν βλέπεις τα ποστ;;;;;;

Τι μου λες για ξένους εκτροφείς;;;;;

Είπαμε να πάρει πίσω τα λεφτά μπας και μπορέσει η γυναίκα να κάνει κάτι για το ζωντανό

Αλλιώς η λύση είναι ευθανασία

Πραγματικά ήμαρτον

Το συνολικό κόστος για όλα μπορεί να είναι 10000 ευρώ

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Είπες :

Απάντησα :

Γράφει η Frenchie

FrenchieFan said:

Και απαντώ εγώ

πλάκα μας κάνεις ε;

Οχι!

Μπορεις να μου υποδειξεις ξενους εκτροφεις που επιστρεφουν χρηματα για τα χειρουργεια. Που τα εχουν αυτα γραμμενα σε συμβολαια
Πως εχεις τετοια απαιτηση να γινει αυτο εδω και μαλιστα χθες?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Οχι!

Μπορεις να μου υποδειξεις ξενους εκτροφεις που επιστρεφουν χρηματα για τα χειρουργεια. Που τα εχουν αυτα γραμμενα σε συμβολαια
Πως εχεις τετοια απαιτηση να γινει αυτο εδω και μαλιστα χθες?
σου απάντησα πιο πάνω

• Like
Reactions: pouf

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ξεχνάτε πως η συγκεκριμένη απειλούσε με μηνύσεις το οποίο απέχει έτη φωτός από την έστω ηθική συμπαράσταση στο πελάτη της και εσείς σηζητάτε να επιστρέψει το ποσό της αγοράς.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Τακη στο μιλητο γινονται ολα, καμια αντιρρηση!
Εδω ανοιγετε ομως θεμα για συμβολαια και αποδειξεις οταν πουθενα δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα.

Ε για μενα ναι, αυτο ειναι περιεργο... :cool:

BTW, σε αλλο ποστ αναφερεται το "εγγυηση δυσπλασιας". Μπορει καποιος να μας διξει ενα τετοιο εγγραφο ή ειναι κατι που δεν υπαρχει;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Και η μεγαλη ανατροπη θα ερθει οταν η @vrmode βγει και πει οτι της χακαρε το λογαριασμο ο Κουρος :ROFLMAO:

Εδω ανοιγετε ομως θεμα για συμβολαια και αποδειξεις οταν πουθενα δεν υπαρχουν αυτα τα πραγματα.
Εγω πηρα αποδειξη κανονικα. Εκτροφεας με ονοματεπωνυμο και κουταβι με BEK

Ναι φυσικα, ειναι η οργανωμενη απο τις μυστικες υπηρεσιες επιθεση κατα των ελληνων ερασιτεχνων ηθικης εκτροφης.

We are not here to create shit, just stir them.

• Like
Reactions: Hiraeth

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Η συνεχής και στείρα επανάληψη, δεν είναι μήτηρ μαθήσεως αλλά αποτέλεσμα εμμονής και αιτία αφόρητης πλήξης για τον αναγνώστη..... Προσέξτε το. Γράφει ο καθένας την άποψή του κόσμια και μετά "πρώτης ή δευτέρας νουθεσίας παραιτού". Ο καθένας καταλαβαίνει ή δέχεται μέχρι ένα σημείο. Η εστίασή του αλλάζει μόνο από τον ίδιο και μετά από πολύ χρόνο και προσωπικό μόχθο, ΑΝ και όσο είναι ειλικρινής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η @vrmode. Όποιος επέμενε ενάντια σε όσα υποστήριζε πριν κάποιο διάστημα, τον πετροβολούσε αγρίως ! Έπρεπε μόνη της να διαφοροποιηθεί. Αυτός ισχύει για τον καθένα μας κι εκεί είναι η αξία του διαλόγου : Στον προβληματισμό από τα επιχειρήματα του άλλου, μετά την απομάκρυνση από την αρρένα, όταν είμαστε μόνοι μας. Η σύνθεση (μετά από τη θέση και την αντίθεση) είναι μία χρονοβόρα διαδικασία. Γι' αυτό μην αγχώνεστε και μην φανατίζεστε. Κανείς από το όποιο κάθε φορά άλλο στρατόπεδο θα αλλάξει την άποψή του επειδή επαναλάβατε ένα σχόλιο 20 φορές......

Δύο κουβέντες σε θέματα που δεν έχω τοποθετηθεί καθόλου :

Για το συμφωνητικό :
Κάθε συμφωνητικό που δεν περιέχει επακριβώς α) διαδικασίες επαλήθευσης της όποιας ρύθμισης και -κυρίως- β) ποινικές ρήτρες για τις παραβάσεις του, ουσιαστικά δεν έχει καμία βαρύτητα. Αν δεν περιέχει π.χ. σε περίπτωση που συμβεί το Α, κι αυτό συμβαίνει όταν έχουμε το x,y,z, τότε υπαίτιος είναι ο πρώτος/δεύτερος συμβαλλόμενος και οφείλει στον αντισυμβαλλόμενο το ποσόν των Χ ευρώ (ή σταύρωση στο Σύνταγμα ή οτιδήποτε άλλο συμφωνηθεί), τότε το ιδ. συμφωνητικό είναι μάλλον ένα ευχολόγιο και τπτ άλλο από πλευράς συνεπειών για τα μέρη που το συνέταξαν, συμφώνησαν και αποδέχτηκαν.

Για την απόδειξη :
Ξέρω εκτροφέα απολύτως νομοταγή (και ερασιτέχνη και ηθικό και δεν είναι στον επίμαχο σύλλογο) που δεν έπαιρνε ούτε ένα ευρώ αν δεν έδινε απόδειξη. Επειδή δεν μπορούσε να κόψει απόδειξη για πώληση σκύλου, έγραφε στην απόδειξη οτι πούλησε πορτοκάλια (!!). Σε ερώτησή μου αν είναι αγρότης, μου απάντησε οτι ως αγροτικό εισόδημα, δηλώνει τα όποια (λίγα) χρήματα εισπράττει από τη μια γέννα (και αν) το χρόνο που κάνει..... Ήξερε οτι δεν ήταν απολύτως σωστό, αλλά ήταν ότι πιο νόμιμο μπορούσε να κάνει. Στην ερώτησή μου πώς κατοχυρώνεται ο αγοραστής οτι πήρε το σκύλο από αυτόν (κι όχι πορτοκάλια), μου απάντησε αυτό που είπε η @east49 : μα φυσικά με το pedigree/την επωνυμία του εκτροφείου-όνομα εκτροφέα/τα στοιχεία στο τσιπάκι. Μάλλον είναι ο πιο νομοταγής άνθρωπος που ξέρω.

Παντού υπάρχουν καλοί, κακοί, μέτριοι, άριστοι. Η απόλυτη γενίκευση, όπως και η απόλυτη ειδίκευση, οδηγεί σε απόλυτα λάθη......

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
@AGRIAN,
Επειδη πολλα καλη τη πιστει ακουω σε ερωτω
Ο εκτροφεας δεν μου δινει το πεντιγκρι του σκυλου,δεν εχω αποδειξη ουτε συμφωνητικο που να λεει οτι σε περιπτωση που δεν μου το δωσει μπλα μπλα τι κανω?
Α. Χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Β. Γραφω 1000 φορες ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ
Γ. Περιμενω να χτυπησει η αστυνομια την πορτα και να κατηγορηθω για κλοπη.

• Like
Reactions: takisft

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Τακη στο μιλητο γινονται ολα, καμια αντιρρηση!

BTW, σε αλλο ποστ αναφερεται το "εγγυηση δυσπλασιας". Μπορει καποιος να μας διξει ενα τετοιο εγγραφο ή ειναι κατι που δεν υπαρχει;
Σε αλλο θεμα ειχα θιξει εγω,οπως και περσι γυρνοντας απο Τσεχια.
http://www.gsdforlife.com/purchasing_info.php οριστε ελληνας το οποιο ειχα υπογραψει εγω.

Και οταν γυρισουν τα παιδια απο Σλοβενια πρωτα ο θεος θα σου ανεβασω και απο το
ze Stribrneho kamene

https://www.dogforum.gr/community/threads/Δυσπλασια.33325/page-7

• Like
Reactions: d3ac0n

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Σε αλλο θεμα ειχα θιξει εγω,οπως και περσι γυρνοντας απο Τσεχια.
http://www.gsdforlife.com/purchasing_info.php οριστε ελληνας το οποιο ειχα υπογραψει εγω.

Και οταν γυρισουν τα παιδια απο Σλοβενια πρωτα ο θεος θα σου ανεβασω και απο το
ze Stribrneho kamene

https://www.dogforum.gr/community/threads/Δυσπλασια.33325/page-7
Ναι αλλα δεν εδειξες εγγραφο. Που ειναι οι αποδειξεις; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@AGRIAN,
Επειδη πολλα καλη τη πιστει ακουω σε ερωτω
Ο εκτροφεας δεν μου δινει το πεντιγκρι του σκυλου,δεν εχω αποδειξη ουτε συμφωνητικο που να λεει οτι σε περιπτωση που δεν μου το δωσει μπλα μπλα τι κανω?
Α. Χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο.
Β. Γραφω 1000 φορες ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ
Γ. Περιμενω να χτυπησει η αστυνομια την πορτα και να κατηγορηθω για κλοπη.
Απαντώ :

ΠΟΤΕ δεν υποστήριξα γενικά τους εκτροφείς και το έχω γράψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές. Ειδικά τους εκτροφείς μορφολογίας/εκθέσεων (ούτε και κατηγόρησα ποτέ κάποιον που δεν πήρε εκτροφικό σκύλο). Σε διπλανό νήμα, αντίθετα, έγραψα οτι ο εκτροφέας ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ευθύνες ως πωλητής και μάλιστα παρέθεσα και τα άρθρα του Αστικού Κώδικα. Να συμπληρώσω εδώ, αν εκεί δεν έγινε κατανοητό, ανεξάρτητα και αδιάφορο αν πήρε απόδειξη, συμφωνητικό, Pedigree.

Οι επιλογές που έχεις δεν είναι περιοριστικά οι τρεις που αναφέρεις. Υπάρχουν άλλες 1003. Θα κάνεις αυτό που θέλεις και μπορείς. Η άποψή μου είναι καμμία από τις Α.Β.Γ, αλλά να διεκδικήσεις το δίκιο σου και να υποστηρίξεις τα συμφέροντά σου (που περιλαμβάνουν και το συμφέρον του σκύλου σου). Μέχρι πού θα φτάσεις εξαρτάται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και τις δυνατότητές σου. Δεν μπορώ και δεν θέλω να μπω σε περιπτωσιολογία.

ΥΣ Απλά ενημερωτικά, η καλή πίστη (και τα συναλλακτικά ήθη) είναι η βάση και το προαπαιτούμενο από το νομοθέτη ΚΑΘΕ συναλλαγής, των σκύλων συμπεριλαμβανομένων. Κάθε συμβαλλόμενος, αγοραστής ή πωλητής, πρέπει να λειτουργεί καλόπιστα. Γι' αυτό και διώκεται η κακοπιστία στην όποια της μορφή. Στο δικαιϊκό μας σύστημα ισχύει η αρχή της νομιμότητας και όχι η αρχή της άμυνας : Λειτουργούμε και πράττουμε έχοντας ως θεμέλιο οτι όλοι είναι νόμιμοι, οτι όλοι τηρούν το νόμο. Δεν λειτουργούμε αμυντικά, σαν να ήταν όλοι παράνομοι. Παράδειγμα, όλοι οδηγούμε το αυτοκίνητό μας με την πεποίθηση οτι όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί τηρούν τον ΚΟΚ. Γι' αυτό τιμωρείται ο παραβάτης του ΚΟΚ και του όποιου άλλου νόμου. Γι' αυτό κι έχει ευθύνη και ο όποιος κακόπιστος εκτροφέας, πωλητής αυτοκινήτου ή προβολέα.....

