Βοήθεια για επιλογή τροφης!!!

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
εχεις κολλησει με την εκφραση διπλασια ποσοτητα!!!!!!
Ωραια δεν ειναι διπλασια ικανοποιηθηκες?????
Το θεμα ειναι,καταλαβες εσυ οτι δεν παιζει ρολο το ποσοστο πρωτεινης που αναγραφεται?
και ναι ειναι ανεπαρκης μια τροφη με 25-30% πρωτεινη γιατι πρεπει να δινεις μεγαλη ποσοτητα
τροφης αρα μεγαλυτερη ποσοτητα κωλοσυστατικων (οπως σιτηρων κακης ποιοτητας , πολλους υδατανθρακες και ενα σωρο αλλα συστατικα
πολυ χαμηλης πιοτητας)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πανο,το κρεας δηλαδη ειναι αριστης ποιοτητας?πιστευεις οτι τα κρεατα που μαζευουν αυτοι απο τα σφαγεια μαζι με κοπριες,πατουσες,τριχες,αιμα,καρκινωματα,κ.τ.λ.ειναι οκ?

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
εχεις κολλησει με την εκφραση διπλασια ποσοτητα!!!!!!
Ωραια δεν ειναι διπλασια ικανοποιηθηκες?????
Το θεμα ειναι,καταλαβες εσυ οτι δεν παιζει ρολο το ποσοστο πρωτεινης που αναγραφεται?
και ναι ειναι ανεπαρκης μια τροφη με 25-30% πρωτεινη γιατι πρεπει να δινεις μεγαλη ποσοτητα
τροφης αρα μεγαλυτερη ποσοτητα κωλοσυστατικων (οπως σιτηρων κακης ποιοτητας , πολλους υδατανθρακες και ενα σωρο αλλα συστατικα
πολυ χαμηλης πιοτητας)
Ζηταω συγνωμη για την εκφραση μου

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Πανο,το κρεας δηλαδη ειναι αριστης ποιοτητας?πιστευεις οτι τα κρεατα που μαζευουν αυτοι απο τα σφαγεια μαζι με κοπριες,πατουσες,τριχες,αιμα,καρκινωματα,κ.τ.λ.ειναι οκ?
From free-run poultry, to wild-caught fish to free-range red meats, our regional ingredients are approved 'fit for human consumption' by the Government of Canada and arrive at our door fresh each day — so they’re preservative free and bursting with goodness to nourish your dog or cat completely.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
πολυ χαμηλης πιοτητας)
Που την είδες την μεγάλη ποσότητα βρε άνθρωπε?

350 gr για ενήλικο σκύλο 50 κιλών προτείνει η Eukanuba (πρωτεΐνη: 23,0%) σε σχέση με 375/500 της Orijen (και αν ψάξω λίγο ακόμα θα βρω άπειρα παραδείγματα).

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eμενα μου λεει τωρα κουταβι 220g ημερησιως με 29% πρωτεϊνη. H υψηλοτερης περιεκτικοτητας τι λεει?

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Συστατικα eukanuba
Chicken, Corn Meal, Ground Whole Grain Sorghum, Ground Whole Grain Barley, Chicken By-Product Meal, Fish Meal (source of fish oil), Natural Chicken Flavor, Dried Beet Pulp (sugar removed), Chicken Fat (preserved with Mixed Tocopherols, a source of vitamin E, and Citric Acid), Dried Egg Product, Brewers Dried Yeast, Calcium Carbonate, Salt, Potassium Chloride, Sodium Hexametaphosphate, Flax Meal, Choline Chloride, DL-Methionine, Ferrous Sulfate, Glucosamine Hydrochloride, Vitamin E Supplement, Zinc Oxide, Ascorbic Acid, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Chondroitin Sulfate, Manganous Oxide, Vitamin A Acetate, Calcium Pantothenate, Biotin, Rosemary Extract, Vitamin B12 Supplement, Thiamine Mononitrate (source of Vitamin B1), Niacin, Riboflavin Supplement (source of Vitamin B2), Inositol, Pyridoxine Hydrochloride (source of Vitamin B6), Beta-carotene, Vitamin D3 Supplement, Potassium Iodide, Folic Acid, Cobalt Carbonate.
Με αυτα τα συστατικα δωσε την εσυ.Εγω δεν μπορω
Και μπορεις να μου πεις ποσους υδατανθρακες εχει?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
πολυ χαμηλης πιοτητας)
Δείτε τις ημερήσιες ποσότητες:

- Tης Orijen (πρωτεΐνη: 40%) για ενήλικο σκύλο 35-50 κιλών

• 35-50 kg – 375/500 g (less active 275/400 g)

- Της PRO PLAN DOG ADULT ORIGINAL CHICKEN & RICE (πρωτεΐνη: 30%) για την την ίδια κατηγορία:

• 35-45 kg – 400/480 g

- Της Eukanuba ADULT LARGE BREED RICH IN LAMB RICE (πρωτεΐνη: 23,0%) για την ίδια κατηγορία:

• 50 kg – 350 gr

Να συνεχίσω και με άλλες?

Έλεος…
:confused::confused::confused:
Να ξεχασω τα μαθηματικα που ξερω;;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
From free-run poultry, to wild-caught fish to free-range red meats, our regional ingredients are approved 'fit for human consumption' by the Government of Canada and arrive at our door fresh each day — so they’re preservative free and bursting with goodness to nourish your dog or cat completely.
Πανο, μπορει να μην βαζουν τις βρωμιες που λεει ο Ηλας, αλλά και το παραπανω ακομα και να το δω δεν θα το πιστεψω!

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Πανο, μπορει να μην βαζουν τις βρωμιες που λεει ο Ηλας, αλλά και το παραπανω ακομα και να το δω δεν θα το πιστεψω!
Αρα οι αλλες εταιρειες ειναι πεντακαθαρες για να ξερω

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Εγώ τελικά μπερδεύτηκα...πόση πρωτεϊνη είναι καλύτερο να έχει η τροφή?(Μιλάμε για σκύλο με φυσιολογική δραστηριότητα και όχι καναπέ ή Agility)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Με αυτα τα συστατικα δωσε την εσυ.Εγω δεν μπορω
Και μπορεις να μου πεις ποσους υδατανθρακες εχει?
Δεν την δίνω, την αναφέρω ως ένα από τα άπειρα παραδείγματα.

Σαφώς και παίζει τεράστιο ρόλο η προέλευση της πρωτεΐνης, όπως και η απορροφησιμότητα της.

Τι σχέση έχει αυτό με τα προτεινόμενα γραμμάρια που πρέπει να ταΐζεις ημερησίως το σκύλο σου, βάση του πίνακα στο σακί?

Σε άπειρες περιπτώσεις, τα γραμμάρια είναι λιγότερα και όχι περισσότερα, όπως λες (ασχέτως ποιότητας και άλλων συστατικών).

Με αυτό που υποστηρίζεις εξάγεται το λανθασμένο συμπέρασμα ότι η πχ η Orijen six fish (80-87 ευρώ τα 13,5 κιλά) βγαίνει κατ’ ουσιαν πολύ πιο οικονομική από μια άλλη που περιέχει 25-30% πρωτεΐνης (της τάξεως των 50-60 ευρω το 15άρι), διότι ταΐζεις λιγότερη/τη μιση ποσότητα σε σχέση με την δεύτερη.

Ε, αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, τι να κάνουμε τώρα που πρόκειται για παραπληροφόρηση?!

(Καταλαβαίνεις τώρα που έγκειται η ένσταση μου ή όχι?)

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Ρε συ Rottie εαν ενα σακι των 50-60 ευρω των 15 κιλων θελει μεγαλυτερη ποσοτητα ημερησιως,
δεν σημαινει οτι τελικα μπορει και να βγαινει πιο ακριβα?
Και στην τελικη αν τελικα δεν σε νοιαζει η πιοτητα αλλα η τιμη τοτε παω πασο
δωσε και χυμα τροφη και ολα καλα
Εγω απλα επειδη, και δεν εχω εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και δεν προλαβαινω να διαβασω
για την barf προσπαθω να δινω οτι καλυτερο απο ξηρα + του ψηνω ο ιδιος δυο φορες την εβδομαδα
That's All

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ρε συ Rottie εαν ενα σακι των 50-60 ευρω των 15 κιλων θελει μεγαλυτερη ποσοτητα ημερησιως,
δεν σημαινει οτι τελικα μπορει και να βγαινει πιο ακριβα?l
Βάση πινακα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, αυτό λέω.

Πληρώστε τότε την λυπητερή και γίνετε θύματα του marketing.

Ένας ιδιοκτήτης με 1 σκύλο 40 κιλών με νορμαλ δραστηριότητα θέλει πάνω από 100 ευρώ για την μοδατη τροφουλα το μήνα. (!!!!!).

Κιμά από κοτόπουλο ή από μοσχαρίσια λάπα από την Βαρβακειο να τάιζες πιο φτηνά θα σου ερχόταν και θα ήξερες και τι τάιζες. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Tr1JPeAW3M8

PANOS-LAB

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2010
225
0
Χανιά
Βάση πινακα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, αυτό λέω.

Πληρώστε τότε την λυπητερή και γίνετε θύματα του marketing.

Ένας ιδιοκτήτης με 1 σκύλο 40 κιλών με νορμαλ δραστηριότητα θέλει πάνω από 100 ευρώ για την μοδατη τροφουλα το μήνα. (!!!!!).

Κιμά από κοτόπουλο ή από μοσχαρίσια λάπα από την Βαρβακειο να τάιζες πιο φτηνά θα σου ερχόταν και θα ήξερες και τι τάιζες. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Tr1JPeAW3M8

Ειναι θεμα marketing εαν καποιος δεν θελει να δινει σιτηρα στον σκυλο του,
να μην εχει πολλους υδατανθρακες , και να εχει μεγαλο ποσοστο κρεατος η τροφη?
Μωρε μπραβο ωραια αντιληψη!!!