Ρε σεις, κάθε φορά που στέλνω έκθεση περί Μουφ στο σωστικό όμιλο, λαμβάνω λεπτομερή απάντηση που συμπεριλαμβάνει εν κατακλείδι το κατεβατό περί του πώς η Μόρνα, ο Κουρτ και η Κάρολαϊν θεωρούν ότι στα 30 χρόνια που σώζουνε Μούφια ΜΟΝΟΝ το Μουφ ήτανε το καλύτερο και το ωραιότερο και μουφέστερο Μουφ στην υφήλιο. Και πώς τον αγαπάνε και πώς τους έρχεται δύσκολο (στην αρχή τουλάχιστον ήτανε δύσκολο) να τον πούνε Άτταλο αντί του βλαχοδέστερου Μπέρνυ (ω Θεοί Κανίβαλοι, που έλεγε και μια φίλη μου)! Επιπλέον μου έχουν πει ότι θα πέσει ξερό αν κλπ. κλπ. Γνώμη τους τώρα είναι ότι μάλλον έφαγε καμιά μαλακία ως συνηθίζει από κάτω όταν τον περπατούσα (πιθανόν αλλά δεν ξέρω).
Η κτηνίατρος που επέλεξα (βάση υποδείξεων από τους ντόπιους ιθαγενείς) είχε καταχωρήσει το Μουφ πριν καν το πάρω και την πήρανε τηλέφωνο από το σωστικό όμιλο να δούνε ότι όντως καταχωρήθηκε. Εδώ ρε τους στέλνω φωτογραφίες τακτικά λες και είμαι κανένας απαγωγέας που στέλνει πρόσφατες φωτογραφίες των θυμάτων του για να πάρει λύτρα! Αφού λέω στο μέλλον να αγοράζω την ντόπια εφημερίδα με την εκάστοτε ημερομηνία, να τον φωτογραφίζω αγκαλιά με δαύτη και να τους τη στέλνω! Δε θυμάστε τη φάση που μου ξέφυγε πέντε λεπτά το Μουφ, το βούτηξα και επειδή κάποιος το βρήκε και τηλεφώνησε και δε με έβρισκε (αφού ήμουν έξω), ειδοποιήθηκε η αστυνομία ΚΑΙ ο σωστικός όμιλος σε τέσσερεις πολιτείες!!!!! Οπότε έρχομαι σπίτι μου από το μάθημα σαν την καλή χαρά και βρίσκω 14 μηνύματα, τα μισά των οποίων ισχυρίζονταν ότι ήθελα να καρυδώσω το Μουφ (!) και τα υπόλοιπα ότι με είχανε δολοφονήσει και το Μουφ, ως άλλη Λάσσυ, αποφάσισε να πάει να φέρει βοήθεια και να εκδικηθεί τον άδικο χαμό μου!!!!! Το ότι απαγορεύω στην τάξη κινητά και κλείνω και το δικό μου για να δώσω το καλό παράδειγμα, ούτε τους πέρασε από το μυαλό. Και αφού τους έπεισα, εκεί αυτοί: να δούμε φωτογραφία το Μουφ να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά!!!!!
Αλλά και οι εκτροφείς, τουλάχιστον εκείνοι που σέβονται τον εαυτό τους, κάνουνε μια απ' τα ίδια: τι θα το κάνεις το σκυλί, πού θα το βάλεις, μέχρι και ο περίφημος Hartnagle (που ερεύνησε τη σκούφια των Αυστραλέζων και κατάφερε την αναγνώρισή τους ως φυλή), ζητάει να κάνεις επίσκεψη στο υποψήφιο Μουφ ΠΡΙΝ σε εγκρίνει, καθώς και να τον πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις να μιλήσεις στο Μουφ!!!!!!!!!!

Πέραν αυτών, η κτηνίατρος (που είναι στη βάση δεδομένων) θα ερωτάται, όπως και πιθανοί άλλοι κτηνίατροι, για την υπόλοιποι ζωή μας (till death do us part!

Εννοώ φυσικά τη ζωή τη δική μου και της κτηνιάτρου!) για το τι κάνω τα Μούφια γενικώς έτσι και αποφασίσω να αποκτήσω άλλο σκύλο, το ίδιο και η φίλη κτηνίατρος, μια φίλη πρώην εκτροφέας λαμπραντόρ (σταμάτησε από τότε που έπαθε ένα ατύχημα άσχετο με τα λαμπραντόρ), συν οι κερίες του σωστικού ομίλου.
Όσο για το αν και τι θα δίνω στο Μουφ-Μουφ, η φίλη κτηνίατρος μου έμπηξε τις φωνές, όπως είπα, μου είπε να περιοριστώ στα ιστορικά/αρχαιολογικά μου και να αφήσω τα κτηνιατρικά στους κτηνίατρους. Πίστευε και μη ερεύνα. Παρεμπιπτόντως η ίδια στο σκύλο της δίνει Interceptor, το έχω δει. Απ' ό,τι ξέρω υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι φαρμάκων για τη Μουφοφυλή λόγω μεταλλάξεων, π.χ. του έχω κάνει τουλάχιστον μια εξέταση DNA για να δω ΕΑΝ στο μέλλον πάθει καρκίνο (να χτυπήσουμε ξύλο και να κουνηθούμε από τη θέση μας) εάν θα μπορεί να παίρνει κάποια συγκεκριμένα φάρμακα!! Τάδε έφη State University of Washington School of Veterinary Medicine.
Επίσης, όπως είπα και προηγουμένως το Milbemax δεν ξέρουμε πώς και από πότε χορηγείται, κυρίως εάν δεν επιτρεπόταν μέχρι πρόσφατα. Όταν πρόφερα πάντως τη λέξη Milbemax στη φίλη κτηνίατρο χτες, μου έμπηξε ακόμα περισσότερες φωνές.
ΟΚ, πάω να βγάλω έξω το μαρτυρικό Μουφ που μια μου κάνει "κου-κου-τζα!" και μια κοιτάζει κατά την πόρτα και βγάζει εκείνη την ψιλή-ψιλή φωνούλα να το βγάλω έξω να χοροπηδήξει!!