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Ναι αλλα δεν εδειξες εγγραφο. Που ειναι οι αποδειξεις; :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Στην πρωτη περιπτωση ανεβασα το σαιτ.Για ψυχολογικους λογους δεν θα ηθελα να μπω στην διαδικασια να το βρω.Λογικα θα το εχω.

Στην δευτερη περιπτωση ανεβασα και το τοτε θεμα που το εγραψε το μελος.
Ταξιδευουν για Σλοβενια αυριο πρωι με την κοπελα του,το τελευταιο που θα ηθελα να του πω ειναι στειλε μου ρε το συμβολαιο.
Ασε που δεν θελω να ακουσω γ@μησε μ@ς ρε μ@λ@κ@ και εσυ!ααχαχαχ

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Εγώ δεν γνωρίζω insider, outsider, κανένα από εδώ, είμαι πρόσφατος, με λίγες γνώσεις, απλός κηδεμόνας ενός σκύλου.

Η απόδειξη ταμειακής ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαρισμό μαζί με ένα σωστό συμφωνητικό ώστε να είναι κατοχυρωμένες, όσο είναι εφικτό, οι δύο πλευρές είναι θέμα που πρέπει με κάποιο τρόπο να λυθεί. Ακόμα και αν γίνει χρήση αυτών μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Ο αγοραστής πρέπει να προστατευτεί έναντι του πωλητή. ΤΕΛΕΙΑ.

Η αναφορά μέλους για την τύχη των εκτροφείων με την υπάρχουσα νομοθεσία είναι σωστή τοποθέτηση. Εγώ δεν είδα αυτή την αναφορά σαν προσπάθεια υποστήριξης των εκτροφέων αλλά σαν παρουσίαση της πραγματικότητας. Αφορά μόνο τους εκτροφείς ; Ίσως. Αν μιλήσω σαν αγοραστής δεν αφορά εμένα, αν αρχίσω να συζητώ σαν χομπύστας πρέπει να με νοιάζει.

Θα μου πείτε αφού δεν βγαίνει το μαγαζί ας κλείσει, τι μας νοιάζει. Θα ανοίξει άλλο ή θα υπάρχει μόνο το super market ; Θα βρω να αγοράσω αυτό που θέλω ή μόνο οτι υπάρχει στο ράφι ;

Αν αναφορές γίνονται επειδή υπάρχουν άλλοι λόγοι δεν το γνωρίζω. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να καλύπτει ο οποιοσδήποτε λαμόγια.

Όποιος γνωρίζει κάποιος τέτοια κατάσταση ας το πει με ΟΝΟΜΑΤΑ και γεγονότα.

• Like
Reactions: Yorkaddict

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Μιλουσαν πιο παλια ρισκαροντας μηνυσεις,και η καταληξη ηταν 1)το μελος που τους προκαλουσε να μην απαντουσε 2)Συνεχιζαν να τους προτεινουν 3)Εβγαινε κακος αυτος που τα ελεγε 4)Κανεις δεν τον υπερασπιζοταν 5)δεν υπηρχαν και Like τοτε :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Αν αναφορές γίνονται επειδή υπάρχουν άλλοι λόγοι δεν το γνωρίζω. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να καλύπτει ο οποιοσδήποτε λαμόγια.
Έχουμε τρανταχτό παράδειγμα αυτό με την εκτροφέα με το ακίτα. Και ονόματα υπάρχουν και case και όλα κομπλέ.

Είδες πουθενά να παθαίνει τίποτα αυτή στην πράξη? Π.χ. απομάκρυση απο το σύλλογο? Απομάκρυνση από τον ΚΟΕ? Μομφές ή όπως θες από την πιάτσα της?

• Like
Reactions: Hiraeth