Βήχας και έντονος ρουθουνισμος μετά από το πρώτο εμβόλιο

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
κορτιζόνη χρησιμοποιητε για να σταθεροποιηθει μια κατασταση και να υπάρξη προσωρινη και γρηγορη βελτίωση

η κορτιζόνη δεν θεραπεύει

ειχα σκυλο ο οποιος παρέλυε απο την μέση και πίσω (κυριολεκτικα σερνότανε) και με μια ενέσιμη ετρεχε σε λίγες ωρες

δεν το θεράπευσε ομως

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
1ον δε σταματησαμε την αντιβιωση....συνεχιζουμε για το λογο που ειπατε...και μαλιστα μου παν πως για αυτο το ξεκινησαμε με αυτη τη σειρα αντιβιωση και μετα κορτιζωνη.(γιατι ειναι μικρουλη ακομα)
2ον απεχουμε απ το αλλο ακρο απλα λιγο καλυερα ειπα....:(
?? νομιζα ότι σου είπε στην αρχη οτι δε θα του έδινε κορτιζονη γιατι είναι πολύ μικρό.. τι εγινε? μεγάλωσε απο χτες??

Τα άκρα στα οποία αναφέρεται ο foivos είναι ανάμεσα στην αντιβίωση και την κορτιζόνη.... το πρώτο είναι για την περίπτωση κάποιοι βακτηρίου, οπότε θες να κρατήσεις ενεργό το ανοσοποιητικό σύστημα (ωστέ μαζί και με την αντιβίωση να καταπολεμήσει το μικρόβιο), το δεύτερο είναι για αλλεργίες κτλ οπότε θες να το καταστείλεις....

Τεσπα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά!

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
αυτο δε το ηξερα. αλλα ειπαμε αντιβιωση γιατι ειναι μικρος και κορτιζονη μπας και αναπνευσει.....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
κορτιζόνη χρησιμοποιητε για να σταθεροποιηθει μια κατασταση και να υπάρξη προσωρινη και γρηγορη βελτίωση

η κορτιζόνη δεν θεραπεύει

ειχα σκυλο ο οποιος παρέλυε απο την μέση και πίσω (κυριολεκτικα σερνότανε) και με μια ενέσιμη ετρεχε σε λίγες ωρες

δεν το θεράπευσε ομως
Nαι... η κορτιζόνη είναι αντιφλεγμωνόδης και έχει θεαματικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις που όμως δεν κρατάνε πολύ.

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
αρα το ολο θεμα ειναι σε πρωτη φαση να αναπνευσει και μετα να βρουμε τι του εκανε τη λοιμωξη στο λαρυγγα?υπαρχει περιπτωση να ειναι γεννετικο και να βγηκε ετσι ξαφνικα??

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Nαι... η κορτιζόνη είναι αντιφλεγμωνόδης και έχει θεαματικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις που όμως δεν κρατάνε πολύ.
ναι αλλα βλέποντας μια βελτίωση (προσωρινη) ξεχνάμε το προβλημα το οποιο δουλεύει υπόγεια και πολλές φορές οταν το βγαινει πάλι στην επιφάνεια ειναι αργα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ναι αλλα βλέποντας μια βελτίωση (προσωρινη) ξεχνάμε το προβλημα το οποιο δουλεύει υπόγεια και πολλές φορές οταν το βγαινει πάλι στην επιφάνεια ειναι αργα
Συμφωνώ. Γι'άυτό και συνήθως δίνουν κορτιζόνη όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Οπως πχ αλλεργικό σοκ, οπου αν δεν σταματήσεις αμεσα την αντίδραση, χάνεις το σκύλο.

Αλλιώς υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:
1. Δίνεις κορτιζόνη, συμμαζέυεις τα συμπτώματα και κερδίζεις χρόνο ωστε ο οργανισμός να διορθώσει μόνος του το πρόβλημα.

2. Δίνεις κορτιζόνη για να κερδίσεις χρόνο και κάνεις κάτι άλλο που θα διορθώσει την αιτία.

3. Δίνεις κορτιζόνη και ελπίζεις οτι ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, αλλά αν δεν ανήκεις, μετά την δράση της κορτιζόνης, ο σκύλος επανέρχεται στην αρχική κακή κατάσταση, οπότε έκανες μια τρύπα στο νερό.

Οπως είπε κι ο Μάκης, αν δεν ξέρεις τι έχει ο σκύλος, η κορτιζόνη απλώς καλύπτει το πρόβλημα.

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
αν ειναι η πρωτη περιπτωση ειμαστε οκ (ισως και η αντιβιωση εδς μας βοηθησει αν οχι μας δινει χρονο να δουμε το αιτιο?εχω αδικο?(παντως δε εχω δει τους γιατρους προβληματισμενους) τους εχω αρκετο καιρο και παντα ηταν τσεκουρατοι εχει αυτο κανε αυτο....και συνιθως χωρις φαρμακα με το κουταβι ........τα παιξαν οπως και εγω.....λετε να μη μου λενε κατι?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ο δικος μου (bulldog ενος ετους) ρουθουνιζε εντονα προχθες μετα τη βολτα ...ανησυχησα αλλα αυτος μαλλον οχι αφου ξεραθηκε στον υπνο :D . To επομενο πρωι ηταν μια χαρα
Συμπερανα πως επαθε μια μινι αλλεργια απο τα ανθισμενα χορταρια που παει και χωνεται στη βολτα.

Γενικα μου φαινεται λιγο ''καπως'' η ιστορια με το κουταβι ...δυο θεραπειες μεσα σε δυο μερες ? Μηπως να του δωσεις καμμια μερα καιρο να ηρεμησει λιγο? (χωρις παιχνιδια και εντασεις)

Υπαρχουν γεννετικες παθησεις που επηρεαζουν το αναπνευστικο και ειναι συχνες στα bulldog (κυριως elongated soft palate).

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
εντοπισαν το προβλημα στο λαρυγγα το θεμα ειναι πως δε ξερουν το αιτιο.....αυτο προβληματιζει το καλο ειναι πως το κουταβι και τρωει και παιζει ομως εκτος απ τη δθσκολια στην αναπνοη που λιγο μειωθηκε αλλο χαρακτιριστικο ειναι πως μολις πινει νερο πνιγετε και βηχει παντα!!!τρελο .....ομως και εγς κοντευς να τρελαθω,..

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
θα συμφωνησω με Tricky,ισως να βιαστηκες λιγο να τον πας στον γιατρο.καμια φορα πρεπει να ξερουμε να διαβαζουμε τα σημαδια του σκυλου μας κ να κρινουμε αν πρεπει να τον παμε η ειμαστε υπερβολικοι.βεβαια καταλαβαινω οτι ειναι το πρωτο σου κουταβι, αν κανω λαθος διορθωσε με, κ ισως να μην μπορεις να κρινεις σωστα.κ αυτο στο λεω γιατι σπανια θα πας ενα ζωο στο γιατρο εστω με μια μικρη ενδειξη κ θα σου πει φυγε δεν εχει τιποτα...ολο κ καποια θεραπεια θα του δωσουν κ οπως ειπε κ ο omarok οι κτηνιατροι επειδη σπουδασαν ιατρικη δεν σημαινει οτι γνωριζουν κ απο ολες τις φυλες,καμια φορα ιδιοκτητες μπορει να ξερουν περισσοτερα για τις ιδιαιτεροτητες της φυλης.

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
δε ειναι το πρωτο ειχα και εχω σκυλια(τωρα μονο 1 ) και τουσ ιδοιουσ γιατρους. ειναι το πρωτο bulldog.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
οκ συγνωμη!αρα ξερεις...κανε αυτο που σου λεει ο γιατρος σου κ μην ανησυχεις...:)

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
δε υπαρχει λογος να ζητας συγνωμη. το ξερω ειναι σχετικο οπως ειπα bulldog δε ειχα ποτε και οσα και να διαβασα για τη φυλη μαλλον δε φτανει αν δε το ζησεις το ζωο.εκτος αυτου το οτι θα παρω αυτο το σκυλι το ειχα κουβεντιασει με τους γιατρους( και παρολο που ολοι οι αλλοι "ασχετοι" και σχετικοι μου ελεγαν οχι μου παν παρτο φημες ειναι οσα ακους ειναι το τελειο ζωο...(απο αποψη χαρακτιρα οχι υγειας).) και εγω αυτο πιστευω ασχετος το προβληματακι που εχει τωρα....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
απ οτι εχω διαβασει εχουν αρκετα προβληματακια κ το εζησα κ απο κοντα με συμφορουμιτη που ειχε μπουλντογκ.
το συγκεκριμενο παρουσιασε προβλημα στην βαλβιδα της καρδιας,δεν ξερω αν το λεω κ σωστα(κληρονομικο)σε ηλικια 5μηνων!κ εγινε εφθανασια....
αλλα εχουν αναπνευστικα,οφθαλμολογικα τα οποια εζησα κ απο κοντα λογω δουλειας ακομη κ κοφωση.σιγουρα ομως ειναι πανεμορφα κ αξιολατρευτα ζωα δεν διαφωνω.:)

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
και δυστυχως λιγοι καλοι εκτροφεις με παραλογες οικονομικα απαιτησεις....με αποτελεσμα οι γιατροι ( οι περισοτεροι να λενε μακρια) τα πετ σοπ με τα γνωστα προβληματα.......οποτε.....η φυλη και οι λατρεις της υποφερουμε....ειδικα εδω στη τριτοκοσμικη ελλαδα...

ROUDY

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2009
82
0
thessaloniki
απ οτι εχω διαβασει εχουν αρκετα προβληματακια κ το εζησα κ απο κοντα με συμφορουμιτη που ειχε μπουλντογκ.
το συγκεκριμενο παρουσιασε προβλημα στην βαλβιδα της καρδιας,δεν ξερω αν το λεω κ σωστα(κληρονομικο)σε ηλικια 5μηνων!κ εγινε εφθανασια....
αλλα εχουν αναπνευστικα,οφθαλμολογικα τα οποια εζησα κ απο κοντα λογω δουλειας ακομη κ κοφωση.σιγουρα ομως ειναι πανεμορφα κ αξιολατρευτα ζωα δεν διαφωνω.:)[/quote
οταν λες λογω δουλειας?(αν δε γινομε αδιακριτος)

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ναι σε καταλαβαινω....θεωρουνται απο τα πι ακριβα σκυλια θυμαμαι στα πετ σιτι τα ειχαν 1200 ευρω!ελεος πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα για να υπογραψεις συμβολαιο με τους κτηνιατρους!νομιζω κ απο εκτροφειο καπου εκει εινα οι τιμες....

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
δουλευα σε κτηνιατρικες κλινικες ως νοσηλευτρια κ παλαιοτερα σε πετ σοπ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr