Για την fci ναι...Θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες...
Το αν ή όχι αναγνωρίζεται μια φυλή εξαρτάται απ'τον αριθμό των ατόμων της?
ΚΟΕ...Ο διαχωρισμός των 3 φυλών των ποιμενικών σε ΛΕΤ, ΕΠ και ΜΗ έγινε από τον ΚΟΕ, τον ΟΦΕΠ ή από κοινού?
ΜορφολογιαςΟ διαχωρισμός έγινε μόνο βάσει μορφολογίας, χαρακτηριστικών ή και εργασίας ή πως αλλιώς?
Ναι...λοιπόν?Προσωπικά πιστεύω πως ΤΟ πρότυπο δύσκολα απαντάται.
Ναι μεν οι περισσότεροι ιδιώτες που έχουμε Ε.Π. αν θεωρούμε ή μας πουν/κρίνουν ότι ο σκύλος μας έχει θέματα προτύπου δεν θα προβούμε σε ζευγάρωμα, απλώς και μόνο επειδή αγαπάμε τη φυλή και φροντίζουμε για την εξέλιξή της.
Και αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν κτηνοτρόφοι που εξίσου ενδιαφέρονται για τη φυλή και κάνουν το ίδιο, όλα καλά...
Όμως πόσοι είναι αυτοί που κάνουν γέννες ανεξέλεγκτες και όχι μόνο με ΕΠ μεταξύ τους αλλά και με άλλων φυλών σκυλιά? Και όλα "πασάρονται" για ΕΠ?
Δε χαλάει το πρότυπο κατ'αυτόν τον τρόπο?
Υπάρχει κάποιος που να ελέγχει τι είδους σκυλιά κυκλοφορούν σε μαντριά ή ακόμα και στο...Κολωνάκι?
Ναι...λοιπόν?Και έστω ότι μιλάμε για το ιδανικό..., ότι όλοι που έχουν ΕΠ ακολουθούν το "πρωτόκολλο"...
Είναι καταγεγραμμένα όλα τα σκυλιά? (όχι)
Όλοι όσοι κάνουν γέννες το δηλώνουν? (όχι)
Που το ξέρεις? Παρακάτω δηλώνεις άσχετη...Το πρότυπο το έχω διαβάσει. Στη θεωρία είναι μια χαρά.
Που το ξέρεις? Παρακάτω δηλώνεις άσχετη...Πόσα από τα σκυλιά που κυκλοφορούν δεν έχουν τα "θεματάκια" τους?
Επιτρέψτε μου να απαντήσω τα περισσότερα. (άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο...)
Τελικά τι ρωτάς?Μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν? (από την άποψη του προτύπου εννοώ και αν υποθέσουμε ότι αυτό ήταν το ιδανικό)
Δεν γίνεται...
Και το πρότυπο που αναφέρεται, στα χαρτιά πάντα, από πότε υπάρχει? Θέλω να πω πόσο ...πίσω πάμε?
(εγώ κι αν είμαι άσχετη...)
Παρακαλώ...δεν κάνει τίποτα....Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις...![]()
Μα είπες ότι είναι μια χαρά το πρότυπο...δεν είπες πουθενά ότι είναι πειραγμένο ή λάθος...Για το πρώτο "ναι...λοιπόν?": Αν το πρότυπο είναι "πειραγμένο" πώς θα καταλήξουμε κάπου? Ότι αυτό είναι ΤΟ πρότυπο και από κει και πέρα πορευόμαστε...Προφανώς δε μιλάμε για σκυλιά όπως οι ΓΠ ή λαμπ που όλα πάνω κάτω μοιάζουν.... Αλλά με ποιο μπούσουλα πάμε παρακάτω?
Ξανα: το "ναι λοιπόν" δεν σημαίνει : καλά κάνει και έχει έτσι η κατάσταση!!! Σημαίνει : ναι...ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ?Για το δεύτερο "ναι...λοιπόν?": Μάλλον τελικά δεν χρειάζεται να είναι καταγεγραμμένα όλα τα σκυλιά...(???). Και αν δεν είναι, γιατί κοβόμαστε για τον πληθυσμό τους....(ή μήπως δεν κοβόμαστε κι όλας...)
Ξανά...αν δηλώνεις άσχετη...που το ξέρεις ότι είναι σωστό και ωραιότατο ένα πρότυπο??? Στην σύνταξη και την ορθογραφία αναφέρεσαι?Για το πρώτο "που το ξέρεις...? Παρακάτω δηλώνεις άσχετη": Ρωτάς που το ξέρω ότι το έχω διαβάσει?? Εε..., το ξέρω, γιατί το έχω διαβάσει...
Και εννοώ ότι "στη θεωρία είναι μια χαρά" ότι στα χαρτιά ..., στα λόγια..., και ωραιότατο και καλογραμμένο και κατανοητό....Πόσο απέχει από την πράξη αναρωτιέμαι...
Μάιστα...οπότε είσαι λίγο σχετικότερη από άσχετη...Για το δεύτερο "που το ξέρεις...? Παρακάτω δηλώνεις άσχετη": Το ξέρω από τα λεγόμενα των ιδιοκτητών τους...(ε, και σε μερικές περιπτώσεις βγάζει και μάτι..., όσο άσχετος κι αν είσαι....Για παράδειγμα ο δικός μου...). Και οκ...άσχετη είμαι, σε σχέση με τους περισσότερους, αλλά άμα δεις μερικές φωτό, διαβάσεις αυτά που υπάρχουν, ε..., το μάτι κάααααπως "μαθαίνει" στο να ξεχωρίζει δυο πράγματα...
μ...Και στο τέλος αναρωτιέσαι...."Τι ρωτάς???"
Καλή ερώτηση...
Αν δεν τεθεί μια βάση..., όπως για παράδειγμα το πρότυπο και ο πληθυσμός, πώς θα πάμε παρακάτω???