Δυστυχώς (πρόβλημα με την γέννα του εκτροφέα)

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
είμαι ακριβώς 50-50.

το σκέφτομαι σοβαρά για το άλλο θηλυκό που είδη είναι 3.5 μηνών.

του είπα ότι θα του απαντήσω στα μέσα τις εβδομάδας.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
πως το είδες? έχει πάει τις βόλτες του? έχει κάνει τα παιχνίδια του με άλλα σκυλιά μικρά και μεγάλα? το έχουν παίξει άνθρωποι?
ή κλούβα κι άγιος ο Θεός?

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
πως το είδες? έχει πάει τις βόλτες του? έχει κάνει τα παιχνίδια του με άλλα σκυλιά μικρά και μεγάλα? το έχουν παίξει άνθρωποι?
ή κλούβα κι άγιος ο Θεός?
μέχρη ρίιν 10 μέρες ήτανε μαζί με το αδερφάκι του.
ένα αρσενικό.

τώρα όσο αφορά την κοινωνικοποίηση δεν ξέρω εάν έχει κάνει καμια βόλτα. η εάν έχει παίξει με αλλα σκυλιά.

πάντως ότι βλέπει κόσμο k σκυλιά είναι αλήθεια.

όσες φορες έχω πάει εκεί πάντα είναι μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο χορό.
πάντα ζωηρό,χαρούμενο,παιχνιδιάρικο,ευδιάθετο.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Καλησπερα Γιωργο, διαβασα την περιπτωση σου και εχω μερικες ερωτησεις.

1)Πως και του εχει μεινει αυτο το θηλυκο κουταβι 3,5 μηνων αφου ειναι πολλα υποσχομενο (εκθεσιακο γαρ)? Ειχε πολλα κουταβια η γεννα που προερχετε?

2)Ποσες γεννες ειχε αυτο το διαστημα ο εκτροφεας σου? Γιατι αυτο που ειπες οτι εχει και αλλα κουταβια απο διαφορες γεννες δεν ακουγετε και πολυ καλα.

κοιτα. η αληθεια ειναι οτι αυτο που εχει τωρα ειναι αρκετα ποιο καλο για εκθεσεις μορφολογιας απο οτι αυτο που ειχα κλεισει.
και οι αλλες γεννες που εχει ειναι αρκετα ποιο ακριβες απο αυτο που εχουμε συμφονησει.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
Καλησπερα Γιωργο, διαβασα την περιπτωση σου και εχω μερικες ερωτησεις.

1)Πως και του εχει μεινει αυτο το θηλυκο κουταβι 3,5 μηνων αφου ειναι πολλα υποσχομενο (εκθεσιακο γαρ)? Ειχε πολλα κουταβια η γεννα που προερχετε?

2)Ποσες γεννες ειχε αυτο το διαστημα ο εκτροφεας σου? Γιατι αυτο που ειπες οτι εχει και αλλα κουταβια απο διαφορες γεννες δεν ακουγετε και πολυ καλα.
το κουταβι αυτο που μου δεινει ειναι 3.5 μηνων. δεν ειχε σκοπο να το δοσει. ηθελε να το κρατησει.
αλλα επειδη ετυχε αυτη η στραβη μου ειπαι οτι εαν το θελω μου το δινει 600 ευρω.

επισης εχει αλλη 1 γεννα που αποτελειται απο 4 αρσενικα τωρα πρεπει να ειναι κοντα 50 ημερων.
η τιμη τους ειναι 800 ευρω.

οταν πηγα πρωτη φορα ειχε συνολο 3 γεννες.

1)αυτη που ειχα κλεισει το κουταβι.(15 ημερων, 7 κουταβια, 5 θηλυκα, 2 αρσενικα) η τιμη τους ητανε 500 ευρω.

2)αυτη με τα 4 αρσενικα.(5 ημερον) η τιμη τους 800 ευρω.
και η 2 γεννες ειναι απο τον ιδιο πατερα. με διαφορετικη μανα.

3)και τελος αυτη με το θηλυκο που μου δεινει τωρα. οταν πηγα ητανε το θηλυκο και ενα αρσενικο που ηταν κλεισμενο
(τοτε κοντευανε 2 μηνων). απο αλλη μανα και αλλο πατερα.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
.

1)αυτη που ειχα κλεισει το κουταβι.(15 ημερων, 7 κουταβια, 5 θηλυκα, 2 αρσενικα) η τιμη τους ητανε 500 ευρω.

.
Πρωτη φορα που ακουω τοσο χαμηλη τιμη απο ΕΚΤΡΟΦΕΑ!!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
53
Πατρα
εμενα μου κανει μεγαλη εντυπωση ολη αυτη η κουταβοπαραγωγη .
Συνηθως προγραμματιζουν τα ζευγαρωματα με κενα μεταξυ τους για να εχουν τον χρονο να κανουν επιλογη στους μελλοντικους ιδιοκτητες.
Αν εχεις 20 κουταβια στα ποδια σου τι επιλογη μπορεις να κανεις στους ιδιοκτητες?
Σε πιεζει ο χρονος και αρχιζεις να κανεις εκπτωσεις σε πολλα πραγματα. και δεν εννοω την τιμη φυσικα!

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
Εγω θα ημουν πολυ σκεπτικος εαν ο εκτροφεας ειχε 3 γεννες σχεδον ταυτοχρονα.Δεν νομιζω να υπαρχει σωστη κοινωνικοποιηση με πανω απο 10 κουταβια.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εγω θα ημουν πολυ σκεπτικος εαν ο εκτροφεας ειχε 3 γεννες σχεδον ταυτοχρονα.Δεν νομιζω να υπαρχει σωστη κοινωνικοποιηση με πανω απο 10 κουταβια.
Δν νομίζω να έχει σχέση ο αριθμός στην κοινωνικοποίηση. Υπάρχουν σκύλες που οι γέννες τους είναι μεγαλύτερες. Αλλά σε αυτό που είπε ο greedy συμφωνώ... Το να επιδιώξεις να έχεις 13+ κουτάβια σε "βαραίνει" περισσότερο στο να τα δώσεις σε κατάλληλους ιδιοκτήτες.

giorgoss

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2011
64
2
χαλκιδα
ρε παιδια 2 γεννες ειναι ολλες κ ολλες. δεν ειναι υπερβολικα.
αυτη με τα 4 αρσενικα και η αλλη που ειχα κλεισει το κουταβι.

σε αυτη τη γεννα που ειναι τωρα το θηλυκο που μου δεινει( σας ειπα οτι δεν ειχε τετιο σκοπο. ηθελε να το κρατησει)
κ ενα ακομα αρσενικο ηδη κλεισμενο.

εγω οταν εψαχνα να βρω εκτροφεα πηρα σε εναν τηλεφωνο και μου ειπαι οτι ειχε ηδη 4 γεννες και περιμενε μεχρι τελος του μηνα αλλη 1.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
100€ για1,5 μηνα διαφορά δεν είναι τπτ. Κερδισμενος είσαι.
Αν οντως σου αρέσει η κουτάβα και όντως σε ικανοποιεί ο εκτροφέας παρ´ το.

Παντως να ξερεις πως δεν ειναι αγιοι. Και αυτα περι αγαπης και εξελιξης δεν χωρανε σε 3 και 5 γεννες. προσωπικα μου ετυχε εκτροφεας που επισκεφτηκα να εχω προφορικα κλεισει κουταβι απο συγκεκριμενους γεννητορες. Προσεφερα και προκαταβολη και αρνηθηκε. Μου ανακοινωσε τηλεφωνικα πως εκανε λιγοτερα κουταβια απο οσα ανακοινωσε σε σαιτ και κοε. Ηθελε βεβαια ανταποδοτικα να μου πουλησει απο αλλους γεννητορες που ειχε καπακι γεννα που δεν ηθελα ομως εξαρχης. Εγραφε και εδω μεσα. Πιαστο αυγο και κουρευτο.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Εχω παρατηρήσει φέτος ότι έχουν πέσει αρκετά οι τιμές των εκτροφικών σκύλων αλλά έχουν αυξηθεί οι γέννες των εκάστοτε εκτροφέων. Αρα η ζήτηση εκτροφικών σκύλων έχει αυξηθεί λογικά αφού τα δίνουν όλα. Τα θηλυκές όμως τις ξεζουμίζουν για να βγάλουν την χασούρα από την μείωση της τιμής και των άλλων εσόδων τους.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Οι θηλυκές τους, αν θέλουν να λέγονται σωστοί εκτροφείς, προστατεύονται από τον Νόμο. Μπορούν να κάνουν μέχρι 6 γέννες στη ζωή τους κ μόνο μέχρι τα 8 τους. Οσο για την τιμή... Μάλλον διέπονται κ αυτοί από τους νόμους της αγοράς. Ολα δεν πέφτουν στην εποχή μας;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Λόγω ότι παρακολουθώ σεμινάρια εκτροφέων (πάρα πολύ χρήσιμα), παρακολουθώ και τις γέννες πολλών εκτροφείων, οι θυλικές γεννάνε ανά εξάμηνο και ο ΚΟΕ το δέχετε. Ούτε ηλικίες αρσενικών ελέγχουν.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Οι θηλυκές τους, αν θέλουν να λέγονται σωστοί εκτροφείς, προστατεύονται από τον Νόμο. Μπορούν να κάνουν μέχρι 6 γέννες στη ζωή τους κ μόνο μέχρι τα 8 τους. Οσο για την τιμή... Μάλλον διέπονται κ αυτοί από τους νόμους της αγοράς. Ολα δεν πέφτουν στην εποχή μας;
Ολα εκτος απο τον καφε...

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Αλλους εκτροφεις εχεις δει?
Στην θεση σου θα εβλεπα και αλλους γιατι κανεις δεν μου λεει οτι αυτη η ''αξαφνη'' ασθενεια δεν μπορει να εχει εξαπλωθει και στα αλλα σκυλια.
Ουτε η εξηγηση της τελευταιας μερας με κανει να νιωθω ανετος.
Παρε το σωστο σκυλι απο τον σωστο εκτροφεα και οχι τον σκυλο στην σωστη τιμη.