Ότι είσαι τυχερή.Να σας "σκοτώσω" λίγο ακόμα???
Εγώ που έχω σκυλί απο pet shop και λάθος μου φυσικά αλλα είναι υγειέστατο... τι πρέπει να νιώσω ή να καταλαβώ από όλη την συζήτηση?
Ότι είσαι τυχερή.Να σας "σκοτώσω" λίγο ακόμα???
Εγώ που έχω σκυλί απο pet shop και λάθος μου φυσικά αλλα είναι υγειέστατο... τι πρέπει να νιώσω ή να καταλαβώ από όλη την συζήτηση?
Τι σχέση έχει απο που πήρες εσυ το σκυλί σου βρε Έλλη με τη συζήτηση για τη δυσπλασία? Ο καθένας διαβάζει και καταλαβαίνει οτι μπορεί. Αν έχει ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί, ρωτάει.Να σας "σκοτώσω" λίγο ακόμα???
Έχει γιατί εφόσον μιλάμε για κληρονομικές παθήσεις και εφόσον οι εκτροφείς είναι μονόδρομος γιατί υπάρχουν αυτά? Και δεν μου απάντησε κάποιος αν είναι καθαρό θέμα κληρονομηκότητας ή μπορεί να εμφανιστεί από άλλους λόγους....Τι σχέση έχει απο που πήρες εσυ το σκυλί σου βρε Έλλη με τη συζήτηση για τη δυσπλασία? Ο καθένας διαβάζει και καταλαβαίνει οτι μπορεί. Αν έχει ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί, ρωτάει.![]()
και αυτοί που έχουν εκτροφικά με δυσπλασία άτυχοι?Ότι είσαι τυχερή.
.-@vrmode
Η απάντηση σου έχει δοθεί προ πολλού!
Βεβαίως και μπορείς να απαιτείς από τον εκτροφέα που θα πάρεις το σκυλί σου να έχουν και οι δύο γονείς εξετάσεις δυσπλασίας! Αυτό δεν σε κατοχυρώνει πως θα έχεις ένα σκυλί με "κανονικές" αρθρώσεις! Εκτός κι αν είναι Greyhound!
Δεν ζήτησα πουθενά κατοχύρωση. Ζήτησα από τον εκτροφέα ή μάλλον ρώτησα αν κάνει τα μέγιστα δυνατά για να έχω τις πιθανότητες όσο γίνεται με το μέρος μου. Το έχω εξηγήσει πολλές φορές εδώ μέσα ακόμη και με μπακάλικα παραδείγματα.
Δεν είπε μόνο ο denis την άποψή του, την είπα κι εγώ!
Και σε περίπτωση που αυτή δεν έγινε κατανοητή, θα την επαναλάβω:
Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις την ικανότητα ενός εκτροφέα σε σχέση με την δυσπλασία αν δεν γνωρίζεις το ίδιο αντικείμενο, την προέλευσή του, την αντιμετώπισή του και την ανθεκτικότητά του!
Με αυτή τη λογική λοιπόν, και εφόσον μόνο οι εκτροφείς είναι οι απόλυτοι γνώστες, ας πουλάνε τα σκυλιά τους μεταξύ τους. Έως ότου ο πελάτης φτάσει το επίπεδο γνώσης του εκτροφέα οπότε και θα αρχίσει να εκτρέφει μόνος του. Φαύλος κύκλος δηλαδή!![]()
Εξαρτάται και από την φυλή και από την προέλευση αλλά όχι μόνο από αυτά ...Εγώ που έχω σκυλί απο pet shop και λάθος μου φυσικά αλλα είναι υγειέστατο... τι πρέπει να νιώσω ή να καταλαβώ από όλη την συζήτηση?
Ποιός σας είπε ότι καλώς το λέτε όπως το λέτε ?Και έχει σχέση γιατί όταν παραμπεμπουμε και ΚΑΛΩΣ σε εκτροφείς γιατί αλλιώς "θα φάμε πολλά λεφτά στους γιατρούς" πρέπει να ξέρουμε τι λέμε και πως το λέμε!
Συμφωνω με το παραπανω και κατι τετοιο εννοουσα εδω :Δεν είναι δυνατόν να κρίνεις την ικανότητα ενός εκτροφέα σε σχέση με την δυσπλασία αν δεν γνωρίζεις το ίδιο αντικείμενο, την προέλευσή του, την αντιμετώπισή του και την ανθεκτικότητά του!
Απο κει και περα, η επιδερμικη υπερπληροφορηση (ή και παραπληροφορηση) των ιδιωτων σε θεματα υγειας του σκυλου , οδηγει πολλες φορες στο να μην δεχθουμε οτιδηποτε λιγοτερο απο HD-A στον εκτροφικο σκυλο μας (οποτε και οι εκτροφεις ισως να μην επιθυμουν να κοινοποιησουν οτιδηποτε λιγοτερο απο το τελειο - εφοσον η πληροφορια δεν μπορει να επεξεργαστει σωστα απο εμας).
Φυσικα ειναι καλο να γινονται εξετασεις απο τους εκτροφεις εφοσον γινεται σοβαρη προσπαθεια βελτιωσης των οποιων στατιστικων δυσπλασιας της καθε φυλης αλλα θεωρω απιθανο καποτε τα bullmastiff να αποκτησουν τα ισχια των greyhound πχ . Ειναι και θεμα αρχικης κατασκευης και γονιδιων αλλα και τροπου ζωης/χρησιμοτητας (και φυσικα δημοφιλιας που οδηγει σε κακες πρακτικες εκτροφης)
Δεν υπάρχει κανόνας.Δηλαδή μέχρι τι βαθμό δυσπλασίας το σκυλί δεν έχει κινητικά προβλήματα ακόμα και σε μεγάλη ηλικία,δεδομένου ότι έχει σωστή διατροφή και εξάσκηση σε όλη την ζωή του?
Aγαπητε φιλε kokoni,δεν νομιζω πως εθιξα καποιον...ειπα απλα τη γνωμη μου για το συγκεκριμενο εκτροφειο γιατι πιστευω πως ειναι τραγικο που εβαλαν θηλυκο να ζευγαρωσει χωρις εξετασεις δυσπλασιας.Ενα ''τεχνικο προβλημα του γιατρου στη Συρο'',ειναι φθηνη και ανηθικη δικαιολογια.Τωρα,αν κανει αυριο κιολας εξετασεις στη θηλυκια του,δεν σωζει τιποτα.Oσο για το αν μπορω να λεω τη γνωμη μου για καποιο ''αναγνωρισμενο'' εκτροφειο...φυσικα και μπορω και με περισσοτερη αυστηροτητα μαλιστα.το ότι είμαστε αρκετά σοβαροί για να μην εκθέτουμε δημόσια κάποιους ανθρώπους χωρίς να έχουμε ούτε ένα στοιχείο στα χέρια μας ,δικαίωμά σου να το θεωρείς ότι θές (ακόμα και επαγγελματική αλληλεγγύη κι ας μην είμαι ,όπως και οι περισσότεροι που έγραψαν μέχρι τώρα εδώ, εκτροφέας)
το να λές "τα πραγματα όπως έχουν" προυποθέτει κάποια πράγματα πρώτα. πιστεύω πως δεν θα διαφωνήσεις σε αυτό....
εσύ με ποιές προυποθέσεις λές τα πράγματα όπως έχουν και καταλήγεις ότι δεν είναι σοβαρό ένα εκτροφείο νόμιμο και δηλωμένο με σκυλιά απο προφανέστατα καλές γραμμές ,που τα σκυλιά του έχουν διακρίσεις και τα κουτάβια τους επίσης???
επειδή τρόμαξαν οι ιδιοκτήτες?
λίγο βιαστικός για μηδέν στοιχεία πλήν "δεν έκανε εξετάσεις δυσπλασίας στην θηλυκιά".....
Το bullmastiff δεν ειναι προσφατα αναγνωρισμενη φυλη.Το 1924 αναγνωριστηκε.Προυπηρχε σαν τυπος απο το 1860.
(δεν αντιδικω μαζι σου William,απλα σε περιπτωση που μιλησες για το bullmastiff ως νεα φυλη,εγραψα τα παραπανω.)
Δεν σημαινει οτι εαν το δικο μου Bullmastiff εχει δυσπλασια D(π.χ),εχουν ολα!
δεν ειναι στις πρωτες θεσεις η φυλη σε δυσπλασια,ευτυχως....
αυτα ως γενικες παρατηρησεις και οχι ως αντιδικια με εσενα!