Δυσπλασία σε 5 μηνών κουτάβι;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Δεν νομίζω οτι φταίει η εξέλιξη του Ακίτα..Αλλά τα λαμόγια που το παίζουν έκτροφείο' Γιατί αν θυμάμαι καλά το παλικάρι το κουτάβι του το είχε πάρει ένας φίλος απο Ολλανδία και ο εκτροφέας του ζήταγε λευτά έξτρα για πετιγκρι κλπ αν θυμάμαι καλά..
Δε θυμασαι πολυ καλα... απο Ουγγαρια ειναι ο σκυλος απο το εκτροφειο -φαντασμα Ildan kft που δεν υπαρχει αλλα ζητουσε ο ανθρωπος που το πουλησε 100 ευρω για το πεντιγκρι... ο σκυλος ειναι απο παπυ μιλ...

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Δε θυμασαι πολυ καλα... απο Ουγγαρια ειναι ο σκυλος απο το εκτροφειο -φαντασμα Ildan kft που δεν υπαρχει αλλα ζητουσε ο ανθρωπος που το πουλησε 100 ευρω για το πεντιγκρι... ο σκυλος ειναι απο παπυ μιλ...
Ετσι ειναι οντως...Θα ηθελα ομως να μεινουμε στο θεμα μας και μην αρχισουμε παλι τα περι πετ σοπ και παπυ μιλς

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.849
Ετσι ειναι οντως...Θα ηθελα ομως να μεινουμε στο θεμα μας και μην αρχισουμε παλι τα περι πετ σοπ και παπυ μιλς
Δε το εγραψα γι αυτο.... εχεις δικιο.. αυτο που εχει σημασια ειναι ο κουταβος.
Επειδη γνωριζω πολυ φιλικο μου ζευγαρι με λαμπραντορ που εκανε επεμβαση στη μικρη 6 μηνων για τον ιδιο λογο και σημερα 2,5 ετων ειναι σουπερ η σκυλα ... βρες εναν εμπειρο ορθοπεδικο, στην αναγκη βγαλτε μια επιπλεον ακτινογραφια, πηγαινε και στην Πανεπιστημιακη αφου ειναι Θεσ/νικη για μια γνωμη και απο κει και περα βλεπεις....

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Δε το εγραψα γι αυτο.... εχεις δικιο.. αυτο που εχει σημασια ειναι ο κουταβος.
Επειδη γνωριζω πολυ φιλικο μου ζευγαρι με λαμπραντορ που εκανε επεμβαση στη μικρη 6 μηνων για τον ιδιο λογο και σημερα 2,5 ετων ειναι σουπερ η σκυλα ... βρες εναν εμπειρο ορθοπεδικο, στην αναγκη βγαλτε μια επιπλεον ακτινογραφια, πηγαινε και στην Πανεπιστημιακη αφου ειναι Θεσ/νικη για μια γνωμη και απο κει και περα βλεπεις....
Το θεμα ειναι οτι η επεμβαση γινετε στα τυφλα.Τι σημαινει αυτο? οτι μπορει να πετυχει η να μην πετυχει. Και να πετυχει μπορει να μην εχει καμμια διαφορα. Δεν ξερω αν θα πρεπει να περασω το σκυλι απο τετοια ταλαιπωρια για το τιποτα αλλα απο την αλλη δεν θελω να εχω βαρος στην συνηδηση μου οτι δεν εκανα και τιποτα.
Απο την ακτινογραφια μπορει κανεις να βγαλει καμμιαν ακρη? κανενας κτηνιατρος που διαβαζει το φορουμ ισως.
...............................................................

Last edited by a moderator:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μακαρι να πανε καλα για το μικρο σου τα πραγματα. Μην απελπιζεσαι και μην παρεις καμια αποφαση εν θερμω. Οπως σου ειπαν και καποιοι δεν μπορεις να εισαι απολυτως σιγουρος τοσο για το προβλημα οσο και για την βαρυτητα του πριν τους 12 μηνες. Επισης η χειρουργικη επεμβαση δεν ειναι μονοδρομος γιατι αναλογα με προβλημα υπαρχουν και λιγοτερο δραστικες μεθοδοι αντιμετωπισης με διατροφη, συμπληρωματα, ασκησεις κτλ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
mareco σίγουρα κάποιος ειδικός μπορεί να εκφέρει εμπεριστατομένη άποψη,γι'αυτο και είπα τη λέξη "άπειρη" :)

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Αν μπεις στη διαδικασία 2ης ακτινογραφίας, μια δουλειά που είναι να κάνεις να την κάνεις σωστά: Πατσίκας Μιχάλης ακτινολόγος (Θεσσαλονίκη).
Ξέρει να την βγάλει, ξέρει να την διαβάσει.
Αναρωτιεμε αν μπορει να βγαλει καποιο συμπερασμα με την ηδη υπαρχον ακτινογραφια...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Αναρωτιεμε αν μπορει να βγαλει καποιο συμπερασμα με την ηδη υπαρχον ακτινογραφια...
Έχουν μεγάλη σημασία οι γωνίες σε μια τέτοια ακτινογραφία, η θέση του ποδιού. Πρέπει να γίνει σωστά και ένας υπεύθυνος γιατρός θα θελήσει να βγάλει την δική του για να ξέρει ότι θα γίνει η σωστή διάγνωση.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Αν θες να χρησιμοποιήσεις την υπάρχουσα ακτινογραφία, καλύτερα να απευθυνθείς κατευθείαν σε ορθοπεδικό. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τη γραμματεία της κτηνιατρικής κλινικής του ΑΠΘ (2310.99.44.03, 9:00-12:00), να έρθεις σε επικοινωνία με τους Τσιμόπουλο Γεώργιο ή Πράσινο Νικήτα και να τους ζητήσεις να τους πας την ακτινογραφία. Απλά να θεωρείς δεδομένο ότι θα χάσεις εκεί μέσα ίσως και ολόκληρο το πρωινό σου, είναι λίγο λούνα παρκ. ;)

edit
Η Κυβέλη έχει δίκιο, ρωτάνε ποιος έβγαλε την ακτίνα για να δουν κατά πόσο μπορούν να εμπιστευτούν αυτό που βλέπουν.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
ο Κύριος Πατσίκας είναι απλά η ΚΟΡΥΦΗ της Κτηνιατρικής ακτινολογίας . Με τυφλά μάτια τον εμπιστεύονται όλοι .

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοίταξα την ακτινογραφία και αν και δεν είμαι κτηνίατρος ούτε κατά διάνοια, μπορώ να διακρίνω δυο πράματα αφού κι εγώ έχω σκύλο με ελαφρά δυσπλασία.

Αν έχει ο σκύλος σου δυσπλασία, είναι ελαφρά, στην οποία περίπτωση δεν κάνουμε ποτέ εγχείριση, αλλά την αντιμετωπίζουμε συντηρητικά με συμπληρώματα διατροφής. Επίσης Ortolani-ξε-Ortolani, ο σκύλος είναι ακόμα πολύ μικρός για εγχειρίσεις (που ΠΑΝΤΟΤΕ βγάζουν φασούλια) και τα τοιαύτα. Ποτέ μου δεν άκουσα να κάνουνε εγχειρίσεις δυσπλασίας σε τόσο νεαρή ηλικία και με τέτοιες ακτινογραφίες. Η εγχείριση γίνεται σε βαρειά μορφή δυσπλασίας και ναι, πρέπει να σου πουν βαθμό.

Πάνω απ' όλα όμως, και δεδομένων των ιστοριών φρίκης με ασυνείδητους Έλληνες κτηνιάτρους που διαβάζω εδώ μέσα, θα σε ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΑ να βρεις έναν πάρα πολύ καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο που να στον σύστηναν πάρα πολλά μέλη εδώ μέσα και να πάρεις δεύτερη γνώμη. Άλλωστε ΠΟΤΕ δεν κάνουμε εγχειρίσεις χωρίς δεύτερη γνώμη, ούτε καν στον εαυτό μας.

Τέλος, νομίζω ότι αυτή η περιπέτεια θα σε έχει πλέον πείσει ότι ο τρόπος με τον οποίον απέκτησες το κουτάβι δεν ήταν σωστός διότι αυτές ακριβώς τις ιστορίες αποφεύγουμε όταν πάμε σε εκτροφέα. Και ο δικός μου σκύλος, που είναι καταφυγίου, έχει δυσπλασία, αλλά αυτό ήταν ένα ρίσκο που πήρα και ήξερα ότι ήταν πιθανό να την έχει, αλλά όχι σε βαρειά μορφή. Το ζήτημα όμως είναι ότι επίσης ξέρω ότι μπορώ να μπω μες στο αυτοκίνητο όποτε θέλω και να πάω στο Μιζούρι-Κολούμπια που έχει το καλύτερο σκυλίσιο ορθοπεδικό στον κόσμο, οπου το Μουφ όχι απλώς θα λάβει την καλύτερη περίθαλψη, αλλά θα το λιβανίζουνε κιόλας. Επίσης τα αμερικανικά συμπληρώματα που του δίνω για τη δυσπλασία είναι προφανώς πολύ φτηνότερα στην Αμερική, άσε που έχω βρει τρόπο να τα παίρνω με μεγάλη έκπτωση.

Περαστικά στο σκυλάκι σου.

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Η συγκεκριμενη εγχειριση πραγματοποιειτε μονο σε κουταβια μεχρι 5-6 μηνων. Εδω παραθεσει λινκ στο πρωτο μου ποστ.
Θα μπορουσες να μου πεις τι παρατηρησες απο την ακτινογραφια? Ειδη περιμενω γνωμη απο αλλο κτηνιατρο που την εστειλα

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
είναι αρκετά μικρή για να διακρίνω εγω κάτι . Την έχεις μήπως σε μεγαλύτερη ανάλυση ?

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
είναι αρκετά μικρή για να διακρίνω εγω κάτι . Την έχεις μήπως σε μεγαλύτερη ανάλυση ?
Την εχω. αν θελεις στειλε μου σε πμ ενα εμαιλ να στην στειλω

hachi

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
53
0
Μολις πηρα απαντηση απο τον δευτερο κτηνιατρο και δυστηχως τα πραγματα δεν ειναι και τοσο καλα...
υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα και στις δύο κοτύλες είναι σαφώς ρηχές και ευρείες και ταυτόχρονα υπάρχουν οστεόφυτα στο άνω χείλος της δεξιάς κοτύλης. Οι κεφαλές φαίνονται εντάξει προς το παρόν αν και υπάρχουν κι εκεί οστεόφυτα αλλά είναι εξωαρθρικά.
Συμπέρασμα : ακτινολογικά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις δυσπλασίας αμφοτερόπλευρα.

Υπαρχει κανεις να κανει την μεταφραση???

Last edited:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Ίδια ράτσα, ίδια με την περίπτωση με τη δικιά σου είχα και εγώ. Εγώ έκανα την επέμβαση.
Εδώ είναι το θέμα που είχα ανοίξει.
http://www.dogforum.gr/v3/%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1.%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-17/juvenile.pubic.symphysiodesis.jps-19246/

Δεν είμαι γιατρός αλλά το θέμα είναι πως έχω δει ΠΟΛΛΕΣ ακτινογραφίες. Για κουτάβι εμένα μου φαίνεται ΠΟΛΥ καλή ακτινογραφία. Η δικιά μας είχα πολλά εκατοστά κενό. ο Βλαχόπουλος που τον πήγα (Ν.Σμύρνη, Αττική) έβαζε το χέρι του στη φωτιά πως θα κάνει δυσπλασία.
Και εμείς είχαμε Ortolani θετικό, 2 μήνες μετά την επέμβαση ήταν αρνητικό.
Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει σε 6 μηνών κουτάβι η επέμβαση. Εμείς την είχαμε κάνει 4,5 μηνών και είμασταν οριακά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.