Ζευγάρωμα: ψάχνουμε θηλυκό βελγικό ποιμενικό, περιοχή Αττικής


sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Δεν μπορει αλλα και δεν πρεπει ο γιατρος να αρνηθει περιθαλψη ασθενους ζωου επειδη δεν ειναι τσιπαρισμενο.
Δε θα αρνιόταν περίθαλψη. Απλά θα εφάρμοζε νόμο περι υποχρεωτικού τσιπαρίσματος πριν από οτιδήποτε άλλο.

Ασε που αν ισχυε, το μονο που θα επιτυγχανε ειναι αυτοι οι ασυνειδητοι να μην το πανε στο γιατρο.
Το προβλημα ειναι οι εγκαταληψεις απο τους ασυνειδητους. Αυτο πως θα το ελυνε;

Και ποιος σας ειπε οτι το τσιπακι λυνει το θεμα της εγκαταλειψης;

Της ευκολης με τα σημερινα δεδομενα ισως ναι! Αλλα ο νομος σου δινει το δικαιωμα να πεις οτι δεν το θελω πια και να το παραδωσεις.
Απλως οταν μαθουν οτι δεν μπορουν αλλιως, θα το κανουν ετσι νομιμα και ας ειναι τσιπαρισμενα.

Η νοοτροπια ειναι αυτη που πρεπει να αλλαξει.
Θεωρώ ότι θα σταματούσε η ελαφρότητα του τύπου "Έλα μωρέ ας το πάρουμε και βλέπουμε".
Όταν κάτι θεωρείται επίσημα ιδιοκτησία (με όλα όσα συνεπάγεται αυτό) ίσως, ΙΣΩΣ κάνει αρκετούς να σκεφτούν δεύτερη και τρίτη φορά τη "δοκιμή" ενός σκύλου
 




sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Τα σιγουρο ειναι οτι ετσι, απλως θα κυκλοφορουσαν πολλα ανεμβολιαστα σκυλια.
Ειλικρινά δε το πιστεύω για το μοναδικό λόγο ότι θα φοβόταν για την υγεία του ίδιου ή/και της οικογένειάς του
 




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δηλαδη προτεινεις ενα restart γιατι μεχρι η ως τωρα διαδικαδια τα χει κανει χαλια
Προτείνω καταρχήν να εντοπίσουμε και γιατί όχι να συμφωνήσουμε, για το ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα και από που πηγάζει αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι οι γέννες αυτές καθεαυτές ή το ότι κάποιοι φέρονται ανεύθυνα και αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους να γεννοβολάνε εδώ και εκεί ή εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους ή βάζουν τη σκύλα τους να γεννήσει αδιαφορώντας για το μέλλον των κουταβιών που φέρνουν στον κόσμο;
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Προτείνω καταρχήν να εντοπίσουμε και γιατί όχι να συμφωνήσουμε, για το ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα και από που πηγάζει αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι οι γέννες αυτές καθεαυτές ή το ότι κάποιοι φέρονται ανεύθυνα και αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους να γεννοβολάνε εδώ και εκεί ή εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους ή βάζουν τη σκύλα τους να γεννήσει αδιαφορώντας για το μέλλον των κουταβιών που φέρνουν στον κόσμο;
Δυστυχως, δεν τα ξεχωριζω. Ουτε και συ παντως μπορεις τελειως. Το θεμα του σκυλου (και της γατας) εχει αυτην την ιδιαιτεροτητα. Ειναι πολυ δημοφιλη ζωα.
Παραδειγμα:
Ενας φιλος πιανει πουλια, τα κραταει. Τα ζευγαρωνει, τα πουλαει, τα απελευθερωνει κλπ. Screenshot_20190502-142844_Messenger.jpg
Εδω σε απελευθερωση, δε θυμαμαι καν πως το πε. Σκαρθακι;
Ειναι το χομπυ του. Καλο-κακο, δεν εχω τη γνωση για να το κρινω. Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν επηρεαζει θετικα ή αρνητικα το συνολο. Οποτε ναι, οι γεννες που κανει δεν θεωρω οτι βλαπτουν.

Μπορεις να πεις το ιδιο για το σκυλο;
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Πριν 3 χρονια μετακομισα στην Ανατολικη Αττικη...
Ας περιγραψω 3 περιπτωσεις που ειναι σε αποσταση 200 μετρων απο το σπιτι μου.
1. Ο Τάισον. Πανεμορφος πιτμπουλινος γυρω στα 5 δεμενος ΕΞΩ απο τη μονοκατοικια των ιδιοκτητων του με μια αλυσιδα 3 μετρα , ξυλινο σπιτακι κατω απο ενα δεντρο. Απο το παραθυρο της κουζινας μου απεχει περιπου 20 μετρα. Ο χωρος του διατηρειται καθαρος και παει 2 βολτες την ημερα. Οταν μετακομισαμε στο σπιτι δεν πηγαινε βολτες αλλα τον ελυναν το πρωι και το βραδυ... ζευγαρωσε και με τις 2 αδεσποτες μου εννοειται...
Εγιναν 2-3 αιματοχυσιες αφου ξεπερασε τους 12 μηνες και καταλαβαν οτι θα τους στοιχιζε. Μοναδικη τους εννοια ολα αυτα τα χρονια που θα βρουν μια θηλυκια να τον ζευγαρωσουν για να ηρεμησει... γιατι οι δικες μου στειρωθηκαν και δεν πηδαει πια...
2. Αυτοσχεδια στανη με 2-3 κατσικακια και κοτες. Αρσενικος ελληνικος ποιμενικος δεμενος σε ενα "δωματιο" της στανης. Δεν εχει λυθει ΠΟΤΕ οσο ζει. Δε βγαινει εξω απο κει. Τρωει τις κοτες, δεν εμαθε ποτε απο τη μανα του να κανει αυτο που πρεπει. Η μανα του ζει μαζι ελευθερη στη στανη και φυλαει τα ζωντανα. Η πρωτη της γεννα ηταν αυτη απο την οποια εχει προελθει ο φυλακισμενος. Και παμε στη συνεχεια.... απο τοτε εχει κανει αλλες 2 γεννες με το γιο της. Τα κουταβια τα βλεπω μεχρι 2 μηνων μετα εξαφανιζονται.
3. Μονοκατοικια με ενα θηλύκο μαλτεζ το οποια εχει χρεη φυλακα. Ζει εξω ελευθερο και γαυγιζει σαν μανιακο. Ζευγαρωσε πρωτη φορα λιγο μετα αφου μετακομισαμε. Εκανε 4 κουταβια. Κρατησαν τον αρσενικο. Απο τοτε εχει ζευγαρωσει αλλες 2 με το γιο της. Δεν ξερω τι γινονται τα κουταβια. Μαλλον τα "χαριζουν".

Αυτες οι περιπτωσεις δεν ειναι η εξαιρεση. Ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Συνεχιστε τωρα τη συζητηση.. :D
Τρία παραδείγματα.
Ένα Πιτ Μπουλ, ένας ελληνικός ποιμενικός και ένα Μαλτέζ.
Μήπως το trademark της εκάστοτε φυλής κάνει τελικά το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς?
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεύθυνων ιδιοκτητών είναι αυτοί που είδαν τον ρατσατο σκυλο του γείτονα η στην τηλεόραση η σε κάποια διαφήμιση κλπ και όταν το γλυκό κουτάβι μεγάλωσε βρέθηκε σε ένα μπαλκόνι, σε μια ταράτσα, σε μια αυλή η σε μια απομακρυσμένη περιοχή παρατημένο.
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Είναι κάτι που το σκέφτομαι εδώ και λίγο καιρό. Και κατέληξα σε αυτό που θα σας παραθέσω ως σκέψη αλλά πριν το κάνω θα ήθελα να προτείνω στον admin (εάν συμφωνείται και εσείς) τη δημιουργία ενός καινούργιου θέματος π.χ. -Σκέψεις/απόψεις για περιορισμό των αδέσποτων- μήπως και πεταχτεί κάποια πραγματικά καλή ιδέα και κάποια στιγμή τη 'τσιμπήσει' κανένας κρατικός φορέας και γίνει ίσως μια αρχή (τρομερή ουτοπία έτσι;)

Λοιπόν πάμε στη σκέψη μου.

Θεωρώ ότι το κράτος θα πρέπει να υποχρεώσει τους κτηνιάτρους να μπουν στο παιχνίδι δια νόμου ως εξής:
Να αρνούνται την περίθαλψη οποιουδήποτε σκύλου εάν δεν είναι τσιπαρισμένος με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Κάθε ζώο που εισέρχεται σε κτηνιατρείο θα πρέπει πρώτα να ελέγχεται για μικροτσίπ, να τσιπάρεται εαν δεν υπάρχεί και να ακολουθεί οποιαδήποτε περίθαλψη.
Φυσικά για να αποφύγουμε δικαιολογίες θα πρέπει το Κράτος να φροντίσει ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα έξοδα τσιπαρίσματος (που δεν είναι πολλά).

Ίσως έτσι αποκτήσει "ταυτότητα" κάθε σκύλος που κυκλοφορεί εκεί έξω για να μπορεί να βρεθεί ο γ@@@@ος ιδιοκτήτης που τον πέταξε με τόση ευκολία στο δρόμο για πέσουν τα "βαριά" πρόστιμα για τα οποία συζητάμε.
Αν θες να βρεθεί λύση είναι πολύ πιο απλό.
Όλοι όσοι εμπορεύονται σκύλους από κάποια φυλή να έχουν υποχρεωτικά τεστ dna. Όπως έχουν αυτή την στιγμη κάποιοι εκτροφείς. Να δεις για πότε τα παπυ Μιλς και τα κουτάβια με το κιλό θα κοπούν.
Βάλε και ένα καλό πόσο σαν αποζημίωση, πχ πουλάς σκυλο χωρίς ped? 1500€ στον ιδιοκτήτη, χωρίς dna? 2000€.
Ποιος θα πούλαγε με 500€ σκύλο όταν θα έδινε στον άλλο την ευκαιρία να ζητήσει 3500€ αποζημίωση?
Βάλε και ένα πεντοχιλιαρο για ψεύτικο dna προφίλ και έκλεισες.
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.710
Παντως τα πιο πολλα αδεσποτα σκυλια εδω στην περιοχη μου(εχει εκατονταδες) δεν προερχονται απο γεννες ιδιωτων, αλλα απο γεννες αδεσποτων. Βασικα τα περισσοτερα ειναι αδεσποτα αρκετες γενιες πισω, απο παππουδες και προπαππουδες που ηταν αδεσποτοι.
Μεσα στην δεξαμενη βεβαια μπαινουν τακτικα γονιδια απο τσοπανοσκυλα, κυνηγοσκυλα που παρατουν οι κυνηγοι στα βουνα, και γενικως σκυλια που ξεφορτωνονται οι καφροι, αλλα το ποσοστο ειναι μικρο. Η πλειοψηφια τους ειναι καθαροαιμα "village dogs".
Ο μεγαλυτερος αριθμος δεν βρισκονται εντος πολης αλλα στα χωραφια, στις γεωτρησεις και στα εργοστασια που βρισκονται αρκετα χιλιομετρα εξω απο την πολη.
Καποιος που μενει μεσα σε πολη ή ακομα και χωριο και δεν βγαινει στην υπαιθρο, να γυρισει την περιοχη με τα ποδια, ειναι πολυ δυσκολο να εκτιμησει τον αριθμο τους.
Τους τελευταιους μηνες συναντω συχνα οταν κανω τις βολτες μου στο "βουνο" μια αγελη(πραγματικη αγελη ομως, ουτε εξαναγκασμενη, ουτε οπως της πλατειας που απλα συμβιωνουν) απο 10 σκυλους, 8 ενηλικα και 2 κουταβια(πεντε μηνων τωρα).
Η περιοχη ειναι τουλαχιστον 6χλμ, απο κατοικημενη περιοχη(πολη ή χωριο), δεν εχει κοντα καποιο μαντρι ή εργοστασιο, ειναι μια τεραστια εκταση σχεδον μονο ελαιωνες. Εχει πολλα αγριογουρουνα, λαγους και υπαρχουν και λυκοι.
Οι σκυλοι ειναι σε αριστη κατασταση σωματικα, ειναι πολυ καλα στα κιλα τους, και εντελως απλησιαστοι. Ουτε θα σε γαυγισουν αν σε συνατησουν, ουτε θα πλησιασουν σε καμια περιπτωση. Βασικα συμπεριφερονται σαν αγρια ζωα, οσες φορες με εχουν αντιληφθει εξαφανιζονται μεσα σε δευτερολεπτα...Οταν γινεται αυτο, ο "μεγαλος", ενας γκρι σκυλαρος ποιμενικου τυπου, μενει παντα τελευταιος και με παρακολουθει μεχρι να φυγουν ολοι οι υπολοιποι, μετα ακολουθει κι αυτος.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως εξασφαλιζουν την τροφη τους συστηματικα σε αυτο το μερος. Κυνηγι; Απο τα αποφαγια λυκων;
Τα κουταβια τα φροντιζει ολη η αγελη και οχι μονο η μαμα τους. Αρκετες φορες οταν ηταν πιο μικρα και εμεναν σταθερα στην φωλια τους εμενε αλλος σκυλος για να τα προσεχει, οταν εφευγε η μαμα με την ομαδα.
Η μοναδικη φορα που τα ειδα μονα τους ειναι οταν καποιοι κυνηγουσαν στην περιοχη, και τα ενηλικα ειχαν τρομαξει και φυγει απο τις ντουφεκιες. Εχαν μεινει τα κουταβια μονα τους να γρυλιζουν και να τρεμουν...

Οτι και να κανουμε, οσα μετρα και αν δοκιμασουμε για να τα περιορισουμε, ειναι αδυνατον.
Αντε, απο τις πλατειες των βορειων προαστειων ισως κατι μπορει να γινει. Αλλα απο την επαρχια δεν υπαρχει περιπτωση.
Εκτος αν το προβλημα "αδεσποτα" εχει να κανει μονο με την Αθηνα.....
Οσο υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχουν και αδεσποτοι σκυλοι, γεγονος. Βεβαια μετα απο τις παρατηρησεις μου με την αγελη που αναφερω παραπανω, εχω αρχισει να αμφισβητω οτι τους ειμαστε απολυτα απαραιτητοι(οι ανθρωποι) για να επιβιωνουν.

Τελικα μηπως το θυμα ειναι ο γενετικα(και κυριολεκτικα πολυ συχνα) "ευνουχισμενος" εκτροφικος σκυλος, με τις κληρονομικες παθησεις, τον δυσλειτουργικο σωματοτυπο και σχημα κρανιου, το αδυνατο ανοσοποιητικο, τον καταπιεσμενο χαρακτηρα/ενστικτα, μονιμως δεμενος κτλ......;
Μηπως ο "αδεσποτος"(συμφωνα με εμας) σκυλος, και ειδικα της επαρχιας ζει την ζωη(παρολες τις δυσκολιες και τις κακοτοπιες...) που ορισε η φυση για τον σκυλο;
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.710
Δυστυχως, δεν τα ξεχωριζω. Ουτε και συ παντως μπορεις τελειως. Το θεμα του σκυλου (και της γατας) εχει αυτην την ιδιαιτεροτητα. Ειναι πολυ δημοφιλη ζωα.
Παραδειγμα:
Ενας φιλος πιανει πουλια, τα κραταει. Τα ζευγαρωνει, τα πουλαει, τα απελευθερωνει κλπ. View attachment 71170
Εδω σε απελευθερωση, δε θυμαμαι καν πως το πε. Σκαρθακι;
Ειναι το χομπυ του. Καλο-κακο, δεν εχω τη γνωση για να το κρινω. Αυτο που ξερω ειναι οτι δεν επηρεαζει θετικα ή αρνητικα το συνολο. Οποτε ναι, οι γεννες που κανει δεν θεωρω οτι βλαπτουν.

Μπορεις να πεις το ιδιο για το σκυλο;
Λουγαρακι λεγεται το πουλι αυτο. Τραγουδαει τελεια ψηλα στην κορυφη του κυπαρισσιου ελευθερο!
Οταν τα βαζει στο κλουβι εστω και για λιγο, επεμβαινει στην "φυση" τους, τους αλλαζει την διατροφη, τα φερνει σε επαφη με ασθενειες που εχουν τα δικα του πουλια...και αλλα πολλα.
Επισης αν τα συλλαμβανει σε εποχη αναπαραγωγης, σκοτωνει και τα μωρα τους, γιατι το ταιρι του, μενει μονο του και αδυνατει να τα θρεψει.
Να του πεις οτι ειναι παρανομο να τα πιανει. Επισης οτι αν τον πετυχω να βαζει παγιδες θα του σπασω τα δοντια, το λιγοτερο...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Και όλα είναι θέμα συνείδησης.
Το να θέλει η/ο κάθε άσχετος να κάνει εκτροφείο το σπίτι του μέσα στις πόλεις, γιατί είναι γλυκούλη το σκυλάκι του (και θα βρω να τα χαρίσω), είναι ηθικά και λογικά ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!!
Το να γίνονται γέννες στην επαρχία, ως παραγωγή "εργαλείων" για τις εργασίες που τα θέλει ο κάθε ένας, είναι φυσική ροή των πραγμάτων. (με ότι αυτό συνεπάγεται για τα "αχρείαστα" και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιαυτό) πχ ο βοσκός παράγει ένα αριθμό προβάτων για το κοπάδι του και τα άλλα τα σφάζει για κέρδος.

Συνεχίζετε πολλοί να μιλάτε για "καθαροαιμία".
Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ για αγορά σκύλων για δίωξη ναρκωτικών. Το πετιγκρί το έχει σαν επιπρόσθετο και όχι ως απαραίτητο.Διαβάστε τι είναι απαραίτητο για αυτό που χρειάζονται, πέραν του αν θα έχουν το "χαρτάκι" για εκθέσεις μορφολογίας:
http://www.hcg.gr/sites/default/files/docs/archive/ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 23-05-2018.pdf

Τώρα σκεφτείτε, αν κάποιος έκανε μια γέννα, να έπρεπε να μπει στην διαδικασία όλων αυτών των εξετάσεων + τσιπάρισμα, στα κουτάβια του, από τον νόμο και μετά να μπορούσε να τα "χαρίσει".(με βαριά πρόστιμα στους μη νομοταγείς).
 


Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Με όλο τον σεβασμό προς όλους, νομίζω ότι βρίσκομαι στο καφενείο του χωριού, όπου μερικοί παππούδες, εν μέσω τσίπουρων, συζητούν σχετικά με τα μνημόνια. Ο καθένας λέει την άποψη του, ορισμένοι μάλιστα έχουν πολύ σωστά ιδέες για το πως θα βγούμε θεωρητικά από την κρίση. Απλά κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον μας, κανείς δεν δίνει σημασία στις κουβέντες των γραφικών αυτών παππούδων.
Ξαναμπαίνω λοιπόν κι εγώ σε αυτήν την ωραία κουβεντούλα μας και λέω:
Καθαρόαιμα,ξε-καθαρόαιμα, ο κάθε λογής Μπούμπης δεν έχει κανένα λόγο να ζευγαρώσει.
Τα καθαρόαιμα να συνεχίζουν την πορεία της φυλής, με γνώμονα το soundness (έτσι για την αλητεία ο όρος...). Αλλιώς ας εξαφανιστούν οι προβληματικές γραμμές και ολόκληρες φυλές γενικότερα.
Τα ημίαιμα (με την αυστηρή έννοια του όρου, δλδ σκυλιά χωρίς χαρτί) που κάνουν πραγματική εργασία, θα/να διασταυρώνονται έτσι κι αλλιώς εκεί στην ύπαιθρο, από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει pedigree, έκθεση μορφολογίας, εξετάσεις δυσπλασίας, dog forum κτλ.
Αδέσποτα θα υπάρχουν παντού και πάντα. Και οι ηλίθιες γέννες είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του προβλήματος. Δεν αντιλαμβάνομαι πως λέτε ότι για το πρόβλημα της υπερπροσφοράς αδέσποτων, φταίει μόνο η ανευθυνότητα των ιδιοκτητών που τα παρατάνε, ή η έλλειψη αυστηρότερων μέτρων για όσους παρατάνε αβίαστα τα σκυλιά τους ή τα κουτάβια που τους προκύπτουν. Όλα αυτά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.
Λύση στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί, γιατί πάσχουμε σε επίπεδο αρχών. Αφού δε μπορούμε να βρούμε λύση σε καθημερινά θέματα που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, σιγά μην βρούμε λύση σε κάτι τόσο "ασήμαντο" όπως είναι ο αδέσποτος σκύλος στην Ελλάδα.
Υγ. Έτσι για ιστορία, εχθές φεύγοντας από το χωριό μου για να επιστρέψω στην μαγευτική Αθήνα, πέρασα από ένα φιλικό σπίτι σε διπλανό χωριό. Σε μια γωνιά της αυλής είδα να έχουν φτιάξει ένα συρμάτινο πλέγμα διαμέτρου 50 εκ. μέσα στο οποίο είχαν κλεισμένο ένα άσπρο τσοπανοκουτάβι περίπου 30 ημερών. Το κουτάβι ήταν μέσα στην βρώμα, καθόταν πάνω σε πεταμένα κόκαλα, δίπλα σε ένα μπωλ με ξινισμένο γάλα. Όταν ρώτησα τι και πως μου απάντησαν, πως το αγόρασαν πρόσφατα για να αντικαταστήσουν τον σκύλο που τους φώλιασαν μέσα στην αυλή τους. Κάποιος συγχωριανός ήταν ο δράστης, σε ένα χωριό που παρεμπιπτόντως όλοι έχουν σκυλιά στην αυλή τους...Βρείτε πόσα "εγκλήματα" υπάρχουν σε αυτήν την παράγραφο. Δεν έβγαλα κουβέντα και συνέχισα το ταξίδι μου.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Λουγαρακι λεγεται το πουλι αυτο. Τραγουδαει τελεια ψηλα στην κορυφη του κυπαρισσιου ελευθερο!
Οταν τα βαζει στο κλουβι εστω και για λιγο, επεμβαινει στην "φυση" τους, τους αλλαζει την διατροφη, τα φερνει σε επαφη με ασθενειες που εχουν τα δικα του πουλια...και αλλα πολλα.
Επισης αν τα συλλαμβανει σε εποχη αναπαραγωγης, σκοτωνει και τα μωρα τους, γιατι το ταιρι του, μενει μονο του και αδυνατει να τα θρεψει.
Να του πεις οτι ειναι παρανομο να τα πιανει. Επισης οτι αν τον πετυχω να βαζει παγιδες θα του σπασω τα δοντια, το λιγοτερο...
Λουγαρακι/σπαθαρακι. Το ιδιο ειναι.

Ειδες ποσα δεν ηξερα; Βεβαια το τι ειναι νομιμο/παρανομο-ηθικο/ανηθικο ειναι θεμα οπτικης γωνιας οπως εχει φανει πολλες φορες στο θεμα του σκυλου. :)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Λουγαρακι/σπαθαρακι. Το ιδιο ειναι.

Ειδες ποσα δεν ηξερα; Βεβαια το τι ειναι νομιμο/παρανομο-ηθικο/ανηθικο ειναι θεμα οπτικης γωνιας οπως εχει φανει πολλες φορες στο θεμα του σκυλου. :)
Καμία σχέση. Συγκρίνεις τον σκυλο (ζώο δημιούργημα του ανθρώπου ώστε να ζει δίπλα του) με ένα άγριο ζωο που είναι ανήθικο (από οποία άποψη και αν το δεις) και σίγουρα παράνομο. Αυτό που κάνει ο φίλος σου είναι εντελώς άκυρο και δεν έχει να κάνει με οπτικές γωνίες.

Τελικα μηπως το θυμα ειναι ο γενετικα(και κυριολεκτικα πολυ συχνα) "ευνουχισμενος" εκτροφικος σκυλος, με τις κληρονομικες παθησεις, τον δυσλειτουργικο σωματοτυπο και σχημα κρανιου, το αδυνατο ανοσοποιητικο, τον καταπιεσμενο χαρακτηρα/ενστικτα, μονιμως δεμενος κτλ......;
Μηπως ο "αδεσποτος"(συμφωνα με εμας) σκυλος, και ειδικα της επαρχιας ζει την ζωη(παρολες τις δυσκολιες και τις κακοτοπιες...) που ορισε η φυση για τον σκυλο;
Φυσικά.
Τι Το συγκρίνουμε τώρα; Σκυλιά που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της φύσης, υγιή και δυνατα με καθαρόαιμα δημιουργήματα κάποιου εκτροφέα, σύμφωνα με τα θέλω του, εντελώς άκυρα με τους κανόνες της φύσης;
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.710
Λουγαρακι/σπαθαρακι. Το ιδιο ειναι.

Ειδες ποσα δεν ηξερα; Βεβαια το τι ειναι νομιμο/παρανομο-ηθικο/ανηθικο ειναι θεμα οπτικης γωνιας οπως εχει φανει πολλες φορες στο θεμα του σκυλου. :)
Οπως ειπε και ο manolo, ειναι λαθος απο ολες τις αποψεις.
Τα αγρια ζωα τα κυνηγαμε καθαρα και μονο για να φαμε, οχι για να τα αιχμαλωτιζουμε για κατοικιδια.
Ακομα και με τους σκυλους και τις γατες(που θεωρουνται κατοικιδια...) πολλες φορες νομιζω οτι δρουμε εντελως εγωιστικα. Αν μενεις στην εξοχη και εχεις 10 στρεματα κηπο, ναι σιγουρα μπορεις να τα εχεις και να ζουν αξιοπρεπως, αλλα μεσα στην πολη, σε διαμερισμα....
Τι να λεμε εδω εχουμε φτασει στο σημειο να λεμε οτι ο σκυλος απαγορευεται να γαυγιζει....
 
  • Like
Reactions: stefanosk and Zodi


dazo

Member
1 Δεκεμβρίου 2018
17
23
53
Το θέμα εξελίσσεται σε μια ωραιότατη καφενειακή συζήτηση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δυσεπίλυτο, επειδή έχει να κάνει με την έλλειψη παιδείας (παντού) η οποία χαρακτηρίζει τη φυλή των νεοελλήνων ιθαγενών, στην οποία περιλαμβάνω και την αφεντιά μου, βεβαίως, βεβαίως. Βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες, από ομάδα ζευγαρώματος σκύλων στο φατσοβιβλίο, γίνεται πλήρως κατανοητό ότι δεν υπάρχει σωτηρία.
Καλή συνέχεια σε όσους-ες έχουν το κουράγιο να συνεχίσουν την παρούσα συζήτηση.



 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ωπα! @Hammer @manolo ενα παραδειγμα πηγα να κανω. Προφανως ατυχες. Δεν δικαιολογω το φιλο μου. Κι εχουμε 'μαλώσει' για τις ξοβεργες και δεν γνωριζα οτι ηταν παρανομο.

Βαλτε ψαρια αντι για πουλια στο παραδειγμα. Ή ξεχαστε το τελειως καλυτερα! :p
 
  • Like
Reactions: mareco and Hammer


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εαν το κρατος ξαμολαγε αστυνομια (δημοτικη η μη) με δυο σκανερακια στα χερια να σκαναρουν ΟΛΟΥΣ τους σκυλους κ να κοβουν προστιμα (αυξηση εσοδων) κ με ενα απειροελαχιστο μερος των εσοδων τσιπαρε (το κρατος/ο δημος) οτιδηποτε θεωρουνταν αδεσποτο, κατ αρχην θα ξεραμε ποιος σκυλος ανηκει που!
Και το παραπανω ολο δεν ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας, ειναι απλη εφαρμογη ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ νομων!

Εαν εδινε ενα σημαντικο μερος των παραπανω εσοδων, στην στειρωση αδεσποτων, θα ειχαμε μεινει τελικα να συζηταμε μονο για γενες ιδιωτων σκοπιμες η κατα λαθος........

Και παμε τωρα και στο αιρετικο μερος.......

Εαν εβαζαν ενα ετησιο τελος κατοχης αστειρωτου θυλικου σκυλου γενικα, ημιαιμου η καθαροαιμου η οτιδηποτε, θα μας εμεναν αυτοι που σκοπιμως λογω ιδεολογιας-εμου συμπεριλαμβανομενου, κρατανε σκυλο αστειρωτο, και αυτοι που εχουν βλεψεις να ζευγαρωσουν το σκυλο τους-ομοιως εμου συμπεριλαμβανομενου :p .......

Οι λοιποι που εχουν αστειρωτα που γκαστρωνονται "απο ατυχημα" και "κατα λαθος" και δεν τα στειρωνουν απο τσιγκουνια κ οχι απο ιδεολογια (που ειναι και οι περισσοτεροι στην επαρχια) αντι να πληρωνουν πχ 100 ευρω το χρονο ως τελος ιδιοκτησιας, θα τα εδιναν μια φορα για στειρωση.

Ε μ'αυτα και με κεινα θα μειωνοταν ο αριθμος παραγωμενων σκυλων στο 1/10 θα αυξανονταν τα εσοδα και στην τελικη οποιος συνειδητα θελει να κατεχει αστειρωτο θυλικο σκυλο ας του κοστισει παραπανω 10ευρω το μηνα, για να χρησιμοποιηθουν σε αντιστοιχους σκοπους περιθαλψης εμβολιασμου κ στειρωσης αδεσποτων (κατι σαν σκυλοταμειο, ειναι κ τσι μοδος) .....

Και τωρα, βριστε με ελευθερα....... Εγω αυτο θα απαντουσα παντως αν με ρωταγαν "και πως θα μειωθουν".......
 
  • Like
Reactions: sak69GR


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Yorkaddict
Εαν ξεκινησουμε να ζευγαρωνουμε "fit & functional" Μπουμπηδες τι μας εξασφαλιζει την καλη τους υγεια, την ικανοτητα των απογονων την μακροβιοτητα κ αλλα ομορφα κ ωραια?

Εαν δεν μπορουμε να το κανουμε σε ζωα που ΞΕΡΟΥΜΕ το γενετικο τους υποβαθρο πως θα το πετυχουμε απο ζωα αγνωστου γονιδιακης ταυτοτητας?

Απλο παραδειγμα:
Εχεις δυο καθαροαιμα Χ μεγαλοσωμης φυλης και ερωασιακης ικανοτητας Α των οποιων οι προγονοι πεθαναν σε ηλικιες ανω των 10 κ εφτασαν εκει χωρις προβληματα. Μπορεις να εξαγεις το συμπερασμα οτι η γραμμη κ οι απογονοι εχουν μεγαλες πιθανοτητες να ειναι μακροβιοι κ υγειης, κα εις επιλες και ζευγαρωματα......

Εχεις τον Μπουμπη του προηγουμενου παραδειγματος που φτιαχνει καταπληκτικο freddo κ εξ αυτου του λογου κ μονο θεωρουμε οτι αξιζει να δοκιμασουμε να τον ζευγαρωσουμε ελπιζοντας οτι κ οι απογονοι θα κανουνε το ιδιο. Πως μπορεις εδω να δωσεις πιθανοτητες οτι ο Μπουμπης ζευγαρωμενος με την Μπουμπιτσα, θα εχει απογονους μακροβιους κ υγειης που θα φτιαχνουν εξ ισου καλο freddo??

Γιατι να μην πας με βαση την πρωτη περιπτωση και πας στην δευτερη??

Μηπως μας φταινε τελικα οι προυποθεσεις κ οι επιλογες που γινονται τα ζευγαρωματα στις φυλες κ οχι οι ιδιες γονιδιακες δεξαμενες οπως λες??

Τελικα αφου καποιος που θα ψαξει θα βρει αυτο που πρεπει, γιατι πρεπει να αλλαξουμε τροπο "παραγωγης" του μπακαλικα (στο αγνωστο) κ οχι βαση γνωστου παρελθοντος???

Αυτη ειναι η διαφωνια μου δλδ στην σκεψη σου......
Οτι εφ οσων δεν το επιτυχαμε εχοντας την γνωση του γονιδιακου παρελθοντος πως θα το πετυχουμε χωρις αυτην?
Και εφ οσων ολα εξαρτονται απο τον ανθρωπο που κανει τις επιλογες πως αυτες θα ειναι σωστοτερες αν μαγειρευει γονιδια αγνωστα, ενω δεν το πετυχε οταν τα ειχε γνωστα????
 
  • Like
Reactions: sak69GR


sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Συνεχίζετε πολλοί να μιλάτε για "καθαροαιμία".
Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος διαγωνισμού της ΕΛ.ΑΣ για αγορά σκύλων για δίωξη ναρκωτικών. Το πετιγκρί το έχει σαν επιπρόσθετο και όχι ως απαραίτητο.Διαβάστε τι είναι απαραίτητο για αυτό που χρειάζονται, πέραν του αν θα έχουν το "χαρτάκι" για εκθέσεις μορφολογίας:
http://www.hcg.gr/sites/default/files/docs/archive/ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 23-05-2018.pdf
Πράγματι στο 1.1 γράφει "Εάν διαθέτει πιστοποιητικό καθαροαιμίας (pedigree) θα προσκομίζεται και αυτό"
Από την άλλη ζητάει σκύλους τριών συγκεκριμένων φυλών. Πως λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι σκύλοι ανήκουν στις φυλές αυτές χωρίς pedigree?