Yπέρ αν ισχύσουν και αυτά ... και πολλά άλλα - αλλιώς φυσικά κατά ...lone wolf said:Chloe μου έτσι όπως έθεσες το θέμα ακόμα και εγώ που είμαι υπέρ της ευθανασίας είμαι κατά, και να εξηγήσω τι εννοώ.
Δεν πρέπει να δούμε την ευθανασία σαν κάτι μεμονωμένο αλλά σαν μέρος ενός συνόλου ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την προστασία και το τονίζω την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των αδέσποτων.
Αρχίζουμε λοιπόν με καταγραφεί όλων των δεσποζόμενων ζώων και σήμανσή τους (microchip), επιβολή ποινής σε περίπτωση εγκατάλειψης, και επιβολή προστίμου στην περίπτωση που το αφήνουν σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο.
Φυσικά ίδρυση και σωστή λειτουργία φιλοζωικών οργανώσεων με χώρους για την φιλοξενεία των εγκαταλελημένων ή αδέσποτων σκύλων.
Στείρωση σε όλα τα ζώα που καταλήγουν σε φιλοζωικά σωματεία και εκστρατεία ενημέρωσης σε όσους έχουν ζώα για την στείρωση.
Απαγόρευση της αναπαραγωγής εκτός και αν έχει κάποιος άδεια εκτροφέα.
Ευθανασία σε όλα τα άρρωστα και πολύ επιθετικά ζώα. Ευθανασία στα ζώα που δεν έχουν ποιότητα ζωής.
Όσοι υιοθετούν ζώα από κάποιο φιλοζωικό σωματείο θα πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό και να ελέγχονται στην αρχή σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Τελειώνοντας μεγάλη εκστρατεία στα σχολεία για την ανάπτυξη της κυνοφιλικής παιδείας.
Πάλι εγώ?!...Όλο εμένα βάζετε... :lol:Που είσαι Anubis? Θέλουμε αντίλογο!
Εύχομαι να μη δει ποτέ κανείς ως πηγή μόλυνσης και ασθενειών σε περίπτωση που για κάποιο λόγο (χάθηκε, πέθανες) καταλήξει αδέσποτο.1. Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.
'Οντως, ένα μικρό, ένα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό τους, κάτι που ξέρει καλά όποιος έχει συναναστραφεί με αδέσποτα. Τα επικίνδυνα σκυλιά να ευθανατώνονται αν δεν μπορεί η επιθετικότητά τους να ελεγχεί. Τα άλλα για ποιο λόγο?2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.
Η στείρωση βελτιώνει τα πράγματα. Όταν όντως γίνεται. Καλά προγράμματα στειρώσεων λύνουν το θέμα. Ενημέρωση στα σχολεία και στα ΜΜΕ σχετικά με την αναπαραγωγή το λύνει επίσης. Νομική απαγόρευση αναπαραγωγής δεσποζόμενω θα βοηθούσε πολύ. Δεν βλέπω πώς η ευθανασία των αδέσποτων θα εμπόδιζε τους ασυνείδητους να γεμίσουν τον τόπο άλλα αδέσποτα προς ευθανασία.3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν).
Ρώτα τα: "Θέλεις να πεθάνεις?". Μόνο αν κάποιο σου πει "Ναι. Σκότωσέ με" μπορείς να εκθέσεις αυτό το επιχείρημα.4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.
Anubis said:Πάλι εγώ?!...Όλο εμένα βάζετε... :lol:Που είσαι Anubis? Θέλουμε αντίλογο!
Μερικά γρήγορα και κοινότυπα...!
για ποιον??μην μου πεις τους ανθρωπους...Anubis said:[1[/b] Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.!
:shock: πιο πολυ κινδυνευεις απο ενα δεσποζομενο που το αφηνουν ελευθερο ,παρα απο αδεσποτα...Anubis said:2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.!
αυτος δεν ειναι λογος...το ιδιο ανεξελεκτα δηλητηριαζονταιAnubis said:3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν)...
Anubis said:[4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.)..
Δε το κατάλαβα...μήπως κάτι λείπει?Εύχομαι να μη δει ποτέ κανείς ως πηγή μόλυνσης και ασθενειών σε περίπτωση που για κάποιο λόγο (χάθηκε, πέθανες) καταλήξει αδέσποτο.
Ανθρώπους και ζώα...κυρίως ζώα.για ποιον??μην μου πεις τους ανθρωπους...
πιο πολυ κινδυνευεις απο ενα δεσποζομενο που το αφηνουν ελευθερο ,παρα απο αδεσποτα...
Όποιο και να είναι το ποσοστό,υπάρχει σαν πρόβλημα.'Οντως, ένα μικρό, ένα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό τους, κάτι που ξέρει καλά όποιος έχει συναναστραφεί με αδέσποτα. Τα επικίνδυνα σκυλιά να ευθανατώνονται αν δεν μπορεί η επιθετικότητά τους να ελεγχεί. Τα άλλα για ποιο λόγο?
Η στείρωση βελτιώνει τα πράγματα. Όταν όντως γίνεται. Καλά προγράμματα στειρώσεων λύνουν το θέμα. Ενημέρωση στα σχολεία και στα ΜΜΕ σχετικά με την αναπαραγωγή το λύνει επίσης. Νομική απαγόρευση αναπαραγωγής δεσποζόμενω θα βοηθούσε πολύ. Δεν βλέπω πώς η ευθανασία των αδέσποτων θα εμπόδιζε τους ασυνείδητους να γεμίσουν τον τόπο άλλα αδέσποτα προς ευθανασία.
Τα παραπάνω εώς και σήμερα δεν λειτουργούν...ίσως δεν γίνοντε σωστά...μπορεί...αλλά η θανάτωση των ζώων που θα μένουν αδέσποτα δεν θα δίνει το "άλλοθι" σε αυτούς που τα αφήνουν ότι "Ε κάποιος θα το μαζέψει" ή "Ξέρει αυτό να επιζήσει" και ας ζήσουν με τις τύψεις τους.αυτος δεν ειναι λογος...το ιδιο ανεξελεκτα δηλητηριαζονται
δεν νομιζω κανενα να διαλεγε να το σκοτωσουν...οσο και να σου φαινεται οτι ταλαιπωρειται.
Και τα άρρωστα δεσποζόμενα δε νομίζω να διάλεγαν να πεθάνουν αλλά εκεί κάνουμε εμείς αυτή την επιλογή όταν η ποιότητα ζωής τους πια φτάνει σε επίπεδα βασανισμού...γιατί όχι για τα αδέσποτα?Ρώτα τα: "Θέλεις να πεθάνεις?". Μόνο αν κάποιο σου πει "Ναι. Σκότωσέ με" μπορείς να εκθέσεις αυτό το επιχείρημα.
Anubis said:Πάλι εγώ?!...Όλο εμένα βάζετε... :lol:Που είσαι Anubis? Θέλουμε αντίλογο!
Μερικά γρήγορα και κοινότυπα...
1 Είναι πηγές μόλυνσης και ασθενειών.
2 Είναι πολλές φορές επικύνδινα για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων αλλά και δεσποζόμενων ζώων.
3 Πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η στείρωση δεν δείχνει να βελτιώνει τα πράγματα (ούτε και οι προσπάθειες ενημέρωσης και "παιδείας" σε αυτούς που τα δημιουργούν).
4 Τις περισσότερες φορές και τα ίδια δείχνουν να ταλαιπωρούνται από τον βίο τους.
...