Ηλεκτρικό κολάρο...

Ηλεκτρικό κολάρο...

• Ναι εχω κάνει χρήση ηλεκτρικού κολάρου (Η.Κ.) στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Οχι δεν εχω κάνει χρήση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 43 16,7%
  • Ποτε δεν θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 177 68,6%
  • Σκεφτομαι να κάνω χρήση Η.Κ. στον σκυλο μου / σκυλιά μου

Votes: 16 6,2%
  • Γιατί όχι? Σιγά το πράμα.. θα έκανα χρηση Η.Κ. στον σκύλο μου / σκυλιά μου

Votes: 6 2,3%

• Total voters
    258

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το ηλεκτρικό κολάρο είναι τόσο ..στα όρια της διόρθωσης.., δεν κοπανιέται ο σκύλος από το ρεύμα..

Νομίζω πως αν είχε άλλη ονομασία δεν θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις..

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Ψήφισα Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω γιατί πραγματικά έχω εξαντλήσει και εγώ και οι εκπαιδευτές όλες τις άλλες μεθόδους για να μη σκοτώνονται τα σκυλιά μου αλλα δε καταφέραμε τίποτα.
Για να γίνω ξεκάθαρος έχω 2 θηλυκά, boxer & dogo argentino, 6 xρονων και 1 ετους αντίστοιχα.
Εχω κάνει βασική εκπαίδευση και στα 2 αλλά απο το 5ο μήνα του Dogo ξεκινησε η πρώτη φασαρία...
Η μεγάλη ''έδειρε'' τη μικρή και ευτηχώς που ήμουν στο σπίτι για να τις χωρίσω γιατί θα είχα χάσει τη μικρή τότε...
Υπήρξε μια μικρή ανακωχή μεχρι τον 7ο μήνα αλλα πάντα μύριζε μπαρούτι και τα προλάβαινα πριν αρπαχτουν, ουτε λόγος να τις αφήσω μαζί & να λείπω...
Για να μη σας κουράζω είδαν τα μάτια μου απο τότε αλλα 10 αρπάγματα...όποιος έχει μεγαλόσομα σκυλιά ξέρει πόσο δύσκολο και επίπονο είναι να βλεπεις να σακατεύονται τα ''παιδια'' σου και έτσι εδώ και κανα 3μηνο δε της αφήνω ούτε με φίμωτρο μαζι γιατι καταφέρνουν να το βγαλουν....
Νερό κλωτσιές μπουνιές φωνές και σύριζα τα εγκεφαλικά απο την ένταση γιατί οταν είσαι μόνος δεν έχεις τι δυντατοτητα να τα σηκώσεις απτο πίσω πόδια και αποτέλεσμα να τσαλακώνονται τα σκυλιά και εγώ...αυτα το χαβά τους θολώνουν και δυστηχώς παρα τους τόσους τραυματισμους της μεγάλης - τώρα δεν έχει καμία τυχη- δεν υποταχθηκε....
Ετσι αφου μιλησα με τον εκπαιδευτη μου καταλήξαμε στο να φτάσουμε στην έσχατη λύση του κολάρου και να γίνει η χρήση απο αυτον στο χώρο μου που είναι και το πρόβλημα...(με όλα τα αλλα σκυλιά τα πάνε καλα γιατι έχουν κοινωνηκοποιηθει), και μου είπε οτι αυτό ειναι το τελευταίο χαρτί μας...
Εχω ακούσει και καλά αποτελέσματα και το ακριβώς αντίθετο...προσπάθησα να βγάλω κάποιο νόημα απο τις 49 σελιδες αλλα πραγματικά θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που να έχει εμπειρία σε ίδιο θέμα με μένα...να έχει κάνει χρήση του κολάρου για να σταματήσει το σφάξιμο των δικών του σκύλων ή εστω κάποια αληθινή ιστορία φίλου...
Ευχαριστώ.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παντως το dogo ειναι ακομα πολυ μικρο, τι θα γινει οταν ενηλικιωθει; Μαλλον ξερεις...
Δεν εχω παρομοια εμπειρια, αλλα σε γενικες γραμμες αν και πιστευω οτι θα δουλεψει το κολλαρο οταν θα το εφαρμοζετε, ποτε δεν θα μπορεις να ειναι ησυχος οτι εχεις λυσει το προβλημα. Η ''έχθρα'' θα κεροφυλακτει...Εκτος και αν ειναι χωριστα και μονο παρουσια σου μαζι.

w0lfcrY

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
111
1
Athens
Παντως το dogo ειναι ακομα πολυ μικρο, τι θα γινει οταν ενηλικιωθει; Μαλλον ξερεις...
Δεν εχω παρομοια εμπειρια, αλλα σε γενικες γραμμες αν και πιστευω οτι θα δουλεψει το κολλαρο οταν θα το εφαρμοζετε, ποτε δεν θα μπορεις να ειναι ησυχος οτι εχεις λυσει το προβλημα. Η ''έχθρα'' θα κεροφυλακτει...Εκτος και αν ειναι χωριστα και μονο παρουσια σου μαζι.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, αν θες να τα πούμε εδω πέρα που ανοίξαμε συζήτηση με το σχετικό θέμα... Σε ευχαριστώ :)
http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευσ...llar.το.τελευταίο.χαρτί.του.εκπαιδευτή-21282/

ntiego

Member
14 Απριλίου 2012
17
0
ειναι δυσκολη η αποφαση να το χρησιμοποιησεις ομως δεν εχει αρνητικο αποτελεσμα ουτε ποναει το σκυλακι σου εχει δημιουργηθει ετσι ωστε να προηδοποιει και οχι να ποναει η να δημιουργει προβληματα...βεβαια καλο θα ηταν να μην γινεται η χρηση του συχνη και χωρις λογο...μπορουν να αντιμετοπιστουν καταστασεις και χωρις αυτο

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; θέλω εντελώς εγκυκλοπαιδικά να μάθω κάποια πράγματα.Το ηλεκτρικό κολάρο τι ακριβώς κάνει;χτυπάει με ρεύμα το σκυλί αν δεν εκτελέσει σωστά την εντολή; και μετά τι συμβαίνει; μια ζωή το σκυλί φοβάται πως αν δεν κάνει αυτό που θα του πούμε θα πονέσει; Πραγματικά δε γνωρίζω καθόλου και ως τώρα ήμουν τελείως αντίθετη αλλά βλέπω οτι άτομα που έχω καταλάβει πως αγαπούν πολύ τα σκυλιά τους είναι υπερ της μεθόδου .

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το ηλ κολαρο εχει τηλεχειριστηριο ενταση κτλ.και το κολαρο κανει ακριβως αυτο το πραγμα χτυπαει με ρευμα το σκυλι.
τωρα το αν φοβαται η οχι ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο ολα εχουν να κανουν με το ποιος το χρησιμοποιει και πως το χρησιμοποιει κ φυσικα αναλογα το σκυλο

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
μου ακούγεται πολυ "Βαρυ".. πάντως αυτά είναι προσωπικές απόψεις και η δικιά μου ίσως αλλάξει με τα χρόνια και τα σκυλιά που ίσως γνωρίζω
(με γεια το αβαταρ κιολας)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το ηλεκτρικο κολλαρο ακραια λυση(οχι για μενα) και σιγουρα με αμφισβητισημα αοοτελεσματα. Ενταξει οταν το φοραει και πατας το κουμπι και την "ακούει" ο σκυλος και κανει πισω. Θα του το φορας μερα-νυχτα; Δεν θα το βγαλει ποτε; Θα εχεις παντα μαζι σου το χειριστηριο; Ακομα και αν μαζευτει απο το ρευμα, μπορεις να εισαι βεβαιος για την καθε φορα στο μελλον;

Για μενα σε τετοιες ακραιες περιπτωσεις σκυλων τυπου "κέρατο", καλυτερη λυση ειναι ο περιορισμος και η πολυ προσεκτικη διαβιωση του σκυλου. Ολα τα αλλα κρυβουν επιπλεον κινδυνους, και αγγιζουν και τα ορια της κακοποιησης. Ειναι μια ενεργεια στιγμιαιου βασανισμου.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εχω φορέσει στο χέρι μου ηλ.κολάρο σε πολύ χαμηλή ένταση. Δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρεύμα δεν νιώθεις απλά μια δόνηση. Αν στο βάλουν όμως στο full φαντάζομαι μπορεί να τρομάξει πολύ ένα σκύλο. Δεν πονάς αλλά είναι πολύ περίεργη αίσθηση το οποίο ένας σκύλος θα ξαφνιαστεί πολύ. Ότι εμπειρία είχα ήταν με το κολάρο πάνω στο χέρι μου, στο λαιμό του σκύλου μπορεί να είναι λίγο πιο δυνατή η εμπειρία.

Γνώμη μου. Περισσότερη ζημιά μπορεί να κάνει κάποιος με έναν πνίχτι, περισσότερο πόνο μπορεί να προκαλέσει με καρφιά. Το ηλ.κολάρο είναι λίγο πιο ασφαλές και "ξυπνά" πιο εύκολα το σκυλί.

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
προτιμω να γινω αρχηγος της μινι αγελης μας με πιο φυσικους και αρχηγικους τροπους.
δεν θα το χρησιμοποιουσα ποτε για κανεναν λογο και δεν θα εφτανα να το εχω αναγκη
οχι οτι πιστευω οτι το εχει κανεις αναγκη. Ειναι το μονο πραγμα στο οποιο ειμαι απολυτος

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
προτιμω να γινω αρχηγος της μινι αγελης μας με πιο φυσικους και αρχηγικους τροπους.
δεν θα το χρησιμοποιουσα ποτε για κανεναν λογο και δεν θα εφτανα να το εχω αναγκη
οχι οτι πιστευω οτι το εχει κανεις αναγκη. Ειναι το μονο πραγμα στο οποιο ειμαι απολυτος
Και ποιοι ειναι οι πιο φυσικοι και αρχηγικοι τροποι?

Μηπως το δαγκωμα στο λαιμο ειναι ενας φυσικος και αρχηγικος τροπος που εφαρμοζεται στην φυση εδω και χιλιετιες?
Μηπως το ηλ. κολαρο μιμειται ακριβως αυτο?

Το σαλαμακι και οι καθε λογης επιβραβευσεις που εχει "εφευρει" ο ανθρωπος σαν βοηθηματα στην εκπαιδευση ειναι φυσικοι τροποι?
Δινει κερασματα και μπαλακια κανενας αρχηγος αγελης στη φυση?
Τρεχει σαν χαζοχαρουμενος αναμεσα στην αγελη του και μοιραζει χαδια?

Λες "δεν θα εφτανα να το εχω αναγκη". Καποιες φορες δεν χρειαζεται να το φτασεις εσυ. Καποια πραγματα σε φτανουν απο μονα τους, και ειναι θεμα χαρακτηρα του σκυλου.

Και τωρα θα ηθελα να ερθει ο ΓιαννηςΚ και να μας θυμισει με ποιον τροπο καταφερε οντως αυτο που λες, στο οποίο και φυσικα και εχεις δικιο.

Δεν φασκω και αντιφασκω. Απλά δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Με πρόλαβες Άρη.

Επίσης μη λέτε ποτέ ποτέ. Οι περισσότεροι που βλέπουν ως κάτι βάναυσο το ηλ.κολάρο απλά δεν είχαν ποτέ τους "ιδιαίτερο" σκυλί...

KERVEROSNFWU

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
47
0
βασικα ειμαι κατα του Η/Κ αλλα εαν ειναι δυσκολη και δυστροπη η περισταση οπου ξεπερνα το Β επιπεδο, και μονον με εκπαιδευτη λεω ναι εκει

Last edited:

markos14

Well-Known Member
23 Μαϊου 2013
109
0
Βόλος
ποτε δε θα το εκανα αυτο στα σκυλια μου γιατι πριν χρονια ειχα υιοθετησει ενα γκολντεν ριτριβερ που το παρατησε ενας που ειχε κανει χρηση του κολαρου και το καημενο δεν πλησιαζε κανεναν και τιποτα. ηταν τοσο τρομοκρατημενη οταν την πηρα.