Κοίταξα την ακτινογραφία και αν και δεν είμαι κτηνίατρος ούτε κατά διάνοια, μπορώ να διακρίνω δυο πράματα αφού κι εγώ έχω σκύλο με ελαφρά δυσπλασία.
Αν έχει ο σκύλος σου δυσπλασία, είναι ελαφρά, στην οποία περίπτωση δεν κάνουμε ποτέ εγχείριση, αλλά την αντιμετωπίζουμε συντηρητικά με συμπληρώματα διατροφής. Επίσης Ortolani-ξε-Ortolani, ο σκύλος είναι ακόμα πολύ μικρός για εγχειρίσεις (που ΠΑΝΤΟΤΕ βγάζουν φασούλια) και τα τοιαύτα. Ποτέ μου δεν άκουσα να κάνουνε εγχειρίσεις δυσπλασίας σε τόσο νεαρή ηλικία και με τέτοιες ακτινογραφίες. Η εγχείριση γίνεται σε βαρειά μορφή δυσπλασίας και ναι, πρέπει να σου πουν βαθμό.
Πάνω απ' όλα όμως, και δεδομένων των ιστοριών φρίκης με ασυνείδητους Έλληνες κτηνιάτρους που διαβάζω εδώ μέσα, θα σε ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑ να βρεις έναν πάρα πολύ καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο που να στον σύστηναν πάρα πολλά μέλη εδώ μέσα και να πάρεις δεύτερη γνώμη. Άλλωστε ΠΟΤΕ δεν κάνουμε εγχειρίσεις χωρίς δεύτερη γνώμη, ούτε καν στον εαυτό μας.
Τέλος, νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια θα σε έχει πλέον πείσει ότι ο τρόπος με τον οποίον απέκτησες το κουτάβι δεν ήταν σωστός διότι αυτές ακριβώς τις ιστορίες αποφεύγουμε όταν πάμε σε εκτροφέα. Και ο δικός μου σκύλος, που είναι καταφυγίου, έχει δυσπλασία, αλλά αυτό ήταν ένα ρίσκο που πήρα και ήξερα ότι ήταν πιθανό να την έχει, αλλά όχι σε βαρειά μορφή. Το ζήτημα όμως είναι ότι επίσης ξέρω ότι μπορώ να μπω μες στο αυτοκίνητο όποτε θέλω και να πάω στο Μιζούρι-Κολούμπια που έχει το καλύτερο σκυλίσιο ορθοπεδικό στον κόσμο, οπου το Μουφ όχι απλώς θα λάβει την καλύτερη περίθαλψη, αλλά θα το λιβανίζουνε κιόλας. Επίσης τα αμερικανικά συμπληρώματα που του δίνω για τη δυσπλασία είναι προφανώς πολύ φτηνότερα στην Αμερική, άσε που έχω βρει τρόπο να τα παίρνω με μεγάλη έκπτωση.
Περαστικά στο σκυλάκι σου.