Βοήθεια... εάν γνωρίζει κανείς.




Giorgos.rocky

Well-Known Member
5 Απριλίου 2016
61
61
60
Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεις κι εμένα (επειδή απαντάς σε δικό μου σχόλιο και χρησιμοποιείς δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο) σε αυτούς που αναφέρεις ως αρνητικούς σε ημίαιμα σκυλιά, εγώ πάντως δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.
Tα "σκυλιά ράτσας χωρίς χαρτιά" που λες και πάλι, θα σου ξαναπώ ότι δεν υπάρχει αυτό που λες ως έννοια. Υπάρχουν τα σκυλιά με pedigree που σημαίνει ότι είναι καθαρόαιμα στα πρότυπα της φυλής τους (μιλάμε πάντα για γνήσιο pedigree από σοβαρό εκτροφέα) και υπάρχουν τα σκυλιά που φαινοτυπικά μπορεί να μοιάζουν από λίγο ως απόλυτα με τα πρότυπα μιας φυλής. Επίσης δεν είμαι αρνητικός ούτε στα μεν, ούτε στα δε.
Ακόμα να ξεκαθαρίσω ότι δεν λογίζομαι ως "ειδικός" σε τίποτα που έχει να κάνει με την κυνοφιλία, καθώς το επάγγελμα μου είναι άσχετο με τον χώρο. Την γνώμη εκφράζω και μόνο, όποιος θέλει την ασπάζεται, σε όποιον δεν αρέσει ας την προσπεράσει ή ας κάνει αντίλογο. Ούτε ιεραπόστολος είμαι για να διδάξω αγάπη στον καθένα εδώ μέσα.
Και ναι, μακάρι να βάλει ο κοσμός έναν σκύλο στο σπίτι του, αλλά για να ζουν όλοι αρμονικά εντός και εκτός του σπιτιού θα πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με τον σκύλο τους. Από μόνο του δεν θα έρθει τίποτα. Γιατί αν πάρουν όλοι ένα σκύλο στο σπίτι τους και δεν τον βάλουν σε κάποια απαραίτητα πλαίσια, δεν τον στειρώσουν κτλ κτλ, δεν τον κοινωνικοποιήσουν, ΟΧΙ καλύτερα να μην βάλουν όλοι έναν σκύλο στο σπίτι τους.


Τέλος, πως γίνεται να ρωτάς:"Γιατί είναι κακό να πάρω σκύλο ράτσας με 200 -300 ευρο από καποιον ιδιώτη που έκανε αναπαραγωγή (όχι εκτροφέα ) που για ένα κατεβατό λόγους δεν μπορεί η δεν θέλει να βγάλει χαρτιά; " (που ακόμα τον κατεβατό λόγο δε μου τον έχεις παραθέσει , αν και στο ζήτησα), δεν το καταλαβαίνω.

Πως γίνεται να έχεις λόξα με την συγκεκριμένη φυλή και να μην γνωρίζεις ένα από τα βασικότερα θέματα της φυλής αυτής;
Πως γίνεται να έχεις λόξα με την συγκεκριμένη φυλή, να έχεις πάρει τον σκύλο σου από πολύ καλή οικογένεια που κατεβαίνει συνέχεια σε αγώνες (όπως έχεις γράψει σε άλλο θέμα) και να φοβάσαι αν θα σου βγάλει δυσπλασία;

Πως γίνεται να ρωτάς κάτι τόσο βασικό σχετικά με την υγεία του κουταβιού, ενώ έχεις και λόξα με φυλή σκύλου, δεν το καταλαβαίνω...ειλικρινά.

Μάλλον τελικά η "λόξα" μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Μάλλον για αυτό καταλήγεις μετά στο συμπέρασμα, ότι η διαφορετική γνώμη δεν παίζει εδώ...με αυτά που λες, λογικό είναι να σου φαίνονται κακοπροαίρετοι αυτοί που έχουν διαφορετική γνώμη από σένα.

Και ύστερα από όλα τα παραπάνω, τελικά δεν κατάλαβα. Γιατί έθεσες την ερώτηση πως βγάζει "χαρτιά" κάποιος στον "καθαρόαιμο" σκύλο του, αν δεν του έχει δώσει το pedigree αυτός από τον οποίο τον έχει αγοράσει...
Για να μας τσεκάρεις; Γιατί σε αφορά προσωπικά; Για να ενημερωθεί το κοινό του forum γενικότερα;
Ότι να 'ναι!
1.Πως γίνεται να έχεις λόξα με την συγκεκριμένη φυλή και να μην γνωρίζεις ένα από τα βασικότερα θέματα της φυλής αυτής;

του ότι έχω λόξα με την φυλή , δεν σημαίνει πως είμαι παντογνώστης ,για auto άλλωστε έγινα μέλος του φόρουμ προκημένου να μαθaiνω ρωτώντας πιο εμπeιρους.


2. Πως γίνεται να έχεις λόξα με την συγκεκριμένη φυλή, να έχεις πάρει τον σκύλο σου από πολύ καλή οικογένεια που κατεβαίνει συνέχεια σε αγώνες (όπως έχεις γράψει σε άλλο θέμα) και να φοβάσαι αν θα σου βγάλει δυσπλασία;

η κληρονομικότητα ελαχιστοποιοί την δυσπλασία δεν την μηδενίζει .


3
για σας. έχω και εγώ μια ερωτηση
έχω ένα γερμανικό ποιμενικό 3 μηνων
εδώ και 15 μέρες το βγάζω έξω πάμε βόλτα στην πόλη στο δάσος πάμε για καφέ έχει επαφή με αλλά σκυλιά αλλά όχι αδέσποτα.
Είναι λάθος αυτό?

Πως γίνεται να ρωτάς κάτι τόσο βασικό σχετικά με την υγεία του κουταβιού, ενώ έχεις και λόξα με φυλή σκύλου, δεν το καταλαβαίνω...ειλικρινά
.

ο εκτροφέας μου αλλά και γιατρός μου μου είπε να το κάνω.το ότι περνώ και άλλες γνώμες σε ενοχλή ?
εδω βαζουμε 2 εμβολια τον πρωτο χρονο. στις 8 και στις 12 εβδομαδες. μετα βολτες


4 Για να μας τσεκάρεις; Γιατί σε αφορά προσωπικά; Για να ενημερωθεί το κοινό του forum

δεν θέλησα να τσεκάρω κανέναν. απλά ήθελα να dikso πόσο δύσκολο είναι για καποιον σε μακρινό χωριό της επαρχείας να τα βγάλει.
5
φαινοτυπικά μπορεί να μοιάζουν από λίγο ως απόλυτα με τα πρότυπα μιας φυλής

αυτο εννοουσα με 200 / 300 ευρο. sorry που δεν το εθεσα σωστα.

Και έχεις πολύ δίκιο ας το τελειώσουμε εδω.

Υ.Σ. συγνωμη για το ειδικος που με ενοχλησε τοσο πολυ( εμπειρος εννοουσα ). δεν με βοηθαει το συντακτικο μου. λειπω πολλα χρονια
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
θα ηταν αδιανοητο για μενα να παρω bt απο εκτροφεα οταν ενα bt, ενας ορφεας, θα κρυωνει και θα κακοπερνα. μου ειναι αδιανοητο και προσβλητικο για μενα να μην εχει το ορφανο και ταλαιπωρημενο bt, την προτεραιοτητα στη ζωη μου.

τι μπουλτερας τοτε θα ημουν, τι φιλοζωος, τι κυνοφιλος... και τελικα, τι ανθρωπος;
ενδεχομένος, επειδή και η εκτροφή (για να υπάρξει, για να αναπτυχθεί ,για να βελτιωθεί κλπ.κλπ.) έχει ανάγκη τον κάθε συνειδητό και υπεύθυνο κυνόφιλο, η απόκτηση ενός εκτροφικού σκύλου να μην εναντιώνεται στην υιοθεσία ενός αδέσποτου.
Μια χαρά μπορούν και τα δύο να συνυπάρξουν κάτω απο την ίδια στέγη...:)
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.970
Πειραιάς
ενδεχομένος, επειδή και η εκτροφή (για να υπάρξει, για να αναπτυχθεί ,για να βελτιωθεί κλπ.κλπ.) έχει ανάγκη τον κάθε συνειδητό και υπεύθυνο κυνόφιλο, η απόκτηση ενός εκτροφικού σκύλου να μην εναντιώνεται στην υιοθεσία ενός αδέσποτου.
Μια χαρά μπορούν και τα δύο να συνυπάρξουν κάτω απο την ίδια στέγη...:)
δε διαφωνω καθολου και ουτε ειμαι κατα της εκτροφης ή της οργανωμενης κυνοφιλιας. το εχω δειξει πιστευω αλλωστε (στο φορουμ εννοω).
απλα την προτεραιοτητα στη ζωη μου, την εχει αυτος που τη χρειαζεται περισσοτερο.

εγραψα την προσωπικη μου αποψη/ οπτικη γωνια για τα πραγματα, οχι τι δρομο οφειλει να ακολουθησει ο καθενας μας.
 




Giorgos.rocky

Well-Known Member
5 Απριλίου 2016
61
61
60
Μαζί σου κι εγώ.
Φυσικά για όλους κάποια στιγμή υπήρξε αυτό το πρώτο σκυλί.
Φυσικά όλοι κάναμε λάθη (και κάνουμε) λάθη, γιατί τόσα ξέραμε (πρώτος και καλύτερος κι εγώ).
Και ως νέος στο forum, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω κατακρίνει κάποιον γιατί δεν ξέρει και ούτε πρόκειται και ποτέ να το κάνω αυτό το πράγμα, γιατί πολύ απλά δεν είναι στον χαρακτήρα μου.. Θα σου θυμίσω πχ στο συγκεκριμένο θέμα στο οποίο συνεχίζουμε τελείως off topic, ότι δεν ήμουν από αυτούς που κούνησα το δάχτυλο μου στον φίλο που είχε πάρει το κουτάβι από το pet shop. Αντιθέτως είχα γράψει την δυσαρέσκεια μου ότι το forum του επιτέθηκε μαζικά και περισσότερο από όσο έπρεπε στην αρχή της όλης φάσης που το κουτάβι ζούσε ακόμα. Είχα γράψει χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν είναι δικαστής κανενός εδώ μέσα.
Την ίδια στάση κράτησα και με τον συγκεκριμένο george...μάλιστα στην αρχή του είχα απαντήσει κιόλας σχετικά με την δυσπλασία.
Από την στιγμή όμως που πήρες τον πρώτο σου σκύλο χωρίς να ξέρεις, που μπήκες στο ρημάδι το internet εκ των υστέρων, άνοιξε τα στραβά σου και το μυαλό σου και προσπάθησε να ενημερωθείς.
Αλλιώς κλείσε τον υπολογιστή, κάτσε εκεί με τον Rex σου παρέα και με όλες τις απορίες που μπορεί να έχεις και αν αύριο μεθαύριο έχεις πρόβλημα με τον σκύλο σου λόγω δική σου άγνοιας, να το χαίρεσαι και να το λουστείς ο ίδιος (βλ. το θέμα με τον φίλτατο στην Βούλα που είχε πάρει τα τρία πολύ δυναμικά σκυλιά και είχε αποφασίσει να κάνει ευθανασία στο ένα από αυτά, για να λύσει το πρόβλημα που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Αν θες διάβασε το post μου στο συγκεκριμένο θέμα που το μόνο που έκανα ήταν ένα resume της κατάστασης μήπως και ξελαμπικάρει ο θεματοθέτης).
Όχι να κατηγορείς εμένα τελικά(προσωπικά μιλάω),που κάθομαι και κάνω διάλογο με επιχειρήματα (καλά ή κακά ας τα φιλτράρει ο ίδιος) και προσπαθώ να βρω λύση στο πρόβλημα σου (του κάθε σου), όταν εσύ είσαι άσχετος και δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις που παίρνεις....
Σε αυτή την περίπτωση θα πάρεις την απάντηση που (εγώ νομίζω ότι) σου αξίζει.
Αυτά...


άνοιξε τα στραβά σου και το μυαλό σου
να το χαίρεσαι και να το λουστείς ο ίδιος

φιλε μου θα μου επιτρέψεις να μην κατεβω τοσο χαμηλα.
αλλο εγωκεντρεια και αλλο αγενεια με πολυ κακια.
τα μπερδεψες λυπαμε πολυ.

καλα ειναι να το τελειωσουμε εδω.


 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Ρε 'συ Γιώργο προσπάθησε και εσύ να κρατήσεις λίγο το περιεχόμενο των όσων γράφονται και όχι μόνο το ύφος του συνομιλητή... Όλα όσα λέγονται εντός forum [όσο άκομψα και αν γίνεται αυτό μερικές φορές] έχουν πάντα ένα κοινό γνώμονα που είναι το καλό του εκάστοτε σκύλου/σκύλας αλλά και γενικα του είδους -Σκύλος-. Δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας παρά μόνο να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες! Κάνεις δεν έχει πρόβλημα με τα σκυλιά απ' όπου και αν προέρχονται. -ΌΛΑ τα αγαπάμε το ίδιο-. Με αυτό που δεν συμφωνούμε οι περισσότεροι είναι οι τρόποι απόκτησης που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στην ευζωία άπειρων σκύλων και κατ' επέκταση του είδους...
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Και έχεις πολύ δίκιο ας το τελειώσουμε εδω.
άνοιξε τα στραβά σου και το μυαλό σου
να το χαίρεσαι και να το λουστείς ο ίδιος
φιλε μου θα μου επιτρέψεις να μην κατεβω τοσο χαμηλα.
αλλο εγωκεντρεια και αλλο αγενεια με πολυ κακια.
τα μπερδεψες λυπαμε πολυ.
καλα ειναι να το τελειωσουμε εδω.
αναθεώρησες σήμερα και είπες να συνεχίσεις; πότε θα το τελειώσεις τελικά;εχθές; σήμερα ; αύριο θα έχει και συνέχεια; Να ξέρω βρε αδερφέ αν πρέπει να απαντήσω ή όχι...
και fyi αυτά που έκανες copy με bold δεν απευθυνόντουσαν σε σένα...ήταν η γενική μου απάντηση στην συζήτηση που είχα με την @Μαρια&Ηρα και είχαν ως σημείο αναφοράς τον τύπο από την Βούλα με τα 3 κυριαρχικά σκυλιά που ήθελε να εκφράζονται στα σκυλιά του με "ελευθερία"....
Βέβαια αν θεώρησες εαυτόν θιγμένο, ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος που μυγιάστηκες...εσύ ξέρεις αν συνέβη κάτι τέτοιο...
 


Giorgos.rocky

Well-Known Member
5 Απριλίου 2016
61
61
60
Ρε 'συ Γιώργο προσπάθησε και εσύ να κρατήσεις λίγο το περιεχόμενο των όσων γράφονται και όχι μόνο το ύφος του συνομιλητή... Όλα όσα λέγονται εντός forum [όσο άκομψα και αν γίνεται αυτό μερικές φορές] έχουν πάντα ένα κοινό γνώμονα που είναι το καλό του εκάστοτε σκύλου/σκύλας αλλά και γενικα του είδους -Σκύλος-. Δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας παρά μόνο να μοιραστούμε γνώσεις και εμπειρίες! Κάνεις δεν έχει πρόβλημα με τα σκυλιά απ' όπου και αν προέρχονται. -ΌΛΑ τα αγαπάμε το ίδιο-. Με αυτό που δεν συμφωνούμε οι περισσότεροι είναι οι τρόποι απόκτησης που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στην ευζωία άπειρων σκύλων και κατ' επέκταση του είδους...

οκ. Συγνωμη
 


johnchatzis

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2019
34
6
28
Θα έπρεπε να βρεις ένα κτηνίατρο που να σου κάνει καλά το μωρό.
Αν όχι ο πρώτος κτηνίατρος που πήγες, θα έπρεπε να πας σε άλλον και όχι να πας το μωρό στο πέτ σοπ. Το πολύ πολύ αύριο να σου πουν "λυπημένοι" οτι το κουτάβι σου έφυγε, ενώ τα πήγαινε τόσο καλά.
Αυτούς δε τους νοιάζει. Αφού τα τσέπωσαν από σένα, χ@στηκαν κιόλας.
Θα πουλήσουν το επόμενο τώρα.... Αναλώσιμα είναι για αυτούς, όχι ψυχές.

Να πας να το πάρεις αύριο το πρωί, μόλις ανοίξουν και να το τρέξεις ΕΣΥ σε γιατρούς. Να το πας σε κάποιον που να ξέρεις και να εμπιστεύεσαι. Και αν είσαι καινούριος σκυλογονιός και δε γνωρίζεις, ρώτα για γιατρούς από άτομα γνωστά σου ή και εδώ στο φόρουμ.
Μη το αφήσεις στιγμή παραπάνω σε αυτούς τους εμπόρους ψυχών.
το sad face ειναι για την κατασταση που επικρατει.. οχι για αυτο που λες. τα λες πολυ σωστα!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf