Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Βαλαμε τα πλαταρια να βαλω και τα καραβια,καραβι ειναι το κοκκαλο που ειναι το στηθος(η φιλετο) το τριγωνο που λενε πολυ,αυτο εχει το λιγοτερο 40% Κρεας,καλα πηγες να ξεκοκαλισεις πλαταρι?βραστο και βγαλε το κρεας να δεις ποσο βγαζει.
Σε εμενα το λες;Καλε,ολοκληρο κοτοπουλο ξεκοκαλιζω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
την σαλμονέλα ακόμα και ένας υγιής ανθρώπινος οργανισμός την καταπολεμάει...πόσο μάλλον ο σκυλίσιος
χίλια σκυλία την μέρα θα πέθαιναν απο σαλμονέλα
άσε που μάλλον δεν θα είχε επιβιώσει ο σκύλος ώς τις μέρες μας καν...

σοβαρά αν δεν έχει ξαναφάει ωμά και έχει και ευαίσθητο στομάχι καλύτερα να μην του δώσεις μονομιάς ολόκληρο κοτόπουλο.....τον φαντάζομαι να γουστάρει υπερβολικά και να καταπίνει κανα μπούτι ολόκληρο αμάσητο....και μετά?θα έχει αρκετά υγρά να το λιώσει???
δώστου καμιά φτερούγα για αρχή....εννοώ καμιά συσκευασία ολόκληρη,αλλά μία μία με το μαλακό

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Αντε,αντε να δω...
Ετσι και μετα απο καιρο,καταληξουμε να τρωμε 1 μονο κοτοπουλο(με ρυζι και λαχανικα) και να χορταινει και να μην κανει και διαρροιες και δεν ξανασχοληθω με ξηρες...θα...θα...σας ταραξω στα φιλια!

Α!την πετσα να τη βγαλω;Οταν το βραζω,τη βγαζω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
σκυλακος εχει και προβλημα γενικοτερα θα του κανεις οντως ζημια...
η σαλμονελα με το ζεματισμα δεν καταπολεμειται... αντιθετα η καταψυξη σκοτωνει την σαλμονελα....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
σκυλακος εχει και προβλημα γενικοτερα θα του κανεις οντως ζημια...
η σαλμονελα με το ζεματισμα δεν καταπολεμειται... αντιθετα η καταψυξη σκοτωνει την σαλμονελα....
το γνωριζω.Τα κοκαλα τα εχω στον καταψυκτη 2 εβδομαδες στους -18 για να του τα δωσω.Εχω ομως θειο με κοτουλες,που μπορει να μου βρει καποια φρεσκοσφαγμενη της ιδιας μερας.Κι απο αυτη κινδυνευει απο σαλομονελα;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ο αρης ειπε τηνμαγικη λεξη..
κοτοπουλα εταιρειας συσκευασμενα πλαταρια κατεψυγμενα... ( λαιμος πλαταρια και καμμια φτερουγα που και που στην ιδια συσκευασια...)
δεν τα βρισκω τοσο φτηνα οσο ο ηλιας.... με 0,60 το κιλο και μαλιστα με πολυ ψαχνο....
εγω εχω καταληξει σε μετρια (φτηνη ) ξηρα τροφη και 2-3 μερες την εβδομαδα προσθετω πλαταρια....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Κοιτα αν εχετε καποια αντιπροσωπια Πινδος,αυτοι εδω τα πουλανε 30 λεπτα,εχει και αρκετες πετσες μεσα,ποτε ομως δεν βαζουν ακριβως παντα εχει λιγο παραπανω.
Αρη αν φαει και τα κοκαλα ο σκυλος δεν τον πιανει ευκολα διαροια.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
απο αυτη την εταιρεια ελεγα ηλιας απλα δεν ηθελα να πω ονομα... εδω στην πατρα 0,60 το κιλο
συσκευασμενα ανα κιλο σχεδον σε πακετα των 8 κιλων συνολο
για την διαροια απλα η μεταβαση να γινει σταδιακα σαν να αλλαζεις ξηρα τροφη

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπα οι ιδια αντιπροσωπια εδω τα πουλαει 30,μαλλον ειναι θεμα τοπικου αντιπροσωπου,τα χαλασμενα τα πανε πισω,αυτα πρεπει να τα καταστρεψουν χαρη τους κανουμε γαμωτο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ειναι θεμα μαρκετινγκ στα Ελληνικα προπαγανδας να λεει ενας επαγγελματικος κλαδος οτι μονο με ξηρα τροφη μπορει ο σκυλος να ταιζεται ισσοροπημενα , οπως θεμα μαρκετινγκ μου φενεται πια και το ταισμα δυο φορες ημερησιως σε ενηλικο σκυλο
νικο βιταμινες γιατι δινεις?
γιατι πρωτον δεν ξερω ποσο καλα μπορει να καλυφθει ο σκυλος απο τα ωμα και δευτερον γιατι τα ωμα δεν εχουν μεσα οτι ριχνουν στις τροφες αναπτυξης
Φάσκεις και αντιφάσκεις.

Τελικά αμα ρίχνουμε 2-3 πλατάρια στο σκυλί μία φορά την ημέρα είναι καλή διατροφή ?

Αμα τα γράφετε αυτά σε forum δεν γράφετε και ένα ονοματεπώνυμο από κάτω ... :-D :-D :-D

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Κατα βαση δινω πλαταρια ειπα , το κουταβι κανει σπορ και ειναι και στην αναπτυξη οποτε δινω και βιταμινες

και μεχρι τωρα ολα πανε μια χαρα , οπως και αλλων οι σκυλοι μια χαρα πανε και οι σκυλοι τους τρωνε μονο πλαταρια και ΤΙΠΟΤΑ αλλο και αρκετα χρονια

Και προτιμω να ξερω οτι τα συμπληρωματα διατροφης ειναι αυτα που δινω εγω και ξερω τι ειναι ( συμφωνα με την αναλυση τυος παντα ) παρα να εδινα ξηρα με οτι της ριχνουν για να γινει " αναπτυξης "

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παλια ειχα διαβασει γνωμες παλιων εργασιακων εκτροφεων που συνιστουσαν ωμη διατροφη και συμπληρωματα.
Ακριβως ο,τι κανει ο Νικος δηλαδη. Για τις ξηρες τροφες δεν θελανε κάν να συζητησουν.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τί να εξηγήσω ότι το πλατάρι σκέτο δεν κάνει ?

Ωμή διατροφή αν θές να κάνεις πρέπει να έχεις άντερο, αλλιώς συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα ...