Εισαγωγή σκύλου από εξωτερικό

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@mucca σε αυτη την περιπτωση που δουν το βιβλιαριο υγειας, οτι ο σκυλος δεν εχει κανει το εμβολιο της λυσσας, τι γινεται; ή εννοεις απλα να δουν το βιβλιαρακι και να μην το ανοιξουν καν; και μιλας και για την ελληνικη και για την ιταλικη μερια;

JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
33
ΚΕΡΚΥΡΑ
Χαρη δε ξερω αν θα σε ελεγξουν η οχι και αν θα πεσεις σε τυπικο ψειρα ελεγκτη η οχι .......εξαλλου δημιουργησα αυτο το post οντας ασχετως περι του θεματος και ψαχνοντας απαντησεις .....απ οτι καταλαβαινω ειναι ενα ρισκο να προσπαθησεις να τον φερεις πιο μικρο ..μπορει να σε ελεγξουν μπορεικαι οχι φανταζομαι ...παντως εγω επελεξα να μη ν το παρω αυτο το ρισκο....εμπιστευομαι την εκτροφεα μου οτι θα ασχοληθει με την κοινωνικοποιηση και τι να κανουμε κανω λιγο υπομονη περισσοτερη μεχρι 105 ημερων .......ποτε με το καλο θα τον παρεις η την παρεις ???(δε ξερω το φυλο γι αυτο)

• Like
Reactions: Haris Drazen

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@JIM GAR φυσικα και εμπεριεχεται ρισκο, για αυτο κι εγω το ψαχνω, για να σταθμισω την αποφαση μου...και εγω εμπιστευομαι την εκτροφεα μου (αλλιως δεν θα την επελεγα κιολας) και οτι θα ασχοληθει σωστα,αν τελικα αποφασισω να της αφησω το κουταβι για εξτρα 2 μηνες. Οι δυο λογοι για τους οποιους ψαχνω τροπο για να τον παρω στους 2 μηνες ειναι οτι:
  1. αν τον παρω στους 4 μηνες αυτο θα μου κοστισει επιπλεον 600€
  2. σε καθε περιπτωση προτιμω να τον εχω εγω στα χερια μου αυτους τους 2 παρα πολυ σημαντικους μηνες (να γνωρισει οσο πιο νωρις τον χωρο του, τους ανθρωπους που θα συνανταει), γιατι νομιζω πως οσο σοβαρη δουλεια και να κανει η εκτροφεας μαζι του, οπωσδηποτε ο χρονος που θα μπορει να αφιερωσει στο κουταβι θα ειναι ελαχιστος σε σχεση με μενα...
Αναλογα στους γονεις που θα καταληξουμε, το νωριτερο να τον παρω γυρω στον Σεπτεμβριο-Οκτωβριο, το αργοτερο προς τα Χριστουγεννα...(ασ'τα να πανε!)

@haviharakennel ειναι πολυ σωστη η τοποθετηση σου. Για αυτο δεν σκοπευω να εμπλεξω την εκτροφεα σε ολη αυτη την ερευνα που κανω. Θελω να εχω ολοκληρη την εικονα και μετα αν χρειαστει να το συζητησω μαζι της. Ξερω πχ οτι πριν καποιους μηνες που εδωσε κουταβι σε μια οικογενεια στην Σουηδια, το παρεδωσε στους 4 μηνες...ασε που λογω καταγωγης (γερμανιδα γαρ), αποκλειεται να ενστερνιστει την ελληνικη μου νοοτροπια...(το παραδεχομαι :rolleyes: )

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@JIM GAR
  1. σε καθε περιπτωση προτιμω να τον εχω εγω στα χερια μου αυτους τους 2 παρα πολυ σημαντικους μηνες (να γνωρισει οσο πιο νωρις τον χωρο του, τους ανθρωπους που θα συνανταει), γιατι νομιζω πως οσο σοβαρη δουλεια και να κανει η εκτροφεας μαζι του, οπωσδηποτε ο χρονος που θα μπορει να αφιερωσει στο κουταβι θα ειναι ελαχιστος σε σχεση με μενα...
καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου. Τώρα δεν ξέρω βέβαια, αυτό μπορεί να παίζει και από φυλή σε φυλή, μπορεί να είναι και θέμα χαρακτήρα, αλλά το τελευταίο μου κουτάβι που έφυγε 4,5 μηνών δεν είχε καθόλου μα καθόλου πρόβλημα στην προσαρμογή, αντιθέτως είχε πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και τώρα είναι πρώτο στα μαθήματα στη βασική εκπαίδευση.
Αν εμπιστεύεσαι την εκτροφέα στα θέματα κοινωνικοποίησης, καλύτερα μη ρισκάρεις :)
Και εύχομαι υπομονή, τα έχω περάσει και εγώ 3 φορές :)

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@haviharakennel συμφωνουμε επι της αρχης...κατι θα χασεις, κατι θα κερδισεις σε καθε περιπτωση...
στον αλλο λογο (αυτον των 600€), εχεις να συνεισφερεις μηπως; :rolleyes:

• Like
Reactions: JIM GAR

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@haviharakennel συμφωνουμε επι της αρχης...κατι θα χασεις, κατι θα κερδισεις σε καθε περιπτωση...
στον αλλο λογο (αυτον των 600€), εχεις να συνεισφερεις μηπως; :rolleyes:
χαχα, δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω...:whistle:

• Like

JIM GAR

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2015
195
819
33
ΚΕΡΚΥΡΑ
Τα 600 ευρω οντως ειναι ενα σημαντικο μεγεθος .... με το καλο να τον δεχτεις (y).....και εγω ψαχτηκα πολυ και μου πηρε 1.5 χρονο μεχρι να καταληξω ποιο εκτροφειο ποια γεννα κτλπ .......στην εκτροφεα που κατεληξα οταν της ανεφερα το θεμα της κοινωνικοποιησης ηταν απολυτως καθησυχαστικη , μου εστειλε και ενα μεγαλο email που ανεφερε αναλυτικα το προγραμμα κοινωνικοποιησης της και την πληθωρα των ερεθισματων στην οποια θα εκτεθει ο κουταβος .....μου ανεφερε οτι το να δινει το κουταβι σε αυτην την ηλικια ειναι ενα θεμα που εχει αντιμετωπισει και στο παρελθον με ενδιαφερομενους του εξωτερικου οτι δεν πρεπει να με ανησυχει και οτι ειναι πολυ μεγαλη χαρα της να κρατησει το κουταβι ....ηταν και διατεθιμενη να το κρατησει και λιγο ακομα με μεγαλη χαρα αν δε μπορω να παω ακριβως εκεινη την ημερομηνια ......οσο αφορα το extra κοστος 150 ευρω επιπλεον ...η τιμη βεβαια ειναι ηδη αρκετα υψηλη

• Like

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Δεν μου έχει τύχει ποτέ να το ελέγξουν...Μιλάμε για Πάτρα-Μπάρι-Ανκόνα.Βενετία δεν έχω πάει ποτέ.Συνήθως σε ρωτάνε στην Ελλάδα στον έλεγχο όταν πηγαίνεις Ιταλία...όταν γυρνάς δεν έχουν ελέγξει ποτε.Αν τυχεις σε έλεγχο θα ζητήσουν να δούν άν έχεις βιβλιάριο υγείας...δεν ασχολούνται ιδιαίτερα.Αυτά απο προσωπική εμπειρία.Τωρα αν εισαι ο "γκαντέμης" δε το ξέρω....πάντα τέτοια θέματα έχουν ενα ρισκο...

• Like

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@JIM GAR ευχαριστώ πολύ...Η τιμή κτήσης στην δική μου περίπτωση είναι σχετικά χαμηλή (λόγω εμπορικών κριτηρίων μαλλον),οπότε ίσως για αυτό αντισταθμιζεται με τα Boarding fees. Ούτε εγώ ανησυχώ για την δουλειά που θα κάνει η εκτροφεας, αλλά τα 600€ κ να μην έχεις κ τον σκύλο σου στο σπίτι, με ζορίζουν πάρα πολύ.
@mucca ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, εγώ καταλαβαίνω ότι ακόμα και αν κάτσει στραβή (5%), θα είναι διαχειρισιμη κατάσταση :whistle:
;)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix