Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ

Θα κάνετε το νέο εμβόλιο?

• Ναι

Votes: 59 26,5%
  • Όχι

Votes: 48 21,5%
  • Θα περιμένω ακόμα

Votes: 116 52,0%

• Total voters
    223

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε το εκανα και δε θα το κανω. Αααμα περασουν κανα δυο χρονια ακομα, τοτε το ξαναβλεπουμε

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Και εγώ σκέφτομαι να κάνω στο σκυλάκι μου το εμβόλιο, απλά δεν ξέρω κατά ποσό είναι ασφαλές, είναι και αρκετά ακριβό, όμως αυτό δεν θα με πείραζε εάν ήταν 100% προστατευμένο το σκυλάκι μου και δεν θα υπήρχαν σίγουρα παρενέργειες σε βάθος χρόνου! Ήδη φορτώνουμε τα σκυλιάμας με φάρμακα, εμβόλια, χημικά κατά των παράσιτων (εσωτερικών και εξωτερικών),γι 'αυτό και έχω ενδοιασμούς, να τα φορτώσουμε και με αυτό το εμβόλιο; Έμενα πάντως η κτηνίατρος μου, δεν μου το έχει αναφέρει καν, τις επόμενες ημέρες έχουμε τον επαναληπτικό ετήσιο εμβολιασμό και θα την ρωτήσω, πάντως έχω δει ενημερωτικές άφησες για το εμβόλιο έξω από το ιατρείο της αλλά έμενα προσωπικά δεν μου έχει αναφέρει τίποτα, ίσως γιατί δεν το βρίσκει ακόμα ασφαλές; δεν ξέρω!!!
Ενημέρωσε με σε παρακαλώ με mail, όταν την ρωτήσεις.Σε ευχαριστώ.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Σήμερα πήγαμε για τις επαναληπτικές εξετάσεις (γενικές και καλαζάρ) και το συζητήσαμε με τον κτηνίατρο, μου είπε ότι είναι 100% υπέρ, ότι είναι για γέλοια τα προβλήματα και ποσοστό 97% το οποίο και 70% να ήταν πάλι θα έλεγε να το κάνουμε. Γενικά δεν είναι γιατρός που μας φορτώνει με πολλά πολλά.... Έτσι κι αλλιώς αν είναι θα γίνει Σεπτέμβρη οπότε θα το ψάξω κι άλλο εννοείται. Πολύ άγχος....
Οι απόψεις διίστανται σε σοβαρό βαθμό.Τον κτηνίατρο σου πολύ άνετο τον βλέπω.Οι διάφορες παρενέργειες καί οδηγίες,είναι από το έντυπο, στο κουτί του εμβολίου.Εντάξει, η γνώμη του σεβαστή. Οχι όμως γιά γέλια, οι "αποδεδειγμένες ενστάσεις" των υπολοίπων!
Αλλωστε δεν σου είπε ότι τώρα χρειάζεται περισσότερο,το καλοκαίρι.Από το φθινόπωρο τα ποσοστά της ασθένειας μειώνονται.

Last edited:

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Μόλις γυρίσαμε απο την 1η δόση του εν λόγω εμβολίου... Πήρα εν πλήρη γνώσει μου το ρίσκο των αντισωμάτων σε ένα υγιέστατο σκυλί, παρά τις συνέπειες του νοσήματος... Ελπίζω να διακαιωθώ για την επιλογή μου και την εμπιστοσύνη μου στην χημεία.
Ωραία λοιπόν,μετά τόσες ημέρες γιά πες μας τι γίνεται?
Ασε την χημεία στην άκρη,όταν συνδέεται με το χρήμα! (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ)!!

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Μιλοντας με τν κτηνιατρο,πανω σε αυτο το θεμα: Μοθ προτεινει να το κανω κ οτι ειναι 93% αποτελεσματικο κ κοστιζει 50€ η καθε δοση! Το σκεφτομαι..Αλλα νομιζω πως καλητερα θα περιμενω ακομα...

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Ο κτηνίατρος μας που μας παρακολουθεί πλέον είναι παλιός φίλος και συμμαθητής μου κ μας είπε ότι πρέπει να το κάνουμε γιατί η περιοχή μας έχει θεματάκι... Τον εμπιστεύομαι αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να το κάνει...

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Εμεις το κάναμε εδώ και κάποιους μήνες, χωρίς κανένα πρόβλημα! Η γιατρός μου είπε ότι δεν καλύπτει 100%, και να συνεχίσουμε με τα έλαια και το σκαλιμπορ, και ότι για παρενέργειες δεν ειναι κάτι γνωστο.. (στο 100 τα 2 παρουσίασαν αλλεργία, μετά τον εμβολιασμό) Αλλωστε η χώρα μας έχει πολλά κρούσματα.. Το γεγονός ότι έχει εμβολιάσει και τα δικά της με έπεισε να το κάνω και εγω..

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Το εχω κανει στον αρσενικο(ημουν ο πρωτος που το εκανε στην περιοχη μου μεσολογγι)εδω κ 1,5 χρονο,ο σκυλος δεν ειχε την παραμικρη παρενεργεια..
Θα το κανω κ στην μικρη καποια στιγμη σιγουρα.
Θεωρω οτι ειναι ενα οπλο το κατα ποσο μεγαλο ειναι θα το δειξει ο καιρος.

mairiboo

New Member
8 Νοεμβρίου 2013
3
0
παιδια εγω ειμαι καινουρια! εχω και εγω ενα σκυλακο που υπεραγαπω και μενω σε νησι... κ εδω ειναι πολυ εντονο το φαινομενο της σκνιπας! η κτηνιατρος πριν ενα χρονο που πηρα το σκυλακι μου μου χε πει οτι δεν ειναι 100% σιγουρο ακομη, οπως και ολα τα εμβολια... δεν του το εχω κανει ακομη.. απλα ειμαι πολυ μπερδεμενη... αλλα ατομα που ρωταω μου λενε να το κανει .. αλλοι οχι... εχω αγορασει και ενα spray citronella και τον ψεκαζα παντα μετα τη δυση του ηλιου. Απλα δεν ξερω τι να κανω τωρα με το εμβολιο... κ να το κανω μπορει να παθει κατι (χτυπα ξυλο γιατι θα πεθανω) αλλα κ να μην του το κανω και γινει παλι κατι... θα λεω γιατι δεν το εκανα?... πφφφ... any help??? ευχαριστω!

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εμεις το εχουμε κανει στη κιρκη,δεν παρουσιασε κανενα θεμα και μεχρι στιγμης ολα οκ.....ο λογος που το εκανα ειναι οτι ειναι ενα μετρο προληψης συν... εχουμε τραβηξει μεγαλο ζορι με την πανδωρα απο το καλαζαρ και τα προβληματα που της δημιουργηθηκαν,περαν της θεραπειας του καλαζαρ(στο κοστος εννοω)ενα προβλημα που της δημιουργηθηκε ειναι η νεφρικη προσβολη και επειτα ανεπαρκεια και τωρα εχουμε ενα σκυλι το οποιο καθε μερα ειναι με ορους,παιρνει χιλια φαρμακα καθημερινα,μονιμη αντιβιωση(γιατι παθαινει ουρολοιμωξεις ολη την ωρα),ειδικη τροφη και φυσικα εχουμε παντρευτει τον κτηνιατρο μας(ευτυχως ειναι και πολυ γλυκος και δεν μας πειραζει,βεβαια μακαρι να μην ειχε τπτ το ζωο και να τον βλεπαμε λιγοτερο αλλα ολα στη ζωη ειναι) και δεν μιλαμε για ενα μικροσωμο ζωακι,μιλαμε για ενα σκυλο στα 75 κιλα οπου περαν ολης της ταλαιπωριας της δικιας του και της δικιας μας το κοστος ειναι υπερβολικο και δεν προκειται να αλλαξει για ολη της την ζωη(που μακαρι να χει χιλια χρονια και ας τρεχω και σε τρεις δουλειες) παρολα αυτα ομως προτιμησα να παω να κανω στη κιρκη το εμβολιο και να πληρωσω εχοντας ενα + παραπανω παρα να τρεχω παλι και να μη φτανω,οποιος εχει καει με το χυλο φυσσαει και το γιαουρτι λενε...καπως ετσι την παθαμε κι εμεις.

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Μόλις χθες, κάναμε και εμείς το τεστ για καλαζάρ. Βγήκε αρνητικό, ευτυχώς, και τώρα τίθεται το ερώτημα! να το κάνουμε το εμβόλιο ή όχι; Δεδομένου ότι το καλοκαίρι ο Ροκ την βγάζει στη Σαλαμίνα που θεωρείται ύψιστης επικινδυνότητας περιοχή, για μόνο αυτό το λόγο η γιατρός του μου λέει να το κάνουμε. Εχει 75% επιτυχία, μετά απο 2 έτη εφαρμογή στην Ελλάδα αλλά έχει ενδεχομένως και παρενέργειες. Τι να κάνω;;;

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
σε μικροσωμα σκυλακια ισως υπαρξουν παρενεργειες,στα μεγαλοσωμα δεν υπαρχει προβλημα. αλλα ενταξει οτιδηποτε γι αυτο εχεις και τον κτηνιατρο σου...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.801
8.004
Εγώ αν ζούσε ο σκύλος μου σε κήπο σε περιοχή υψηλού κινδύνου θα το έκανα για έξτρα προστασία.

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Παιδιά αν ο σκύλος δεν ζει σε κήπους κλπ. αλλά μέσα στο σπίτι....τότε θεωρητικά είναι καλύτερο να το έχει κάνει, δεδομένου ότι δεν παρέχεται 100% προστασία....;;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Μόλις χθες, κάναμε και εμείς το τεστ για καλαζάρ. Βγήκε αρνητικό, ευτυχώς, και τώρα τίθεται το ερώτημα! να το κάνουμε το εμβόλιο ή όχι; Δεδομένου ότι το καλοκαίρι ο Ροκ την βγάζει στη Σαλαμίνα που θεωρείται ύψιστης επικινδυνότητας περιοχή, για μόνο αυτό το λόγο η γιατρός του μου λέει να το κάνουμε. Εχει 75% επιτυχία, μετά απο 2 έτη εφαρμογή στην Ελλάδα αλλά έχει ενδεχομένως και παρενέργειες. Τι να κάνω;;;
Κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά μήπως βιάστηκες να κάνεις τ Τεστ? Το λέω αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν πιάσει τα πολλά κρύα για να ψοφίσουν οι σκνίπες, και νομίζω ότι χρειάζετε και κάποιο χρονικό διάστημα από το τσίμπημα όσπου να φανεί στο τεστ (αυτό με μεγάλη επιφύλαξη, και αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει). Το θέμα είναι ότι συνήθως το εμβόλιο το κάνουμε Φεβρουάριο, ειδικά το πρώτο αφού κάνει να ενεργήσει 1,5 μήνα ώστε όταν βγαίνουν οι νέες πεινασμένες σκνίπες να είναι το σκυλί προφυλαγμένο.Αναρρωτιέμαι για το ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου αν παίζει ρόλο η εποχή που κάνουμε για πρώτη φορά το εμβόλιο. π.χ. αν το κάνουμε Μαίο και μετά είναι σαν να μην το κάναμε για εκείνη την χρονιά.

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Τι να σου πω, δεν το αποφάσισα εγώ για το τεστ, ήταν γνώμη της κτηνιάτρου μας. Δεν μου είπε κάτι για την εποχή, το μόνο που μου είπε είναι ότι αν αποφασίσω να κάνουμε το εμβόλιο, είναι σε 3 δόσεις και μετά την 3η δόση θέλει 30 μέρες για να έχει ανοσία ο σκύλος. Στην ουσία λοιπόν, θέλουμε 4 μήνες για δράση του εμβολίου, οπότε λογικά κάπου στο Γενάρη με Φλεβάρη είναι καλό να ξεκινήσουμε.

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
Εμεις θα κανουμε τις αιματολογικες σε κανα μηνα και μετα θα το συζητησουμε με τον doctor!Σκεφτομουνα να της το κανουμε μιας κ εδω εχουμε πολυ πραμα απο σκνιπο-κουνουπα!Την πλακωνω στην σιτρονελλα και μενει μεσα στο σπιτι,κυριως το βραδυ αλλα οι επιδρομες ειναι 24ωρου βασεως...τι να την κανω!Θα μαζεψω πληροφοριες γιατι δεν ηξερα λεπτομερειες να πω την αληθεια.Νομιζα οτι ειναι σαν τα αλλα εμβολια.

mairiboo

New Member
8 Νοεμβρίου 2013
3
0
Αυτό εσύ πρέπει να το αποφασίζεις. Εκτός από σιτρονέλλα δεν βάζεις scalibor ή advantix?
βαζω ναι και αμπουλα κ κολλαρο! απλα αυτο που με προβληματισε ηταν οταν μου ειπαν οτι κανει πιο αδυναμο τον οργανισμο! αυτο!

Megane

Well-Known Member
25 Απριλίου 2013
132
3
Να ρωτησω..Προχτες μ ειπε ενας γνωστος μ οτι παει να κανει το επαωαληπτικο τοθ καλαζαρ! Δλδ περα απο τις συνεχομενες τρεις δοσεις στην αρχη,8α εχουμε +κα8ε χρονο επαναληπτικη δοση??

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78