Ελληνικές φυλές ποιμενικών σκύλων




ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Η βάση εκτροφής είναι ίδια οι αρχαιοελληνικοί Μολοσσικοι σκύλοι, το θέμα είναι πως εκτρέφονται γιατί ενώ έχουν κάποιες κοινές γραμμές ήδη άρχισαν και ξεχωρίζουν, και δεν θέλω να σας δώσω την εντύπωση ότι έχουμε σταθεροποιημένο φαινότυπο στον Μ.Η και στον Ε.Π. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ε.Π γιατί θα περιπλέξουμε τα πράγματα και την πορεία της συζήτησης όποτε ας πούμε για τον Μολοσσό της Ηπείρου..... Ωραίο όνομα.. μόνο που είναι ιστορικά πολύ βαρύ..... και στην διεθνή σκηνή θα μας δημιουργήσει σίγουρα προβλήματα (αν πότε τα καταφέρουμε) τα σκυλιά που έχω και εκτρέφω είναι γραμμες που δεν Υπάρχουν σήμερα, και οπού υπάρχουν είναι είτε λίγο μπερδεμένα με Ε,Π είτε με Μ.Η που πολλές φόρες αμφισβητείτε η Ελληνικότητα τους . Έχω παρακολούθησή αρκετές συζήτησής σας στο φόρουμ και σας βρίσκω αρκετά ενήμερους και είδα ότι έχετε εστίασή την προσοχή σας στο ότι έχω δυο διαφωνίες σχετικά με το πρότυπο. γράφουν ότι έχω διαφωνία γιατί με βολεύει τρίχες.... τα παρδαλά σκυλιά έπρεπε να μπαίνουν και σε στίβο έκθεσης, (οι Ισπανοί για σαράντα χρονιά είχαν στους στίβους και παρδαλά) εμείς βουρ στον πατσά... πρώτη πατάτα σας λέω. 2 ουρά ναι τα σκυλιά που εκτρέφω έχουν ουρά δακτυλίδι που σε κάποια ζώα γίνετε διπλό δακτυλίδι για μένα είναι στοιχείο γνησιότητας για την γραμμή που προσπαθώ να δημιουργήσω. Να ξέρετε ότι τα σκυλιά ήταν κοντοποδαρα και με ουρά στριφτή που σπάνια έβλεπες γιατί σχεδόν πάντα ο βοσκός έκοβε την μισή και ο τύπος δημιουργήθηκε από την φύση και τα εργασιακά τους καθήκοντα στα κατσάβραχα της ηπείρου. Τώρα να σας πω ότι ήταν και πήχτρα αιμομικτικά... αλλά μόνο τα πιο ισχυρά επιβίωναν στραβό και κουτσό η με άλλα προβλήματα σκυλί δεν επιβίωνε καν για να μπει στον αναπαραγωγικό κύκλο. Τώρα που μπήκαμε στα λημέρια του σκύλου εμείς οι μάγοι και οι πύθιες όμως? για χάρη ενός καλού κεφαλιού θα βάλουμε και τον στραβουλιακα στην εκτροφή και ότι δεν χάλασαν 2000 χρονιά άναρχης εκτροφής θα το χαλάσουμε εμείς μέσα σε 20 χρονιά.
Μπορεί να πέρασαν τρια χρόνια από την ανάρτηση που παραθέτω, αλλά η πρόσφατη αναφορά, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του ΔΟΜΗ, για επανεξέταση του προτύπου στο θέμα της ουράς μάλλον δικαιώνει τον @molossos. Αναμένουμε νεότερα, κι αν έχει διάθεση ας μας πει κάτι παραπάνω και για τα παρδαλά που θεωρεί φάουλ τον αποκλεισμό τους.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Την διαφορά την εντοπίσατε τώρα με τα άκοπα;
Υπάρχουν αρκετά δείγματα με την ουρά που θέλετε;

Τα "παρδαλά" τι είναι;
 




GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
το βασικο προβλημα ξεκιναει απο την θεωραι που θελει τα μαστιφδ με την ουρα κατω...
κατι που δεν με βρισκει συμφωνο μια και υοαρχουν πολλα μαστιφοειδη με την ουρα κουλουρι και δη τα μαστιφ του θιβετ....
οταν συντασοταν λοιπον το προτυπο... γραφτηκε συμφωνα με την θεωρια που ηθελε την ουρα καω κι ας συναντωνται τε περισσοτερα δειφγματα με ουρα "κουλουρι"... το ζητημα εδω ειναι οτι η ουρα ειναι απο τα δυσκολοτερα θεματα προς διορθωση ειδικα οταν τα δειγματα που συναντας στον τυο που σαρεσει... δεν την εμφανιζουν..
αντιθετα το χρωμα...., αν φαινοτυπικα σαρεσει ο σκυλος ευκολα συναντας στον τυπο μονοχρωμα η ποικιλοχρωμα και ειναι κατι που ευκολα αλλαζει... εκει λοιπον... δεν εοιναι τοσο η αναγκη της αλλαγης αλλα ζητημα γουστου...
παντα μιλωντας για φυλη υπο αναγνωριση οποτε μπορεις στην εκτροφη να χρησιμοποιησεις σκυλο που τα κουταβια απλα θα πανε προς βεα....
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θεωρητικά πάντως αν υπάρχει η ουρά δαχτυλίδι σε κάποια δείγματα μπορείς εύκολα να την κλειδώσεις.
Το θέμα είναι να συγκεντρώνουν αυτά τα δείγματα και τα αλλά που θες, αλλιώς βράστα.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf