@JIM GAR φυσικα και εμπεριεχεται ρισκο, για αυτο κι εγω το ψαχνω, για να σταθμισω την αποφαση μου...και εγω εμπιστευομαι την εκτροφεα μου (αλλιως δεν θα την επελεγα κιολας) και οτι θα ασχοληθει σωστα,αν τελικα αποφασισω να της αφησω το κουταβι για εξτρα 2 μηνες. Οι δυο λογοι για τους οποιους ψαχνω τροπο για να
τον παρω στους 2 μηνες ειναι οτι:
- αν τον παρω στους 4 μηνες αυτο θα μου κοστισει επιπλεον 600€
- σε καθε περιπτωση προτιμω να τον εχω εγω στα χερια μου αυτους τους 2 παρα πολυ σημαντικους μηνες (να γνωρισει οσο πιο νωρις τον χωρο του, τους ανθρωπους που θα συνανταει), γιατι νομιζω πως οσο σοβαρη δουλεια και να κανει η εκτροφεας μαζι του, οπωσδηποτε ο χρονος που θα μπορει να αφιερωσει στο κουταβι θα ειναι ελαχιστος σε σχεση με μενα...
Αναλογα στους γονεις που θα καταληξουμε, το νωριτερο να τον παρω γυρω στον Σεπτεμβριο-Οκτωβριο, το αργοτερο προς τα Χριστουγεννα...(ασ'τα να πανε!)
@haviharakennel ειναι πολυ σωστη η τοποθετηση σου. Για αυτο δεν σκοπευω να εμπλεξω την εκτροφεα σε ολη αυτη την ερευνα που κανω. Θελω να εχω ολοκληρη την εικονα και μετα αν χρειαστει να το συζητησω μαζι της. Ξερω πχ οτι πριν καποιους μηνες που εδωσε κουταβι σε μια οικογενεια στην Σουηδια, το παρεδωσε στους 4 μηνες...ασε που λογω καταγωγης (γερμανιδα γαρ),
αποκλειεται να ενστερνιστει την ελληνικη μου νοοτροπια...(το παραδεχομαι

)