Εκτρωση και στείρωση

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, ξέρει κανεις τι χρονικά περιθώρια υπάρχουν για έκτρωση (σε συνδυασμό με στείρωση) σε έγκυο σκύλα? Υποπτευόμαστε οτι μια αδέσποτη σκυλίτσα που κατοικοεδρεύει έξω απο τη δουλειά μου (και την οποία βλακωδώς αμελήσαμε να στειρώσουμε νωρίτερα) είναι (και πάλι) έγγυος..... πιστεύουμε οτι το μοιραίο έγινε την προηγούμενη βδομάδα (ήταν μάλλον σε οίστρο και την περιτρυγύριζαν δυο αστείρωτοι αρσενικοί, ενας ημιδεσποζόμενος κι ενας αδέσποτος) οι οποίοι μάλλον τσακώθηκαν κι όλας, γιατι ο αδέσποτος εμφανίστηκε αυτή τη βδομάδα κουτσαίνοντας και με μια πληγή κάτω απο το μάτι....

Η σκυλίτσα είναι φοβισμένη και δεν πιάνεται εύκολα (οπότε θέλει "επιχείρηση"), και κτηνιάτρους δε βρίσκεις εύκολα μέσα στον αύγουστο. Πήραμε το Δήμο Βαρης (που έχει υποτίθεται πρόγραμμα στειρώσεων), αλλά δεν μας έχουν απαντήσει ακόμα θετικά (πρεπει λέει να τσεκάρουν οτι η σκύλα είναι όντως αδέσποτη...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:).

Τι περιθώρια έχουμε? Λέτε οτι μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα το θέμα ή θα είναι αργά για την έκτρωση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Aν είναι καμιά βδομάδα από τότε που έμεινε έγκυος και περάσει κι ο Αύγουστος σχεδόν φτάνει στις μέρες της γέννας....
Δεν νομίζω ότι μπορεί τότε να γίνει κάτι τέτοιο.....

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Είναι κρίμα να είναι έγγυος 1 μήνα και να την στειρώσετε, ενώ μπορείτε να το κάνετε αύριο κι όλας. Κάποιοι κτηνίατροι θα πουν πως μετά από την 2-3 εβδομάδα είναι καλύτερο για την σκύλα να γεννήσει και μετά να θανατωθούν τα μωρά, επι τόπου. Ορμονικά θέματα...

Δεν έχω ψάξει το θέμα όμως, και προτείνω να μιλήσεις σε κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι. Μήπως μπορούν να μαζευτούν τα χρήματα για την στείρωση από τα παιδιά του γραφείου (έτσι ώστε να γίνει το συντομότερο) ;

Επίσης, ο κτηνίατρος ίσως θεωρήσει πως αξίζει να δοκιμάσει φάρμακα, έτσι ώστε να αποβάλλει η σκύλα.... μπορεί να είναι ακόμη νωρίς.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ΟΚ. Νόμιζα οτι δεν έιχε διαφορά νωρίς ή αργά κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά προφανώς κάνω λάθος.... Γενικά ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές στη δουλειά μου, οπότε αν είναι θα πρεπει να τη στειρώσω μόνη μου. Θα δώ μήπως συνεννοηθώ με το καταφύγιο και τη στειρώσω μέσω αυτών που εχουν καλύτερες τιμές στις στειρώσεις. Τo θέμα είναι πως να την πιάσουμε και πως να τη μεταφέρουμε... τεσπα, θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Ελπίζω να προλάβω, γιατι κι εγώ φεύγω την άλλη βδομάδα.... :(

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Περίπου 20 μέρες αφού τελειώσει η περίοδος μου είχε πει ο κτηνίατρος πριν μερικά χρόνια.
Φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει κάτι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
υπάρχει ένεση που άν γίνει επαναληπτικά την 3η, την 5η και τέλος την 7η μέρα μετά το ζευγάρωμα σταματάει την εγκυμοσύνη.Ένας κτηνίατρος θα γνωρίζει καλύτερα....
Εχω στειρώσει έγκυο σκύλα περίπου 15 ημερών που τώρα ζει και βασιλεύει και άλλη μια που δεν ξέραμε ότι είναι έγκυος και όταν έγινε στείρωση είχε στην μήτρα της νεκρό έμβρυο περίπου ενός μήνα.
Πάντως συμφωνώ με την Ζιβάγκο, η καλύτερη λύση είναι να μαζέψετε χρήματα μεταξύ σας και να γίνει η στείρωση άμεσα. Κάποιος είχε γράψει σε κάποιο θέμα ότι ένα απο τα δύο νοσοκομεία (δεν θυμάμαι ποιό) κάνει πολύ καλές τιμές στις στειρώσεις των αδεσπότων. Καλή επιτυχία!

edit:Πηγή δεν είδα το τελευταίο μνμ. σου

Last edited:

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Η ένεση δεν σταματάει πάντα την εγκυμοσύνη.
Επίσης η σκύλα μετά την ένεση ξαναέχει αμέσως περίοδο ή διαρκεί περισσότερο ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων που είναι μάλλον μαρτύριο σε αδεσποτη σκύλα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Περίπου 20 μέρες αφού τελειώσει η περίοδος μου είχε πει ο κτηνίατρος πριν μερικά χρόνια.
Φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει κάτι.
Εννούσε χωρίς μωράκια μέσα στην μήτρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Η ένεση δεν σταματάει πάντα την εγκυμοσύνη.
Επίσης η σκύλα μετά την ένεση ξαναέχει αμέσως περίοδο ή διαρκεί περισσότερο ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων που είναι μάλλον μαρτύριο σε αδεσποτη σκύλα.
Συμφωνώ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται ενέσεις..... το σκύλι δεν πλησιάζει εύκολα.... μια και καλή πρεπει να πιαστεί και να γίνουν όλα (έκτρωση και στείρωση).

Δεν είμαστε κι σίγουροι οτι είναι έγκυος, αλλά το θεωρώ πολύ πιθανόν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ας ρωτήσω και κάτι άλλο με αφορμή την πρόταση συμφορουμιτισας να επικοινωνήσω με το Δήμο Αθηναίων που κρατάει τα ζώα δυο βδομάδες μετά τη στείρωση.
Είναι απαραίτητο να παίρνει αντιβίωση η σκύλα μετά τη στείρωση?Δε θα μπορεί δηλαδή να επιστρέψει μια δυο μέρες μετά στο χώρο εδώ? (Φαί και νερό πιθανόν θα έχει, αλλά χλωμό το βλέπω να της δίνουν και αντιβίωση.....). Εγώ θα λείπω μετά τις 12, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τη φροντίσω.....

Αχ, πρόβλημα...... :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ο Δήμος Αθηναίων τι σχέση έχει με την δουλειά σου; Απ' ότι θυμάμαι τουλάχιστον :rolleyes: Γενικώς είναι κακή εποχή για επικοινωνία με δημόσιες υπηρεσίες. Το συντομότερο δυνατόν θα σου έλεγα...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kαμία σχέση γεωγραφικά, αλλά αν τα κρατάνε πράγματι τόσο καιρό, θα μπορούσα να πω οτι τη μάζεψα απο την Αθήνα (και μετά να βρώ ένα τρόπο να την επιστρέψω στη Βάρη οπου εδρεύει). Αν και σε δυο βδομάδες δε θα είμαι εδώ, οπότε δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει.

Το ερώτημα παραμένει, είναι απαραίτητη η αντιβίωση ή άλλη φροντίδα για παραπάνω απο δυο μέρες?

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
ΣΤα αδέσποτα που ξαμολιόνται κατευθείαν στο δρόμο κάνουν ενέσιμη αντιβίωση που κραταει μερικές μέρες. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σίγουρη αυτή η μέθοδος. Αλλιώς δεν θα κάνανε το ίδιο και στα δεσποζόμενα?

Πιο επικίνδυνο είναι να μην κόψει τα ράμματα όταν θα είναι μόνη της.
(και ναι ο Δήμος τα κρατάει οπωσδήποτε τουλάχιστον δύο εβδομάδες)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπον, παιδιά, τα νέα έχουν ως εξής. Μάλλον έχουμε μαζέψει αρκετά λεφτά για να τη στειρώσουμε μόνοι μας (εστειλα ενα mass email και υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον). Οπότε μένει να βρούμε κτηνίατρο που να είναι διαθέσιμος την ερχόμενη εβδομάδα, και να μπορεί να κρατήσει τη σκύλα για κάποιες μέρες. Επίσης που να συνεργάζεται με κάποιο σωματείο και να μπορεί να μας κάνει καλύτερη τιμή (μη χρεωσει 300 ευρώ ας πούμε.... ).

Επίσης αν είναι δυνατόν να είναι προς τα κάτω, νότια προάστια, ωστε να μην τρέχουμε πολύ μακρυά το σκυλί.

Θα κάνω κι εγώ διάφορα τηλέφωνα, αλλά αν ξέρετε κάποιον που να πληρεί τις προϋποθέσεις, πειτε μου.

:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πηγή, θα ρωτήσω την αδελφή μου Έχει μία κτηνίατρο στην Αργυρούπολη ,Βασιλική τη λένε και στειρώνει τα σκυλιά του stray, νομίζω
Τελος πάντων θα τη ρωτ'ησω και θα σου πω σε λίγο

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν την κάνατε μέσω ΣΠΑΖ? (www.spazgreece.org)
Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά οι περισσότεροι γιατροί που συνεργάζονται είναι νότια και δίνουν πολύ καλές τιμές.
Μου είχαν πει και για έναν από αυτούς, νομίζω στη Γλυφάδα που θεωρείται καλός. Αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω.
Αν χρειαστείς βοήθεια στο πιάσιμο ή σε κάτι άλλο πες μου :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κατερινα, πήρα τη Βασιλική (και στα δυο τηλέφωνα) και δεν απαντάει. Θα ξαναπάρω το απόγευμα που θα έχει ανοιχτό το ιατρείο. Θα πάρω και τους Κονταδάκηδες που είναι αρκετά κοντά, σε περίπτωση που κάνουν κι εκείνοι καλύτερες τιμές. Ολα θα εξαρτηθούν απο τη δυνατότητα του κτηνιάτρου να κρατήσει τη σκύλα μερικές μέρες. Γίνονται και κάποιες προσπάθειες και απο άλλους εδώ στη δουλειά μου, οπότε ελπίζουμε να βγει μια άκρη μέχρι αύριο. Ειρήνη, το ΣΠΑΖ δίνει αυτούς:

SPAZ Veterinarians ….

… our heroes behind the scenes

Rebecca Manolopoulou
Kyprion Iroon 60
Ilioupoli
210 993 3088

John Tsinopoulos
Artemidos 1
Glyfada
210 898 1775

Dimitris Vlahokostas
Vasileos Pavlou 88
Voula
210 899 2283
694 479 1818

Kostas Handras
Atlantos 2
Paleo Faliro
210 988 1717

Georgia Kirkilesi
(cats only please)
Mistra 82
Ano Glyfada
210 965 1853

Δέσποινα Παναγιωτοπούλου
Despina Panagiotopoulou
Κυδωνίων 1
Νέα Σμύρνη
210 933 6777

Christos Grigoropoulos (Beginning on March 1st, 2010)
Thoukididou 65
Kalamaki 17455 (Alimou)
210 9855470
6944 923378

Ξέρει κανείς κάποιον απο τους παραπάνω? (αν δε θέλετε να εκφραστείτε δημοσίως, σε περίπτωση που είναι αρνητική η άποψη σας, στείλτε μου ΠΜ).

Ευχαριστώ παιδιά! :)