Εμετός - αδιαθεσία - σοβαρό;; (Γερμανικός Ποιμενικός 16 μηνών)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ε, εντάξει - λέμε έχει κάνει σε 12 ώρες 20 εμετούς.. Στους 21 πεθαίνεις!
Τώρα είναι ήρεμη και μετά τη διάρροια έχει χαλαρώσει τελείως. Μέχρι και φύλαξη έβγαλε μέχρι να καταλάβει ότι ο τύπος που μπήκε σπίτι είναι ο πατέρας μου. Σταματήσανε και τα σάλια.. νομίζω το ξεπερνάει.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Οι εκκενωσεις με τη διαρροια είναι συχνες ή κανονικες απλα περιέχουν διαρροια;

Ενα ενδιαφερον άρθρο για να κατλαβεις πως "συμπεριφερονται" τα έντερα ειναι αυτο:

ΔΙΑΡΡΟΙΑ
Περαστικα :)
Μία ήταν και μοναδική. Επίσης χθες , δεν μπορώ να πω ότι "τα έκανε" κανονικά.. Είχε κάνει ελάχιστα κόπρανα από ότι συνήθως.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Για το σπανάκι, οι άνθρωποι το τρώνε πάντα με γάλα γιατί διαφορετικά είναι δηλητήριο. Για τα σκυλιά, δεν γνωρίζω. Ο γιατρός τι είπε, έχει σχέση με το σπανάκι;

Περαστικά και αγύριστα
Ο γιατρός με έκραξε - ως συνήθως - για τα ωμά. Του έχω εξηγήσει ότι τον σέβομαι και τον εμπιστεύομαι τυφλά , αλλά επειδή σε αυτό το θέμα δεν πρόκειται να τα βρούμε ποτέ - ας μη το πιάνουμε. Για το σπανάκι συγκεκριμένα δεν μου είπε κάτι..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για το σπανάκι, οι άνθρωποι το τρώνε πάντα με γάλα γιατί διαφορετικά είναι δηλητήριο.
Εμεις παντως τρωμε και σπανακι με χοχλιους.Μια χαρα ειναι.Δεν το ειχα ξανακουσει αυτο με το γαλα.Κοιτα απο που μπορει να το παθεις...

εμετό - κίτρινο - βλέννα, ενώ στη 1 που την έβγαλα από το box, είχε βγάλει το φαγητό της όλο και αμάσητο. Απίστευτη βρώμα, και - δεν είμαι σίγουρος - ίσως να έχει και αέρια.
Καλα,εγω θα πιστευα οτι ο δικος μου εχει παθει συστροφη στομαχου!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμεις παντως τρωμε και σπανακι με χοχλιους.Μια χαρα ειναι.Δεν το ειχα ξανακουσει αυτο με το γαλα.Κοιτα απο που μπορει να το παθεις...
Ειλικρινά δεν ξέρω! Η μάνα μου μού το είχε πει, και εμείς πάντα τρώμε το σπανάκι με γάλα... Βραστό (εννοείται) και ποτέ δεν πρέπει να μένει (για την άλλη μέρα)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
περαστικά σας!:)

@ στην συστροφή στομάχου ο σκύλος προσπαθεί αλλά ΔΕΝ μπορεί να κάνει εμετό. Πολλές φορές οι ιατροί προκειμένου να επιβεβαιώσουν μια συστροφή και για να κερδίσουν χρόνο δεν βγάζουν ακτινογραφία αλλά κάνουν ένεση Filtalon (εμετική )που δρά σε 30'.Ο σκύλος με συστροφή δεν μπορεί να κάνει εμετό....οπότε τότε επιβεβαιώνεται η συστροφή .....

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Το σπανάκι εγώ προσωπικά το τρώω ωμό, σε σαλάτα, με ή χωρίς κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πέρα από τη φαεινή ιδέα που είχα με το σπανάκι, έκοψα και τα πλατάρια σε κομμάτια αρκετά μικρά ώστε να τα κατεβάσει τελικά αμάσητα. Οπότε είτε συνδυάστηκα , είτε από μόνη της η κάθε τροφή έκανε τη ζημιά. Σε λίγο θα δοκιμάσουμε να φάμε ελάχιστο βραστό κοτοπουλάκι. Ελπίζω να μην τη θερίσει πάλι..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Το σπανάκι εγώ προσωπικά το τρώω ωμό, σε σαλάτα, με ή χωρίς κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πέρα από τη φαεινή ιδέα που είχα με το σπανάκι, έκοψα και τα πλατάρια σε κομμάτια αρκετά μικρά ώστε να τα κατεβάσει τελικά αμάσητα. Οπότε είτε συνδυάστηκα , είτε από μόνη της η κάθε τροφή έκανε τη ζημιά. Σε λίγο θα δοκιμάσουμε να φάμε ελάχιστο βραστό κοτοπουλάκι. Ελπίζω να μην τη θερίσει πάλι..
Κατά προτίμηση στήθος, σε πολύ μικρά κομμάτια και φυσικά χωρίς πέτσες.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
περαστικά σας!:)

@ στην συστροφή στομάχου ο σκύλος προσπαθεί αλλά ΔΕΝ μπορεί να κάνει εμετό. Πολλές φορές οι ιατροί προκειμένου να επιβεβαιώσουν μια συστροφή και για να κερδίσουν χρόνο δεν βγάζουν ακτινογραφία αλλά κάνουν ένεση Filtalon (εμετική )που δρά σε 30'.Ο σκύλος με συστροφή δεν μπορεί να κάνει εμετό....οπότε τότε επιβεβαιώνεται η συστροφή .....
Σωστο...Εδω αγχωθηκα που δεν μου ετυχε και δε σκεφτηκα σωστα.Φαντασου να μου τυχαινε.
Μα αν ο σκυλος εχει συστροφη στομαχου,σε 30' εχει πεθανει.Το εχω διαβασει πολλες φορες.Οτι εχουμε μολις 30' να δρασουμε. Σιγα μην περιμενω να δω αν θα κανει εμετο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μου είπε ο doc, άμα φάει από μόνη της ok. Απλά λίγο..

Στήθος δεν είχα, έβρασα 2 πλατάρια και τα ξεκοκάλισα (μια καλή χούφτα ψαχνό βγήκε - μη φανταστείς....). Μόλις τα έφαγε, με πολύ όρεξη μπορώ να πω. Τώρα περιμένουμε...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Σωστο...Εδω αγχωθηκα που δεν μου ετυχε και δε σκεφτηκα σωστα.Φαντασου να μου τυχαινε.
Μα αν ο σκυλος εχει συστροφη στομαχου,σε 30' εχει πεθανει.Το εχω διαβασει πολλες φορες.Οτι εχουμε μολις 30' να δρασουμε. Σιγα μην περιμενω να δω αν θα κανει εμετο.
..άσε, και εγώ αυτό φοβόμουν. Στη συστροφή μπορεί να περάσουν και 8 - 10 -12 ώρες μέχρι να τελειώσει το παραμύθι. Οι πρώτες 2-3 ώρες είναι κρίσιμες, και έχει ενέσεις , παρακεντήσεις , καθετήρες κακό . . μπρρρρρρρρρρρρ - όξαποδω !

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Κirki Amirah

Επίσης, όταν συνέρθει το σκυλί και τρώει κανονικά πια, μην δώσεις πλατάρια (και γενικως κόκαλλα μην δώσεις) τις πρώτες 2-3 μέρες γιατί μπορεί να σου στουμπώσει. Έτσι την πάτησα εγώ και έτρεχα να ξεστουμπώσω..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
να δώσω μοσχαρίσιο κιμά βρασμένο; να δώσω και λίγο γιαούρτι να της μαλακώσει το στομάχι ή θα της κάνει κακό;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
να δώσω και λίγο γιαούρτι να της μαλακώσει το στομάχι ή θα της κάνει κακό;
Το γιαουρτι ειναι οτι καλυτερο για το στομαχι.Το καταπραυνει και το ηρεμει απο εμετικη αναστατωση.Δεν ξερω ομως μη σου δημιουργησει καμια διαρροια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Για το γιαούρτι μη σου πω καμιά μ..κία - δεν ξέρω. Ο κιμάς φαντάζομαι δεν θα έχει πρόβλημα αλλά ιδανικά μέχρι να συνέρθει εγώ θα προτιμούσα κανονικό κοτόπουλο με λίγο ρύζι (το ρύζι πολύ καλά βρασμένο - σχεδόν λάσπη). Και καθόλου λαχανικά μεχρι να έρθει στα ίσια του το στομάχι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87