Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...,μιλαω για ενα ισως κομματι ψωμι βουτηγμενο σε καποια σαλτσα η γιαουρτι,η για ενα κομματι πιτσα η της γωνιες εστω,μεχρι και παγωτο,ενα μπισκοτο,μακαρονια με κιμα,κανα κεφτεδακι,κ.τ.λ..
...
Αμ καλός εισαι κι εσυ Ηλια! Εσενα ακουγα και τωρα τσιλιζει η Ηρα! :(:D

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Καταρχας της οριτζεν ειναι 38%
αρα 400Χ38%=152γρ
προπλαν τα 45kkg ειναι 480 γρ αρα για τα 50kg τουλαχιστον 500γρ
αρα 500χ30%=150γρ
Για την eukanuba δεν σχολιαζω καν

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
αρα 400Χ38%=152γρ
αρα 500χ30%=150γρ
Συν μη συγκρισιμα συστατικα και ποιοτητα κρεατος!!!

διορθωση αναλογικα για την προπλαν στα 50kg ειναι 560γρ αρα 168γρ πρωτεινης

διορθωση αναλογικα για την προπλαν στα 50kg ειναι 560γρ αρα 168γρ πρωτεινης
50kg 520gr ara 156γρ πρωτεινη

μην σου πω οτι στα 35kg η προπλαν δινει 120γρ
ενω οριτζεν 104,5γρ

Last edited by a moderator:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
αρα 400Χ38%=152γρ
αρα 500χ30%=150γρ
To Dog food analysis αναφέρει 40% (min) και το επίσημο site της Orijen: protein (min.) 38.0 %

Ας πουμε ότι δεν στεκομαστε σε 2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω, δύο κάτω.

Την ΔΙΠΛΑΣΙΑ ποσότητα γραμμαρίων ημερησιως σε σχέση με την Orijen που την είδατε? :confused:

(Οι άλλες δύο που ενδεικτικά ανέφερα (είτε σας αρέσουν, ειτε όχι) είναι δύο πολύ επιτυχημένοι εμπορικά κωδικοί επίσης).

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Η ξηρά τροφή και όσα υπόσχετε μου θυμίζει το Johnnie walker τo black παλαιωμένο για 12 έτη!

Είναι άραγε δυνατών να διανέμεις σε όλο τον πλανήτη τεράστιες ποσότητες σε τόνους και να το κρατάς 12 χρόνια(καθώς δείχνει την ποιότητα του αποστάγματος) για την παλαίωση;

Αν πραγματικά μπορεί και είναι εφικτό κάτι τέτοιο τι εκτάσεις θα χρειαζόντουσαν για να αποθηκευθεί;

Last edited:

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
To Dog food analysis αναφέρει 40% (min) και το επίσημο site της Orijen: protein (min.) 38.0 %

Ας πουμε ότι δεν στεκομαστε σε 2 ποσοστιαίες μονάδες πάνω, δύο κάτω.

Την ΔΙΠΛΑΣΙΑ ποσότητα γραμμαρίων ημερησιως σε σχέση με την Orijen που την είδατε? :confused:

(Οι άλλες δύο που ενδεικτικά ανέφερα (είτε σας αρέσουν, ειτε όχι) είναι δύο πολύ επιτυχημένοι εμπορικά κωδικοί επίσης).
Εγω σου εδειξα οτι η προπλαν δινει περισσοτερη εως ιση πρωτεινη σε γρ ημερησιως
τι πιο απλο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
ROTTIE,
σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσες στο post #100
Orijen (πρωτεΐνη: 40%)
Για 35Kg : 375gr * 0.4= 150 gr
Για less active 275*0.4=110gr
Για ένα μέτριο σκύλο : (375+275)/2=325 gr
Άρα 325γρ*0,4=130 γρ

PRO PLAN DOG ADULT ORIGINAL CHICKEN & RICE (πρωτεΐνη: 30%)
Για 35 Kg : 400gr*0.3=120gr

Aν εγώ λοιπόν είχα σκύλο 35 κιλών less active (όπως έχω μόνο που του λείπουν 30 κιλά :) )
με orijen θα έδινα 110 γρ ενώ με pro plan 120 γρ.
Θεωρώ λοιπόν πως δεν είναι και τρομερή η διαφορά.
Εκτός αν κάπου έχω κάνει λάθος-με καλεί το Vulcan και δεν έχω χρόνο να το επαληθεύσω :)

*Me Pro Plan έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημενη, την άλλαξα λόγω δικτύου πωλήσεων.

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά

Δες τωρα και τα συστατικα της οριτζεν και μετα πες μου για εμπορικους κωδικους
INGREDIENTS
Fresh boneless chicken*, chicken meal, fresh boneless salmon*, turkey meal, herring meal, russet potato, peas, sweet potato, fresh boneless turkey*, fresh whole eggs*, fresh chicken liver*, fresh boneless lake whitefish*, fresh boneless walleye*, sun-cured alfalfa, pea fiber, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), organic kelp, pumpkin, chicory root, carrots, spinach, turnip greens, apples, cranberries, blueberries, licorice root, angelica root, fenugreek, marigold flowers, sweet fennel, peppermint leaf, chamomile, dandelion, summer savory, rosemary, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, niacin, thiamine mononitrate, riboflavin, d-calcium pantothenate, pyridoxine, folic acid, biotin, vitamin B12, zinc proteinate, iron proteinate, manganese proteinate, copper proteinate, selenium yeast, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium.
* DELIVERED FRESH, preservative-free and never frozen.
No dry dog food on earth can match the quality, quantity and freshness of ORIJEN’s fresh regional poultry, fish and meat ingredients.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Καλησπέρα σας εδώ και 12 μέρες περίπου έχω αποκτήσει ένα Γερμανικό Ποιμενικό περίπου 3 μηνών.Έχω το εξής πρόβλημα ένας γνωστός του πατέρα που είχε εκτροφείο ταϊζε τα σκυλιά του eukanuba και μας πρότεινε την ίδια τροφή αλλά εδώ διάβασα πως προκαλεί καρκίνο η eukanuba.Ποια τροφή προτείνεται εσείς??
σε βοηθήσαμε αρκετά η θέλεις κι άλλο? :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
τι πιο απλο?
ΑΛΛΟ ΕΓΡΑΨΕΣ:

Οι τροφες που εχουν 30% πρωτεινη εχουν σχεδον την διπλασια ποσοτητα ημερησιως σε σχεση με orijen οποτε φτανει στην ιδια τελικη ποσοτητα πρωτεινης σε gr ημερησιως το εγραψε και προηγουμενως ο bull
Και για να τελειωνουμε.

Μια που είστε καλά πελατάκια της Orijen, γιατί δεν πάτε να δουλέψετε και ως πωλητές της να βγάλετε κανα φράγκο? Είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε λαμπρή καριέρα! Κρίμα κι άδικο να δουλεύετε εδώ μέσα αμισθι.

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Τελικα εσενα δεν σε ενδιεφερε να σου δειξω οτι δεν παιζει ρολο τι ποσοστο πρωτεινης περιεχει,
αλλα ποσα γρ περνει ημερησιως απο καθε τροφη?
Μολις πριν το ειδες ,και τελος....
Μ'αρεσει πολυ που στα σκουρα το γυρνατε εκει
"Και για να τελειωνουμε.

Μια που είστε καλά πελατάκια της Orijen, γιατί δεν πάτε να δουλέψετε και ως πωλητές της να βγάλετε κανα φράγκο? Είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε λαμπρή καριέρα! Κρίμα κι άδικο να δουλεύετε εδώ μέσα αμισθι. "

Δοξα το θεο δεν εχω αναγκη απο επιπλεον εισοδημα καλα την βγαζω και ετσι οπως ειμαι τωρα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συγνώμη που είδες ότι είμαστε πελατάκια της Orijen;;;-Εκτός αν ανεφέρεσαι συγκεκριμένα και όχι γενικά.
Εδώ που είμαι εγώ ας πούμε δεν έχω δει πουθενά Orijen, δεν ξέρω καν τι χρώμα έχει ένα σακί της!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Να ρωτησω κατι: Πριν βγει η οριτζεν, δεν υπηρχε ζωη, δεν υπηρχαν σκυλοι σωστοι και υγιεις? Και σημερα, που εχει βγει η οριτζεν και δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει ποιο ειναι το ποσοστο της παγκοσμιως, οσοι δεν τρωνε οριτζεν εχουν εμφανη προβληματα και ατελειες σε σχεση με αυτους που τρωνε οριτζεν?

Οριστε αυτο ειναι διαφημιση, 4 φορες το ονομα...;)

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Να ρωτησω κατι: Πριν βγει η οριτζεν, δεν υπηρχε ζωη, δεν υπηρχαν σκυλοι σωστοι και υγιεις? Και σημερα, που εχει βγει η οριτζεν και δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει ποιο ειναι το ποσοστο της παγκοσμιως, οσοι δεν τρωνε οριτζεν εχουν εμφανη προβληματα και ατελειες σε σχεση με αυτους που τρωνε οριτζεν?

Οριστε αυτο ειναι διαφημιση, 4 φορες το ονομα...;)
Πατε καλα ρε παιδια?
Εχω μιλησα οτι δεν πρεπει να μπερδευομαστε με το τι ποσοστο πρωτεινης λεει
η καθε μαρκα αλλα ποσα τελικα γρ παιρνει ημερησιως ο σκυλος
οπως ειπα πριν με το π.χ. της προπλαν και της οριτζεν
Και στην τελικη αφου υπαρχει τροφη χωρις σιτηρα γιατι να μην ειναι η πρωτη μου
επιλογη?
Εγω δινω acana grasslands

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Πατε καλα ρε παιδια?
Εχω μιλησα οτι δεν πρεπει να μπερδευομαστε με το τι ποσοστο πρωτεινης λεει
η καθε μαρκα αλλα ποσα τελικα γρ παιρνει ημερησιως ο σκυλος
οπως ειπα πριν με το π.χ. της προπλαν και της οριτζεν
Και στην τελικη αφου υπαρχει τροφη χωρις σιτηρα γιατι να μην ειναι η πρωτη μου
επιλογη?
Εγω δινω acana grasslands
Ωραια! Και ολοι μας κατι δινουμε, που ειναι το προβλημα? Συνεχιζουμε κανονικα...:)
Τελικα ο φιλος που ανοιξε το θεμα ποια τροφη να παρει ειπαμε???:D

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ξανα λεω για τελευταια φορα η συζητηση δεν ηταν γιατι ειναι καλυτερη η οριτζεν
ή οχι, αλλα οτι δεν παιζει ρολο το ποσοστο πρωτεινης που γραφουν τα προιοντα
αλλα τα ημερησια γρ πρωτεινης που περνει ο σκυλος

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
τι πιο απλο?
Εκτός απο σένα (περι διπλάσιας ημερησιας ποσοτητας ξηρας τροφής σε όσες περιεχουν χαμηλοτερα ποσοστα πρωτείνης σε σχεση με την Orijen, τα οποια ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ), ΑΛΛΑ ΕΓΡΑΦΕ σε σχεση με τo χαμηλοτερο ποσοστο πρωτείνη στο post #85 o Βull:

Αν μιλάμε για 19% τότε ναι, είναι ανεπαρκής κατά την άποψή μου, αν πάμε στο 30% είμαστε πολύ κοντά στο επαρκής, πάνω από 30% πλησιάζουμε το ιδανικό.
Τελικα ειναι ανεπαρκης μια τροφη που περιέχει 25-30% πρωτείνη ή όχι? Εσυ λες πως οχι μονο δεν ειναι, αλλά δινει και περισσότερη πρωτείνη.

:-?

@ Sofouli μην μας σουρεαλιζεις άλλο με τις άστοχες παρεμβάσεις σου. Θα πέσουμε στα σκληρά στο τέλος. :maria: