Δυσπλασία κι εκτροφή!

Status
Κλειδωμένο θέμα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδιά, σας εχει περάσει απ'το μυαλό οτι οι περισσότεροι που διαβάζουμε εδω μέσα για να μάθουμε τρια πράγματα, ποσώς ενδιαφερόμαστε για το πόσο μεγαλη την έχουν (τη δυσπλασία) τα σκυλιά σας προσωπικά? Ημαρτον δηλαδή..... σας είναι αδύνατον να γενικεύσετε?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
θα προτιμουσα τον ηλια απο πολλους αλλους εδω μεσα. δεν τον ξερω προσωπικα αλλα θα κανω μια απλη ερωτηση. Ηλια αν επαιρνα απο εσενα σκυλο δυσπλασικο τι θα εκανες?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Αλεξια μου,χωρις διαθεση αντιπαραθεσης (αν και ειμαι offtopic που δεν εχω αυτη την διαθεση) θα σου πω οτι τα οσα εχω διαβασει περι δυσπλασιας δηλωνουν οτι...

"στην αιτιοπαθογένεια της δυσπλασίας του ισχίου εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες. Οι περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η δυσπλασία του ισχίου είναι γενετικά προκαθορισμένη, είναι δηλαδή κληρονομική."

ομως ειμαι ανοιχτος να δεχθω και αλλες σχολες και αποψεις...οπως παντα αλλωστε.

και ενα point (για να μιλαμε και σωστα ελληνικα) στην ερωτηση του φιλου Βασιλη.

Ναι,
υπηρξαν και υπαρχουν γεννητορες στην φυλη μας με HD-Α.

δεν θα επεκταθω ομως (προς το παρον) δημοσια...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
39
Πειραιας
Επειδη μαλλον καποιι φοβουνται απο επαγγελματικη αλληλεγγυη να τα πουν τα πραγματα οπως εχουν,θα τα πω εγω ο ασχετος.

Ποιο σοβαρο εκτροφειο;Το Cane Guardiano;Εκροφειο που ξεκινησε να εκτρεφει και Dogue de Bordeaux(ασχετα αν σταματησε στη συνεχεια) περα απο Bullmastiff;Εκτροφειο που δεν εκανε εξετασεις δυσπλασιας στη θηλυκια;Εκτροφειο που ολα τα κουταβια απο τη συγκεκριμενη γεννα εχουν τρομαξει τους ιδιοκτητες τους μηπως και παρουσιασουν δυσπλασια;Μα ολους;
Που ξερω εγω οτι το συγκεκριμενο θηλυκο δεν εχει ξαναζευγαρωσει παλι;;

Ναι Ricos,ειναι καλα παιδια ομως.Θα πηγαινα για καφε μαζι τους,για αγορα σκυλου θα το χιλιοσκεφτομουν ομως.

Δεκα φορες εκτροφεις με 1 γεννα τα 2 χρονια,παρα αυτο το χαλι που επικρατει πλεον.

Ευχαριστω.

Καποιος ειδικος ας με διορθωσει αν διαφωνει καπου απο τα παραπανω.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μερα ωρα και τοποθεσια Ντενις,κανενα προβλημα,αλλα δεν καταλαβα τι κερδιζω?τι κερνας?θελεις και τα 3 σκυλια να κατεβασω???
Κατσε ρε συ κοπριτης και η κουτση μαρικα ξερει τι τρεχει με τα Ροτ,ειναι υποπτα τελεια και παυλα,και τραυματιζονται και πολυ ευκολα,τα πιο πολλα που ξερω ειναι εγχειρισμενα μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.
Σπυρου αν βγαλω σκυλο με δυσπλασια θα πρεπει να δωσω την επιλογη στο ιδιοκτητη,θελει το δινει πισω και παιρνει τα χρηματα του(δυσκολο λογω δεσιματος του),θελει του πληρωνω την εγχειρηση,οτι θελει αυτος ολα ειναι ανοιχτα,οτι και να πει θα εχει δικιο φυσικα.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
οριστε ο χαρυ εχει ρωτησει 5 φορες τι γινεται στην συγκεκριμενη περιπτωση το σολκο και κανενας δεν απαντησε εμενα ο ηλιας με καλυψε ολοι οι αλλοι εκτροφεις εδω μεσα δεν απαντησαν εξαιρω αυτους που δεν το εχουν δει ακομα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oλη την τοκετομάδα. Θέλω πάνω από 6 σκυλιά.

Την δυσπλασία ισχύου (αν θές και αγκώνα) θα την πληρώσω εγώ - 150 ευρώ ανά σκύλο.

Επίσης μπορώ να μεταφέρω 5 σκυλιά από το σπίτι σου στην Θεσσαλονίκη και πίσω.

Αν συμφωνείς θα σε ειδοποιήσω όταν μπορούμε να κάνουμε τις ακτίνες.

Κερδίζεις αν είναι όλα Α ή ένα Β το πολύ.
Χάνεις αν είναι 2+ με Β ή ένα τουλάχιστον C

Τα rott είναι μία φυλή με ικανά ποσοστά δυσπλασίας - όχι τεράστια - και οι σωστοί εκτροφείς τους (πλέον και Ελλάδα) ακτινογραφούν όλα τα ζώα αναπαραγωγής και σε ισχύο και σε αγκώνα - ασυζητητί. Οι βάσεις δεδομένων είναι από τις πολύ μεγάλες ανεξαρτήτως φυλής.

Κατά τα άλλα - και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα σε συμβούλευα Omarock να κοιτάξεις τα του οίκου σου - αφού πλέον δεν ασχολούμαι μαζί σου προσωπικά ούτε με την φυλή σου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το ότι είμαστε αρκετά σοβαροί για να μην εκθέτουμε δημόσια κάποιους ανθρώπους χωρίς να έχουμε ούτε ένα στοιχείο στα χέρια μας ,δικαίωμά σου να το θεωρείς ότι θές (ακόμα και επαγγελματική αλληλεγγύη κι ας μην είμαι ,όπως και οι περισσότεροι που έγραψαν μέχρι τώρα εδώ, εκτροφέας)

το να λές "τα πραγματα όπως έχουν" προυποθέτει κάποια πράγματα πρώτα. πιστεύω πως δεν θα διαφωνήσεις σε αυτό....
εσύ με ποιές προυποθέσεις λές τα πράγματα όπως έχουν και καταλήγεις ότι δεν είναι σοβαρό ένα εκτροφείο νόμιμο και δηλωμένο με σκυλιά απο προφανέστατα καλές γραμμές ,που τα σκυλιά του έχουν διακρίσεις και τα κουτάβια τους επίσης???
επειδή τρόμαξαν οι ιδιοκτήτες?
λίγο βιαστικός για μηδέν στοιχεία πλήν "δεν έκανε εξετάσεις δυσπλασίας στην θηλυκιά".....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ροτι η ειδικη σε ολα τα θεματα,τι σε επιασε τωρα προχθες για το λιπος δεν ειχες ορεξη,τωρα γραφεις παλι?συνεχισε σε παρακαλω εκει συ που ξερεις απο διατροφη και βαλε μου ποιος λεει οτι το λιπος που ειπα εγω το 30% κανει κακο και μετα συζηταμε,εγραψες εντελως ευθαρσως οπως και τωρα οτι ειμαι ασχετος απο διατροφη,αλλα δεν εκανες ακομη ενα κοπι στο επιχειρημα σου,που δηλαδη ανατρεπει το βιβλιο που εβαλες αυτα που ειπα εγω,το μπλα μπλα ειναι ευκολο κανε ενα κοπι και τα συζηταμε(καποτε ελεγες εδω μεσα οτι οι ωρες και η ποιοτητα πρεπει να ειναι ιδιες αλλιως προκαλειται διατροφικο στρες στον σκυλο,οταν γραφεις για τα Ροτ μονο τονιζε το σε παρακαλω μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο σακι).
Το πρωτο Φιλα που πηρα το αγορασα απο εκτροφεα ασχετο και νεο,εκανε μονο 3 γεννες και τα παρατησε,εβγαλε μια Πανευρωπαικη 2003,και μια Παγκοσμια πρωταθλητρια 2004,και απο τα κουταβια του οσα πηγαν σε εκθεσεις δεν επεσε κατω απο 3η θεση κανενα,δεν ειναι θεμα εκτροφικης πειρας η εκτροφη αλλα θεμα γνωσης και φυσικου ταλεντου(αν μπορεις να το καταλαβεις αυτο εσυ που εμαθες τα σκυλια απο βιβλια και διαδικτυο) γενικα πανω στα σκυλια,και απο αυτη την πειρα δοξα τον θεο εχω μπολικη.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εξι σκυλια οκ κανενα προβλημα μονο που εδω κοντα ειναι 4 απο εκεινη την γεννα,πιστευω ομως να μπορεσεις να βγαλεις συμπερασμα,4 σκυλια ειναι καλο δειγμα.
Μα μεσα απο την εκτροφη δεν βγαινει εν μερη και η δυσπλασια???

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Φοβάμαι πολύ για την πορεία του πολύ ενδιαφέροντος αυτού θέματος....
βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού....με κρίσεις επι προσωπικοτήτων ασταμάτητες.....και ήδη έχω επισημάνει ότι είναι κρίμα η "στιγμή" να μας ρίχνει το επίπεδο προσφοράς που όλοι μπορούμε να διατηρήσουμε.....

:)
Ειρήνη αδέρφια :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
οριστε ο χαρυ εχει ρωτησει 5 φορες τι γινεται στην συγκεκριμενη περιπτωση το σολκο και κανενας δεν απαντησε εμενα ο ηλιας με καλυψε ολοι οι αλλοι εκτροφεις εδω μεσα δεν απαντησαν εξαιρω αυτους που δεν το εχουν δει ακομα
Οι εκτροφείς ξέρουμε ότι η "περίπτωση" δεν είναι συγκεκριμένη ώστε να απαντήσουμε σε κάτι, γι'αυτό δεν απαντάμε για το "τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση" ... δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, δεν έχει καμία σχέση με συγκάλυψη ή κάτι τέτοιο ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Omarock θέλω 6 σκυλιά minimum δεν είναι δύσκολο.
Ο λόγος είναι ότι από γέννα 10-12 κουταβιών μπορείς να μου φέρεις 4 με Α, αν διαλέξεις.
Ας μην το μακρύνουμε πολύ - ήδη έχουμε τσακίσει το θέμα.

Τώρα - το πώς ανέχεσαι μόνο το Α - ενώ ούτε γεννήτορες ούτε απόγονοι εξετάζονται, αυτό ας το κρίνει ο αναγνώστης.

Εννοώ αυτό που ειπώθηκε παραπάνω.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το ουσιώδες εδώ είναι αν μόνο η επιλογή γεννητόρων ελευθερων δυσπλασίας εξασφαλίζει κουτάβια ελευθερα δυσπλασίας ,έστω στο απώτερο μέλλον μιάς φυλής
οι περισσότεροι απάντησαν ότι δεν είναι μόνο κληρονομικό
όμως κάποιος έγραψε ότι είναι μόνο κληρονομικό
εκεί βρίσκεται (για αυτό το τόπικ) ο πυρήνας της συζήτησης

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ροτι η ειδικη σε ολα τα θεματα,τι σε επιασε τωρα προχθες για το λιπος δεν ειχες ορεξη,τωρα γραφεις παλι?συνεχισε σε παρακαλω εκει συ που ξερεις απο διατροφη και βαλε μου ποιος λεει οτι το λιπος που ειπα εγω το 30% κανει κακο και μετα συζηταμε,εγραψες εντελως ευθαρσως οπως και τωρα οτι ειμαι ασχετος απο διατροφη,αλλα δεν εκανες ακομη ενα κοπι στο επιχειρημα σου,που δηλαδη ανατρεπει το βιβλιο που εβαλες αυτα που ειπα εγω,το μπλα μπλα ειναι ευκολο κανε ενα κοπι και τα συζηταμε(καποτε ελεγες εδω μεσα οτι οι ωρες και η ποιοτητα πρεπει να ειναι ιδιες αλλιως προκαλειται διατροφικο στρες στον σκυλο,οταν γραφεις για τα Ροτ μονο τονιζε το σε παρακαλω μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο σακι).
Το πρωτο Φιλα που πηρα το αγορασα απο εκτροφεα ασχετο και νεο,εκανε μονο 3 γεννες και τα παρατησε,εβγαλε μια Πανευρωπαικη 2003,και μια Παγκοσμια πρωταθλητρια 2004,και απο τα κουταβια του οσα πηγαν σε εκθεσεις δεν επεσε κατω απο 3η θεση κανενα,δεν ειναι θεμα εκτροφικης πειρας η εκτροφη αλλα θεμα γνωσης και φυσικου ταλεντου(αν μπορεις να το καταλαβεις αυτο εσυ που εμαθες τα σκυλια απο βιβλια και διαδικτυο) γενικα πανω στα σκυλια,και απο αυτη την πειρα δοξα τον θεο εχω μπολικη.
Omarock, το ρητό σου σχετικά με την εκτροφή σου «Λιακος = λύρα 100» και όλα τα υπόλοιπα στο «δεν βαριέσαι…», δεν χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνεις (προφανέστατα όχι), αλλά εξακολουθείς να εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν αδικώ την απάντηση στην απάντηση της απάντησης...αλλά πρόκειται περι φαυλου κύκλου που δεν απασχολεί κανέναν γενικά...
το θεωρώ όμως σωστό να πάρετε τα προσωπικά θέματα στον θεσμό που τους αρμόζει- τα πμ ή "προσωπικά μηνύματα"

Status
Κλειδωμένο θέμα