Δυσπλασία στο ισχίο :(((((((


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Γενικα νομιζω οτι ΔΕΝ θα επρεπε να ζευγαρωνουν σκυλου οπου δεν ειναι τουλαχιστον 3 γεννιες πισω ολοι οι προγονοι απηλαγμενοι απο δυσπλασια αγκωνα και ισχυου.Το οτι επιτρεπετε να ζευγαρωνουν σκυλια με μερικη δυσπλασια δεν σημαινει οτι ο υπευθυνος εκτροφεας πρεπει να το κανει.Επισης επιτρεπετε να ζευγαρωνει σκυλα στον δευτερο οιστρο της δηλαδη πριν τα 2 χρονια αλλα οι υπευθυνουν εκτροφεις ΔΕΝ ζευγαρωνουν σκυλες πριν τα 2 τους χρονια.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Γενικα νομιζω οτι ΔΕΝ θα επρεπε να ζευγαρωνουν σκυλου οπου δεν ειναι τουλαχιστον 3 γεννιες πισω ολοι οι προγονοι απηλαγμενοι απο δυσπλασια αγκωνα και ισχυου.
αυτό θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα υγείας απο όσα θα έλυνε,
παιδιά ψυχραιμία, υπάρχουν γεννήτορες με Α που δίνουν περισσότερα δυσπλαστικά κουτάβια απο άλλους που έχουν Β δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, η δυσπλασία δεν είναι σαν το χρώμα του τριχώματος.
 




vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ότι δεν μπορούν να εξαιρέσουν κουτάβια λόγο γενετικού υλικού, απλώς στο τρίπτυχο υγεία, μορφολογία, χαρακτήρας πάρα πολλοί εκτροφείς βαζουν την υγεία στο τέλος και όταν εχουν ένα εξαίρετο δείγμα της φυλής σε σε μορφολογία ή χαρακτηρα κάνουν το ζευγάρωμα.
Σιγουρα καθαρά σκυλιά δίνουν σκυλιά με δυσπλασία, παράδειγμα ο δικός μου οι γονείς του είναι καθαροί και στο pd του υπάρχουν ελάχιστα Β.
Και οι δύο γονείς έχουν ξαναζευγαρώσει και εχουν βγάλει κουταβια καθαρά ή το πολυ μεχρι Β αλλά οχι μεταξυ τους μεταξύ τους εβγαλαν το c (που μπορεί στην επίσημη να γίνει και d)
Αλλά αυτο δεν δίνει το "δικαίωμα" σε καποιον να ζευγαρώσει σκυλιά με δυσπλασια ειδικά όταν μπορει να φανεί αρκετες γενεές μετά .
Το ρισκο που μπορεί να πήρε πριν πολλές γενεές κάποιος εκτροφέας το πληρώνω τωρα εγώ και το κουτάβι μου που είναι 7 μηνών και απαγορευεται να τρέξει να παίξει με μπάλες και να ζησει μια φυσιολογική ζωή :(
 






George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Εχει να κάνει με την μείωση γενετικής παραλλαγής ενός πληθυσμού.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Παιδιά το πρόβλημα της δυσπλασίας είναι λόγω του πολυπαραγωντικού χαρακτήρα πολύπλοκο και η μέθοδος επιλογής γεννητόρων με φαινοτυπικά κριτήρια αποτυχημένη.

Ενώ οι φυλές με υποχρεωτικές εξετάσεις γεννητόρων αυξάνουν δεν βλέπουμε μείωση.

Για παράδειγμα η κατάσταση στο Βέλγιο για την 10ετια 1995-2005

HD1.jpg HD2.jpg HD3.jpg



Μόνο γενετικά τεστ θα βοηθήσουν τους εκτροφείς να βγουν από αυτό το αδιέξοδο.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, ας λάβει μέρος στην έρευνα

Βοηθήστε την έρευνα για γενετικά τεστ δυσπλασίας
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Γεια σου Λαμπρο :)
Μπορεις να μας πεις σε τι ηλικια πηρες την κουταβα σου και τι ''ζωη'' εχει περασει μαζι σου? δλδ
(α)τι εχεις δωσει εσυ στην αναπτυξη της (φαγητο-συμπληρωματα)
(β)συχνοτητα στις βολτες-ειδος βολτας
(γ)με τι ειδος παιχνιδια παιζει (μπαλακι κλπ)
(δ)και βασικοτερο σε τι εδαφος παιζει ή περναει τη μερα της

και ενα (ε) με τι σκυλια παιζει?
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Γεια σου Λαμπρο :)
Μπορεις να μας πεις σε τι ηλικια πηρες την κουταβα σου και τι ''ζωη'' εχει περασει μαζι σου? δλδ
(α)τι εχεις δωσει εσυ στην αναπτυξη της (φαγητο-συμπληρωματα)
(β)συχνοτητα στις βολτες-ειδος βολτας
(γ)με τι ειδος παιχνιδια παιζει (μπαλακι κλπ)
(δ)και βασικοτερο σε τι εδαφος παιζει ή περναει τη μερα της

και ενα (ε) με τι σκυλια παιζει?

Η σκυλίτσα μου γεννήθηκε 09/11/11 και εγώ την πήρα στις 13/01/12/ (2 μηνών δηλαδή). Μέχρι τον Μάιο ζούσα στην Πάτρα καθώς εκεί σπούδαζα. Μετά γύρισα στο πατρικό μου στη Βούλα. Στην Πάτρα ζούσαμε σε διαμέρισμα το οποίο είχα καλύψει με χαλιά. Δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου καθώς δεν είχε κάνει τα εμβόλια της. Οπότε παιχνίδι και όλα τα σχετικά μέσα στο σπίτι.

Στη Βούλα η κατάσταση έχει ως εξής:

(α) Τροφή Hills puppey (Είχα ξεκινήσει με ένα 2κιλο τσουβάλι Royal Canin αλλά επειδή δεν υπήρχε στην Πάτρα αυτή η μάρκα, αναγκάστηκα να αλλάξω σε hills). Για ένα διάστημα είχα δώσει ασβέστιο. (μου το είχε πει ένας άλλος κτηνίατρος ο οποίος έφαγε άκυρο μόλις ανακάλυψα πόσο λάθος ήταν αυτό...)

(β) Βόλτες πάμε 2-3 φορές τη μέρα. 1 φορά στις 7 το πρωί(μικρή βόλτα 5-10 λεπτών για τις ανάγκες), 1 στις 6 το απόγευμα (περπάτημα περίπου 45 λεπτά και παιχνίδι με σκυλάκια γειτόνων αν βρούμε στο δρόμο. Έχει διάφορα οικόπεδα εδώ και τα αφήνουμε να παίξουν καμιά φορά), Καμιά φορά πάμε και γύρω στη 1 το μεσημέρι για κανά εικοσάλεπτο να πάρουμε αέρα.

(γ) Παιχνίδια κυρίως με μπάλα στον κήπο ή διάφορα πλαστικά από pet shop.

(δ) Ο χώρος που περνάει τη μέρα της είναι κυρίως χώρος με πλακάκι αντιολισθητικό (δε γλιστράει δηλαδή) και στον κήπο που παίζουμε(γκαζόν). Υπάρχουν και λίγα σκαλιά στο σπίτι αλλά τα αποφεύγαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. (τώρα γίνανε απαγορευτικά)

(ε) Σκυλιά γειτόνων ή φίλων. Συνήθως μικρόσωμες φυλές.

Με τη σειρά μου να ρωτήσω τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτά που σου απάντησα και να μου υποδείξετε αν θεωρείτε ότι κάνω κάτι λάθος.
 


lampos

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2012
68
1
Ξέχασα να αναφέρω τα μπισκοτάκια στην διατροφή. Δεν τα τσιγκουνευόμουν. Χρησιμοποιούσα πολλά, ιδιαίτερα για εκπαίδευση (της royal canin κάτι μικρά σε ένα άσπρο φακελάκι). Και είχα δώσει κατά καιρούς και κανά άλλο μπισκοτάκι. Κι αυτά κομμένα μετά τη διάγνωση για δυσπλασία. Η Ρόξη τώρα είναι ενός έτους, 27 κιλά. Δεν είναι χοντρή, αλλά δε τη λες και αδύνατη...
 


stamos

Well-Known Member
18 Μαϊου 2012
70
0
patra
Bλεπω αναλυσεις επι αναλυσεων σχετικα με την κληρονομικοτητα της δυσπλασιας και ερωτησεις στον ιδιοκτητη μηπως και μεγαλωσε λαθος το σκυλι για τον εκτροφεα ομως τιποτα .Αφου το πηρε απο εκτροφεα δεν τρεχει τιποτα ολα καλα οτι και αν εβγαλε το σκυλι ,στο τελος θα κατηγορησουμε και τον ιδιοκτητη γιατι δεν εκανε και μονος εξετασεις δυσπλασιας στους γονεις.Τι θα ειχε γινει ομως αν δεν το ειχε αγορασει ο ανθρωπος απο εκτροφεα σε αυτο το θεμα?Θα ειχαν πεσει ολοι να τον φανε ζωντανο γιατι δεν αγορασε σκυλι με τον σωστο τροπο .Τωρα ομως ολα καλα αφου δεν θα τα ξαναζευγαρωσει ο εκτροφεας θα σωθει η εκτροφη, εκει εξω ομως εχει στειλει χψ κουταβια με προβλημα η υποψηφια να δωσουν προβλημα.Ας ελπισουμε οτι οι ανθρωποι που τα εχουν θα ενημερωθουν απο το μοναδικο αρμοδιο τον εκτροφεα
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Η δυσπλασια στα σκυλια ρατσας οφειλεται σε ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ εκτροφεις .... στα petshop ..... και στην κληρονομικοτητα,,,,, ενας εκτροφεας που δεν εχει κανει τις απαραιτητες εξετασεις για δυσπλασια στους γονεις δεν εχει και τα πιστοποιητικα που απαιτουνται για να εχει ενα εκτροφειο αναγνωρισμενο απο επισημο φορεα,,,, πρεπει να σου δειξει οτι ειχε κανει τις απαραιτητες εξετασεις και οτι εχει παρει πιστοποιητικο οτι οι γονεις ειναι ελευθεροι δυσπλασιας,,,, καλυτερα να κανεις καταγγελια στον ομιλο που ανηκει και του δινει πιστοποιητικα,,,,,,, για να λαβεις και μια επισημη απαντηση για το πως συνεβη αυτο που δεν επρεπε να συμβει,,,,,, αν δεν λαβεις γραπτως καποια λογικη εξηγηση βγαλε το ονομα του στη σεντρα να μην υποβληθει σε αλλη τετοια ταλαιπωρια και αλλος οι αλλοι..... δεν ξερω αν γινεται να σου δειχνη τους γονεις και τα χαρτια τους και τα σκυλια που πουλαει να τα εχει παρει απο καπου αλλου,,, ακομα και απο αλλη χωρα,,, γιατι ,,, ειναι πολλα τα λεφτα ,,,,, σημερα πουλανε κινεζικα ναυλον κοσμηματα για χειροποιητα φιλντισενια ==))
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
καλημερα Λαμπρο,
αυτα που εγραψες τα διαβαζω σωστα.

Προσεχε τωρα απο δω και περα,(με απλα λογια) το παιχνιδι της,να μην παρει κιλα και αν μπορεις μπανακι στη θαλασσα.

.....και κατι ακομα,ο Θεος ειναι ενας για καθε ανθρωπο,αν τωρα για καποιους ειναι ο-η εκτροφεας ,,,,τι να πω
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να πεταχτώ και γω η άσχετη να κάνω μια ερώτηση; Δε γνωρίζω από μεγαλόσωμα σκυλιά αλλά δε σας φαίνεται υπερβολή υγιές κουτάβι να μη πρέπει να τρέχει, να σκαρφαλώνει, να μην παίζει με μεγάλους σκύλους; Τόσο εύθραυστα είναι πια; Μήπως αυτές είναι συμβουλές για σκύλους που έχουν δυσπλασία ή είναι για όλα τα κουτάβια;
 


stamos

Well-Known Member
18 Μαϊου 2012
70
0
patra
Νομιζω οτι ολοι αυτοι που λοιδωρησαν τον γιατρο για τη διαγνωση του κανοντας τους παντογνωστες θα πρεπει να ανακαλεσουν τα υποτιμητικα τους σχολια για τον ανθρωπο κανοντας μια μεγαλοπρεπη ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ.Αλλη φορα να αφηνουν τη διαγνωση στους ειδικους και μονο.
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
δεν ειμαι ειδικη να παρω θεση υπερ η κατα των εκτροφεων ουτε και ξερω αν ενας εκτροφεας κανει σωστη εκτροφη αλλα θα σας καταθεσω αυτο που ειδα και που συζητησα με τον εκπαιδευτη του δικου μου.και αυτο μονο επειδη ο λαμπρος ειπε οτι εδωσε συμπληρωματα ασβεστιου στο κουταβι του(δε μας ειπε ποσο και για ποσο καιρο ) μια μερα λοιπον που πηγα να δω τον δουκα στο εκπαιδευτηριο βλεπω ενα κουταβι λαμπραντορ 6-7 μηνων περιπου να κανει τη βολτα του στο ειδικο run .εγω φυσικα ολο λαχταρα αρχισα τα γουτσου γουτσου και μου λενε την ιστορια του..το εν λογω κουταβι το ειχε μια οικογενεια που το ειχε φλομωσει στα συμπληρωματα ασβεστιου και κοντεψαν να το αφησουν κυριολεκτικα παραλυτο .εν τω μεταξυ οσο γινοταν δυσκινητο το κουταβι τοσο του διναν ασβεστιο να το "δυναμωσουν".οταν ηρθε στα χερια του εκπαιδευτη σερνοταν κυριολεκτικα και οι γιατροι διεγνωσαν δυσπλασια και οτι θελει επεμβαση. αυτη τη στιγμη το κουταβι χωρις επεμβαση αλλα με σωστη διατροφη εχει αποκατασταθει κατα 80% και βελτιωνεται συνεχως. αν το προσεξεις εχει απλα μια δυσκολια στα πισω ποδια αλλα βελτιωνεται συνεχως. το προβλημα του ηταν η συσωρευση ασβεστιου που πετρωσε τις αρθρωσεις του.μπορει να μην εχει καμμια σχεση η περιπτωση του λαμπρου αλλα εγω καταθετω αυτο που ειδα με τα ματια μου.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ο εκτροφεας δεν ειπε καν για το τυπικο του θεματος να σου δωσει αλλο κουταβι? (οχι οτι θα δεχοσουν αλλα αυτο εστω επρεπε να το αναφερει)


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
συγνωμη αλλα τι ειναι το κουταβι..τηλεοραση χαλασμενη?πως περιμενετε να πει κατι τετοιο..να του πει να του καλυψει τα νοσηλεια ναι..
 


Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Οι παντογνώστες γιατροί του πληκτρολογίου θα πρέπει αν μη τι άλλο να ζητήσουν ενα τεράστιο συγγνώμη και να ξέρουν πως Κτηνίατρος ΔΕΝ γίνεσαι διαβάζοντας 5 πράγματα απο αγν'ωστου αξιοπιστίας σελίδες στο internet , απο "φήμες λένε" , απο "άκουσα" και απο χίλια δυο άλλα πράγματα .
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση , εμπειρία , κλινική πράξη .

Αλλά παντού , απο την εξω ζωή όπως και στις διάφορες σελίδες στο Internet , βλέπει κανείς εύκολα οτι τα πάντα γύρω μας είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας .

Όλοι ξέρουν τα πάντα .......όλοι είναι ειδικοί.....όλοι είναι έξυπνοι....

Ντροπή , αυτό εχω να πω εγω .


Αυτό να γίνει μάθημα σε όσους ψάχνουν "λύσεις" στο ιντερνετ , απο διάφορες ιστοσελίδες και απο διάφορους αυτοαποκαλούμενους ειδικούς , έμπειρους και διαβασμένους , του πληκτρολογίου προσπαθώντας να αποφύγουν το "κόστος" του "κομπογιαννίτη" Κτηνιάτρου .

Αλλα την ίδια μαγκιά των ειδικών , δεν βλέπω να την έχουν και σε θέματα της υγείας του ανθρώπου ... Διαγνώσεις , απόψεις , φάρμακα ...
Διότι εκεί , έβγαλες ενα βυζούνι κόκκινο ?
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΟΟΥΤ
Τι θα πεί ο γιατρός ....
Κατεβασμένο κεφάλι , σεβασμό και "μάλιστα γιατρέ , εσυ ξέρεις καλύτερα" ...
Αυτα ακούς στα νοσοκομεία .
 
Last edited: