Η Ήρα είναι άρρωστη

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το συγκεκριμενο φορουμ εχει ιδιαιτερο κλίμα γιατι εχει να κανει με κάτι ζωντανο που αγαπιέται.
Καποια στιγμη θα διαπιστωσεις ότι κανεις δεν εχει διαθεση να κατακρινει και πως ολοι εχουν τη διαθεση να βοηθησουν και να προσφερουν.
Πίστεψέ με, θα εκπλαγείς ευχάριστα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αγαπητέ Yorky,
Μάλλον δεν ξέρεις πολλά για την ερλιχίωση και καλά θα κάνεις να μάθεις μερικά πράγματα, ειδικά αφού το σκυλάκι σου έχει προσβληθεί. Δεν πεθαίνει ο σκύλος απο τη μια μέρα στην άλλη απο ερλιχίωση.

H ερλιχίωση εξελίσεται σε τρία στάδια:

ΟΞΕΙΑ ΦΑΣΗ: Τα πρώτα κλινικά συμπτώματα παρουσιάζονται συνήθως 10-20 ημέρες μετά την μόλυνση και είναι ελαφριάς μορφής : Κυματοειδής πυρετός, μερική ή πλήρης ανορεξία, κατάπτωση, μικρή απώλεια βάρους. Σπανιότερα παρατηρείται μικρή διόγκωση των λεμφογαγγλίων, θόλωση του κερατοειδούς, επιπεφυκίτιδα, διάμεση πνευμονία, οίδημα των άκρων, του όσχεου και έμετος. Σε μερικές των περιπτώσεων πιθανόν να παρατηρηθούν μικρές αιμορραγίες. Η πρώτη αυτή «εμπύρετη φάση» διαρκεί από 4 ημέρες μέχρι και 3 εβδομάδες, και ακολουθείται από την επόμενη φάση την υποκλινική
ΥΠΟΚΛΙΝΙΚΗ ΦΑΣΗ: Κατα την φάση αυτή, που διαρκεί 40-120 ημέρες, τα κλινικά συμπτώματα συνήθως υποχωρούν και το ζώο εμφανίζεται σαν να έχει θεραπευτεί. Τα αιματολογικά ευρήματα είναι συνήθως παρόμοια με εκείνα της οξείας φάσης, δηλαδή λευκοκυττάρωση, υποπλαστική αναιμία και έντονη θρομβοκυτταροπενία .
ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΣΗ: Η χρόνια φάση αποτελεί την τελική φάση της νόσου. Τα κλινικά συμπτώματα είναι συνήθως κατάπτωση, πυρετός, ωχροί βλεννογόνοι, απώλεια βάρους σταδιακά αυξανόμενη, πετέχειες και εκχυμώσεις στο δέρμα και τους βλεννογόνους, και τέλος ρινορραγία ετερόπλευρη ή αμφοτερόπλευρη. Η ρινορραγία παρουσιάζεται συνήθως απότομα και είναι έντονη και επίμονη. Αποτέλεσμα των αιμορραγιών είναι η σοβαρή οξεία αιμορραγική αναιμία.
(απο την εξής πηγή)

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Εγω ως τελευταιο εχω να πω κατ'αρχην, πως ειναι καλο που το αντιμετωπιζεις με θετικη διαθεση,γιατι πραγματικα εδω μεσα μπορεις να μαθεις πολλα και να βοηθηθεις.
Να σου πω ομως και αυτο.....ο ανθρωπος που θεωρεις οτι σε κατακρινει ειναι, αν οχι ο πιο προθυμος,απο τους πιο προθυμους εδω μεσα και προσφερει πολλα;)

Yorky

Active Member
29 Ιουνίου 2009
28
0
Θεσσαλονίκη
Kopriti σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες, να είσαι καλά :)!

Το άλλο που έχω να πω είναι ότι δεν έχω τίποτα με κανέναν σας, προς Θεού!!!! Ούτε καν που σας ξέρω, και δεν αντιμετωπίζω καθόλου με θυμό και νεύρα την κατάσταση εδώ μέσα.
Σίγουρα αυτά που βίωσα με έχουν κάνει πολύ δύσπιστο και μακάρι εδώ μέσα να νιώσω την άνεση και την ευχαρίστηση του περιβάλλοντος που αναφέρετε... να είστε καλά :D!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κι εσυ να σαι καλα φιλε και σου ζητω συγνωμη που ξεχασα να σε ευχαριστησω για το ενδιαφερον και τις ευχες σου για την Ηρα μου :)

Αρης

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φίλε Yorky

ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή κάποιος μπορεί να googlάρει "ΕΡΛΙΧΙΩΣΗ" (και θα το κάνει επειδή δεν εμπιστεύεται τον γιατρό του - ίσως έχει περάσει ή ακούσει και χειρότερα από εσένα, ή για να ενημερωθεί καλύτερα ή τέλοσπάντων από περιέργεια και διάθεση να μάθει κάτι παραπάνω) ... ακριβώς γι'αυτό λοιπόν είναι καλύτερα να διαβάζει Η πολύ καλές περιγραφές προσωπικών εμπειριών, Η άρθρα (με συγκεκριμένη και αναφερόμενη πηγή, Η πολλές φορές τίποτα, ειδικά όταν κάτι αφορά σοβαρές ασθένειες, που στο 50% των περιπτώσεων ο σκύλος φεύγει από αμέλεια ή παραπληροφόρηση ή μη σωστή τήρηση των οδηγιών του κτηνιάτρου από τον ιδιοκτήτη.

Μην γίνεσαι λοιπόν κρίκος της προχειρότητας και της αμάθειας που σκότωσε τον σκύλο σου, που τόσο έντονα κατακρίνεις (και καλά κάνεις) και απέτησε φόρο τιμής αν θές σε αυτόν (και φυσικά βοήθεια στο σκυλί που έφερες πάλι από αμάθεια σε αυτόν τον κόσμο) - αν όχι ψάχνοντας μία πηγή πληροφοριών και μεταφέροντάς την εδώ σχετικά με την ασθένεια που τον χτύπησε, αλλά τουλάχιστον μαθαίνοντας πώς αυτή προφέρεται.

Για να μείνουμε στο θέμα Harry ξαναέλεγξε τα λευκά τουλάχιστον σε λίγες μέρες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr