Περίπου 20 ποιο εύκολο θα έλεγα!!!Ενα Καυκάσου εκτροφής είναι πιο εύκολο στον χειρισμό απο ένα Malinois?
Περίπου 20 ποιο εύκολο θα έλεγα!!!Ενα Καυκάσου εκτροφής είναι πιο εύκολο στον χειρισμό απο ένα Malinois?
Φυσικά είναι εργασία το κυνήγι, ο οδηγός τυφλών κλπ. Απλα επειδή έχω μαλινουά αναφέρομαι στο κομμάτι των επιθέσεων.Κάτι άλλο που δεν συμφωνώ είναι αυτός ο διαχωρισμός ότι εργασιακό σημαίνει αγωνιστικά αθλήματα.
Ένα Setter ή Pointer δεν κάνει εργασίας? Ένα σκύλος οδηγός τυφλών δεν κάνει εργασία?
Το ότι έχουμε συσχετίσει τον όρο εργασία με τον στίβο δεν είναι δίκαιο για τα σκυλιά που κάνουν πιο "πραγματικές'' εργασίες.
και για να ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα σωστα...Εάν διαβάσατε τα προηγούμενα post μου θα καταλάβετε ότι δεν είμαι κατά της μορφολογίας γενικότερα , αλλά συγκεκριμένα κατά της μορφολογίας στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι τα πράγματα στις φυλές εργασίας. Τα Ντόμπερμαν για παράδειγμα πρέπει πριν μπούνε στο στοίβο να περάσουν ένα τεστ χαρακτήρα και να κάνουν και κάποια δαγκώματα. Τα γερμανικά ....το ίδιο. Στην Γαλλία υπάρχει ακόμα η αναγνώρηση της φυλής για να μπορεί ο εκτροφέας να κάνει εξωδιασταυρώσεις για βελτίωσει των όποιων χαρακτηριστικών πιστεύει ότι χρειάζεται.
Γενικά στο εξωτερικό κρίνουν αλλιώς τις εργασιακές φυλές.
το προβλημα με αυτες τις συζητησει ειναι οτι αν πεις κατι ο αλλος το προσωποποιει και νομιζει οτι βαλεις κατα του σκυλου του. αν πω τωρα οτι το bull terrier για παραδειγμα μπορει το αντικειμενο εργασιας του να μην υπαρχει πλεον, αλλα δεν χρειαζοταν να το κανουν και σαν παπαγαλο θα βγουν οσοι εχουν bull terrier και θα νομιζουν οτι κραζω την φυλη τους, ενω δεν ειναι ετσι.Περιμενω ακομα μια απαντηση: Την δικη μου φυλη, για ποια ''εργασια'' θα επρεπε να την εκτρεφουν οι ''σωστοι'' εκτροφεις άραγε, ετσι ωστε να μην την ''χαλασουν'' οπως συνεβη με άλλες φυλες;
εγώ προσωπικά αναφέρομαι σε εργασία. Η δοκιμασία μέσω εκθέσεως αναγκαστικά γίνεται μέσω του ερεθίσματος κάποιου σπορ. Άρα μάλλον προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο και να ξεχειλώσουμε την εργασία για να γίνει σπορ μόνο και μόνο για να πείσουμε και να πειστούμε ότι πραγματικά έχουμε ανάγκη στη ζωή μας να βάλουμε ένα εργασιακό σκύλο.To πιο περιεργο στην ολη συζητηση, ειναι οτι το σπορ εχει βαφτιστει εργασια...![]()
Ολοι εκτρέφουμε και βάση προτύπου απλά δεν κατεβαίνουμε συχνά σε εκθέσεις.και για να ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα σωστα...
εννοειτε οτι οι εκτροφεις του εξωτερικου εκτρεφουν τα εργασιακα τους σκυλια βαση προτυπου.....
Το σπορ δεν είναι εργασία, είναι όμως ένα τεστ για να δείξεις ότι ο σκύλος σου έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να κάνει την αντίστοιχη με το σπορ εργασία. Δηλαδή ένας σκύλος που κάνει Mondioring έχει τα σωστά χαρακτηρηστικά για να δουλέψει για την αστυνομία ή τον στρατο, ένα Χασκυ που κάνει weight pulling θα μπορούσε να είναι ελκυθρόσκυλο κλπ.To πιο περιεργο στην ολη συζητηση, ειναι οτι το σπορ εχει βαφτιστει εργασια...![]()
Πολυ κατανοητο και γνωστο αυτο. Αυτο που λεμε κατα καιρους, ειναι οτι δεν πρεπει να διαχωριζονται αυτα τα 2 πραγματα η μορφολογια και η εργασιακη ικανοτητα. Εναν σκυλο οταν απο μικρο τον βαλεις σε μια κατασταση να δουλευει και τον εξασκεις εινα πολυ πιθανο αμα δεν ειναι εκτος προτυπου να ασχοληθει και να κανει αυτο το πραγμα με ορεξη και πολυ καλα.Το σπορ δεν είναι εργασία, είναι όμως ένα τεστ για να δείξεις ότι ο σκύλος σου έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να κάνει την αντίστοιχη με το σπορ εργασία. Δηλαδή ένας σκύλος που κάνει Mondioring έχει τα σωστά χαρακτηρηστικά για να δουλέψει για την αστυνομία ή τον στρατο, ένα Χασκυ που κάνει weight pulling θα μπορούσε να είναι ελκυθρόσκυλο κλπ.
δεν καταλαβαινω γιατι να περασεις ΒΕΑ εναν σκυλο εφόσον εχεις χρησιμοποιησει αλλη φυλη ανεπισημα αρα κανεις δεν το ξερει αρα μαλι τον σκυλο σου τον λες και μονος σουοποτε στα πεντιγκρι δεν θα φαινονται πουθενα οι εξωδιασταυρωσεις
γιατι δεν θα εχει πεντιγκρι αλλοιως ο σκυλος....δεν καταλαβαινω γιατι να περασεις ΒΕΑ εναν σκυλο εφόσον εχεις χρησιμοποιησει αλλη φυλη ανεπισημα αρα κανεις δεν το ξερει αρα μαλι τον σκυλο σου τον λες και μονος σου
Αν γινεται αυτο με το ΒΕΑ ειναι καρακαρφωμα και δεν πιστευω οτι γινεται με τιποτα επισημως κατι τετοιο με ΒΕΑ