Ευθανασία αδέσποτων

Ευθανασία Αδέσποτων

• Total voters
    249

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
κατα.

και να τα θανατωσουμε δεν θα λυθει το προβλημα θα ειναι απλα μια λυση που θα κρατησει λιγο ετσι και αλλιως ποσα απο τα κουταβια που γεννιουνται στον δρομο επιβιωνουν;η συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι σκυλια που τα βαρεθηκαν,κουταβια που δεν βρηκαν που να τα δωσουν και μεινανε,αλλα που τα πεταξανε οταν ανακαλυψαν οτι τα σκυλια πρεπει να τρωνε και οτι θελουν βολτα και οτι αλλο απιθανο βαλει ο νους σας.

ο μονος τροπος να λυθει το προβλημα κατα την γνωμη μου ειναι
να εχει ο δημος προσβαση στην βαση δεδομενων των τσιπ και να ελεγχει καθε σκυλι που βρισκεται στον δρομο και να ριχνει τσουχτερο προστιμο σε οσους δεν εχουν δηλωσει την απωλεια

να ελεγχει τους ιδιοκτητες σκυλων που υποχρεωτικα θα δηλωνουν οτι εχουν σκυλο

και να απαγορευσει τις γεννες απο οποιον δεν ειναι εγγεγραμμενος στον Κ.Ο.Ε. με προστιμο παλι.
αφου μας γραφουν που μας γραφουν ας εχει ουσια τουλαχιστον δεν χαλαει και την εισπρακτικη πολιτικη

Stelios-GS

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
54
0
Βουλιαγμένη
Eίναι απολίτιστο και απάνθρωπο να θανατώσουμε όλα τα άστεγα σκυλάκια.
Γιατί?
Αυτά φταίνε?
ΟΧΙ φυσικά!Απλά πολλοί ασυνείδητοι πήραν σκύλο και στην 1η δύσκολη στιγμή τον ξεφορτώθηκαν με το χειρότερο τρόπο ή ακόμα χειρότερα τα βαρέθηκαν και το έδιωξαν..
Τα περισσότερα ζωάκια είναι αδέσποτα επειδή κάποιοι τα παράτησαν.
Οπως λέει και ο Νίκος να δημιουργηθεί βάση δεδόμενων μέσω των τσιπ....
Κύριε τάδε εσύ παράτησες τον σκύλο σου ??
1000Ε πρόστιμο...

Γιατί ο Νεοέλληνας ίσως άμα του τσούξει η τσέπη πονάει.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να θανατώσουμε και όλους τους άστεγους ανθρώπους..ακραίο αλλά και αυτοί άστεγοι είναι!

Να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και φιλοξενίας αδέσποτων ζωών.Να ζήσουν εκεί τουλάχιστον προστατευμένα.
Θα μου πείτε ,που νομίζεις ότι ζεις??
Το ξέρω....ότι είμαστε μια χώρα που δεν έχει φιλοζωικά αισθήματα,και αυτοί που αγαπάμε τα ζώα είμαστε η μειοψηφία...

Αλλωστε σε άλλες χώρες μπορούμε να πάμε παρέα με τους τετράποδους φίλους μας παντού και εννοώ ΠΑΝΤΟΥ (πχ στην Βιέννη σε restaurant περπατούσες και προσεχείς μην πατήσεις ουρές γιατί μαζί με τα αφεντικά ήταν και τα σκυλάκια και έτρωγαν παρέα με τα αφεντικά τους...)το ίδιο και στης παραλίες και στον δρόμο και παντού....

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
ειμαι κατα,αλλα...αν ειναι να μαζευονται τα αδεσποτα μονο για να μαζευονται και να μενουν σε αθλιες στεγες ζωων για ολοι τους την ζωη ειμαι υπερ.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Chloe μου έτσι όπως έθεσες το θέμα ακόμα και εγώ που είμαι υπέρ της ευθανασίας είμαι κατά, και να εξηγήσω τι εννοώ.

Δεν πρέπει να δούμε την ευθανασία σαν κάτι μεμονωμένο αλλά σαν μέρος ενός συνόλου ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την προστασία και το τονίζω την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των αδέσποτων.

Αρχίζουμε λοιπόν με καταγραφεί όλων των δεσποζόμενων ζώων και σήμανσή τους (microchip), επιβολή ποινής σε περίπτωση εγκατάλειψης, και επιβολή προστίμου στην περίπτωση που το αφήνουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο.

Φυσικά ίδρυση και σωστή λειτουργία φιλοζωικών οργανώσεων με χώρους για την φιλοξενεία των εγκαταλελημένων ή αδέσποτων σκύλων.

Στείρωση σε όλα τα ζώα που καταλήγουν σε φιλοζωικά σωματεία και εκστρατεία ενημέρωσης σε όσους έχουν ζώα για την στείρωση.

Απαγόρευση της αναπαραγωγής εκτός και αν έχει κάποιος άδεια εκτροφέα.

Ευθανασία σε όλα τα άρρωστα και πολύ επιθετικά ζώα. Ευθανασία στα ζώα που δεν έχουν ποιότητα ζωής.

Όσοι υιοθετούν ζώα από κάποιο φιλοζωικό σωματείο θα πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό και να ελέγχονται στην αρχή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τελειώνοντας μεγάλη εκστρατεία στα σχολεία για την ανάπτυξη της κυνοφιλικής παιδείας.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
Κατά φυσικά,το πρόβλημα είναι αυτά που υπάρχουν? ή αυτά που ΘΑ υπάρξουν?
Ευθανασία μόνο για τους λόγος που είπε η lone wolf.

Για τα αδέσποτα γενικότερα έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
lone wolf said:
Chloe μου έτσι όπως έθεσες το θέμα ακόμα και εγώ που είμαι υπέρ της ευθανασίας είμαι κατά, και να εξηγήσω τι εννοώ.

Δεν πρέπει να δούμε την ευθανασία σαν κάτι μεμονωμένο αλλά σαν μέρος ενός συνόλου ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την προστασία και το τονίζω την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των αδέσποτων.

Αρχίζουμε λοιπόν με καταγραφεί όλων των δεσποζόμενων ζώων και σήμανσή τους (microchip), επιβολή ποινής σε περίπτωση εγκατάλειψης, και επιβολή προστίμου στην περίπτωση που το αφήνουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο.

Φυσικά ίδρυση και σωστή λειτουργία φιλοζωικών οργανώσεων με χώρους για την φιλοξενεία των εγκαταλελημένων ή αδέσποτων σκύλων.

Στείρωση σε όλα τα ζώα που καταλήγουν σε φιλοζωικά σωματεία και εκστρατεία ενημέρωσης σε όσους έχουν ζώα για την στείρωση.

Απαγόρευση της αναπαραγωγής εκτός και αν έχει κάποιος άδεια εκτροφέα.

Ευθανασία σε όλα τα άρρωστα και πολύ επιθετικά ζώα. Ευθανασία στα ζώα που δεν έχουν ποιότητα ζωής.

Όσοι υιοθετούν ζώα από κάποιο φιλοζωικό σωματείο θα πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό και να ελέγχονται στην αρχή σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τελειώνοντας μεγάλη εκστρατεία στα σχολεία για την ανάπτυξη της κυνοφιλικής παιδείας.
Yπέρ αν ισχύσουν και αυτά ... και πολλά άλλα - αλλιώς φυσικά κατά ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τα αδέσποτα είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης αδιαφορίας.
Τα αδέσποτα δημιουργούνται και θα δημιουργούνται όσο ο άνθρωπος δεν είναι ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την κυνοφιλία..
Όσο περιοριστικούς κανόνες και να βάλεις ,όσες κυρώσεις, αν ο ίδιος ο άνθρωπος δεν απόκτησει κυνοφιλική παιδεία ποτε δεν θα γίνει τίποτα..!!!
Η κοινωνία μας έχει μέσα ανθρώπους με ψυχασθένειες,ανθρώπους με ψυχολογικά προβλήματα ,με φοβίες.Εδώ πετάνε μωρά στα σκουπίδια και νταντάδες τα πλακώνουν στο ξύλο ..,δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που πετάνε τα σκυλιά τους στον δρόμο?
Που θα τα αφήνουν να γεννοβολάνε..,που θα τα πλακώνουν στο ξύλο για να γίνουν αγρια και μετά όταν φάει κάποιο παιδάκι να πουν κάντε εθθανασια στο "κολοσκυλο"..
Ποιος φταίει για όλες τις καταστάσεις ?Το μυαλό μας..το μυαλό της κοινωνίας μας..
Η ευθανασια είναι ότι πιο ναζιστικό έχει ειπωθεί ποτε ,όσο μιλάμε για υγιοι πλάσματα!!!..
Θα μειωθούν τα αδέσποτα αν αρχίζουμε να τα σκοτώνουμε?όταν το ίδιο δευτερόλεπτο η κυρα Σούλα το πετάει γιατί γαβγίζει?
Είναι η ίδια κυρια που ήθελε να κάνει επέμβαση στις φωνητικές χορδες του σκυλιού για να μην γαβγίζει και τελικά το πέταξε..
Είναι η ίδια κυρια που πήρε το δαλματίας τα χριστούγεννα για το παιδί της και μόλις μεγάλωσε και άρχισε να κάνει κακά και τσίσα άρα δεν είναι λουτρινο ,μεγάλωσε και το πέταξε..
Είναι η ίδια κυρια που ήθελε μια κορη και έβαζε φακούς ψεύτικους στο σκυλί της αλλα επειδή την δάγκωσε ενώ αρνιόνταν να τους το βάλει την δάγκωσε και εκεινη το πεταξε..
και όλα αυτά τα αδέσποτα τις κυρα Γιάννας και τις κυρα Σούλας πρέπει να τιμωρηθούν με ευθανασια..???!!!
Αν το μυαλό μας δεν αλλάξει!!
Αν δεν αποκτήσουμε παιδεια πάνω σε τέτοια ζητήματα..!!!
Τότε ποτε μα ποτε δεν πρόκειται να μειωθούν τα αδέσποτα..
και να σου πω και κάτι?
αν ένα σκυλάκι λόγο κυρώσεων το κρατάνε με αλυσίδα σε ένα μπαλκόνι κάτω από την ζεστη και το κρύο με μια αλυσίδα..
τοτε εγώ αυτο το σκυλακι προτιμώ να το δω αδέσποτο...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Που είσαι Anubis? Θέλουμε αντίλογο!
Πάλι εγώ?!...Όλο εμένα βάζετε... :lol:

Μερικά γρήγορα και κοινότυπα...

1 Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.

2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.

3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν).

4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.

...

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
...η γνώμη μου...

Να συμφωνήσουμε από την αρχή πως και εγώ συμφωνώ πως ο άνθρωπος φταίει,αλλά το θέμα δεν είναι "Ευθανασία στους ανθρώπους που αφήνουν αδέσποτα" αλλά "Ευθανασία στα αδέσποτα".

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Φαντάζομαι είσαι απ' αυτούς που κυκλοφορούν με το προνομιούχο σκυλάκι τους και διώχνουν όποιο αδεσποτάκι πλησιάσει για να παίξει μαζί του? Κουβαλάς και ξύλο?

1. Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.
Εύχομαι να μη δει ποτέ κανείς ως πηγή μόλυνσης και ασθενειών σε περίπτωση που για κάποιο λόγο (χάθηκε, πέθανες) καταλήξει αδέσποτο.

2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.
'Οντως, ένα μικρό, ένα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό τους, κάτι που ξέρει καλά όποιος έχει συναναστραφεί με αδέσποτα. Τα επικίνδυνα σκυλιά να ευθανατώνονται αν δεν μπορεί η επιθετικότητά τους να ελεγχεί. Τα άλλα για ποιο λόγο?

3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν).
Η στείρωση βελτιώνει τα πράγματα. Όταν όντως γίνεται. Καλά προγράμματα στειρώσεων λύνουν το θέμα. Ενημέρωση στα σχολεία και στα ΜΜΕ σχετικά με την αναπαραγωγή το λύνει επίσης. Νομική απαγόρευση αναπαραγωγής δεσποζόμενω θα βοηθούσε πολύ. Δεν βλέπω πώς η ευθανασία των αδέσποτων θα εμπόδιζε τους ασυνείδητους να γεμίσουν τον τόπο άλλα αδέσποτα προς ευθανασία.

4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.
Ρώτα τα: "Θέλεις να πεθάνεις?". Μόνο αν κάποιο σου πει "Ναι. Σκότωσέ με" μπορείς να εκθέσεις αυτό το επιχείρημα.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
Anubis said:

Μερικά γρήγορα και κοινότυπα...!
Anubis said:
[1[/b] Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.!
για ποιον??μην μου πεις τους ανθρωπους...

Anubis said:
2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.!
:shock: πιο πολυ κινδυνευεις απο ενα δεσποζομενο που το αφηνουν ελευθερο ,παρα απο αδεσποτα...

Anubis said:
3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν)...
αυτος δεν ειναι λογος...το ιδιο ανεξελεκτα δηλητηριαζονται

Anubis said:
[4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.)..

δεν νομιζω κανενα να διαλεγε να το σκοτωσουν...οσο και να σου φαινεται οτι ταλαιπωρειται.

Anubis

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2007
107
0
Εύχομαι να μη δει ποτέ κανείς ως πηγή μόλυνσης και ασθενειών σε περίπτωση που για κάποιο λόγο (χάθηκε, πέθανες) καταλήξει αδέσποτο.
Δε το κατάλαβα...μήπως κάτι λείπει?

για ποιον??μην μου πεις τους ανθρωπους...
Ανθρώπους και ζώα...κυρίως ζώα.
Λεϊσμανίωση,Ερλιχίωση,Διροφιλαρίωση,Γαστρεντερίτιδες,παράσιτα,κλπ π.χ.

πιο πολυ κινδυνευεις απο ενα δεσποζομενο που το αφηνουν ελευθερο ,παρα απο αδεσποτα...
'Οντως, ένα μικρό, ένα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό τους, κάτι που ξέρει καλά όποιος έχει συναναστραφεί με αδέσποτα. Τα επικίνδυνα σκυλιά να ευθανατώνονται αν δεν μπορεί η επιθετικότητά τους να ελεγχεί. Τα άλλα για ποιο λόγο?
Όποιο και να είναι το ποσοστό,υπάρχει σαν πρόβλημα.

Η στείρωση βελτιώνει τα πράγματα. Όταν όντως γίνεται. Καλά προγράμματα στειρώσεων λύνουν το θέμα. Ενημέρωση στα σχολεία και στα ΜΜΕ σχετικά με την αναπαραγωγή το λύνει επίσης. Νομική απαγόρευση αναπαραγωγής δεσποζόμενω θα βοηθούσε πολύ. Δεν βλέπω πώς η ευθανασία των αδέσποτων θα εμπόδιζε τους ασυνείδητους να γεμίσουν τον τόπο άλλα αδέσποτα προς ευθανασία.
αυτος δεν ειναι λογος...το ιδιο ανεξελεκτα δηλητηριαζονται
Τα παραπάνω εώς και σήμερα δεν λειτουργούν...ίσως δεν γίνοντε σωστά...μπορεί...αλλά η θανάτωση των ζώων που θα μένουν αδέσποτα δεν θα δίνει το "άλλοθι" σε αυτούς που τα αφήνουν ότι "Ε κάποιος θα το μαζέψει" ή "Ξέρει αυτό να επιζήσει" και ας ζήσουν με τις τύψεις τους.

δεν νομιζω κανενα να διαλεγε να το σκοτωσουν...οσο και να σου φαινεται οτι ταλαιπωρειται.
Ρώτα τα: "Θέλεις να πεθάνεις?". Μόνο αν κάποιο σου πει "Ναι. Σκότωσέ με" μπορείς να εκθέσεις αυτό το επιχείρημα.
Και τα άρρωστα δεσποζόμενα δε νομίζω να διάλεγαν να πεθάνουν αλλά εκεί κάνουμε εμείς αυτή την επιλογή όταν η ποιότητα ζωής τους πια φτάνει σε επίπεδα βασανισμού...γιατί όχι για τα αδέσποτα?

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Κ για όλα αυτα η λύση δεν είναι μεριμνα του ΚΡΑΤΟΥΣ και δημιουργία ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΩΝ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ,αλλά η ευθανασία?
:? :? :?

Με την ίδια λογική να μην υπαρχει UNICEF κ Γιατροί χωρίς συνορα,γιατί αυτοί οι άνθρωποι κ τα παιδακια ειναι αρρωστα και ταλαιπωρουνται απ το βιο τους και πολλαπλασιάζονται ανεξελεγκτα ,οποτε να τους κοιμίζουμε!
Πριν προλαβετε να αντιδράσετε και να πειτε οτι αυτό είναι αλλο ή απανθρωπο,σκεφτείτε οτι το ίδιο ακριβώς είναι για τα ζώα!Απλά το παίζουμε εξυπνοι γιατί έχουμε μια καποια δυναμη πανω τους,ακομα και τη δυναμη να τους αφαιρεσουμε τη ζωή.

Anubis said:

Μερικά γρήγορα και κοινότυπα...

1 Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.

...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν υπάρχει μέριμνα για όλα τα υπόλοιπα είμαι κι εγώ υπέρ - ειπαμε ...

Κυνοκομεία για λίγο και όχι για πάντα ...
Στειρωσεις έτσι κι αλλιώς ...
Απαγόρευση αναπαραγωγής ημίαιμων ζώων ή από ανθρώπους που δεν έχουν διαπίστευση να το κάνουν στα καθαρόαιμα ...
Ενημέρωση στα σχολεια ...
Αυστηρή νομοθεσία - ελεγχος για τα παραπάνω αλλά και για εγκατάλειψη - κακοποίηση ...
Φορολόγιση των κατόχων ζώων ...
Φοροαπαλλαγή αυτών που υιοθετούν ημίαιμο από άσυλο ζώων ...
κλπ κλπ

τέλος - ευθανασία - στα ζωα που κρατουνται κάποιους μήνες και δεν υιοθετούνται, είναι επιθετικά, βαριά άρρωστα κλπ ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εστία μόλυνσης είναι και οι γύφτοι. Να κάνουμε και αυτούς ευθανασία?
Έχετε δει μάλιστα, και με τι ρυθμούς αναπαράγονται?
Ξέρετε δε πόσο επικίνδυνοι είναι πολλοί από αυτούς με παραβατικές συμπεριφορές κλπ?
Να ελευθερώσουμε (με ευθανασία) και τα γυφτάκια, που ταλαιπωρούνται δια βίου...

Για ανθρωπιστικούς λόγους, λέω να κάνουμε ευθανασία και στους φτωχούς, στους αναξιοπαθούντες, στους άρρωστους, στους γέρους, στους ανάπηρους, στους μαύρους και γενικά σε όλους όσοι δεν είναι άριοι.

Αυτήν την ευκολία να αισθάνεσθε Θεοί και να αποφασίζετε ποιός να ζήσει και ποιός να πεθάνει, δεν την καταλαβαίνω.

Εστία μόλυνσης είναι και τα εργοστάσια... Να αρχίσουμε τις ευθανασίες από τους βιομήχανους ή από τους εργάτες?