Εκτροφειο Ντοπερμαν

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Φυσικα ο καθενας εχει δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του, το ποσο σοβαρα θα την λαβει ο τριτος κ τι θα πραξει εξαρταται κ απο τις αποδειξεις που κανουν την κατηγορια να εχει βαρυτητα. Βαρια κατηγορια ανευ αποδειξεων παντως συνιστα συκοφαντικη δυσφημιση......
Τα περιστατικά που ανέφερα έχουν σοβαρές ενδείξεις αν θέλεις - πιο σοβαρές πεθαίνεις - λείπει μόνο μόνο το dna test. Το ζητούμενο ωστόσο εδώ δεν είναι το "ποιος είναι αυτός και ποια είναι αυτά τα σκυλιά" - ούτε θα δώσω ευκαιρία στους εκτροφομπαντζανάκηδες του φόρουμ για να κάνουν εξυπηρετησούλες και να πάμε σε άλλο ένα πάρτυ σαν αυτό με το ακίτα.

Τα περιστατικά αυτά τα ανέφερα ως παραδείγματα κακοτοπιών βγαλμένων από την πραγματική ζωή όπου μπορεί να πέσει ένας νέοπας που δεν του πάει το μυαλό, γιατί νομίζει ότι πηγαίνοντας μόνο με το ευαγγέλιο της σωστής ανέρευσης κουταβιού στο χέρι θα βγάλει άκρη. Όποιος αρνείται ότι υπάρχουν τέτοια, ή δεν διαβάζει το φόρουμ τόσο καιρό, ή δεν βλέπει ή κάνει ότι δεν βλέπει.

• Like
Reactions: saras

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
Γιατί έτσι καταθέτεις τα όπλα πριν καν ξεκινήσεις τον πόλεμο. Και αυτό αφορά όσους/όσες αγαπούν μια φυλή που έχει θέμα και προσπαθούν να βρουν και να εφαρμόσουν άλλους τρόπους διαχείρισης του προβλήματος, όπως το να ανοίξει πχ η δεξαμενή ή να μπουν πολύ αυστηρά κριτήρια ελέγχων και επιλογης των γεννητορων.
Εάν κατάλαβα σωστά στα προηγούμενα γραφόμενά σου, το ένα αναιρεί το άλλο

Πιο αυστηρός έλεγχος --> πιο κλειστή δεξαμενή
Πιο ανοιχτή δεξαμενή --> πιο χαλαροί κανόνες επιλογής γεννητόρων

Ή όχι?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
@vrmode

Για το ποστ #62 θα μου επιτρεψεις να σου επαναλλαβω οτι την βαρυτητα των γραφομενων (η των ισχυρισμων) την δινουν οι αποδειξεις.

Για το ποστ #63 θα μου επιτρεψεις να σου επισημανω οτι κανεις quote λαθος ανθρωπο καθως τα γραφομενα ειναι του @Yorkaddict που ειναι κ ο αρμοδιος να σου αναλυσει την σκεψη του.

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
@vrmode

Για το ποστ #63 θα μου επιτρεψεις να σου επισημανω οτι κανεις quote λαθος ανθρωπο καθως τα γραφομενα ειναι του @Yorkaddict που ειναι κ ο αρμοδιος να σου αναλυσει την σκεψη του.
Πολύ σωστά για το δεύτερο - διορθώνω, πήγαινε στον @Yorkaddict το παρακάτω:

Εάν κατάλαβα σωστά στα προηγούμενα γραφόμενά σου, το ένα αναιρεί το άλλο

Ή όχι?

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Πιο είναι το ευαγγέλιο σωστής ανεύρεσης κουταβιού;
Υποθέτω ότι για να το αποκτήσεις, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσεις professional doctorate στην Κτηνιατρική, στη Γεννετική, στη Βιολογία και φυσικά στη Νομική. Προφανώς θα υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που μου διαφεύγουν....και ναι, δυστυχώς δεν αστειεύομαι...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.902
Aθήνα

Ή όχι?
Με το "άνοιγμα της δεξαμενής" εννοώ να ανοίξει το γενεαλογιο και να μπει νέο αίμα μέσα, αυξάνοντας την ποικιλομορφία. Και όλα αυτά ξεκινώντας από πάνω, από τον όμιλο φυλής, που με βάση τα δικά του κριτήρια και προϋποθέσεις θα επιλεγεί αυτό το νέο αίμα. Δεν βάζει ο καθένας ο, τι θέλει.
Πάνω σε αυτό το σκεπτικό στηρίζονται τα προγράμματα outcrossing που ήδη τρέχουν σε κάποιες φυλές.

Η λύση των σφιχτων προϋποθέσεων και ελέγχων πριν μπει ένας σκύλος στην αναπαραγωγή, ναι, μειώνει το σύνολο των διαθέσιμων σκύλων προς αναπαραγωγή.
Οσο πιο σφιχτά κριτήρια, τόσο λιγότεροι σκύλοι θα περάσουν τα γονίδιά τους στις επόμενες γενιές, μικραινοντας την δεξαμενή, μειονοντας την ποικιλομορφία, και αυξάνοντας μακροπροθεσμα το ποσοστό ενδογαμιας της φυλής.

Αν όμως αναλογιστεί κάνεις το πόσοι αρσενικοί πχ υπάρχουν διαθέσιμοι και πόσοι χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή, κάτι αντίστοιχο γίνεται δεκαετίες τώρα με κριτήρια την εμφάνιση ή/και τις "εργασιακές" ικανότητες στους στίβους.

Είναι γρίφος για δυνατούς λύτες.

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
π.χ. σε γνωστή κτηνιατρική κλινική, όταν ζήτησα πλήρη αιματολογικό-βιολογικό έλεγχο στο αιμοραγικό επεισόδιο του σκύλου μου,ΔΕΝ έκαναν τεστ vWD...τώρα δυστυχώς εκ των υστέρων ξέρω τι να ζητήσω...yorkaddict, σε προγούμενο post αναφέρεις ότι η υγεία του κουταβιού δεν είναι σε πρώτη αναζήτηση....για μένα ΗΤΑΝ, προφανώς σαν νέοπας στα Ακίτα, πολλά από τα παρειπόμενα προσπαθώ να τα μάθω...και ευχαριστώ το φόρουμ που βάζει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και ωθεί στο παραπάνω ψάξιμο.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
επειδη αναφερθηκε (και μονο )εκτροφειο ας ακουμπηξω αυτο εδω
για να δεις @PMX-DANBULL ποσο ευκολα μπορεις να την πατησεις και το οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος.
ειναι αληθεια η οχι........ποιος ξερει

εντιτ
ξεχασα να βαλω τον συνδεσμο ε..ατιμα γεραματα
https://www.facebook.com/thedobiete...fPbXxdrDJKr5dTUeVEX9gtAGJAJz3pdo&__tn__=-UK-R

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
π.χ. σε γνωστή κτηνιατρική κλινική, όταν ζήτησα πλήρη αιματολογικό-βιολογικό έλεγχο στο αιμοραγικό επεισόδιο του σκύλου μου,ΔΕΝ έκαναν τεστ vWD...τώρα δυστυχώς εκ των υστέρων ξέρω τι να ζητήσω...yorkaddict, σε προγούμενο post αναφέρεις ότι η υγεία του κουταβιού δεν είναι σε πρώτη αναζήτηση....για μένα ΗΤΑΝ, προφανώς σαν νέοπας στα Ακίτα, πολλά από τα παρειπόμενα προσπαθώ να τα μάθω...και ευχαριστώ το φόρουμ που βάζει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης και ωθεί στο παραπάνω ψάξιμο.
κακώς δεν έγιναν εξετάσεις σε κλινική μάλιστα
ένας κτηνίατρος που σέβεται τον εαυτό του, όταν αντιμετωπίζει ακατάσχετη αιμορραγία, οφείλει να ενημερώσει τον κηδεμόνα τουλάχιστον για την ύπαρξη της ασθένειας, να τον ενημερώσει για την πιθανότητα - βεβαιότητα ότι ασθενεί ο σκύλος του και να τον ρωτήσει αν επιθυμεί την επιβεβαίωση μέσω επίσημου τεστ...

η ασθένεια ναι είναι σοβαρή
η ασθένεια μπορεί να ε΄ναι κληρονομική είτε επίκτητη
θεραπεία σε μόνιμη βάση δεν υπάρχει
αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά στη κληρονομική της μορφή ανά επεισόδιο
ενώ η αντιμετώπιση της επίκτητης μορφής είναι δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί λόγω της πολυπλοκότητας της φύσης της

επικίνδυνη ασθένεια αλλά όχι τόσο επικίνδυνη όσο παρουσιάστηκε εδώ μέσα...

ένα σκυλί που πάσχει από willenbrand o κηδεμόνας εφόσον είναι ενήμερος σε σοβαρές περιπτώσεις πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε κτηνίατρο που γνωρίζει το πρόβλημα.
δεν θα χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη για ένα απλό σκίσιμο,
απλά θα του πάρει περισσότερο χρόνο να θεραπευθεί
σε σοβαρές αιμορραγικές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται μόνο νοσοκομειακά κι άμεσα

είναι από τις ασθένειες που αν δεν σου τύχει δεν την ξέρεις καν ότι υπάρχει.
(πολλοί εκτροφείς αγνοούν την ύπαρξη της)

• Like

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Για διδακτορικα τα εχουμε ξαναπει. Αν θελει καποιος απλα πτυχιο και οχι διδακτορικο, μπορει να επιλεξει τις λιγοτερο υπερτυπικες-εξωτικες-καμενες φυλες, για να κανει σκιπ μερικα μαθηματα. Αλλα θελουμε την φυλη που μας αρεσει η φατσα της, και μετα αναρωτοιομαστε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε. Και φυσικα, αν θελουμε δειγμα εξωτικης φυλης με υγεια, δεν θα μας σωσουν οι εξετασεις, αλλα το ψαξιμο τυπου @east49 που εγραψε στα παπακια της την by the book αναζητηση, και βρηκε ακριβως αυτα που ηθελε.Αβροχοις ποσι και αβροχοις κωλι δεν βγαινει τιποτα, και ο ΚΟΕ ή η FCI δεν ειναι οι Ουρσουλινες να εγγυονται την ηθικη καθαροτητα των φυλων.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
για να δεις @PMX-DANBULL ποσο ευκολα μπορεις να την πατησεις και το οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος.

εντιτ
https://www.facebook.com/thedobiete...fPbXxdrDJKr5dTUeVEX9gtAGJAJz3pdo&__tn__=-UK-R
Όχι ρε δεν συμβαίνουν αυτά - από την κοιλιά σου τα 'βγαλες :whistle:

• Like
Reactions: Eroe and Asmodeus

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Για διδακτορικα τα εχουμε ξαναπει. Αν θελει καποιος απλα πτυχιο και οχι διδακτορικο, μπορει να επιλεξει τις λιγοτερο υπερτυπικες-εξωτικες-καμενες φυλες, για να κανει σκιπ μερικα μαθηματα. Αλλα θελουμε την φυλη που μας αρεσει η φατσα της, και μετα αναρωτοιομαστε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε. Και φυσικα, αν θελουμε δειγμα εξωτικης φυλης με υγεια, δεν θα μας σωσουν οι εξετασεις, αλλα το ψαξιμο τυπου @east49 που εγραψε στα παπακια της την by the book αναζητηση, και βρηκε ακριβως αυτα που ηθελε.Αβροχοις ποσι και αβροχοις κωλι δεν βγαινει τιποτα, και ο ΚΟΕ ή η FCI δεν ειναι οι Ουρσουλινες να εγγυονται την ηθικη καθαροτητα των φυλων.
Με το συμπάθειο αγαπητέ, αλλά ΕΓΩ προσωπικά (ναι, το "προσωπικά" είναι πλεονασμός) ΔΕΝ θεωρώ τα Ακίτα υπερτυπική-εξωτική-καμένη φυλή, επίσης ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ , (κανείς άλλωστε νομίζω) ότι ο ΚΟΕ ή η FCI είναι
οι Ουρσουλίες να εγγυόνται την ηθική καθαροόητα των φυλών.
Τι είχε το έρμο και ψόφησε όμως συνεχίζει να με στοιχιώνει. "Αβροχοις ποσι και αβροχοις κωλι δεν βγαινει τιποτα"...προσωπικά δεν βράχηκα αλλά πνίγηκα... τεσπά ο καθένας "έχει το ψάξιμο που του αξίζει".

• Like
Reactions: sea-mol

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
είναι από τις ασθένειες που αν δεν σου τύχει δεν την ξέρεις καν ότι υπάρχει.
(πολλοί εκτροφείς αγνοούν την ύπαρξη της)
Έχεις δει φαντάζομαι πόσες και ποιες φυλές χτυπάει, εκτός από τα ντοπερμαν που κρατάνε τα σκήπτρα. Περιέργως μόνο τα μπουλντόγκ δεν είναι μέσα στη λίστα.

Αυτό που οι εκτροφείς αγνοούν την ύπαρξή της είναι λίγο σοβαρό θέμα.

• Like
Reactions: Eroe and GRDANE

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Και ξέχασα να τονίσω (γιατί για μένα είναι αυτονόητο), ότι δεν επιλέγω μια φυλή μόνο "γιατί μου αρέσει η φάτσα της".

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062

εντιτ
Εξαιρετικα! (χωρις ιχνος ειρωνιας)

Να λοιπον πως 3-4 ατομα εδω μεσα αν μας δινοταν homework "ποιο κουταβι να παρω απο την ταδε φυλη" θα καταληγαμε σε αξιολογο συμπερασμα σε μερικες μερες, οπως κι ενας σοβαρος αγοραστης που εχει κατι μηνες να ψαξει, ευκολα θα μπορουσε μεσω απλων αναζητησεων κ διεργασιων να καταληξει σε ιδιο σχετικα ασφαλες συμπερασμα!

Βλεπεις 5 αναγγελιες γεννας στο ιντερνετ, οι 3 δεν αναφερουν καν εξετασεις, οποτε κ τις αποκλειεις αμεσα. Οι δυο που αναφερουν σου κινουν το ενδιαφερον κ λες να ξεκινησω απο κει (οπως ειπα εγω που ποσταρα κ την αφισα παραπισω). Μετα βλεπεις κατι για φορεις κ για μια ασθενεια που δεν γνωριζεις. Με λιγο ιντερνετικο ψαξιμο μαθαινεις τι ειναι, πως κληρονομειται κ πως διαγνωσκεται (πολυτιμη βοηθεια @Yorkaddict και @GRDANE στην προκειμενη) Μετα λες για τον Χ εκτροφεα που με καλυπτει εκ πρωτης το ζευγαρωμα του, να δω τι τυπος ειναι, κ πεφτεις πανω σε επιβεβαιωμενο (αν κ ο ΚΟΕς των Σκοπιων το επιβεβαιωσει) περιστατικο απατης, γιατι να που @vrmode καμια φορα φαινεται να υπαρχουν κ αποδειξεις, οπως αυτο που βρηκε ο @tasos malinoua κ ποσταρε απο πανω.
Λες με τον τυπο δεν θα μπλεξω, τον αποκλειεις κ πας στον αλλον κλπ κλπ κλπ...... Στην τελικη αν σε ολα υπαρχουν γκριζες ζωνες η καταγελιες η αποδειξεις απατης ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ και δεν παιρνεις ΤΙΠΟΤΑ!

Χωρις ιχνος ειρωνιας ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θα επρεπε να ειναι ο τροπος που ο καθενας ΑΤΟΜΙΚΑ κανει αναζητηση για τον σκυλο του (με περισσοτερα κριτηρια βεβαια κ περισσοτερη αναζητηση φυσικα) και οχι αγαπητη @saras κανεις απο εμας τους εμπλεκομενους δεν ειναι ουτε πυρηνικος φυσικος ουτε προισταμενος στην nasa (εκτος κι αν δεν το γνωριζω sorry αν σας προσβαλω την επαγγελματικη ιδιοτητα) κ κανεις δεν χρειαζεται να εχει φαει πετρια με την φυλη κ να εχει μαθει τα απειρα για να κανει την "παρατυπη αναζητηση" που αναφερει ο @sea-mol, αλλα χρειαζεται ΛΟΓΙΚΗ κ αναζητηση για να καταληξει εν μεσω σχετικης αγνοιας σε ενα ασφαλες συμπερασμα τυπου "εψαξα πειστικα πηρα" "δεν πειστηκα παω στο επομενο, γιατι οπως προειπε
Αβροχοις ποσι και αβροχοις κωλι δεν βγαινει τιποτα, και ο ΚΟΕ ή η FCI δεν ειναι οι Ουρσουλινες να εγγυονται την ηθικη καθαροτητα των φυλων.
Αυτα απο μενα....

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
@vrmode

και οχι αγαπητη @saras κανεις απο εμας τους εμπλεκομενους δεν ειναι ουτε πυρηνικος φυσικος ουτε προισταμενος στην nasa (εκτος κι αν δεν το γνωριζω sorry αν σας προσβαλω την επαγγελματικη ιδιοτητα) κ κανεις δεν χρειαζεται να εχει φαει πετρια με την φυλη κ να εχει μαθει τα απειρα για να κανει την "παρατυπη αναζητηση" που αναφερει ο @sea-mol, αλλα χρειαζεται ΛΟΓΙΚΗ κ αναζητηση για να καταληξει εν μεσω σχετικης αγνοιας σε ενα ασφαλες συμπερασμα τυπου "εψαξα πειστικα πηρα" "δεν πειστηκα παω στο επομενο, γιατι οπως προειπε

Αυτα απο μενα....
ΛΟΓΙΚΗ και αναζήτηση...σχετική για τον καθένα από εμάς, για τη δική μου λογική είναι εκτός η αναζήτηση-κατάληξη π.χ. "πάω στον "πισαυλίτη-no-name χωρικό τίγκα στην ενδογαμία".

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
ΛΟΓΙΚΗ και αναζήτηση...σχετική για τον καθένα από εμάς, για τη δική μου λογική είναι εκτός η αναζήτηση-κατάληξη π.χ. "πάω στον "πισαυλίτη-no-name χωρικό τίγκα στην ενδογαμία".
Για την δικη σου!
Για την δικη μου, θα μου επτρεψεις να σου πω οτι εχω επιτυχια 4/4 στις δικες μου επιλογες, απο την πρωτη επιλογη.....

• Like

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.598
10.987
Athens
γιατι να που @vrmode καμια φορα φαινεται να υπαρχουν κ αποδειξεις, οπως αυτο που βρηκε ο @tasos malinoua κ ποσταρε απο πανω.
Επειδή επιμένεις με το θέμα αποδείξεις, για το ένα εκ των περιστατικών σκάλισε λίγο το φόρουμ παλιότερα 5-6 χρόνια πίσω, είχε βουήξει, με screenshots και όλα κομπλέ. Κάποιοι παλιοί θα το θυμούνται - μεγάλη συμμετοχή και πολύ ποπκορν. Εάν πάλι θέλεις να εξακολουθείς να γράφεις ότι μεταφέρω ραδιοαρβύλες, ε δεν θα μου χαλάσει και το προξενιό.

• Like
Reactions: Eroe

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Για την δικη σου!
Για την δικη μου, θα μου επτρεψεις να σου πω οτι εχω επιτυχια 4/4 στις δικες μου επιλογες, απο την πρωτη επιλογη.....
Sorry, νόμιζα ότι τα 2 corso σου ήταν από VALOROSO kennel...από όπου και να είναι να τα χαίρεσαι!

• Like
Reactions: Eroe