Εκτροφεία και υψηλά κόστη

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
@d3ac0n , ευχαριστω για την απαντηση (θα μπορουσες παντως να αναφερεις και το ελληνικο εκτροφειο, δεν απαγορευεται).

για το αλλο θεμα που απαντας στη @vrmode , η συγκριση δεν ειναι σωστη.
το αυτοκινητο ειναι ενα προιον και εχει μια στανταρ (εφοσον ειναι σε κυκλοφορια) τιμη απο τον κατασκευαστη του.
ο σκυλος ουτε ειναι προιον, ουτε εχει στανταρ τιμη.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ακόμα δεν εχω δει καπου ομως κόστος με νουμερα...

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας για τοκετοομαδα 6 κουταβιων (εγω κανω την υπόθεση και εσεις διορθώνετε οπου και αν χρειάζεται):

1) Κοστος εξετασεων
α) Απαξ
Ataxia 75€
Δυσπλασια (ακτινογραφιες) 50€
Υπερουριμια 75€
Μυελοπάθεια 75€
Σύνολο: 275€/3 γεννες (υποθετικα) ~100€

β) Ανα γέννα
Υπερηχος (εγκυμοσυνη) 30€
Γενικες αιματος 20€
Ειδικες αιματος/ουρων 50€
Σύνολο: 100€

Συνολο εξετασεων για καθε γέννα (α+β): 200€

2) Παρελκόμμενα
Whelping box 300€/3 γεννες ~100€

3) Εξοδα σκύλας εως 8η εβδομαδα
Αποπαρασιτώσεις (milbemax + advantix + scalibor): 80€
Τροφη puppy/super premium: 300€
Συνολο: 380€

4) Εξοδα κουταβιών εως 8η εβδομαδα
Εμβολια 1+2: 180€
Αποπαρασιτωση: 60€
Τροφη puppy super premium: 130€
Δήλωση γέννας: 120€
Chip: 150€
Συνολο: 640€

1+2+3+4=200+100+380+640= 1320€

+ Διάφορα εκτακτα - συμμετοχες σε διαγωνισμους +800€

Συνολο κάθε γέννας 2120€

6 κουταβια αρα

Συνολο εξόδων ανα κουταβι ~350€

Περιμενω διορθωσεις και παρατηρησεις

Edit:
@d3ac0n , ευχαριστω για την απαντηση (θα μπορουσες παντως να αναφερεις και το ελληνικο εκτροφειο, δεν απαγορευεται).

για το αλλο θεμα που απαντας στη @vrmode , η συγκριση δεν ειναι σωστη.
το αυτοκινητο ειναι ενα προιον και εχει μια στανταρ (εφοσον ειναι σε κυκλοφορια) τιμη απο τον κατασκευαστη του.
ο σκυλος ουτε ειναι προιον, ουτε εχει στανταρ τιμη.
To εφερα σαν παραδειγμα για να δειξω οτι δεν εξαρτάται η τιμή πώλησης απο το υψος του μεσου μισθου. Μερικοι εχουν γράψει οτι ετσι δικαιολογειται οτι σε αλλες πιο "πλούσιες" χωρες οι τιμές ξεκινάνε απο +120% απο οτι στην Ελλάδα. Ειναι φυσικο και επομενο οταν συγκρινεις ενα εκτροφειο διεθνους φημης με ενα ελληνικο με καλο ονομα το πρώτο να χρεωνει premium λογο διεθνους φήμης.

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Αναλογα με τα κριτηρια που θετει ο καθενας μας αξιολογει καταστασεις ως λογικες η παραλογες.

Καθε γεννα εχει διαφορετικο πραγματικο κοστος που εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Το μεγεθος της φυλης και της τοκετοομαδας η' το ποιες απο τις απαραιτητες και ποιες προαιρετικες προγεννητικες εξετασεις εχουν γινει.
(Α, μπορει σε καθε γεννα να χρειαζεται καινουριο box γιατι το προηγουμενο προλαβαν και το αχρηστευσαν με τα νεογιλα δοντακια τους τα κουταβια πχ.)

Υπαρχουν εξοδα που αφορουν τη γεννα (δε θα τα ειχε αν δεν ειχε γεννα), χωρις να μπορει να τα υπολογισει κι ακριβως, γιατι ενσωματωνωνται στα εξοδα του σπιτιου του εκτροφεα.(Το ανεφερα και πιο πανω αλλα αυτα περνανε στα ψιλα γραμματα) πχ. αυξημενη Δεη γιατι ειναι χειμωνας και τα νεογνα θελουν πολυυυυυ ζεστη, πλυντηρια-ξυδια-καθαριστικα και αλλα μικροεξοδα.
Λιγο απο δω, λιγο απο κει, μαζευεται τελικα ενα ποσο οχι ευκαταφρονητο. Να μη το υπολογιζει ο εκτροφεας? Ειναι κακο αν το υπολογιζει?

Σε περιπτωση παλι που μιλαμε για επαγγελματικη εκτροφη με εγκαταστασεις κτλ. , εκει απλα τα βαζει στα εσοδα-εξοδα. Το π`οσα ακριβως ειναι το ξερει αυτος που το κανει.

Οι μειωμενες τιμες που μπορει να εχει καποιος απο τον κτηνιατρο η την εταιρια τροφων που συνεργαζεται θεωρω οτι ειναι εκπτωση υπερ του εκτροφεα, χωρις να βρισκεται υπολογος για αυτο. Την εκπτωση την παιρνει συνηθως λογω "ποσοτητας". Αλλο ειναι να εχεις να φροντισεις για 3-5-20 σκυλους κι αλλο για 1-2.

Στην τελικη δεν ειναι μονο θεμα πραγματικου κοστους καθε κουταβιου στις 8 εβδομαδες.
Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να υπολογιζεται η ηθικη αντιμετωπιση, οι γνωσεις και η ποιοτητα διαβιωσης στο συνολο των σκυλων που βρισκονται στην κηδεμονια του εκτροφεα.

Το μονο εξοδο που ισχυει για ολες τις φυλες και ολα τα κουταβια που δηλωνονται στον ΚΟΕ αυτη τη στιγμη ειναι το κοστος εκδοσης του γενεαλογικου τους χαρτη (pedigree), 21 ευρω ανα κουταβι.

Κατα τα αλλα ο καθενας μας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του:
Οι [εκτροφεις] για το τι εκτρεφουν, πως το διαφημιζουν και ποσο το κοστολογουν.
Οι ενδιαφερομενοι για το τι αγοραζουν, απο που και ποσο.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.009
2.726
Δραμα
@d3ac0n
σελιδα 2 ποσταρισμα #36

λιγο ατοπο να κανω quote τον εαυτο μου βεβαια αλλα
Μπορω να εκφερω αποψη μονο για τα Ροτβαιλερ, τα υπολοιπα που ξερω ειναι τι εχει παρει το ματι μου απο εδω μεσα.

Στη δικη μου αναζητηση, απο τα πρωτα σαιτ εκτροφειου που επισκεφθηκα υπαρχει επεξηγηση της τιμης πωλησης. Ιδου το λινκ http://www.hellastar.com/starkennel/Times.html

Λιγο τραβηγμενο στις τιμες; Λιγο "οκ δεν μπορει να κανει τοσο"; Λιγο "μα καλα αυτο ειναι απαραιτητο; Οκ. Κοψε ολες τις τιμες στο μισο και βγαλε κοστολογιο. Το εχω κανει.
Το θεμα ειναι ειναι οτι υπαρχουν πραγματα που ο μεσος υποψηφιος αγοραστης δεν τα ξερει, και θεωρω χρησιμη μια τετοια πληροφορια.
edit
Χωρις παρεξηγηση, αφου αποφασισες να βγαλεις " "κοστος παραγωγης" " η υποθεση εργασιας σου εννοειται οτι μπαζει νερα ε :)
Δεν εχεις βαλει πουθενα τον προσωπικο χρονο το οποιο περα απο κοστοβορο χρηματικα ειναι και ψυχοφθορο/κουραστικο. Δεν σου λεω τωρα για βενζινες ή αν κατι παει στραβα ή 1000 αλλα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Vania and d3ac0n

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.009
2.726
Δραμα
Η σκυλα γενναει 18 μηνων και ανω (αν δεν κανω λαθος)
και δεν εχει υπολογισει ουτε την τροφη της ολο αυτο τον καιρο. Ειναι λιγο παιδικο ετσι οπως το θετεις d3acon

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αν ψαξετε υπαρχουν απο μελη/εκτροφεις παλια ποστ που γραφουν ποσο κοστιζει μια γεννα.

εγω θυμαμαι 2 προς το παρων αλλα με την αναζητηση δεν το χω.

οποτε @d3ac0n εχει ηδη αναφερθει εδω και παααααρα πολυ καιρο

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@Vania
Δηλαδή κανένας εκτροφέας δεν εχει κατσει κατώ να δει ποσο του στοιχίζει μια γέννα; Ολα φλου;

@zenio
Βοήθησε με να την ταπωσω. :) Και αφου μιλάμε για ιδεολογικη αντιμετώπιση της εννοιας εκτροφη, δηλαδη με προτυπα και ιδανικα, ηθικη και εντιμοτητα πανω απ' ολα με πρώτο και κυριότερο την βελτίωση της φυλής εντος προτύπου, το ψυχοφθόρο/κουραστικο της διαδικασίας μπαινει σε τελευταια μοιρα και βγαινει εκτος κόστους. Αλλιως είναι σαν να μιλαμε για ιδεολογο αριστερο βιομήχανο ή τον Τσίπρα :LOL:
To ειδα το link. Δεν μου φαινονται παραλογα αυτα που αναφέρει. Θα μου φαινοταν παράλογο αν το ευρως τιμής ηταν στο 1000€-1500€

@spyv
Ειρωνικα μιλαει μιας και καποιος εθιξε το θεμα εκτροφη κα ιτολμησε να βάλει αριθμους :)

Edit:
Η σκυλα γενναει 18 μηνων και ανω (αν δεν κανω λαθος)
και δεν εχει υπολογισει ουτε την τροφη της ολο αυτο τον καιρο. Ειναι λιγο παιδικο ετσι οπως το θετεις d3acon
Καθόλου παιδικο. Το σκυλι θα ειχε το ιδιο κοστος συντηρησης και σε καποιον που θα το ειχε στειρωμενο σαν κατοικιδιο. Εκτος αν το συμπεριλαμβανουμε στα "εξοδα" γιατι ειναι παγιο με λογιστικους ορους

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.009
2.726
Δραμα
d3acon πριν απαντησω, με μια φραση, τι ψαχνεις ακριβως; ποιο ειναι το ζητουμενο;

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ακόμα δεν εχω δει καπου ομως κόστος με νουμερα...

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας για τοκετοομαδα 6 κουταβιων (εγω κανω την υπόθεση και εσεις διορθώνετε οπου και αν χρειάζεται):

1) Κοστος εξετασεων
α) Απαξ
Ataxia 75€
Δυσπλασια (ακτινογραφιες) 50€
Υπερουριμια 75€
Μυελοπάθεια 75€
Σύνολο: 275€/3 γεννες (υποθετικα) ~100€

β) Ανα γέννα
Υπερηχος (εγκυμοσυνη) 30€
Γενικες αιματος 20€
Ειδικες αιματος/ουρων 50€
Σύνολο: 100€

Συνολο εξετασεων για καθε γέννα (α+β): 200€

2) Παρελκόμμενα
Whelping box 300€/3 γεννες ~100€

3) Εξοδα σκύλας εως 8η εβδομαδα
Αποπαρασιτώσεις (milbemax + advantix + scalibor): 80€
Τροφη puppy/super premium: 300€
Συνολο: 380€

4) Εξοδα κουταβιών εως 8η εβδομαδα
Εμβολια 1+2: 180€
Αποπαρασιτωση: 60€
Τροφη puppy super premium: 130€
Δήλωση γέννας: 120€
Chip: 150€
Συνολο: 640€

1+2+3+4=200+100+380+640= 1320€

+ Διάφορα εκτακτα - συμμετοχες σε διαγωνισμους +800€

Συνολο κάθε γέννας 2120€

6 κουταβια αρα

Συνολο εξόδων ανα κουταβι ~350€

Περιμενω διορθωσεις και παρατηρησεις
Δεν θα πω πολλά, 2 πραγματάκια μόνο: για τα σεντονάκια και τα κουβερτάκια από το whelping box το πλυντήριο δούλευε μέρα παρά μέρα.
Επίσης κάθε μέρα για 10 εβδομάδες χρειαζόμουν 2 πακέτα υποσέντονα - δηλαδή στο σύνολο 140 πακέτα Χ 5€ = 700€. Και για να σε προλάβω - δεν δίνω κουτάβια πριν την 10η εβδομάδα και κάποια που είναι για εξωτερικό κάθονται και 4 μήνες. Βάλε επιπλέον μόνο τροφή και πάνες... δεν βάζω τίποτα άλλο όπως παιχνίδια, μασουλητήρια που δεν είναι απαραίτητο έξοδο όπως επίσης δεν βάζω και την προίκα τους με σάκο τροφής, λουράκια, μπολάκια, κουβερτάκια, παιχνιδάκια κ.α.

• Like
Reactions: Nizinny

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
δεν καταλαβαινω αν μιλας σοβαρα ή οχι :).
Μιλαω σοβαρα. Δεν μ αρεσει αλλα ειναι προϊον. Μπορει να μην ειναι βιομηχανοποιημενο - αυτη τη δουλεια την κανουν τα puppy mills - αλλα ειναι προιον. Καποιον εχει μελετησει και φροντισει να δημιουργησει σκυλια. Και τα πουλαει. Αφου εχει ολα τα χαρακτηριστικα, στο ονομα μονο μας πιανει η ντροπη;
Αυτος που φτιαχνει χειροποιητα επιπλα δεν εχει καμια σχεση με το ικεα αλλα ειναι παραγωγος.

• Like
Reactions: Amaliaz

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Θελεις να μαθεις για μια γεννα η' για το ποσο κοστιζει η εκτροφη σκυλων και η συνεχιση της?
Γιατι πολλοι σταματουν να εκτρεφουν μετα απο 1-4 γεννες.(?)αραγε

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
@d3ac0n https://www.dogforum.gr/community/threads/Έξοδα-γέννας.17979/ εδώ μπορείς να βρεις στο πρώτο κιόλας ποστ λίστα εξόδων μιας γέννας. Αρκετά αναλυτική. Το θέμα είναι να βρεις τον εκτροφεα που κάνει αυτά που σε καλύπτει όσον αφορά σε εξετάσεις υγείας, επιλογή του επιβασεων, το τι προσφέρει σε σκυλα και κουτάβια κοκ. Αυτή είναι για μένα η διαφορά ενός Εκτροφεα που το έχει μεράκι και ενός εκτροφεα που το κάνει απλά για να καλύψει τη ζήτηση. Και οι δύο νόμιμοι αλλά το θέμα είναι ποιος από τους δύο κάνει πιο σωστή εκτροφη. Ίσως ο πρώτος να είναι πιο ακριβός από τον δεύτερο ίσως να εχουν και τις ίδιες τιμές. Προσωπικά θα επέλεγα πάντα τον πρώτο

• Like
Reactions: Vania and d3ac0n

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ευχαριστω για τις απαντησεις

@zenio το ζητουμενο ειναι να δοθει απαντηση στον τίτλο. Τι ειναι αυτο που οδηγει το κοστος αποκτησης εκτροφικου σκυλου υψηλα

@Vania Γιατι το υποσέντονο; Γνησια απορία μιας και αναφερονται και πανες αργοτερα

@noni_papa Thanks for the link! Η εικονα ειναι κατατοπιστικη. Εκτροφεας υποδειγμα με επιπλοκη σε γεννα και βγαζει ενα κοστος πραγματικο και προσγειωμένο. Και παρακατω βλεπεις και την τιμη πώλησης και ο καθενας μπορει να κανει 2,3 αριθμητικες πραξεις νομίζω...

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.574
5.999
Πειραιάς
@betty coltrane , η λεξη προιον εχει να κανει με την αντιμετωπιση και οχι με τη φυση του "αντικειμενου". δεν ειναι προιον κατι αν δεν το αντιμετωπισεις ως τετοιο. ποσο μαλλον οταν εχει ζωη.
δε συζηταμε αν μπορει να αντιμετωπιστει σαν προιον ο σκυλος, αλλα αν αντιμετωπιζεται ως τετοιο απο τους εκτροφεις.
αρα:
η διαφορα του εκτροφεα με τον back yard greeder ειναι ακριβως αυτη.
βλεπει και αντιμετωπιζει τα ζωα του ως ζωντανα οντα με αναγκες και δικαιωματα, ενω ο αλλος οχι.
ο εκτροφεας τους αναγνωριζει το δικαιωμα στη ζωη και στην ευζωια, που ο αλλος τους αρνειται και τους στερει.

δυστυχως δεν αντιμετωπιζονται ολα τα ζωα ετσι.

• Like
Reactions: noni_papa

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@Vania Γιατι το υποσέντονο; Γνησια απορία μιας και αναφερονται και πανες αργοτερα
χαχα, θα σου απαντήσω επειδή εγώ το έγραψα, όχι Vania:
υποσέντονα = πάνες
Αν είχες μεγαλώσει μικρό κουτάβι θα το ήξερες :p

• Like
Reactions: d3ac0n

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
χαχα, θα σου απαντήσω επειδή εγώ το έγραψα, όχι Vania:
υποσέντονα = πάνες
Αν είχες μεγαλώσει μικρό κουτάβι θα το ήξερες :p
Ανθρωποι ειμαστε λαθη κανουμε, ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι χωρις αλλαγη λαδια, ε καπου ρεταρει :p

Απλα ρωτησα επειδη αναφέρεις ΚΑΙ τις πάνες αργοτερα και νομισα ειναι κάτι ξεχωριστό ;)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Για μια σκύλα:
– Genetic identification
– Multidrug Sensitivity (MDR1)
– Cerebellar Ataxia (NCL-A)
– Hyperuricosuria (HUU)
– Dilution (DIL)
– Degenerative Myelopathy (DM)
Σε εργαστήριο της Αntagene (http://www.antagene.com/en) - 420€
Ντόμπλερ καρδιάς - 100€
Θυροειδής - 40€
Προγεστερόνες - 30€ η κάθε μία...(συγκεκριμένα εγώ έκανα 6)
Παράβολο Δυσπλασίας Ισχίου και Αγκώνα 130,00€
Επιβήτορας - εξαρτάται αλλά σε εμάς κυμαίνεται απο 600€ εώς 1500€
Ταξίδι εώς τη χώρα του επιβήτορα(ξενοδοχεία,διόδια,βενζίνες,προγεστερονες κλπ) απο 800€ - 1500€
Εμβόλιο πριν ζευγαρώσει η σκύλα(30€-40€),εμβόλιο κατά του έρπη(50€-60€),εξέταση έρπη(40€),αντιπαρασιτικά(ντροντάλ,μιλμπεμαξκλπ)περίπου 15€
Υπέρηχος (50€-70€),τροφή για εγκυμονούσα,βιταμίνες,ασβέστιο κλπ (180€-200€)
Εκθέσεις...συμμετοχές,ταξίδια,πληρωμές τίτλων κλπ Εξαρτάται το κόστος απο το που,πως κλπ
Μπορώ να γράψω ακόμα πολλά αλλά θεωρώ οτι έγινα κατανοητή....
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει σοβαρά πάει στον κάθε εκτροφέα και μιλάει μαζί του και είμαι σίγουρη οτι θα του λυθεί κάθε απορία...τώρα να καθόμαστε εδώ να λέμε αερολογίες δε θεωρώ οτι έχει νόημα..ο καθένας κάνει οτι καλύτερο μπορεί και όπως μπορεί και κρίνεται στην πορεία...

Last edited:

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Ας αναφερω εδω οτι υπαρχουν και υφασματινες πλενομενες επαναχρησιμοποιουμενες πανες-υποσεντονα. :D
Κοστος αγορας στην Ελλαδα 18-25 ευρω η μια 60x90εκ.
Αγορα απο εξωτερικο 12 ευρω η μια.
Περιπου απο 5 εβδομαδων, τις χαρτινες μιας χρησης μου τις κανουν χαρτοπολεμο, οποτε τις αλλαζω με τις πανινες. Δεν συγκρατουν τοσο καλα την μυρωδια ομως γμτ. Οποτε τις αλλαζω συχνα και χωρανε 5 στο πλυντηριο. Εχω παρει 20 τεμαχια και αντεχουν 400+ πλυσεις.
(Καπου ειχε παρει το ματι μου και σε ρολο που το κοβεις σε οτι μεγεθος θες, για οποιον ενδιαφερεται)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr