Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Υπάρχουν άτομα στο forum που μπορούν να αναλύσουν και το μαγειρευτό αλλά και το ωμό πολύ καλύτερα από εμένα, εγώ δεν έχω ταίσει τα τελευταία 15 χρόνια κανένα σκυλί αποκλειστικά με αυτά, οπότε δεν δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη ... τα έχουν αναλύσει ήδη δηλαδή αλλά links τώρα δεν ψάχνω ... δεν χρειάζεται πάντως και καμία επιστήμη να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ξηρά με ... πλατάρι σκέτο :-D

Οσο για τα συμπληρώματα σε χάπια κλπ - δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι πιο υγειινά ή ελέγξιμα σε σύσταση και ποιότητα από την κάθε ξηρά ... εκτός και αν μιλήσουμε για ενέσιμα συμπληρώματα (βιταμίνες ασβέστια κλπ οπότε πάμε αλλού)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
(επειδη υπαρχει περιορισμενος χρονος ,μπορειτε να αποφευγετε, εαν οχι να περιορισετε τις σαχλαμαροδημοσιευσεις, ωστε να διαβαζουμε λιγο πιο σωστα καποια θεματα, που αλλοι καταναλωνουν χρονο για να γραψουν? ευχαριστω)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οσο για τα συμπληρώματα σε χάπια κλπ - δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι πιο υγειινά ή ελέγξιμα σε σύσταση και ποιότητα από την κάθε ξηρά ... εκτός και αν μιλήσουμε για ενέσιμα συμπληρώματα (βιταμίνες ασβέστια κλπ οπότε πάμε αλλού)
Προσωπικα θα ειχα μεγαλυτερη εμπιστοσυνη οτι ο σκυλος μου παιρνει τη σωστη ποσοτητα συμπληρωματων αν την εδιινα εγω,γιατι πολυ απλα δεν μπορω να επιβεβαιωσω οτι αυτα που γραφει το σακι,αυτα και ισχυουν.

(επειδη υπαρχει περιορισμενος χρονος ,μπορειτε να αποφευγετε, εαν οχι να περιορισετε τις σαχλαμαροδημοσιευσεις, ωστε να διαβαζουμε λιγο πιο σωστα καποια θεματα, που αλλοι καταναλωνουν χρονο για να γραψουν? ευχαριστω)
Η' αλλιως τα εκτος θεματος σχολια.Μπορει να συμβει να ξεφυγουμε και καλα κανει καποιος να μας το υπενθυμιζει,αλλα καλο επισης θα ηταν να εκφραζεται και καλυτερα.Δεν το συνεχιζω.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... δεν χρειάζεται πάντως και καμία επιστήμη να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις ξηρά με ... πλατάρι σκέτο :-D
Κι ομως, υπαρχει η οικονομικη επιστημη της τσεπης, που βγαζει το σκετο πλαταρι κατα πολυ καλυτερο, ενω δεν ειναι κατα πολυ χειροτερο ποιοτικα απο την ξηρα.

Σε σχεση τιμης προς αποδοση, δεν νικαει απλά, τρεχει μονο του! :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ενα σκυλί 50 κιλών βάρους που τρώει 600 γραμμάρια ξηρά (άρα ένα 18 κιλο τον μήνα) πόσο πλατάρι ΣΚΕΤΟ χρειάζεται και σε τί θα έχει ελλείψεις αν φάει σκέτο πλατάρι για πολύ καιρό ? Ας απαντήσουν οι barfers ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Προσωπικα θα ειχα μεγαλυτερη εμπιστοσυνη οτι ο σκυλος μου παιρνει τη σωστη ποσοτητα συμπληρωματων αν την εδιινα εγω,γιατι πολυ απλα δεν μπορω να επιβεβαιωσω οτι αυτα που γραφει το σακι,αυτα και ισχυουν.

Η' αλλιως τα εκτος θεματος σχολια.Μπορει να συμβει να ξεφυγουμε και καλα κανει καποιος να μας το υπενθυμιζει,αλλα καλο επισης θα ηταν να εκφραζεται και καλυτερα.Δεν το συνεχιζω.
ζητας σεβασμο, ενω ηδη δεν τον προσφερεις σε οσους θελουν να ενημερωθουν για κατι και πρεπει να διαβαζουν ακυρες σελιδες και σε οσους γραφουν σοβαρα καποια πραγματα?
ασε μην το συνεχιζεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
1 κιλο τη μερα, πολυ χοντρικα (υποθετω).
Χ30 μερες = 30 κιλα
Χ30 λεπτα
10 ευρω.

Το σακι κανει 70. Τα 13 κιλα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ενα σκυλί 50 κιλών βάρους που τρώει 600 γραμμάρια ξηρά (άρα ένα 18 κιλο τον μήνα) πόσο πλατάρι ΣΚΕΤΟ χρειάζεται και σε τί θα έχει ελλείψεις αν φάει σκέτο πλατάρι για πολύ καιρό ? Ας απαντήσουν οι barfers ...
καλα, ελλειψεις θα εχει σε πολλα, αλλο ρωταω εγω..θα παθει κατι απο την υπερκαταναλωση των κοκκαλων , το ασβεστιο δηλαδη?ι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aρη αν δώσω στον Dolar ένα κιλό πλατάρια την ημέρα θα γίνει 35 κιλά σε 2 μήνες ... :-D
O σκύλος αυτός για παράδειγμα τρώει άνετα και για μεγάλο χρονικό διάστημα 1,5 κιλό ξηρά και 1 κιλό κιμά (ανθρώπινο) 1 γιαούρτι και 1 αυγό την ημέρα, σύν κάτι ψηλά ακατάλληλα :-D

Tί θα πάθει ας απαντήσουν οι barfers :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Aρη αν δώσω στον Dolar ένα κιλό πλατάρια την ημέρα θα γίνει 35 κιλά σε 2 μήνες ... :-D
O σκύλος αυτός για παράδειγμα τρώει άνετα και για μεγάλο χρονικό διάστημα 1,5 κιλό ξηρά και 1 κιλό κιμά (ανθρώπινο) 1 γιαούρτι και 1 αυγό την ημέρα, σύν κάτι ψηλά ακατάλληλα :-D

Tί θα πάθει ας απαντήσουν οι barfers :)
Απο οτι καταλαβα σε καποιες σελιδες πριν,τα ωμα(δεξου ως πλαταρια)εχουν αλλη αποροφησιμοτητα απο τον οργανισμο σε σχεση με την ξηρα.Δηλαδη 1 κιλο ξηρα με 1κιλο ωμο,στο ωμο ο σκυλος θα παχυνει περισσοτερο.Μιλω για βαρος,επειδη ανεφερες τα κιλα.

Μια και ανεφερες το αυγο,δινω 2 καθε μερα.Υπερβολη;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ναι.

Η ξηρά είναι αφυδατωμένη τροφή, εννοείται ότι χρειάζεται πολύ περισσότερο (σε βάρος) απόοποιαδήποτε άλλη - οποιοσδήποτε σκύλος ...
... το τί θα απορροφήσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πολλοί είναι και άσχετοι από την τροφή, πχ καιρικές συνθήκες, άσκηση, κ.ά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.655
11.067
Athens
Η ωμή διατροφή (που θέλει να βασίζεται στις παλιές συνήθειες των άγριων σκύλων/λύκων) βασίζεται στην ποικιλία και τηρεί κάποιες βασικές αναλογίες. Όπως ο σκύλος στη φύση δεν έτρωγε καλαμποκάλευρο (που έχουν οι ξηρές), έτσι δεν έτρωγε και σκέτο πλατάρι. Έτρωγε από το θήραμά του (ή το ψοφίμι) τον πατσά με τη γέμισή του, τα εντόσθια, τα κόκαλλα, δέρμα, τρίχωμα κλπ. Επίσης έτρωγε αυγά, σάπια φρούτα κοκ. Όλη αυτή η ποικιλία περιέχει τα απαραίτητα για τη διατροφή του συστατικά. Αυτή την ποικιλία συστατικών προσπαθεί να προσομοιώσει και η ωμή διατροφή σήμερα.

Ως εκ τούτου μια ωμή διατροφή βασισμένη μόνο στα πλατάρια δεν αποτελεί ολοκληρωμένη ωμή διατροφή, αλλά είναι ελλιπής. Ας μην μπούμε με λεπτομέρειες στα συστατικά που αφήνει απέξω η διατροφή με σκέτο πλατάρι, γιατί θα πρέπει να απαριθμήσουμε σελίδες με βιταμίνες κλπ.

Η προσωπική μου άποψη για τη διατροφή, ή αυτό που εγώ εφαρμόζω στα σκυλιά μου είναι: κατά βάση ωμή διατροφή, που και που λίγη ξηρά, και λίγα "αποφάγια" ή μεζέδες κατάλληλα για τον σκύλο. Όπως είχε γράψει και κάποιος (ο kokkonis?), βασικά ωμή διατροφή και λίγο ΛΑΟ (Λίγο Απ Όλα) :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Διαβαζω συνεχεια για τα περιβοητα πλαταρια, Γιατι? Ειναι πιο καλα, ή πιο φτηνα?
Και εμενα το κουταβι μου ειναι 2 μηνων. Του δινω μονο ξηρα γιατι ετσι το νιωθω μεχρι στιγμης. Τι θα λεγατε οτι θα ηταν καλο για βελτιωση της διατροφης του και της αναπτυξης του στην ηλικια που ειναι?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πιό φτηνά.

Πανοστείτιδα σε ενήλικο όχι ... σε νεαρό μπορεί, αν και δύο φορές που το έχω αντιμετωπίσει ,δεν είχα κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην διατροφή, μάλλον είναι "τυχερό" ... την μία από αυτές είχα συγχρόνως καλαζάρ - σίγουρα άσχετο αλλά σίγουρα αδυνάτισε ο οργανισμός.

Ενα αυγό την ημέρα πιστεύω είναι extreme, αν ο σκύλος τρώει καλή ξηρά, ναι.

Τι θα λεγατε οτι θα ηταν καλο για βελτιωση της διατροφης του και της αναπτυξης του στην ηλικια που ειναι?
3 φορές την βδομάδα μισό μισό με καλό μαγειρευτό φαγητό, 1 αυγό 2 γιαούρτια την εβδομάδα και λάδι σολωμού σε μικρή ποσότητα. Δεν θα εφάρμοζα τίποτα άλλο ΕΚΤΟΣ από περιοδικά βιταμίνες - όχι ασβέστιο ...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Διαβαζω συνεχεια για τα περιβοητα πλαταρια, Γιατι? Ειναι πιο καλα, ή πιο φτηνα?
Και εμενα το κουταβι μου ειναι 2 μηνων. Του δινω μονο ξηρα γιατι ετσι το νιωθω μεχρι στιγμης. Τι θα λεγατε οτι θα ηταν καλο για βελτιωση της διατροφης του και της αναπτυξης του στην ηλικια που ειναι?
Προφανως ειναι πιο φθηνα.
Γνωμη μου σε αυτη την ηλικια,μεχρι να τελειωσει και η αναπτυξη μεινε στην ξηρα.Μην το αναστατωσεις και μην κανεις πειραματα σε αυτη τη φαση.Τωρα,αν μπορεις και να βαζεις λιγο γιαουρτακι,λιγο κιμαδακι,κανενα μηλαρακι,ισα ισα να το εξοικειωσεις σε γευσεις,αστο για πιο μετα.5-6 μηνων.

3 φορές την βδομάδα μισό μισό με καλό μαγειρευτό φαγητό,
οταν λεει μαγειρευτο δεν εννοει φασολακια λαδερα,παστιτσακι,αρακα με μπαμιες,κτλ.Βραστα και αναλατα.

Last edited: